35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Anna Maria ja teraz jestem w Essen ale pracuje z siostra w Bochum w super restauracji Włoskiej i tez chcemy z przyjacielem przenieść sie też obok siostry , bo jak by mi się powiodło to siostra chce mieć mnie na oku hihihihih Zebym znowu nie pokazywala jaka ja to silna jestem podczas ciąży . Zapraszam wiec do bochum na pyszną pizze
samira, Sylwia77, Olena, anna maria, Mango lubią tę wiadomość
-
samira wrote:przez te testy owu to miałam same stresy i już ich robiła nie będę jak ich nie stosuję jest luźniej
o tak ja cyba tez przestane je robić , bo nawet już mój partner mowi że wszedzie tego pełno jak nie testy to termometr przy łóżku hiihi Ale nie sprzeciwia się bo też bardzo chciałby żeby jakaś mała istotka powiedziała kiedyś Tata , a strasznie przeżył nasza stratę . Nawet wczoraj troszkę ciśnienie mi podniósl mówiąc że to moja wina bo nie oszczędzałam się wcale , ale zaraz mnie bardzo przepraszał . więc oboje bardzo chcemy być rodzicamisamira, Sylwia77, anna maria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwka76 wrote:samira wrote:przez te testy owu to miałam same stresy i już ich robiła nie będę jak ich nie stosuję jest luźniej
o tak ja cyba tez przestane je robić , bo nawet już mój partner mowi że wszedzie tego pełno jak nie testy to termometr przy łóżku hiihi Ale nie sprzeciwia się bo też bardzo chciałby żeby jakaś mała istotka powiedziała kiedyś Tata , a strasznie przeżył nasza stratę . Nawet wczoraj troszkę ciśnienie mi podniósl mówiąc że to moja wina bo nie oszczędzałam się wcale , ale zaraz mnie bardzo przepraszał . więc oboje bardzo chcemy być rodzicami
termometr cacy ,testy owu bleee
jedyny test jaki czeka to ciążowy ale już nie wariuję i nie robię ich jak kiedyś
iwka76, Bursztyn, Sylwia77, anna maria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
szczęśliwa wrote:Witam nowe dziewczyny
ja robię testy ale jako dodatek do śluzu itd
jak widzę gruba krechę i reszta wskazuje na ovulcje to wiem że trzeba działać
nio właśnie ja widze tylko jedna grubą kreche i ta inna jest bladziuchna , ale pomimo tej bladziuchnej i tak bede działała hihihihihi nie ma co czasu marnowac i czekac na ta drugą kreche na teście ovubliska77, szczęśliwa, Sylwia77, samira, angela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwka76 wrote:szczęśliwa wrote:Witam nowe dziewczyny
ja robię testy ale jako dodatek do śluzu itd
jak widzę gruba krechę i reszta wskazuje na ovulcje to wiem że trzeba działać
nio właśnie ja widze tylko jedna grubą kreche i ta inna jest bladziuchna , ale pomimo tej bladziuchnej i tak bede działała hihihihihi nie ma co czasu marnowac i czekac na ta drugą kreche na teście ovu
A pewnie ja w którymś cyklu tez miałam słaba, bladziuchną kreske ale działałam
nie ma co ślepo wierzyć tym testom
kiedyś nie było testów, usg i tez jakoś laski w ciąży były
czasami się zastanawiam czy te wszystkie "wspomagacze " zamiast pomagać nie przeszkadzają , nie mówię tu o np zbijaniu prolaktyny czy o CLO ale wiecie chodzi o spontaniczność a my termometry ,testy ...Bursztyn, Sylwia77, iwka76, samira, angela lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:iza37 wrote:Hej dziewczyny! Dzięki za powitanie:)Jestem cały czas dobrej myśli.Działam działam. dzis wieczorem jakies przytulanko. Moze cos wyjdzie w końcu hehe i tak z miesiaca na miesiac sobie powtarzam:) Z adpopcja to fajna myśl. z tym,że ja bardzo chciałabym miec dziecko z mężem,ponieważ dwie moje córki są z poprzedniego małżeństwa:)
to podobnie do mnie ,ja tez mam syna z pierwszego malzenstwa i z obecnym mezem chcialabym miec coreczke:-).....ech rozmazylam sie
Ja też mam syna z poprzedniego małżeństwa, a teraz marzę o córeczce.Sylwia77, samira, anna maria, megan8 lubią tę wiadomość
-
Hej laseczki ja tez juz nie stosuje testow ,za duzy stres ,liczenie dni cyklu i czy napewno to ten dzien ,a czy kreska testowa nie jest za blada i czy napewno pokazuje owulacje.Do tej pory poprostu od 8_10 dnia cyklu kochamy sie regularnie co drugi dzien odebralam wyniki tsh ,wszystko sie ladnie unormowalo narazie z tarczyca spoko
samira, angela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny która z Was stosowała clostilbegyt?
Chciałabym się łapać każdej możliwości.Jeszcze tego nie stosowałam,tymczasem brałam drugi cykl duphaston.A może gdyby pęcherzyków było więcej łatwiej byłoby "trafić"?
Pozdrawiam cieplutkoSylwia77 lubi tę wiadomość
-
B.Crow wrote:Dziewczyny która z Was stosowała clostilbegyt?
Chciałabym się łapać każdej możliwości.Jeszcze tego nie stosowałam,tymczasem brałam drugi cykl duphaston.A może gdyby pęcherzyków było więcej łatwiej byłoby "trafić"?
Pozdrawiam cieplutko
Ja bede wlasnie go brala w nowym cyklu do stymulacji pecherzyka przed monitoringiem wczesniej niczego nie bralamB.Crow lubi tę wiadomość
-
Sylwia77 wrote:B.Crow wrote:Dziewczyny która z Was stosowała clostilbegyt?
Pozdrawiam cieplutko
Ja bede wlasnie go brala w nowym cyklu do stymulacji pecherzyka przed monitoringiem wczesniej niczego nie bralam
Porozmawiam z moim gin o clo ,wcześniej myślałam że to lek dla dziewczyn mających problem z owulacją ale od znajomej wiem że takowych nie miała a w trzecim cyklu z clo jej się udało.Wcześniej prawie dwa lata starała się o dziecko.
Sylwia77 życzę powodzeniaSylwia77 lubi tę wiadomość
-
B.Crow wrote:Ja testy ovu robię trzy miesiace - dwie cudne krechy jak należy ale efektów jakoś nie widać...
ja też cośik koło tego jak już się pojawia lekko druga kreska to zaczynamy działać powiem że mnie te testy nie stresują a wręcz raczej pomagają konkretnie ustalić ovulkęSylwia77, polarmiś, szczęśliwa, megan8 lubią tę wiadomość
-
Olena wrote:Inessa myślę o Tobie, wspieram. Wracaj szybko. Choć pewnie już dziś od rana jesteś w szpitalu, to tego nie przeczytasz.
Muszę tu wkleić poradę dnia, ponieważ uważam że jest świetna.
Mimo, że też ją czytałyście, to wklejam.
Jeśli obserwujesz swoje ciało i intuicja podpowiada Ci, że coś jest nie tak, nie zwlekaj z wizytą u lekarza. Według dr. Alice Domar, amerykańskiej autorki książki „Zwyciężyć niepłodność” („Conquering Infertility”) najlepszą poradą dla par starających się o dziecko jest nie zwlekać zbyt długo z wizytą u specjalisty. Badania pokazują, że aż 91% par podejmujących leczenie niepłodności żałuje, że czekały zbyt długo. Radzi ona również: „Nie obwiniaj siebie, szukaj wsparcia a przede wszystkim miej nadzieję, ponieważ zdecydowana większość par, które zasięgają pomocy specjalisty, doczekują się zdrowego dziecka.”
Po przemyśleniu tej porady zgodzę się, że trzeba się radzić specjalisty tak szybko jak się da tylko pewnie każda z nas ma swój okres dojrzewania do tej myśli jedna pół roku druga a wiele więcej. Inna sprawa że taki zwykły gin pyta o czas staranek i jeśli nie przekracza roku to każe przyjść póżniej a przecież nam się spieszySylwia77, samira lubią tę wiadomość
-
iza37 wrote:Hej dziewczyny!jestem tu nowa i chciałabym do was dołączyć, jesli można. Mam 37 lat, dwie dziewczyny w domu-maturzystka i 15-latka, bardzo chciałabym jeszcze dzidziusia, ale staram sie juz 10 lat tzn. współzyje bez zabezpieczenia i nic. jestem po dwóch poronieniach:( teraz zaczęłam pierwszy cykl ze wspomagaczami-CLO i estrofem. Jutro mam kontrolne USG zobaczymy co sie tam dzieje.Dzis chyba owulacja,testy tak pokazały. Zobaczymy...Trzymam kciuki za nas wszystkie:) Miłego dnia
hej
Trzymam kciukiSylwia77, anna maria, iza37 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlena wrote:anna maria wrote:iza37 wrote:Hej dziewczyny! Dzięki za powitanie:)Jestem cały czas dobrej myśli.Działam działam. dzis wieczorem jakies przytulanko. Moze cos wyjdzie w końcu hehe i tak z miesiaca na miesiac sobie powtarzam:) Z adpopcja to fajna myśl. z tym,że ja bardzo chciałabym miec dziecko z mężem,ponieważ dwie moje córki są z poprzedniego małżeństwa:)
to podobnie do mnie ,ja tez mam syna z pierwszego malzenstwa i z obecnym mezem chcialabym miec coreczke:-).....ech rozmazylam sie
Ja też mam syna z poprzedniego małżeństwa, a teraz marzę o córeczce.
to ja tak samo
mój syn ma skończone 17lat w zeszłym roku a w tym czeka mnie większa imprezka ,fakt ze w październiku dopiero ale już kaskę składać trzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2013, 13:21
grosza, anna maria, iza37, Sylwia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny