X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 20:36

caffe, bliska77, samira, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 14:24

caffe, Iwone, bliska77, samira, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Racja nie tregedia , dlatego po czasie mówie te skurcze co 2 minuty czy minute mozna przezyc parte dla mnie masakra miałam ochote żeby sami za mnie cos zrobili ale lekarz był super pogadał uspokoił połozna tez i jakos sie spiełam :-P
    ale dobrze że mam juz to za sobą :-P
    Te skurcze, to rzeczywiście nic atrakcyjnego :) Natomiast gdy kazali mi przeć, to nie czułam co mam przeć, głupie to było :) Ja rodziłam ponad 12 godzin i też miałam poród wywoływany. Ale rzeczywiście, ból szybko się zapomina, tzn. pamięta się, ze on był, ale się człowiek nad tym nie rozczula. Przynajmniej ja tak miałam.

Iwone, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już kiedyś wklejałam, ale podam jeszcze raz ten link o USG w ciąży

http://www.usgecho4d.pl/echo-serca-plodu.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, przytulam z całego serca, może jednak nie wszystko stracone, może owulacja była później, nie zamartwiaj się na zapas, kiedyś pisałam, ze z córką miałam podobnie, serduszko usłyszałam dopiero w 8 tygodniu, mocno wierzę, że wszystko będzie ok

Szczęśliwa, najważniejsze, ze już to wszystko za Tobą ;-) rodziłaś na patologii? córkę rodziłam w matce polce na patologii m.in. ze względu na tarczycę, jeśli teraz nic się nie zmieni - a wygląda na to, że nie tez będzie patologia ;-)

Panda zdjęcia piękne, robią ogromne wrażenie,poprosimy o więcej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 19:24

caffe, samira, Bursztyn, szczęśliwa 2, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Ja chcę do Australii!
    Ja nawet też, o ile wcześniej wytłuką tam wszystkie pająki ;)
    Panda zdjęcia cudne :)

bliska77, samira, Panda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi dziewczyny znowu jest zarąbiście niedobrze, chciałam zjeść trochę kaszy z buraczkami ale niestety tak mnie dopadło, że na dwóch widelcach się skończyło.
    Bozia jak Twoja waga? u mnie w ciągu ostatnich dwóch tygodniu kilogram do przodu...

caffe, megan8, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, czemu ci tak niedobrze stale? Powinno przecież już być ok... Dostajesz jakieś hormony czy coś?

Szczęśliwa, dziękuję za opis. W porodzie naturalnym najbardziej przeraża mnie to cięcie nożycami... Brrr.... Czułaś to?

Iness, może po prostu zarodek jest młodszy niż zakłądacie z lekarzem i trzeba jeszcze poczekać na serduszko. Przecież to biologia, a nie matematyka i tutaj wszystko się może przesunąć. W tej sytuacji to, że jest mniejszy jest bardzo pocieszające, bo potwierdze przypuszczenie, że jest młodszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 19:27

caffe, samira, szczęśliwa 2, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Aga, czemu ci tak niedobrze stale? Powinno przecież już być ok... Dostajesz jakieś hormony czy coś?

Szczęśliwa, dziękuję za opis. W porodzie naturalnym najbardziej przeraża mnie to cięcie nożycami... Brrr.... Czułaś to?

Iness, może po prostu zarodek jest młodszy niż zakłądacie z lekarzem i trzeba jeszcze poczekać na serduszko. Przecież to biologia, a nie matematyka i tutaj wszystko się może przesunąć.
    Ja to się domyśliłam, że mnie nacięli. Mogę to porównać do takiego "przejechania" tępą maszynką do golenia po obszarze, który chciałabyś ogolić. Nic nie bolało i miałam to robione bez znieczulenia. To akurat było spoko.

samira, Bursztyn, Alis lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    a mi dziewczyny znowu jest zarąbiście niedobrze, chciałam zjeść trochę kaszy z buraczkami ale niestety tak mnie dopadło, że na dwóch widelcach się skończyło.
    Bozia jak Twoja waga? u mnie w ciągu ostatnich dwóch tygodniu kilogram do przodu...
    Weszłam teraz na wagę z ciekawości. Schudłam 1 kg o.O

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis - cięcia się nie czuje, bo to pestka w porównaniu do bólu w jakim wtedy trwasz od kilku godzin. Nawet nie będziesz wiedzieć, kiedy Cię natną - to naprawdę drobnostka i nie przejmuj się tym. Szycie czasem boli, ale to pierdy w porównaniu z resztą...

Aga - zaczęłam od wagi 80,5 i długo się trzymałam - nawet byłam dumna, że wykres na bella szedł już w górę - a moja kreska stała w miejscu. Po tych dwóch tygodniach leżenia i 9 tabsach progesteronu dziennie - dziś ważę 82,5 - niby w normie, ale już w górnej części wykresu. Czuję się dziwnie, bo mnie niby mdli cały dzień i odrzuca od jedzenia, a jednocześnie ssie na każde żarcie w okolicy :)

samira, caffe, Bursztyn, Alis, megan8, szczęśliwa 2, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Weszłam teraz na wagę z ciekawości. Schudłam 1 kg o.O
    No u CIebie nie ma czego innego się spodziewać...:)Jakie to życie jest niesprawiedliwe...:)

bliska77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    No u CIebie nie ma czego innego się spodziewać...:)Jakie to życie jest niesprawiedliwe...:)
    Ale teraz wagę mam poniżej obszaru zaznaczonego na bella. Ciekawe to wszystko, bo schudnięcia się nie spodziewałam.

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja to się domyśliłam, że mnie nacięli. Mogę to porównać do takiego "przejechania" tępą maszynką do golenia po obszarze, który chciałabyś ogolić. Nic nie bolało i miałam to robione bez znieczulenia. To akurat było spoko.
    Dzizas! Sama nie wiem dlaczego ale Odrazu wyobrazilam sobie Freddiego Krugera z tymi jego zyletami na lapach o.O

caffe, Reni, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ale teraz wagę mam poniżej obszaru zaznaczonego na bella. Ciekawe to wszystko, bo schudnięcia się nie spodziewałam.
    nawet mnie nie denerwuj :)

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzizas! Sama nie wiem dlaczego ale Odrazu wyobrazilam sobie Freddiego Krugera z tymi jego zyletami na lapach o.O
    :) Zapewniam, że wtedy to już Ci będzie wszystko jedno ;)

Bursztyn, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    nawet mnie nie denerwuj :)
    Podgoniłam przed chwilą wagę zjadając śledzie :) to tak żeby Cię nie denerwować ;)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeżyjemy tak jak miliony naszych przodkiń, nie ma sie rozczulać
    zjadłam galaretke agrestową i mysle co by jeszcze :)

Iwone, polarmiś, bliska77 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    przeżyjemy tak jak miliony naszych przodkiń, nie ma sie rozczulać

Część nie przeżyła :P

Caffe, też byłam poniżej wykresu wagi w bella, później już powyżej średniej, a teraz szczęśliwie nie wiem, bo mi obcięli funkcjonalności :D

Oj, jakbym wsunęła galaretkę... Ale nie mam. Zjadłam wczoraj wszystkie delicje z galaretką, a dziś w Tesco nie było.

caffe, szczęśliwa 2, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Część nie przeżyła :P

Caffe, też byłam poniżej wykresu wagi w bella, później już powyżej średniej, a teraz szczęśliwie nie wiem, bo mi obcięli funkcjonalności :D

Oj, jakbym wsunęła galaretkę... Ale nie mam. Zjadłam wczoraj wszystkie delicje z galaretką, a dziś w Tesco nie było.
    Wcześniej się mieściłam w wykresie, a teraz dłuuuga w dół. Zobaczymy co będzie dalej.

A co do słodkości, to wczoraj jadłam kawałek ciasta (8cmx8cm :P ) od M. Grycan. nie wiem jak się nazywa, bo kupowała koleżanka. Wyglądało jakby kremowka była przełożona dwa razy kremem, a na wierzchu polane było wiśniami w żelu. Nie było słodkie. Marze teraz o takim :P

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2357 2358 2359 2360 2361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ