35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Sabina wrote:Dlaczego gdy ją jestem w pracy i nie mogę się udzielać na forum Wy poruszacie tematy które mnie żywo interesują? wrrr
Ją nie jestem ekomama. Lubie pampersy nowe ubrania dla dziecka. Chyba że od znajomych to biorę hurtowo. Uwielbiam się w tym grzebać. Moja pasją zyciowa.
Nie szczepienie dziecka uważam za kompletnie nieodpowiedzialne. Obciazalabym te matki kosztami leczenia,w końcu to ich decyzja
Ją szczepilam córkę i drugie też będę. Oczywiście poza grypa i roty
rotawirusem
A ja jestem po środku - uważam, ze szczepić trzeba, ale rozsądnie. Nie na wszystko co się da i nie na raz. I niekoniecznie w pierwszej dobie życia. Mnie przekonują badania Japończyków, którzy przesunęli szczepienia na 2 rok życia i zlikwidowali niemal śmierć łóżeczkową.
Ja na pewno nie będę szczepić w pierwszych miesiącach. Przesunę na termin późniejszy. Choćby z 2 powodów. Dziecko nie potrzebuje szczepienia na gruźlicę i wzw w pierwszej dobie życia. Nawet gdyby miało kontakt z chorobą to i tak szczepionak nie zadziała, bo nie zdąży.
2 powód jest istotniejszy - moja siostrzenica urodziła się wieczorem, całkiem zdrowa. dostała 9 punktów. Pół godziny po porannym szczepieniu zatrzymała się oddechowo. Reanimacja, OIOM, 2 tygodnie podłączona do respiratora na 100% tlenie. 2 miesiące w szpitalu. Nie było innej przyczyny. Żadnej wady, żadnych powikłań, nawet bakterii nie znaleźli.Bursztyn, ania.g, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
EwaT wrote:myśle że jego uwage chwilowo odwróci obiad
placki ziemniaczane po węgiersku- z gulaszem i suróweczką
lubisz?
czyz nie jestem dobrą żonką?
co do bycia dobra zona- to tutaj najbardziej i jedynie liczy sie zdanie mezaAndzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa używałam pieluch tetrowych z pierwszą córką ale tylko przez ok 3 miesiące bo to była masakra! dzieciak ciągle niespokojny bo co ssiku to mokro i nie wygodnie o kupach już nie wspominając pralka ciągle chodziła potem jeszcze prasowanie... Można było się wykończyć brak czasu na wszystko
samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymama78 wrote:Jeżeli chodzi o szczepienia to szczepie wszystkie dzieci a co do wózka to mam teraz xlander xa na nasze chodniki w sam raz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 16:17
-
Dla przyszłych mam polecam sprawdzić pieluchy nie tylko pampers. Podobno świetnie się sprawdzają pieluchy z biedronki - cena atrakcyjna - a są dobre gatunkowo...
Dawniej, w dobie kryzysu - to w ogóle dobrze było, jak się zdobyło pieluchy tetrowe. Moja babcia mi opowiadała, że pamiętała jeszcze czasy - kiedy nie było podpasek ani waty. Na @ wkładało się płócienne szmatki, które potem się prało, gotowało i używało od nowa...Tak więc cieszmy się z czasów, w których żyjemy...
Chciałam zapytać - dlaczego nie szczepić dziewczynki w związku z rakiem szyjki? Taka szansa, żeby uniknąć tego w dorosłym życiu - to marnotrawstwo, żeby nie skorzystać. Gdybym miała córkę - zaszczepiłabym na 200 procent...gosia7122, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość