35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
caffe wrote:Z tego co mój m czytał, bo miał bojowe zadanie rozeznać się w sprawie pieluch (ja skapitulowałam na pierwszej stronie z allegro
)to najbardziej chwalone są właśnie pampersy. Niektórzy zarzucają, że są napompowane jak się już napełniają - to w zasadzie główne zarzuty.
Trzeba więc będzie doświadczać samemu
Ja chyba jednak wole na dziecku....caffe, Iwone, Reni, Żanet lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwone wrote:Pisałam ogólnie o wózkach żeby zwrócić uwagę nie tylko na wygląd, ale i na wymiary
Ja odkupiłam na allegro wózek używany w komplecie z łóżeczkiem i zapłaciłam 200zł, bo odebrałam osobiście. Wózek niczemu nie ustępował tym z wyższej półki i byłam zadowolona.
Poza tym wózek głęboki nie jest długo używany, więc był jak nówka. Dopiero spacerówkę kupiliśmy nową.
Zaoszczędzoną kasę przeznaczyłam na zabawki edukacyjne typu garnuszek na klocuszek,gąsienica gawędziara,krzesełko uczydełko itp. Moje dziecko lepiej z tego skorzystało odwdzięczając się piękną i poprawną wymową w wieku 2 lat
ale jakoś po tylu latach przerwy chciałabym kupić jednak nowy wózek
mam nadzieję ze w ogóle będzie nam to danebo na razie się nie zanosi
caffe, Iwone, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Jak młodsza była w wieku wózkowym, to mieliśmy wózek marki Teutonia. Nie powiem, sponsorowali dziadkowie bo drogi ale za to boski. Bardzo wytrzymały, funkcjonalny, z przekładaną rączką i budką. Duży w środku. Jedyny minus to ciężki.Mieliśmy wersję z czterema dużymi pompowanymi kołami. Na nasze zalesione warunki był idealny.
samira, Bozia3 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnycaffe wrote:Z tego co mój m czytał, bo miał bojowe zadanie rozeznać się w sprawie pieluch (ja skapitulowałam na pierwszej stronie z allegro
)to najbardziej chwalone są właśnie pampersy. Niektórzy zarzucają, że są napompowane jak się już napełniają - to w zasadzie główne zarzuty.
Trzeba więc będzie doświadczać samemu
najlepiej na sobie ,jak wytrzymają nasze sranie i sikanie to i dobre dla dziecka będą hehemysza1975, Iwone, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania.g wrote:Jak młodsza była w wieku wózkowym, to mieliśmy wózek marki Teutonia. Nie powiem, sponsorowali dziadkowie bo drogi ale za to boski. Bardzo wytrzymały, funkcjonalny, z przekładaną rączką i budką. Duży w środku. Jedyny minus to ciężki.Mieliśmy wersję z czterema dużymi pompowanymi kołami. Na nasze zalesione warunki był idealny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 18:52
-
nick nieaktualny
-
Jeśli chodzi o pampersy dla noworodków to tylko kwestia ew. uczulenia na jakiś składnik pieluchy, bo takim maluszkom zmienia się dość często pieluszki że raczej nie zdążą przesiąknąć.
Później zależy od budowy dziecka, bo każde z pieluch jest inaczej wyprofilowana.
My używaliśmy różnych w zależności od wagi naszego syna. Na początku oryginalne pampersy, później na przemian, ale jak za bardzo przybrał nam na wadze to musieliśmy wrócić do oryginalnych, bo profil nie pasował i bokami się przelewało.caffe, samira, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySabina wrote:My używamy tylko oryginalnych pampersów, ale nie dla tego, że takie mamy widzimisię. Po prostu jak przeliczycie ile kosztuje 1 pielucha Dada w Biedronce, to okaże się, że na promocji Pampersy wychodzą taniej lub w tej samej cenie (mniej więcej 65gr na sztukę). Więc tak naprawdę kupowanie Dad czy pieluch z Rossmanna, które wolę od Dad to żadna oszczędność. Zwłaszcza, że są słabiej chłonne, nie rozciągliwe i trzeba je częściej zmieniać. Wiem - bo testowałam na własnym dziecku. Mała do dziś śpi w pampersach, na które mąz poluje na promocjach.
caffe, Sabina, Iwone lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:My używamy tylko oryginalnych pampersów, ale nie dla tego, że takie mamy widzimisię. Po prostu jak przeliczycie ile kosztuje 1 pielucha Dada w Biedronce, to okaże się, że na promocji Pampersy wychodzą taniej lub w tej samej cenie (mniej więcej 65gr na sztukę). Więc tak naprawdę kupowanie Dad czy pieluch z Rossmanna, które wolę od Dad to żadna oszczędność. Zwłaszcza, że są słabiej chłonne, nie rozciągliwe i trzeba je częściej zmieniać. Wiem - bo testowałam na własnym dziecku. Mała do dziś śpi w pampersach, na które mąz poluje na promocjach.
caffe, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sabina wrote:Ja mam polski wózek - SeKa Carlo Lux - 3 w jednym. I nie mam zamiaru go zmieniać, jest wygodny, bardzo zwrotny
Spacerówka świtna na długie wypady, przeszła z nami trasę do Morskiego Oka i z powrotem
Że o kilometrach spacerów nie wspomnę
Ale jest ciężka, co na wsi mi nie przeszkadza, ale jakbym miała ją targać na 2 piętro to dziękuję ;-/
Kupiliśmy go na allegro, ale tak naprawdę zaoszczędziliśmy koło 100zł. Więc niewiele.
Ubrań mam bardzo dużo po córce, niewiele będę dokupować, choć ona majowa, ale myślę, że nie będzie źle. Mogę jeszcze liczyć na ubranka po synku koleżanki, jest lutowy, a ona wszystko trzyma dla znajomych. Jak pisałam bardzo lubię takie dary, uwielbiam przeglądać ubranka dziecinne, uwielbiamWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 19:09
Sabina lubi tę wiadomość
-
Simba wrote:Garnuszek na klocuszek? A od kiedy nocnik jest zabawka edukacyjna?
http://allegro.pl/fisher-price-muzyczny-nocnik-ze-spluczka-j-polski-i4039728704.html
Pisałam o zabawce
http://allegro.pl/fisher-price-garnuszek-na-klocuszek-k0428-j-polski-i4034445700.htmlSabina, Simba lubią tę wiadomość
-
Iwone wrote:Nie zapomnij o cytrynce, łatwiej będziesz mogła wypić glukozę
Badanie robię u sąsiada w szpitalu, więc obiecał, że zapewni mi miseczkę na ...Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlez sie rozpisalyscie
Co do eko, smieci segregowac segregujemy, przy corce sloiczki szly w ruch tylko niezwykle okazjonalnie....za szczepieniem dzieci jestem, np zastanawialismy sie czy szczepic na rotawirusy, bo i kontrowersyjna i droga szczepionka ale ciesze sie ze zaszczepilismy, w zlobku byla epidemia wlasnie jakiegos rota, z ponad 20 dzieciakow, czworka wyszla z tego obronna reka, w tym moja corka, jedyny objaw to byla temp 37, zero biegunki wymiotow itp,raz przez szesc lat wymiotowala po przeslodzeniu, po prostu. Jesli chodzi o pieluszki to musze powiedziec, ze ku wielkiemu naszem zdziwieniu na samym poczatku byla uczulona na pampersy, przerobilismy wszystkie, jedne lepsze drugie gorsze
Rowniez uwazam, ze na wozek nie ma co tyle kasy wydawac, zalezy jeszcze od dziecka ale np nasza corka na wakacjach majac 1,2miesiace, chyba raz czy dwa z niego korzystala, takze byl na rokcaffe, Iwone, samira, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:No właśnie dzisiaj aptekarz mi powiedział, żeby raczej nie stosować cytryny, czym też pokrzyżował mi plany
Badanie robię u sąsiada w szpitalu, więc obiecał, że zapewni mi miseczkę na ...caffe, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość