35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
No niestety.
Z aptekami tez tu jest dziwnie.
Jest ustalone odgornie ile moze byc aptek na (prawdopodobnie) ilosc mieszkancow czy tez powierzchnie gminy.
I to jest tak ustawione ze maja one swoich klientow - wiec i zarobek zapewniony.
Bycie posiadaczem apteki to kokosowy biznes rodzinny z ktorego sie nie rezygnuje. A jesli juz to za baaaardzo duze pieniadze.
Dopiero od niedawna sa parafarmacie - czyli takie niby apteki z lekami i preparatami bez recepty.
A jak w poprzednim roku chciano zlikwidowac ten system to sie lobby aptekarskie bardzo poruszylo.bliska77, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość
-
grosza wrote:No Bursztynku widzę że ruszylo się u ciebie teraz do gina niech się wypowie
taki kraj
pisalam juz kiedys o tym
szczęśliwa 2, bliska77 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Właśnie wyczytałam, ale może tez być tak, że niedokładnie zostało tam wszystko wycięte. Idziemy za tydzień na usg z kotem
Także nie tylko Wy dziewczyny macie problemy z jajcami
tylko jej nie tnijcie znowu, ona już i tak nie zajdziebliska77 lubi tę wiadomość
-
EwaT wrote:Bursztyn, te powiekszone jajniki z cystami i trądzik - to tak wyglada na policystyczne.....
Simba, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość
-
sjoanka wrote:Chyba zartuja ze wloski system opieki zdrowotnej jest na 2 miejscu!
Ja uwazam ze tu jest gorzej niz w Polsce!
Moze termin oczekiwania na zabiegi nie jest taki dlugi (nie mialam z tym stycznosci wiec nie wiem na pewno) ale za wszystko sie placi (poza pobytem w szpitalu) nawet pomimo recepty- skierowania od lekarza.
W Polsce jak ide na NFZ to nie place. Jak chce placic to ide prywatnie - tu wlasciwie nie ma roznicy!
Niby nie ma problemu z zarejestrowaniem sie do lekarza - bo mozna zadzwonic i przyjsc na umowiona godzine ale kiedys czekalismy 2 i pol godziny w przychodni szpitalnej - mielismy byc na 10.30. Lekarza o tej godzinie jeszcze nie bylo. Weszlismy do gabinetu o 13.szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:to ja dziwna jakas chyba jestem, bo mi sie gosc nie podoba
Nie jestes - mnie tez sie nie podoba jakos szczegolnie, ale powiedziec ze jest brzydki tez nie da rady
Nie wiem kto to pisal ze woli bardziej dojrzalych i meskich. To ja tezI na szczescie takiego mam
Aha, Alis to napisalaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 16:04
Bursztyn, szczęśliwa 2, Alis, samira, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny,
Kiedys prosilyscie mnie o kilka fotek z moich wypraw wiec udalo mi sie sklecis maly albumik wiec zapraszam pare fotek z ostatniej wycieczki po Zachodniej i polnocnej Australii nie wiem czy bedzie dzialal ten link ale sprobuje
http://pho.to/4hMuB
U mnie nic nowego pozdrawiamBursztyn, Bozia3, paszczakin, megan8, Simba, Dorka71, samira, mysza1975, bliska77, Reni lubią tę wiadomość
-
Panda wrote:Czesc dziewczyny,
Kiedys prosilyscie mnie o kilka fotek z moich wypraw wiec udalo mi sie sklecis maly albumik wiec zapraszam pare fotek z ostatniej wycieczki po Zachodniej i polnocnej Australii nie wiem czy bedzie dzialal ten link ale sprobuje
http://pho.to/4hMuB
U mnie nic nowego pozdrawiamLepiej sobie żyj w tej dzikiej Australii i ciesz się wolnością...
Bursztyn, megan8, samira, mysza1975, bliska77, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Szczesliwa, dzieki
Rzeczywiscie hardcore! a ile godzin meczylas sie z ta oxy? Nie moglas poprosic o znieczulenie? Pytam, bo w UK- jesli podaja oxy to odrazu proponuja znieczulnie- oczywiscie bezplatnie.szczęśliwa 2, samira, bliska77 lubią tę wiadomość