X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin - tak sobie myślę, że może Twój lekarz ma tą strategię, która zakłada, że progesteron w drugiej części cyklu na niewiele się zda, jeśli jajko wyprodukowało się słabe. W takiej strategii lekarze skupiają się na pierwszej fazie - żeby wyprodukować wyższej jakości jajko, które potem obroni się samo. Może o to mu chodzi? Jak jesteś stymulowana przed inseminacją w pierwszej fazie?

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratuluje dziewczynki :) też bym chciała...:) A to ciekawe, że córka Twoja nie chciała braciszka, bo to zwykle chce się chyba mieć płeć przeciwną jako rodzeństwo...?

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

dla chorych zdrówka !!
    dla satraczek siły i wytrwałości w dążeniu do wiadomego celu <3
    dla ciężaróweczek spokoju i radości z odmiennego stanu ,jak najmniej przykrych dolegliwości :)

A do mnie @ zbliża się pomału ,z mojego wykresu widać ze cykl bez owulacji
    Szukam pracy i ,ćwiczę na orbitreku....i jak ją znajdę to zawieszam starania na parę miesięcy

a to artykuł ostrzeżenie żeby dobrze wybierać lekarza i szpital,kolejny szpital w którym źle przeprowadza się porody
    http://wyborcza.pl/piatekekstra/1,136814,15539309.html

i powiem tak ,sorry ale rozjebałabym lekarza i cały personel tegoż szpitala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 12:01

bliska77, Bursztyn, megan8, malgos741, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Gratuluję kolejnej córci <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, Bozia, ja też myślałam, że będzie chciała braciszka, tym bardziej że jej dwie najbliższe koleżanki maja właśnie młodszych braciszków, my chcieliśmy mieć parkę a ona od samego początku chciała mieć siostrę, na usg ginekolog-genetyk widziała pipkę, ja też ale np moja koleżanka tez cały czas wiedziała ze będzie córka a ok 30 tygodnia dowiedziała sie ze jednak będzie chłopczyk, może źle lekarz usg odczytywał a podobno czasem sie zdarza, ze śpindrolki u niektórych chłopców na tym etapie (ok 20-22 tyg) są jeszcze całkiem małe i na niezbyt idealnym sprzęcie można to odczytać jako napuchniętą pipkę :-)
    Paszczakin, też mnie ciekawi jak jesteś stymulowana przed IUI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 12:05

grosza, Bursztyn, Bozia3, malgos741, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Aga Gratuluję kolejnej córci <3
    dzięki, mąż mówi że dla równowagi kupi sobie drugiego psa i wtedy będzie 3 na 3 ;-)

grosza, Bursztyn, Bozia3, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

w obliczu artykułu od Samiry to jakbym miała wolną kasę to wynajęłabym dodatkowego lekarza i położną do porodu
    caffe wrote:
    Teraz czeka mnie rozpoznawanie rynku, co kupić a co nie. Ja lubię sobie takie rzeczy rozpracować wcześniej, a potem tylko konkretne zakupy.

Mam pytanie :P

Jakie jest Wasze podejście do wynajętych położnych, tzn. po co, na co i dlaczego? :)

bliska77, Bozia3 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyniki histerioskopii okey! polip usunięty endo 4mm jajniki ok macica 46x41mm udrożnili prawy jajowód który był zatkany :) :) :)

bliska77, samira, Reni, Bursztyn, paszczakin, Simba, sjoanka, megan8, EwaT, malgos741, mysza1975, Mango, Niuta, Sabina, Aisab, polarmiś, Żanet, Andzia33, Mega lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - córcia to fantastycznie :) gratuluję

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosza fajnie, że wszystko gra, teraz nic tylko się rozmnażać ;-)
    Samirka, artykuł faktycznie bardzo "wyczulający"

samira, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Aga - córcia to fantastycznie :) gratuluję
    dziękuję ;)
    czekam na poniedziałkową wizytę u mojej gin (o ile nie przełoży), żeby potwierdziła płeć

grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    wyniki histerioskopii okey! polip usunięty endo 4mm jajniki ok macica 46x41mm udrożnili prawy jajowód który był zatkany :) :) :)
    oj to super :) teraz do dzieła ;)

grosza położna na czas ciąży i porodu należy się teraz na NFZ !! (wybierasz sama ) na chyba ze chcesz prywatnie ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Grosza fajnie, że wszystko gra, teraz nic tylko się rozmnażać ;-)
    Samirka, artykuł faktycznie bardzo "wyczulający"
    mnie zszokował szczególnie hasło lekarza ze coś chrupło i chyba złamał dziecku kręgosłup ,gorąco mi się w tym momencie zrobiło

z tego wniosek "mierz siły na zamiary ,nie zamiar podług sił"

cesarka przy tak dużym dziecku powinna być !! brak kompetencji lekarzy mnie powala ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 12:25

bliska77 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja tez chce byc z Krakowa!
    mozesz byc duchowo,tez sie liczy.
    Witaj w domu Simba :)

Simba, paszczakin lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Cześć dziewczyny,
    nie mam siły nadrabiać 3 dni, więc zacznę was czytać na bieżąco. U mnie wszystko ok. Idę dziś testować kolejnego ginekologa.

Zastanawiam się nad odłożeniem przeprowadzki do Polski o parę miesięcy i rodzeniem w Londynie. Bardzo nie chcę tego robić, ale boję sie wrocławskich porodówek.

Burszytnku, ty chyba objeździłaś londyńskie. Jak tam jest? Jak kobiety są traktowane? Mogą wybierać cesarkę albo pozycję do rodzenia? Pielęgniarki są miłe? Znieczulają na czas? Dezydują na czas o konieczności cesarki?
    akurat nie londynskie, bo mieszkam w Birmingham, bylam przy 3 porodach (Jezu, jak to brzmi...) i bylo OK. Personel przemily, znieczulenie na zyczenie, rodzisz w pozycji jaka Ci sie tylko podoba, co do cesarek-o ile nie jest wczesniej umowiona, to roznie bywa bo stawiaja na naturalny porod. Wszystko jest za darmo, i znieczulenie, i porod w basenie, masz wlasny pokoj. Decyzja nalezy do Ciebie. Tak naprawde nie mozna przewidziec jak sprawy sie potocza, czy to w PL czy to w UK.

grosza lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    witajcie
    czy Wy musicie tyle produkować? ;)
    Olena, bardzo dobra decyzja
    Bozia, dużo zdrówka,
    Caffe, fajnie że u Was wszystko ok
    Bursztyn, bzykaj się jak tylko będziesz miała ochotę
    Panda, oby skupienie sie na innych sprawach zaowocowało dzidzią :-)
    ja tez już po dzisiejszym badaniu (połówkowym), na ta chwilę wszystko ok no i wszystko wskazuje na to że córcia będzie miała siostrę :), jak sie dowie to chyba będzie piszczała z radości bo innej opcji nie brała pod uwagę :)
    idę trochę się położyć, bo nie ukrywam, że nerwy od rana i brzuch napięty jak cholera. Jutro do pracy.
    Aga, wiec gratulacje poraz drugi :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    hurraaa!!! teraz juz nic nie stoi na przeszkodzie :)

grosza, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    mozesz byc duchowo,tez sie liczy.
    Witaj w domu Simba :)

Mała rzecz a cieszy :)

Bursztyn lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Mała rzecz a cieszy :)
    :) zgadzam sie
    teraz kiedy wracalam do chaty, mijalam goscia ktory siedzial na murku- chory psychicznie, no wiec mijam go a on do mnie: you are walking like an angel :)
    mysle sobie, szkoda ze tylko chorzy umyslowo zauwazaja moj czar i wdziek ale dobre i to :) zawsze jakos najbardziej moglam sie z nimi dogadac, i nieskromnie mowiac- lubia mnie :) (ci z oddzialu psychiatrycznego, ale rowniez przypadkowi na ulicy) :)
    coz, pewnie mamy jakis hmm...wspolny mianownik ;) ale grunt to sie dogadac ;)

Simba, paszczakin, Reni, grosza, mysza1975, Niuta, Sabina, polarmiś, Żanet, Andzia33, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Aga, wiec gratulacje poraz drugi :)
    Bursztynku :-) <3

Bursztyn lubi tę wiadomość

‹‹ 2566 2567 2568 2569 2570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ