X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Z tego co mój m czytał, bo miał bojowe zadanie rozeznać się w sprawie pieluch (ja skapitulowałam na pierwszej stronie z allegro :P )to najbardziej chwalone są właśnie pampersy. Niektórzy zarzucają, że są napompowane jak się już napełniają - to w zasadzie główne zarzuty.

Trzeba więc będzie doświadczać samemu :)

Ja chyba jednak wole na dziecku....:)

caffe, Iwone, Reni, Żanet lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Pisałam ogólnie o wózkach żeby zwrócić uwagę nie tylko na wygląd, ale i na wymiary :)
    Ja odkupiłam na allegro wózek używany w komplecie z łóżeczkiem i zapłaciłam 200zł, bo odebrałam osobiście. Wózek niczemu nie ustępował tym z wyższej półki i byłam zadowolona.
    Poza tym wózek głęboki nie jest długo używany, więc był jak nówka. Dopiero spacerówkę kupiliśmy nową.
    Zaoszczędzoną kasę przeznaczyłam na zabawki edukacyjne typu garnuszek na klocuszek,gąsienica gawędziara,krzesełko uczydełko itp. Moje dziecko lepiej z tego skorzystało odwdzięczając się piękną i poprawną wymową w wieku 2 lat :)
    bardzo mądrze ;)

ale jakoś po tylu latach przerwy chciałabym kupić jednak nowy wózek :P
    mam nadzieję ze w ogóle będzie nam to dane :( bo na razie się nie zanosi

caffe, Iwone, malgos741 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak młodsza była w wieku wózkowym, to mieliśmy wózek marki Teutonia. Nie powiem, sponsorowali dziadkowie bo drogi ale za to boski. Bardzo wytrzymały, funkcjonalny, z przekładaną rączką i budką. Duży w środku. Jedyny minus to ciężki.Mieliśmy wersję z czterema dużymi pompowanymi kołami. Na nasze zalesione warunki był idealny.

samira, Bozia3 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Z tego co mój m czytał, bo miał bojowe zadanie rozeznać się w sprawie pieluch (ja skapitulowałam na pierwszej stronie z allegro :P )to najbardziej chwalone są właśnie pampersy. Niektórzy zarzucają, że są napompowane jak się już napełniają - to w zasadzie główne zarzuty.

Trzeba więc będzie doświadczać samemu :)

najlepiej na sobie ,jak wytrzymają nasze sranie i sikanie to i dobre dla dziecka będą hehe

mysza1975, Iwone, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Jak młodsza była w wieku wózkowym, to mieliśmy wózek marki Teutonia. Nie powiem, sponsorowali dziadkowie bo drogi ale za to boski. Bardzo wytrzymały, funkcjonalny, z przekładaną rączką i budką. Duży w środku. Jedyny minus to ciężki.Mieliśmy wersję z czterema dużymi pompowanymi kołami. Na nasze zalesione warunki był idealny.
    Ogladałam te wózki ,ciężkie jak czołg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 18:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Caffe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 22:01

ania.g, Iwone, samira, caffe, Nati74, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pampersy dla noworodków to tylko kwestia ew. uczulenia na jakiś składnik pieluchy, bo takim maluszkom zmienia się dość często pieluszki że raczej nie zdążą przesiąknąć.
    Później zależy od budowy dziecka, bo każde z pieluch jest inaczej wyprofilowana.
    My używaliśmy różnych w zależności od wagi naszego syna. Na początku oryginalne pampersy, później na przemian, ale jak za bardzo przybrał nam na wadze to musieliśmy wrócić do oryginalnych, bo profil nie pasował i bokami się przelewało.

caffe, samira, Sabina lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    najlepiej na sobie ,jak wytrzymają nasze sranie i sikanie to i dobre dla dziecka będą hehe
    Simba wrote:
    Ja chyba jednak wole na dziecku....:)

Sie zobaczy hehehe :P

Simba, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    My używamy tylko oryginalnych pampersów, ale nie dla tego, że takie mamy widzimisię. Po prostu jak przeliczycie ile kosztuje 1 pielucha Dada w Biedronce, to okaże się, że na promocji Pampersy wychodzą taniej lub w tej samej cenie (mniej więcej 65gr na sztukę). Więc tak naprawdę kupowanie Dad czy pieluch z Rossmanna, które wolę od Dad to żadna oszczędność. Zwłaszcza, że są słabiej chłonne, nie rozciągliwe i trzeba je częściej zmieniać. Wiem - bo testowałam na własnym dziecku. Mała do dziś śpi w pampersach, na które mąz poluje na promocjach.
    masz rację niekiedy to co wydaje się tańsze jest w rzeczywistości droższe,a w marketach często są promocje

caffe, Sabina, Iwone lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    My używamy tylko oryginalnych pampersów, ale nie dla tego, że takie mamy widzimisię. Po prostu jak przeliczycie ile kosztuje 1 pielucha Dada w Biedronce, to okaże się, że na promocji Pampersy wychodzą taniej lub w tej samej cenie (mniej więcej 65gr na sztukę). Więc tak naprawdę kupowanie Dad czy pieluch z Rossmanna, które wolę od Dad to żadna oszczędność. Zwłaszcza, że są słabiej chłonne, nie rozciągliwe i trzeba je częściej zmieniać. Wiem - bo testowałam na własnym dziecku. Mała do dziś śpi w pampersach, na które mąz poluje na promocjach.
    My też kupowaliśmy na promocjach, głównie w kartonach i rzeczywiście cenowo wychodziły tak samo. Te z Rossmana nie są takie złe

caffe, Sabina lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Parki słychać, zaginęła w akcji? Ktokolwiek widział ktokolwiek wie? Mam nadzieję że u niej wszystko dobrze.

Andzia33 lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 22:01

caffe, bliska77, samira, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    masz rację niekiedy to co wydaje się tańsze jest w rzeczywistości droższe,a w marketach często są promocje
    My właśnie zamierzamy stosować ten system :)

Sabina, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja mam polski wózek - SeKa Carlo Lux - 3 w jednym. I nie mam zamiaru go zmieniać, jest wygodny, bardzo zwrotny :) Spacerówka świtna na długie wypady, przeszła z nami trasę do Morskiego Oka i z powrotem :) Że o kilometrach spacerów nie wspomnę ;) Ale jest ciężka, co na wsi mi nie przeszkadza, ale jakbym miała ją targać na 2 piętro to dziękuję ;-/
    Kupiliśmy go na allegro, ale tak naprawdę zaoszczędziliśmy koło 100zł. Więc niewiele.

Ubrań mam bardzo dużo po córce, niewiele będę dokupować, choć ona majowa, ale myślę, że nie będzie źle. Mogę jeszcze liczyć na ubranka po synku koleżanki, jest lutowy, a ona wszystko trzyma dla znajomych. Jak pisałam bardzo lubię takie dary, uwielbiam przeglądać ubranka dziecinne, uwielbiam :D
    Też nie mamy go gdzie taszczyć, więc waga wózka nie jest priorytetem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 19:09

Sabina lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Garnuszek na klocuszek? A od kiedy nocnik jest zabawka edukacyjna? ;)
    hehe , to Ty nie wiesz jakie teraz są nocniczki ;)

http://allegro.pl/fisher-price-muzyczny-nocnik-ze-spluczka-j-polski-i4039728704.html

Pisałam o zabawce :)
    http://allegro.pl/fisher-price-garnuszek-na-klocuszek-k0428-j-polski-i4034445700.html

Sabina, Simba lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj wkroczyłam w 29tc. Jutro robię badanie cukru z obciążeniem.

Sabina, Iwone, mama78, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    A ja dzisiaj wkroczyłam w 29tc. Jutro robię badanie cukru z obciążeniem.
    Nie zapomnij o cytrynce, łatwiej będziesz mogła wypić glukozę

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Nie zapomnij o cytrynce, łatwiej będziesz mogła wypić glukozę
    No właśnie dzisiaj aptekarz mi powiedział, żeby raczej nie stosować cytryny, czym też pokrzyżował mi plany :P

Badanie robię u sąsiada w szpitalu, więc obiecał, że zapewni mi miseczkę na ... :P

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez sie rozpisalyscie :-)
    Co do eko, smieci segregowac segregujemy, przy corce sloiczki szly w ruch tylko niezwykle okazjonalnie....za szczepieniem dzieci jestem, np zastanawialismy sie czy szczepic na rotawirusy, bo i kontrowersyjna i droga szczepionka ale ciesze sie ze zaszczepilismy, w zlobku byla epidemia wlasnie jakiegos rota, z ponad 20 dzieciakow, czworka wyszla z tego obronna reka, w tym moja corka, jedyny objaw to byla temp 37, zero biegunki wymiotow itp,raz przez szesc lat wymiotowala po przeslodzeniu, po prostu. Jesli chodzi o pieluszki to musze powiedziec, ze ku wielkiemu naszem zdziwieniu na samym poczatku byla uczulona na pampersy, przerobilismy wszystkie, jedne lepsze drugie gorsze :-)
    Rowniez uwazam, ze na wozek nie ma co tyle kasy wydawac, zalezy jeszcze od dziecka ale np nasza corka na wakacjach majac 1,2miesiace, chyba raz czy dwa z niego korzystala, takze byl na rok

caffe, Iwone, samira, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    No właśnie dzisiaj aptekarz mi powiedział, żeby raczej nie stosować cytryny, czym też pokrzyżował mi plany :P

Badanie robię u sąsiada w szpitalu, więc obiecał, że zapewni mi miseczkę na ... :P
    Glukoze z obciazeniem mialam badana w sumie chyba cztery razy, w tym dwa razy z cytryna, teraz sue zastanawiam nad nia :-)

caffe, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2666 2667 2668 2669 2670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ