WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane wróciłam od lekarza i leże i rycze jak głupia :( :( :(
    dziecko urosło ale i tak jest młodsze nić ciaża bo wyglada na 7 tydz i 5 dzień ale jest duży problem chociaż lekarz mówi,ze czasami tak bywa nie słychać ani nie widać echa zarodka :( :( :(
    za tydzień w piątek mam wizyte i jak nie bedzie echa zarodka to wiadomo co
    :( :( :( no i wtedy dostaje skierowanie do poradni genetycznej.
    Przepraszam nie jestem wstanie wiecej pisać kochane nie mam sił czuje sie,zę jestem do du....y!!! :( :( :(
    Dam znać po wizycie za tydzień.
    Pamietam o kazdej z Was i sie polecam bardzo <3 <3 <3

Lucky, megan8, Bursztyn, caffe, samira, Iwone, mysza1975, bliska77, Parka, Viola, ania.g, Aisab, polarmiś, Panda, malgos741, sjoanka, Olena, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesso
    przytulam Cię mocno, chciałam tylko napisać na pocieszenie, że koleżanka była na usg w 8 tygodniu i nie było bicia serduszka i wysłali ją do szpitala na więcej badań , tam po dwóch dniach usłyszała serduszko!!!!!
    proszę nie załamuj się
    <3

megan8, Bursztyn, samira, mysza1975, bliska77, malgos741, Monia37, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa nie wiem co powiedzieć. Przytulam bardzo i może jeszcze nie wszystko stracone.

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:56

szczęśliwa 2, samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko, nie zalamuj sie jeszcze, tylko sluchaj lekarza, powiedzial ze tak czasami jest. Ja mam nadzieje ze za tydzien uslyszysz bicie serduszka <3

szczęśliwa 2, samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    oxy około 15 dostałam a skurcze konkretne o 17 sie zaczeły pamietam bo u nas wszystko zapisuja co daja o ktorej ilosci co sie dzieje KTG dziecka caly czas monitorowane
    znieczulenie poprosiłam= u nas tez bezpłatnie , ale lekarz przyszedł i powiedzial ze jak juz sie zaczelo to zebym starala sie wytrzymac bo znieczulenie wstrzyma bole i porod a oni wywoluja bo te przeplywy zle i ze dziecko sie meczy wiec co mialam zrobic odpuscilam
    porod 22,23 dokładnie wiec 5 godzin meczenia
    wogóle połozna i lekarz u mnie bomba
    zwlaszcza polozna bo to ona caly czas monitoruje lekarz przychodzi jak ona stwierdzi ze juz blizej konca
    ja pomoc mialam super dwie polozne dwoch lekarzy dwie studentki :-P
    dobrze ze trafilas na fajne polozne i lekarzy
    myslalam tylko ze znieczulenie zewnatrzoponowe jest platne, bo moja kumpela rodzila w W-awieniedawno imusiala zaplacic, Nie pamietam gdzie Ty rodzilas?

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej kochane wróciłam od lekarza i leże i rycze jak głupia :( :( :(
    dziecko urosło ale i tak jest młodsze nić ciaża bo wyglada na 7 tydz i 5 dzień ale jest duży problem chociaż lekarz mówi,ze czasami tak bywa nie słychać ani nie widać echa zarodka :( :( :(
    za tydzień w piątek mam wizyte i jak nie bedzie echa zarodka to wiadomo co
    :( :( :( no i wtedy dostaje skierowanie do poradni genetycznej.
    Przepraszam nie jestem wstanie wiecej pisać kochane nie mam sił czuje sie,zę jestem do du....y!!! :( :( :(
    Dam znać po wizycie za tydzień.
    Pamietam o kazdej z Was i sie polecam bardzo <3 <3 <3
    Inessa będzie dobrze moze to za wczesnie jeszcze akurat w przypadku Twojej ciąży
    za tydzień będzie ok :-)

hzr10fs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Czesc dziewczyny,
    Kiedys prosilyscie mnie o kilka fotek z moich wypraw wiec udalo mi sie sklecis maly albumik wiec zapraszam pare fotek z ostatniej wycieczki po Zachodniej i polnocnej Australii nie wiem czy bedzie dzialal ten link ale sprobuje

http://pho.to/4hMuB

U mnie nic nowego pozdrawiam :)
    Panda zdjęcia sa obłędne!!!

polarmiś, Panda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa trzymaj się dzielnie, słuchaj co powiedział lekarz i nie zadręczaj się przez ten tydzień! Wszystko będzie dobrze

samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa - trzymam za Was - oby wszystko się skończyło dobrze.....

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, to że dziecko wygląda a młodsze, to nic nie znaczy, bo to określają na podstawie pomiarów i wystarczy małe przesunięcie kursora i wychodzi inny "wiek". U mnie co wizyta to był inny, wahnięcia były o tydzień, raz w jedną, raz w drugą.

Mocno wierzę, że wszystko pójdzie w dobrą stronę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 18:42

Iwone, samira, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa ja też rodziłam bo 2 oksytocynach i znieczulenie po 5 godzinach - więc bardzo podobnie. No cóż - przeszłaś szkołę życia :) Teraz już z górki....

szczęśliwa 2, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, moje gratulacje i uciski dla Małego.

5 godzin, to nie tragedia ;) i tak Ci szybko poszło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 18:44

szczęśliwa 2, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iness nie martw się na razie, bo tak jak napisała Caffe, to że dziecko wygląda na młodsze, nie oznacza że coś jest nie tak z dzieckiem. Patrzyłam na Twój wykres i nie wiadomo dokładnie kiedy zaszłaś w ciążę.

A teraz napiszę Ci o mojej znajomej.
    Wyobraź sobie sytuacje że kobieta zachodzi w ciążę przed samą miesiączką i jest tego pewna, bo serduszkowała tylko raz w cyklu i na USG też wychodzi że jej dziecko jest młodsze niż to by wynikało z obliczeń lekarza. Za jakiś czas powtórka badań i okazuje się, że wszystko jest ok. Potwierdzeniem tego jest urodzenie synka, zdrowego,dużego 3400g,55cm dwa tyg po czasie wg.terminu ostatniej miesiączki :)

caffe, mysza1975, samira, Bursztyn, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziekuje !!!
    Caffe ja sie nie martwie wiekiem płodu tylko tym,ze nie ma echa zarodka czyli serduszka mimo,ze jakimś cudem dziecko urosło.
    DObra nie smece już wiecej.
    Buziaki i dobrego wieczoru kochane <3

Iwone, caffe, szczęśliwa 2, samira, Aisab, megan8, malgos741, Olena, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kochane dziekuje !!!
    Caffe ja sie nie martwie wiekiem płodu tylko tym,ze nie ma echa zarodka czyli serduszka mimo,ze jakimś cudem dziecko urosło.
    Jeśli ciąża jest młodsza, to możliwe że za tydzień będzie już słychać serduszko czego Ci z całego serca życzę :) <3

caffe, samira, bliska77, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Czesc dziewczyny,
    Kiedys prosilyscie mnie o kilka fotek z moich wypraw wiec udalo mi sie sklecis maly albumik wiec zapraszam pare fotek z ostatniej wycieczki po Zachodniej i polnocnej Australii nie wiem czy bedzie dzialal ten link ale sprobuje

http://pho.to/4hMuB

U mnie nic nowego pozdrawiam :)

Ja chcę do Australii!

samira, Sabina, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    o to to! :)
    dokładnie tak ;-)

Bursztyn lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kochane dziekuje !!!
    Inessa, jest jeszcze coś takiego jak przepływ, tzn. widać na usg (pokazują to kolory, czerwony i niebieski)czy coś zaczyna krążyć w naczyniach. Nie wiem jak to fachowo określić. Czy lekarz to badał>

samira, Iwone, bliska77, malgos741 lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, trzymaj się!

samira, Aisab lubią tę wiadomość

‹‹ 2356 2357 2358 2359 2360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ