X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    :) zgadzam sie
    teraz kiedy wracalam do chaty, mijalam goscia ktory siedzial na murku- chory psychicznie, no wiec mijam go a on do mnie: you are walking like an angel :)
    mysle sobie, szkoda ze tylko chorzy umyslowo zauwazaja moj czar i wdziek ale dobre i to :) zawsze jakos najbardziej moglam sie z nimi dogadac, i nieskromnie mowiac- lubia mnie :) (ci z oddzialu psychiatrycznego, ale rowniez przypadkowi na ulicy) :)
    coz, pewnie mamy jakis hmm...wspolny mianownik ;) ale grunt to sie dogadac ;)

Moja mama tez tak przyciaga wariatow :) Zawsze sie z niej smieje, ze jak wychodzila z psem, to czasem nie bylo jej godzine, bo wlasnie ktos ja zaczepil i opowiedzial swoja nieslychana i nietrzymajaca sie kupy historie. To sie jakos nazywa w wiktymologii? :)

Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Moja mama tez tak przyciaga wariatow :) Zawsze sie z niej smieje, ze jak wychodzila z psem, to czasem nie bylo jej godzine, bo wlasnie ktos ja zaczepil i opowiedzial swoja nieslychana i nietrzymajaca sie kupy historie. To sie jakos nazywa w wiktymologii? :)
    ale dlaczego odrazu wiktymologia? :) no chyba ze ona niezbyt rada tym zaczepkom, ale o ile nie ma oznak przestepstwa to wszystko jest all right ;)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinien byc jakis termin na osoby ktore przyciagaja wariatow :)

Bursztyn lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane pozdrawiam i pamietam o kazdej z Was <3
    Aga super gratulacje :)
    Grosza ciesze sie,ze histo jest dobre to teraz zaczac staranka :)
    Caffe dbaj o żelazo :) bo Maluszek musi być silny :)
    Ewa T sił życze i brak kataru.
    Bozia sił w pracy życze ciesze sie,ze z Maluszkiem wszystko dobrze :)
    Ojej nie jestem wstanie wymienić kazdej z Was ale wspieram każda bez wyjatku :)
    Co do pytań o dotacje to u nas tak zrobiono,ze dotacja z UP jest ale tylko dla tych którzy zrobią szkolenie w marcu wiec im tym razem jak nie ja powiedziałam co myśle,ze mnie oszukali i wyrolowali bo zrobili mi szkolenie na koniec grudnia mowiać,ze dostane dotacje w nowym roku a tu pozmieniali wszystko chyba na włąsną korzyśc - maż powiedział,ze pewnie ktos z ich znajomych potrzebuje kase. Pani mnie pieknie przepraszała a jaj jej powiedziałam,ze mi nic to nie da bo pracy nie mam a firmy bez dotacji też nie załoze bo nas nie stac na to. STrasznie jej sie głupio zrobiło ale nmi to wisi wybaczcie.
    A dotacja z Unii nie wiadomo czy wogóle bedzie dla naszej gminy a jak już to pani mówi,ze dla kilku osób i to wybiera włąsnie jakas komisja a jej zdaniem moja firma nie ma tutaj szans na rozwiniecie bo tu jest duuuużo klubów ( robiłąm rozeznanie i są dwa jeden ma zaraz sie rozpaśc bo mają problemy ale nie finansowe tylko wyszły jakieś przekrety) no ale pani wazniejsza niż moje zdanie. Skłądam prosbe o dotacje i tak z tej Unii kilkadziesiat kartek do wypełnienia.
    Hsitopatologii jeszcze nie ma :(
    A mój maz własnie uznał,ze raczej sensu nie ma co robić badań genetycznych bo to i tak nic nowego nie wniesie bo leków i tak nie dostane jakiś innych - poprostu mamy oboje dość olewackich lekarzy zwłaszcza jak CI mówią na starcie,ze ciaza i tak nie ma szans na przetrwanie bo mam tyle lat i poroniłąm tyle razy.
    Mmay cieżkie dni ale coż i to trzeba przetrwać.
    Starania szczególne jakoiś zupełnie zawieszamy stwierdziliśmy narazie przynajmniej,ze co ma być to bedzie.
    Na adopcje i tak jeszcze sobie długo poczekamy.
    Teraz z meżem robimy remont mieszkania ( na cale szczescie mam jakaś mała wprawe chociaż nie wiem jak mój organizm to zniesie) malowanie,tapetowanie oraz zakłądanie paneli. Wykorzystujemy,ze nie ma tesciwó w domu ( tesc jest nadal wstanie śpiaczki faramkologicznej dziś ma robioną tracheotomie.
    DObra bo rozpisałam sie jak nie wiem co - przperaszam za to.
    Możliwosć korzystania z ovu mam do października ale wybaczcie raczej nie mam sił za bardzo sie udzielać podzytauje Was od czasu do czasu bo nie umiem Was zostawić całkowicie zżyłąm sie z Wami :)
    Buziaki dla kazdej <3

megan8, Bozia3, samira, grosza, malgos741, mysza1975, Bursztyn, bliska77, gosia7122, Sabina, Aisab, Viv78, Żanet, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Ewa, a pytali Cię jak chcesz robić - naturalnie czy cesarka czy wanna itd.?

nie pytali
    to była aborcja przez normalny poród
    podali mi jakies 3 wielkie tablety dopochwowo, po 15 min zaczęłam rzygać i srać (sorry) jednoczesnie z bólu bo już nie zdążyłam do toalety dojść a miałam osobny pokoik, posprzatały za mną i nadal były miłe :)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    a ja sobie bozia mysle, ze on jest konowalem. bo wiesz- mozna sobie miec takie podejscie "przetrwanie najlepszych" jak sie nie ma trudnosci z zachodzniem.. a my sie ku*wa drugi rok staramy i 3 inseminacja.. To moze warto zastanowic sie, czy cos da sie ulepszyc, nie?
    stymulacji nie mam, bo u mnie zawsze wszytki "pieknie" wychodzi..
    trochę to dziwne, że wszystko "pięknie" z progesteronem w 2 fazie o wyniku 6... Paszczakin może w klinice będzie dobrze :)

paszczakin, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latam do kibelka i sprawdzam co tam w majciorach (aż moja szefowa spytała czy wszystko w porządku). Jest lepiej bo na bieliźnie nic nie widać tylko trochę na papierze.
    Kontaktowałam się z moją giną, powiedziała, że jak objawy się nasilą to żeby przyjeżdżać. Na razie jest ok, więc mam nadzieje, że dotrwam do czwartku.

Iwone, bliska77, EwaT, Sabina, malgos741, Viv78, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza jeśli masz jakiś progesteron to zażyj - nie zaszkodzi, zawsze może wzmocnić...

Andzia33 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza - oby plamienie ustalo!

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Powinien byc jakis termin na osoby ktore przyciagaja wariatow :)
    wariatofile :)

Simba lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie :)
    Podczytuje was od kilku dni i pora sie ujawnic :)

Lat 37 syn w tym roku 16 i starania o maluszka wlasciwie od tego miesiaca choc tabsy odstawione w styczniu :)

grosza, Reni, inessa, Simba, samira, paszczakin, mysza1975, megan8, EwaT, Sabina, Aisab, Iwone, malgos741, Żanet, Panda, Mango, Monia37, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Co do pytań o dotacje to u nas tak zrobiono,ze dotacja z UP jest ale tylko dla tych którzy zrobią szkolenie w marcu wiec im tym razem jak nie ja powiedziałam co myśle,ze mnie oszukali i wyrolowali bo zrobili mi szkolenie na koniec grudnia mowiać,ze dostane dotacje w nowym roku a tu pozmieniali wszystko chyba na włąsną korzyśc

i bardzo dobrze ze sie wreszcie postawilas ! :)
    inessa wrote:
    A dotacja z Unii nie wiadomo czy wogóle bedzie dla naszej gminy a jak już to pani mówi,ze dla kilku osób i to wybiera włąsnie jakas komisja a jej zdaniem moja firma nie ma tutaj szans na rozwiniecie bo tu jest duuuużo klubów ( robiłąm rozeznanie i są dwa jeden ma zaraz sie rozpaśc bo mają problemy ale nie finansowe tylko wyszły jakieś przekrety) no ale pani wazniejsza niż moje zdanie. Skłądam prosbe o dotacje i tak z tej Unii kilkadziesiat kartek do wypełnienia.

slusznie, nie odpuszczaj! mam nadzieje ze dostaniesz dotacje, bardzo mocno trzymam kciuki zeby tak bylo
    inessa wrote:
    Hsitopatologii jeszcze nie ma :(
    A mój maz własnie uznał,ze raczej sensu nie ma co robić badań genetycznych bo to i tak nic nowego nie wniesie bo leków i tak nie dostane jakiś innych
    tutaj sie nie zgodze. Ma to sens i to duzy. Trzeba wiedziec gdzie lezy problem, a to czy jakies leczenie istenieje czy nie mozna sie dowiedziec tylko po uzyskaniu wynikow badan.

Inessko, mocno Cie wspieram caly czas <3 i zycze zeby te czarne chmury wkoncu zniknely i zaswiecilo wreszcie slonce. Mam nadzieje i gleboko wierze ze tak sie wkrotce stanie.

samira, Myszonek, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    wariatofile :)
    dobre i to :)
    Młode kobiety się oburzają na zaczepki roboli na ulicach, tymczasem syndrom nieatrakcyjności i starzenia się następuje wtedy, gdy przechodząc obok budowy - nikt na Ciebie już nie zagwiżdże....:). Więc jakby co - to przynajmniej z wariatów się ciesz....;)

Simba, sjoanka, mysza1975, megan8, EwaT, Żanet, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa ja też za Ciebie trzymam kciuki. Nie daj się i walcz o swoje. Badań nie odpuszczaj...:)

kkisia witaj :)

Andzia33 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    dobre i to :)
    Młode kobiety się oburzają na zaczepki roboli na ulicach, tymczasem syndrom nieatrakcyjności i starzenia się następuje wtedy, gdy przechodząc obok budowy - nikt na Ciebie już nie zagwiżdże....:). Więc jakby co - to przynajmniej z wariatów się ciesz....;)
    ciesze sie jak najbardziej :)
    a z robolami to swieta prawda :)

Mango lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    mi tam gwizdajacy robole nie przeszkadzaja, a jeszcze jak zawolaja "panienko" to sie ladnie do nich usmiechne ;) juz dawno mnie o dowod nikt nie prosil przy zakupie alko, wiec chociaz to ;)
    robole sa w porzadku :)
    w zeszlym roku fajnie mialamna Sycylii - ustawiczna adoracja :) bardzo polecam jesli ktoras chwilowo cierpi na obnizona samoocene ;)

Simba, Reni, Mango lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Alis Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewo i Bursztynku, dziękuję za wyjaśnienia.

Inessa, cieszę sie, ze zajrzałaś.

Samirko, ten artykuł jest potworny i jak już mi się udało uspokoić, tak znów mam napad paniki.

Byłam dziś u kolejnego ginekologa i chyba się na tego zdecyduję, bo jest bardzo sensowny i pracuje w jednym ze szpitali, który mogę ewentualnie rozważyć. choć on sam twierdzi, że tam nie jest zbyt pięknie. No ale nie chodzi o piękno a bezpieczeństwo.

Ciąża przebiega wzorcowo i mamy córeczkę :)

samira, bliska77, Bursztyn, mysza1975, Bozia3, megan8, EwaT, Sabina, grosza, malgos741, Viv78, polarmiś, Żanet, Panda, Myszonek, Mango, Monia37, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Ewo i Bursztynku, dziękuję za wyjaśnienia.

Inessa, cieszę sie, ze zajrzałaś.

Samirko, ten artykuł jest potworny i jak już mi się udało uspokoić, tak znów mam napad paniki.

Byłam dziś u kolejnego ginekologa i chyba się na tego zdecyduję, bo jest bardzo sensowny i pracuje w jednym ze szpitali, który mogę ewentualnie rozważyć. choć on sam twierdzi, że tam nie jest zbyt pięknie. No ale nie chodzi o piękno a bezpieczeństwo.

Ciąża przebiega wzorcowo i mamy córeczkę :)

Mną też ten artykuł wstrząsną a mówią a co to poród nic strasznego ,tak nic strasznego jak się dobrze kończy...nawet przy komplikacjach a jak lekarz decyduje się na manewr który jest zakazany :O a potem mówi ze to nie jego wina to coś jest nie halo

dlatego kompetentny lekarz to podstawa ale jednemu się dziwię ze ta babeczka zdecydowała się rodzić w tym szpitalu i przy lekarzu ,przy którym rodziła pierwsze dziecko i tez były problemy przy porodzie !!??

Alis Gratuluję wam Córeczki i masz rację jak ten gin dobry to warto przy nim zostać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 17:23

Alis, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, gratuluje :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis gratuluję córeczki :-), jeśli ginekolog wzbudził w Was zaufanie, zostańcie u niego
    Inessa, powoli wszystko się ułoży życzę Wam tego z całego serca

‹‹ 2567 2568 2569 2570 2571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ