35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiecie lnu wogóle też nie trzeba gotować można go dokładać do różnych potraw np.do jogurtu, sałatek jest jeszcze zdrowszy, bo gotowanie niszczy niektóre składniki. To co Bursztynek pisze to też słyszałam,ale dobre jak nie masię czasu na gotowanie itd. ale niestety jest już słabszy.
Kochane pożegnam się z Wami na ...chyba? dwa, trzy dni bo jutro ide na te badania do szpitala na ginekologie. W końcu coś mi się ruszyło z @ i jutro ide, zobaczymy co się okaże no i mój M ma jutro badania. Bede zaglądać na forum ale niestety z komórki nie mam możliwości na pisanie.
Angela daj potem znać co u Was?samira, anna maria, Sylwia77, angela, Olena, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Wiecie lnu wogóle też nie trzeba gotować można go dokładać do różnych potraw np.do jogurtu, sałatek jest jeszcze zdrowszy, bo gotowanie niszczy niektóre składniki. To co Bursztynek pisze to też słyszałam,ale dobre jak nie masię czasu na gotowanie itd. ale niestety jest już słabszy.
Kochane pożegnam się z Wami na ...chyba? dwa, trzy dni bo jutro ide na te badania do szpitala na ginekologie. W końcu coś mi się ruszyło z @ i jutro ide, zobaczymy co się okaże no i mój M ma jutro badania. Bede zaglądać na forum ale niestety z komórki nie mam możliwości na pisanie.
Angela daj potem znać co u Was?
to trzymaj się tam i czekamy na ciebie
ja nie gotuję ,zalewam gorąca woda nie wrzącą i jest taki glutek że łałinessa, szczęśliwa, Sylwia77, polarmiś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
inessa wrote:Wiecie lnu wogóle też nie trzeba gotować można go dokładać do różnych potraw np.do jogurtu, sałatek jest jeszcze zdrowszy, bo gotowanie niszczy niektóre składniki. To co Bursztynek pisze to też słyszałam,ale dobre jak nie masię czasu na gotowanie itd. ale niestety jest już słabszy.
Angela daj potem znać co u Was?
Inesska powodzenia ! Trzymaj sie kochana!samira, inessa, Sylwia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInessa trzymaj sie , badania szybko zrobia i wrócisz do domu
ja też słyszałam , ze się mielony utlenia i podobno w lodówce trzeba trzymać to będzie ok ???????
ale fakt glutki też lubie z ziarenek ale troche trzeba czasu na gotowanie
podobno len to nasze polskie sezamki
dodac miodu i pychotkainessa, Sylwia77, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA i mi len pomógł bardzo :-)po tabsach to miałam nie wiadomo co i kiedy, teraz jak się zbliża ovulacja to mam super śluz i wczesniej wodnisty a teraz to rozciągliwy , że by się żadne kurze jajo nie powstydziło tej rozciagliwości
inessa, Bursztyn, Sylwia77, samira, angela, Mango, polarmiś, Olena, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyByłam kiedyś zaproszona z dziećmi na Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie badali właściwości lnu i co można z niego zrobić. Byliśmy w szoku, co można z niego zrobic. Robią pyszne tabletki beż żadnych dodatków na ból gardła, mówili nam też,że największą wartość ma len właśnie surowy i jako dodatek do surówek i jogurtów, mleka. Zdrowy jest olej z lnu, można go kupić przy uniwersytecie ale nie wiem, czy w sklepach zielarskich.
Dzieki dziewczyny za wsparcie. Mam pytanie: podczas @ zwykle mam duże bóle brzucha czy jeżeli mam mieć od rana badania moge wziąć w razie dużego bólu tabletke p.bólową? Czy to może mieć wpływ na hormony?Sylwia77, samira, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Inessa - trzymaj się mocno i jak najszybciej do nas wracaj. Leki przeciwbólowe chyba nie mają wpływu na hormony, ale najlepiej dopytać lekarza; weź sobie ewentualnie nospę max - ona jest bezpieczna.
Wróciłam od gina - dzidzia ma 3cm, serce bije jak dzwon - wszystko ładnie wygląda. W połowie 12tc lub na początku 13tc muszę zrobić badania prenatalne - boję się mocno, ale jak mus to mus - pocieszające jest to ,że po 35 roku życia nie trzeba za nie płacić - refunduje NFZ. Ginek stwierdził,że mogę już odstawić luteinę, ale wyprosiłam jeszcze skończenie 1,5 opakowania - jakoś jak ją biorę czuję się bezpieczniej - badania , które zrobiłam wcześniej są ok. Planowana data porodu 2 listopada. Acha i dzidzia spora jak na 10tc , ale to chyba po tatusiu hi..hi..jasmin, samira, KaRa, inessa, Sylwia77, Mango, grosza, bliska77, Bursztyn, megan8, ewajoanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Inessa myślę o Tobie, wspieram. Wracaj szybko. Choć pewnie już dziś od rana jesteś w szpitalu, to tego nie przeczytasz.
Muszę tu wkleić poradę dnia, ponieważ uważam że jest świetna.
Mimo, że też ją czytałyście, to wklejam.
Jeśli obserwujesz swoje ciało i intuicja podpowiada Ci, że coś jest nie tak, nie zwlekaj z wizytą u lekarza. Według dr. Alice Domar, amerykańskiej autorki książki „Zwyciężyć niepłodność” („Conquering Infertility”) najlepszą poradą dla par starających się o dziecko jest nie zwlekać zbyt długo z wizytą u specjalisty. Badania pokazują, że aż 91% par podejmujących leczenie niepłodności żałuje, że czekały zbyt długo. Radzi ona również: „Nie obwiniaj siebie, szukaj wsparcia a przede wszystkim miej nadzieję, ponieważ zdecydowana większość par, które zasięgają pomocy specjalisty, doczekują się zdrowego dziecka.”Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2013, 06:01
bliska77, iwka76, Sylwia77, anna maria, samira, Bursztyn, megan8, inessa lubią tę wiadomość
-
Ojej, ale tu dzisiaj cisza.
U mnie dziś dół głęboki. Staram się myśleć racjonalnie, ale niewiele to pomaga. Latka lecą, miesiące uciekają a tu nici z dzieciątka. Tak bym chciała dziewczynkę, albo bliźniaki od razu. Smutno....bliska77, iwka76, Sylwia77, anna maria, samira, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość
-
Witajcie serdecznie
Myślę o Tobie Inesso, wiem że wszystko będzie dobrze!
Dziś u mnie nadal prawdziwie zimowy dzień, od wczoraj nie przestaje sypać śnieg a już tak blisko długi weekend majowy...
Po wczorajszym dniu który był pierwszym dniem mojego nowego cyklu i jednocześnie dowodem na to że moje marcowe starania niewiele dały, staram się odbudować moją i tak wątłą nadzieję że kiedyś się uda.
Przepraszam za dołującą nutę w moim poście.
Pozdrawiam cieplutko !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2013, 08:03
bliska77, Olena, Sylwia77, samira, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość