WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 20:36

caffe, bliska77, samira, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 14:24

caffe, Iwone, bliska77, samira, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Racja nie tregedia , dlatego po czasie mówie te skurcze co 2 minuty czy minute mozna przezyc parte dla mnie masakra miałam ochote żeby sami za mnie cos zrobili ale lekarz był super pogadał uspokoił połozna tez i jakos sie spiełam :-P
    ale dobrze że mam juz to za sobą :-P
    Te skurcze, to rzeczywiście nic atrakcyjnego :) Natomiast gdy kazali mi przeć, to nie czułam co mam przeć, głupie to było :) Ja rodziłam ponad 12 godzin i też miałam poród wywoływany. Ale rzeczywiście, ból szybko się zapomina, tzn. pamięta się, ze on był, ale się człowiek nad tym nie rozczula. Przynajmniej ja tak miałam.

Iwone, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już kiedyś wklejałam, ale podam jeszcze raz ten link o USG w ciąży

http://www.usgecho4d.pl/echo-serca-plodu.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, przytulam z całego serca, może jednak nie wszystko stracone, może owulacja była później, nie zamartwiaj się na zapas, kiedyś pisałam, ze z córką miałam podobnie, serduszko usłyszałam dopiero w 8 tygodniu, mocno wierzę, że wszystko będzie ok

Szczęśliwa, najważniejsze, ze już to wszystko za Tobą ;-) rodziłaś na patologii? córkę rodziłam w matce polce na patologii m.in. ze względu na tarczycę, jeśli teraz nic się nie zmieni - a wygląda na to, że nie tez będzie patologia ;-)

Panda zdjęcia piękne, robią ogromne wrażenie,poprosimy o więcej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 19:24

caffe, samira, Bursztyn, szczęśliwa 2, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Ja chcę do Australii!
    Ja nawet też, o ile wcześniej wytłuką tam wszystkie pająki ;)
    Panda zdjęcia cudne :)

bliska77, samira, Panda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi dziewczyny znowu jest zarąbiście niedobrze, chciałam zjeść trochę kaszy z buraczkami ale niestety tak mnie dopadło, że na dwóch widelcach się skończyło.
    Bozia jak Twoja waga? u mnie w ciągu ostatnich dwóch tygodniu kilogram do przodu...

caffe, megan8, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, czemu ci tak niedobrze stale? Powinno przecież już być ok... Dostajesz jakieś hormony czy coś?

Szczęśliwa, dziękuję za opis. W porodzie naturalnym najbardziej przeraża mnie to cięcie nożycami... Brrr.... Czułaś to?

Iness, może po prostu zarodek jest młodszy niż zakłądacie z lekarzem i trzeba jeszcze poczekać na serduszko. Przecież to biologia, a nie matematyka i tutaj wszystko się może przesunąć. W tej sytuacji to, że jest mniejszy jest bardzo pocieszające, bo potwierdze przypuszczenie, że jest młodszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 19:27

caffe, samira, szczęśliwa 2, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Aga, czemu ci tak niedobrze stale? Powinno przecież już być ok... Dostajesz jakieś hormony czy coś?

Szczęśliwa, dziękuję za opis. W porodzie naturalnym najbardziej przeraża mnie to cięcie nożycami... Brrr.... Czułaś to?

Iness, może po prostu zarodek jest młodszy niż zakłądacie z lekarzem i trzeba jeszcze poczekać na serduszko. Przecież to biologia, a nie matematyka i tutaj wszystko się może przesunąć.
    Ja to się domyśliłam, że mnie nacięli. Mogę to porównać do takiego "przejechania" tępą maszynką do golenia po obszarze, który chciałabyś ogolić. Nic nie bolało i miałam to robione bez znieczulenia. To akurat było spoko.

samira, Bursztyn, Alis lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    a mi dziewczyny znowu jest zarąbiście niedobrze, chciałam zjeść trochę kaszy z buraczkami ale niestety tak mnie dopadło, że na dwóch widelcach się skończyło.
    Bozia jak Twoja waga? u mnie w ciągu ostatnich dwóch tygodniu kilogram do przodu...
    Weszłam teraz na wagę z ciekawości. Schudłam 1 kg o.O

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis - cięcia się nie czuje, bo to pestka w porównaniu do bólu w jakim wtedy trwasz od kilku godzin. Nawet nie będziesz wiedzieć, kiedy Cię natną - to naprawdę drobnostka i nie przejmuj się tym. Szycie czasem boli, ale to pierdy w porównaniu z resztą...

Aga - zaczęłam od wagi 80,5 i długo się trzymałam - nawet byłam dumna, że wykres na bella szedł już w górę - a moja kreska stała w miejscu. Po tych dwóch tygodniach leżenia i 9 tabsach progesteronu dziennie - dziś ważę 82,5 - niby w normie, ale już w górnej części wykresu. Czuję się dziwnie, bo mnie niby mdli cały dzień i odrzuca od jedzenia, a jednocześnie ssie na każde żarcie w okolicy :)

samira, caffe, Bursztyn, Alis, megan8, szczęśliwa 2, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Weszłam teraz na wagę z ciekawości. Schudłam 1 kg o.O
    No u CIebie nie ma czego innego się spodziewać...:)Jakie to życie jest niesprawiedliwe...:)

bliska77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    No u CIebie nie ma czego innego się spodziewać...:)Jakie to życie jest niesprawiedliwe...:)
    Ale teraz wagę mam poniżej obszaru zaznaczonego na bella. Ciekawe to wszystko, bo schudnięcia się nie spodziewałam.

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja to się domyśliłam, że mnie nacięli. Mogę to porównać do takiego "przejechania" tępą maszynką do golenia po obszarze, który chciałabyś ogolić. Nic nie bolało i miałam to robione bez znieczulenia. To akurat było spoko.
    Dzizas! Sama nie wiem dlaczego ale Odrazu wyobrazilam sobie Freddiego Krugera z tymi jego zyletami na lapach o.O

caffe, Reni, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ale teraz wagę mam poniżej obszaru zaznaczonego na bella. Ciekawe to wszystko, bo schudnięcia się nie spodziewałam.
    nawet mnie nie denerwuj :)

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzizas! Sama nie wiem dlaczego ale Odrazu wyobrazilam sobie Freddiego Krugera z tymi jego zyletami na lapach o.O
    :) Zapewniam, że wtedy to już Ci będzie wszystko jedno ;)

Bursztyn, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    nawet mnie nie denerwuj :)
    Podgoniłam przed chwilą wagę zjadając śledzie :) to tak żeby Cię nie denerwować ;)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeżyjemy tak jak miliony naszych przodkiń, nie ma sie rozczulać
    zjadłam galaretke agrestową i mysle co by jeszcze :)

Iwone, polarmiś, bliska77 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    przeżyjemy tak jak miliony naszych przodkiń, nie ma sie rozczulać

Część nie przeżyła :P

Caffe, też byłam poniżej wykresu wagi w bella, później już powyżej średniej, a teraz szczęśliwie nie wiem, bo mi obcięli funkcjonalności :D

Oj, jakbym wsunęła galaretkę... Ale nie mam. Zjadłam wczoraj wszystkie delicje z galaretką, a dziś w Tesco nie było.

caffe, szczęśliwa 2, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Część nie przeżyła :P

Caffe, też byłam poniżej wykresu wagi w bella, później już powyżej średniej, a teraz szczęśliwie nie wiem, bo mi obcięli funkcjonalności :D

Oj, jakbym wsunęła galaretkę... Ale nie mam. Zjadłam wczoraj wszystkie delicje z galaretką, a dziś w Tesco nie było.
    Wcześniej się mieściłam w wykresie, a teraz dłuuuga w dół. Zobaczymy co będzie dalej.

A co do słodkości, to wczoraj jadłam kawałek ciasta (8cmx8cm :P ) od M. Grycan. nie wiem jak się nazywa, bo kupowała koleżanka. Wyglądało jakby kremowka była przełożona dwa razy kremem, a na wierzchu polane było wiśniami w żelu. Nie było słodkie. Marze teraz o takim :P

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2357 2358 2359 2360 2361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ