X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na południowy uśmiech ;)

Synowa dzowni do teściowej - "Mamo jak się dziecko usra, to kto sprząta?
    Teściowa oburzona - Matka oczywiście!
    Synowa - to niech się mamusia pospieszy, bo synek tak sie najebał, że nasrał koło kibelka!"

Hehe :D :D

My w pracy zeżarliśmy dziś po kebabie, zaraz peknę :D Ale jaii było dobry... Marzena ;)

Aisab, caffe, Viola, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bursztyn, szczęśliwa 2, mysza1975, Andzia33, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kliknij, aby rozpocząć wpisywanie wiadomości

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Kochana, masz tak jak ja w tym cyklu. Mój wykres nigdy nie wyglądał tak dobrze a wg monitoringu owulacji nie było. I jeszcze ta franca @ się spóźnia.
    Kurcze mysza - może gin przegapił owulkę. Skoro miałaś w lewym jajniku pęherzyk wielkości 13, a pięć dni później w tym samym jajniku on ma wielkość 10 - to coś nie halo? Może ten 13 mlm urósł i pękł, a to był jakiś inny? Czy jajka się mogą zmniejszać???

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy od veta. Mucykowi leje się z tyłka krew i nie ma już pięknych klejnotów. Właśnie zaplamił mi dywan w pokoju - bo padł na środku dywanu jak długi i zasnął. A zachowywał się jakby był nawalony...Co my tej naturze robimy :)

nick nieaktualny, Reni, Bursztyn, szczęśliwa 2, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten ginekolog podobno jest dobry :P

http://kobieta.wp.pl/gid,16381536,img,16381543,kat,26263,title,Oto-najprzystojniejszy-ginekolog-na-swiecie,galeriazdjecie.html

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Wróciliśmy od veta. Mucykowi leje się z tyłka krew i nie ma już pięknych klejnotów. Właśnie zaplamił mi dywan w pokoju - bo padł na środku dywanu jak długi i zasnął. A zachowywał się jakby był nawalony...Co my tej naturze robimy :)
    A moja kotka była sterylizowana 10 m-cy temu i w niedzielę dostała rujkę o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 14:03

• EwaT Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn, te powiekszone jajniki z cystami i trądzik - to tak wyglada na policystyczne.....

• EwaT Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    A moja kotka była sterylizowana 10 m-cy temu i w niedzielę dostała rujkę o.O

moja tez tak miała pytałam veta, może sie tak zdarzyć kiedy pojedyncze komórki jakies tam zostaną i wrosną..już nie pamietam ale jest możliwe

caffe lubi tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zauwazylam?

Storczyk puscil 3 nowe pedy!

A myslalam ze w tym roku mi nie zakwitnie bo wypuscil jakis czas temu nowego liscia.

nick nieaktualny, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosza, moj jest taki sam, ledwo cokolwiek zdzialalismy, minely 3 dni od owulki a on dzwonil co 5 minut do pracy czy jestem w ciazy;-)
    grosza wrote:
    Mysza fajnego masz męża ale cosik nerwowy musisz go wyluzowac hihihi

Mango, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

http://kobieta.wp.pl/gid,16381536,img,16381543,kat,26263,title,Oto-najprzystojniejszy-ginekolog-na-swiecie,galeriazdjecie.html

Przy nim to chyba kazda pacjentka ma sluz plodny ;)

caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie mało męski. Wolę starszych i takich bardziej hetero :P

Bursztyn lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śluz płodny na pewno bym miala przy badaniu;-) ale chyba troche za bardzo lalusiowaty.
    caffe wrote:

Simba, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po doświadczeniach polsko - brytyjskich sprawdziłam ranking systemów opieki zdrowotnej na świecie według WHO no i okazało się, że UK jest na 18 miejscu, a Polska na 50:

http://thepatientfactor.com/canadian-health-care-information/world-health-organizations-ranking-of-the-worlds-health-systems/

Andzia33 lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    przyznam szczerze,że chyba bym nie potrafiła..... podziwiam Was

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku, najważniejsze, że krok do przodu, to zawsze postęp ;-)

Bursztyn lubi tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zartuja ze wloski system opieki zdrowotnej jest na 2 miejscu!

Ja uwazam ze tu jest gorzej niz w Polsce!

Moze termin oczekiwania na zabiegi nie jest taki dlugi (nie mialam z tym stycznosci wiec nie wiem na pewno) ale za wszystko sie placi (poza pobytem w szpitalu) nawet pomimo recepty- skierowania od lekarza.

W Polsce jak ide na NFZ to nie place. Jak chce placic to ide prywatnie - tu wlasciwie nie ma roznicy!
    Niby nie ma problemu z zarejestrowaniem sie do lekarza - bo mozna zadzwonic i przyjsc na umowiona godzine ale kiedys czekalismy 2 i pol godziny w przychodni szpitalnej - mielismy byc na 10.30. Lekarza o tej godzinie jeszcze nie bylo. Weszlismy do gabinetu o 13.

nick nieaktualny, Alis, nick nieaktualny, Bursztyn, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    Chyba zartuja ze wloski system opieki zdrowotnej jest na 2 miejscu!

Ja uwazam ze tu jest gorzej niz w Polsce!

Moze termin oczekiwania na zabiegi nie jest taki dlugi (nie mialam z tym stycznosci wiec nie wiem na pewno) ale za wszystko sie placi (poza pobytem w szpitalu) nawet pomimo recepty- skierowania od lekarza.

W Polsce jak ide na NFZ to nie place. Jak chce placic to ide prywatnie - tu wlasciwie nie ma roznicy!
    Niby nie ma problemu z zarejestrowaniem sie do lekarza - bo mozna zadzwonic i przyjsc na umowiona godzine ale kiedys czekalismy 2 i pol godziny w przychodni szpitalnej - mielismy byc na 10.30. Lekarza o tej godzinie jeszcze nie bylo. Weszlismy do gabinetu o 13.
    bardzo często wszelakie zestawienia są tylko zestawieniami mającymi niewiele wspólnego z rzeczywistością .......

sjoanka, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    moja tez tak miała pytałam veta, może sie tak zdarzyć kiedy pojedyncze komórki jakies tam zostaną i wrosną..już nie pamietam ale jest możliwe
    Właśnie wyczytałam, ale może tez być tak, że niedokładnie zostało tam wszystko wycięte. Idziemy za tydzień na usg z kotem :P

Także nie tylko Wy dziewczyny macie problemy z jajcami ;)

nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Przy nim to chyba kazda pacjentka ma sluz plodny ;)
    hehehehe, wziernik wejdzie bez żelu :P

‹‹ 2354 2355 2356 2357 2358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ