X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wenus wrote:
    Czesc Dziewczyny;)Dzieki za pamiec!!!nie pisze bo jestem jesze w Polsce a na tym komp.jest uszkodzona klawiatura i musze korzystac z wirtualnej.W soote wracam i nadrobie zaleglosciTrzymajcie sie cieplutko:}

pozdrawiamy i czekamy ;-)

samira, inessa lubią tę wiadomość

• Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore Folik ,witamine E i bromergon na zbicie prolaktyny.Przez hashimoto mam skaczace tsh i prolaktyna tez wariuje,ale po bromku jest ok :)

inessa, B.Crow, bliska77 lubią tę wiadomość

c55fskjo3pvgdpvd.png
  • Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem :) za szeroko sie rozpisalam hehe :) jasne,ze tylo folik i witaminke e :)

inessa, B.Crow, bliska77, polarmiś lubią tę wiadomość

c55fskjo3pvgdpvd.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie biorę folik, falvit, mastodynon, wiesiołek do owu, zioła o.sroki nr3 mój M bierze androvid, salfazin.

inessa, B.Crow, bliska77, Sylwia77, Mango lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w nowym dniu! A tu ciekawe temety. Sylwia77 jestem pamięcią przy Tobie kochana. Ja dzieki Wam miałam nadzieję,że może anóz się udało ale dziś od rana zaczyna spadać tempka i mam coraz mocniejszy ból brzucha i skurcze, co ja sobie myslałam :( Do tego ja zaczynam się stresować jutrzejszym badaniem nasienia męża.
    Mam nadzieję,że w końcu którejś uda się zajść i pociągnie za sobą sznureczek :)
    Pamiętam i odezwe się później, miłego dnia <3

grosza, samira, Sylwia77, B.Crow, bliska77, polarmiś, Bursztyn, angela, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja len mielony ,kwas foliowy,magnez z b6 wit c a mój G mace ...

inessa, B.Crow, bliska77 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 3 miesiące przed zajściem w ciążę brałam magB6, witaminę B12,mum omega, selen, witaminę E , folik i witaminę C,do owulacji len mielony i oeparol; mąż brał cynk, selen, witaminę C i witaminę E - badanie nasienia męża było jeszcze lepsze po 3 miesiącach brania witamin, mimo,że nigdy z nim nie było kłopotów
    Miłego dnia dziewczynki
    Wizyta u gina wieczorem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2013, 10:08

samira, B.Crow, bliska77, Sylwia77, grosza, polarmiś, Bursztyn, anna maria, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Ja na 3 miesiące przed zajściem w ciążę brałam magB6, witaminę B12,mum omega, selen, witaminę E , folik i witaminę C,do owulacji len mielony i oeparol; mąż brał cynk, selen, witaminę C i witaminę E - badanie nasienia męża było jeszcze lepsze po 3 miesiącach brania witamin, mimo,że nigdy z nim nie było kłopotów
    Miłego dnia dziewczynki
    Wizyta u gina wieczorem

miłego !!

kciuki za wizytę nadal trzymam &&& :D

angela, B.Crow, bliska77, Sylwia77, inessa lubią tę wiadomość

• Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Obecnie biorę folik, falvit, mastodynon, wiesiołek do owu, zioła o.sroki nr3 mój M bierze androvid, salfazin.

grosza nie powinien brac obu razem ,za duza dawka moze zaszkodzic.Te dwa suplementy maja podobny sklad.Moj M bierze salfazin,l-karnityne,koenzym q10 i lekarz przepisuje pentohexal.Do tego jest po zastrzykach z choragonu i pregnylu.I nie ma rewelacji :( Fakt z pol miliona plemnikow skoczyly na 7 mln ,ale zywotnosc kiepska.

samira, bliska77, grosza, inessa lubią tę wiadomość

c55fskjo3pvgdpvd.png
  • B.Crow Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za podpowiedzi wspomagaczy :)
    Dotychczas biorę tylko folik ( już ładnych parę miesięcy,od kiedy się staram) ale warto się jeszcze czymś wspomóc.

Pozdrawiam cieplutko :)

samira, bliska77, Sylwia77, angela, inessa lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. To i ja się dopiszę co biorę. Oczywiście na pierwszym miejscu folik. Oeparol wiesołek i len gotowany do owulacji. Poza tym witaminy C, B6, B12, selen z wit. E, sporadycznie cynk i magnez. No i chlorella, tak zapobiegawczo, odtruwająco, na odchudzanie , itd. ona ma b. dużo włąściwości. Mój M. bierze selen z wit. e i dziś kupiłam mu cynk i pogadam, żeby brał też wit. c. Nic nie wspomnę, że to na płodność, bo by czuł się urażony. Powiem, że tak ogólnie, na zdrowie.

samira, bliska77, Sylwia77, Bursztyn, polarmiś, grosza, angela, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Witajcie w nowym dniu! A tu ciekawe temety. Sylwia77 jestem pamięcią przy Tobie kochana. Ja dzieki Wam miałam nadzieję,że może anóz się udało ale dziś od rana zaczyna spadać tempka i mam coraz mocniejszy ból brzucha i skurcze, co ja sobie myslałam :( Do tego ja zaczynam się stresować jutrzejszym badaniem nasienia męża.
    Mam nadzieję,że w końcu którejś uda się zajść i pociągnie za sobą sznureczek :)
    Pamiętam i odezwe się później, miłego dnia <3

inessko kochana rowniez jestem z Toba myslami,musimy sie wspierac nawzajem.Ktos kto walczy o to samo najlepiej zrozumie druga osobe.Musimy wierzyc,ze w koncu sie uda :D Tak wiec dziewczynki dzialamy ,dzialamy :)

samira, bliska77, Mango, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

c55fskjo3pvgdpvd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Witajcie. To i ja się dopiszę co biorę. Oczywiście na pierwszym miejscu folik. Oeparol wiesołek i len gotowany do owulacji. Poza tym witaminy C, B6, B12, selen z wit. E, sporadycznie cynk i magnez. No i chlorella, tak zapobiegawczo, odtruwająco, na odchudzanie , itd. ona ma b. dużo włąściwości. Mój M. bierze selen z wit. e i dziś kupiłam mu cynk i pogadam, żeby brał też wit. c. Nic nie wspomnę, że to na płodność, bo by czuł się urażony. Powiem, że tak ogólnie, na zdrowie.

jakby co to len można cały czas nie tylko do owulki bo wpływa dobrze na cerę ,włosy ,paznokcie :)

Olena, bliska77, Sylwia77, Bursztyn, polarmiś, angela, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Miłego dnia dziewczynki
    Wizyta u gina wieczorem

Czekamy na miłe wieści po wizycie :)

Szkoda, że nie ma lnu w kapsułkach tak tak wiem leniwa jestem z tymi miksturami wolę tabletkę połknąć i już ...

Sylwia77, polarmiś, Mango, angela, inessa lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia77 wrote:
    grosza wrote:

grosza nie powinien brac obu razem ,za duza dawka moze zaszkodzic.Te dwa suplementy maja podobny sklad.Moj M bierze salfazin,l-karnityne,koenzym q10 i lekarz przepisuje pentohexal.Do tego jest po zastrzykach z choragonu i pregnylu.I nie ma rewelacji :( Fakt z pol miliona plemnikow skoczyly na 7 mln ,ale zywotnosc kiepska.

no widzisz androvit i salfazin bierze p 1 tabletce a jak pytałam mojego gina to powiedział że to ok ale chyba zostanę przy salfazinie i wit c dla niego i tam muszę pilnować by to brał :)

samira, Sylwia77, inessa lubią tę wiadomość

• Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza z tego co czytalam na roznych forach to wlasnie ma podobny wrecz ten sam sklad nie mozna ich laczyc zeby nie przsadzic z tymi witaminami i itp bo to moze miec odwrotny skutek.My chodzimy do gina ,ktory jest tez andrologiem.U urologa jak bylismy to znowu nam powiedzial ze salfazinu nie ma na liscie lekow i nie kazal nam kupowac zadnych specyfikow :D a u andro to bylo pierwsze na liscie hehe :)

grosza, inessa lubią tę wiadomość

c55fskjo3pvgdpvd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Olena wrote:

jakby co to len można cały czas nie tylko do owulki bo wpływa dobrze na cerę ,włosy ,paznokcie :)

Ja len biorę cały czas :-) i folik, magnez B6
    brałam mastodynon ale castagnus herbapolu to samo, a tańszy tyle że mastodynon to krople miałam...
    Grosza więc może spróbuj ten castagnus :-)

Sylwia77, inessa lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    angela wrote:
    Miłego dnia dziewczynki
    Wizyta u gina wieczorem

Czekamy na miłe wieści po wizycie :)

Szkoda, że nie ma lnu w kapsułkach tak tak wiem leniwa jestem z tymi miksturami wolę tabletkę połknąć i już ...

grosza - można kupić len mielony, który zalewasz gorącą wodą i gotowe ; ja też nie gotowałam

anna maria, grosza, Sylwia77, inessa lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyle sie rozpisalyscie o tych witaminat ze mozna by Doktorat z tego napisac;-) .-Jutro jade zakupic ten len .Straszny wiatr u mnie az nie chce sie z domku wychodzic,synus moj do mnie przyjechal wiec zaczyna sie gotowanie obiadkow:Troche go musze ponianczyc(23 lata)

Olena, Sylwia77, inessa, szczęśliwa, bliska77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a propos lnu to ten mielony jednak bardzo szybko sie utlenia i niestety traci wlasciwosci. Najlepiej jednak jest gotowac. Ja wrzucam 2 lyzki stolowe lnu w ziarenkach na szklanke gotujacej sie wody i gotuje tylko 3 min., potem odstawiam i pije kiedy jest juz prawie letni ("glut" robi sie bardzo szybko) z dodatkiem jakiegos soku. Wychodzi z tego pyszny kisiel. To przygotowanie nie jest wcale uciazliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2013, 14:29

Sylwia77, inessa, anna maria, szczęśliwa, grosza, Olena, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ