X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przy wyborze wózka weźcie pod uwagę długość gondoli, żeby się nie okazało, że wózek jest fajny, ale 3 m-c dziecko się już w nim nie mieści, a na spacerówkę jest jeszcze za małe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 16:26

samira, gosia7122, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodakowska zajmuje się kobietami przed ciążą i po ciąży - szkoda, że nie w ciąży :) może któraś skorzysta...
    http://wrytmiekobiety.pl/exercise

FZuMp1.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dla przyszłych mam polecam sprawdzić pieluchy nie tylko pampers. Podobno świetnie się sprawdzają pieluchy z biedronki - cena atrakcyjna - a są dobre gatunkowo...

Dawniej, w dobie kryzysu - to w ogóle dobrze było, jak się zdobyło pieluchy tetrowe. Moja babcia mi opowiadała, że pamiętała jeszcze czasy - kiedy nie było podpasek ani waty. Na @ wkładało się płócienne szmatki, które potem się prało, gotowało i używało od nowa...Tak więc cieszmy się z czasów, w których żyjemy...

Chciałam zapytać - dlaczego nie szczepić dziewczynki w związku z rakiem szyjki? Taka szansa, żeby uniknąć tego w dorosłym życiu - to marnotrawstwo, żeby nie skorzystać. Gdybym miała córkę - zaszczepiłabym na 200 procent...
    Boziu ja nie szczepię i nie zaszczepię. Nie chcę robić ze swoich córek królików doświadczalnych, poza tym po tych szczepionkach często występują powikłania jak również są przypadki śmiertelne. Moim zdaniem ta szczepionka to kolejny wytwór farmaceutycznej mafii. Na szczęście każdy ma wybór jeśli chodzi o tą szczepionkę.

Żanet, samira lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak macie czas i ochotę zaznajomić się z tematem to wrzucam link do jednego z wielu artykułów o szczepionce przeciwko rakowi szyjki macicy
    http://www.stopcodex.pl/2010/03/grozna-szczepionka-p-hpv-ukrywane-fakty-wychodza-na-jaw/

Żanet lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dowcipów c.d ;)

Moja 1.5 roczna córeczka mówi wszystko i wyraźnie, ale niestety ma duże problemy z chodzeniem. Jest grubiutka i leniwa, a my martwiliśmy się strasznie, że mimo swojego wieku nie zrobiła jeszcze swojego pierwszego kroczku. Ostatnio przy rodzinnym obiedzie, siedziała i bawiła się zabawkami na podłodze. Dookoła niej jak oszalały biegał jej kuzyn-rówieśnik, który ma odwrotny problem-rusza się za dużo a mało mówi. Biegał tak w kółko powtarzając "glupa sinia, sinia" (chodziło mu o grubą świnie), kiedy jego mama miała wstać i wytłumaczyć mu, że źle się zachowuje, ku zdziwieniu wszystkich moja córcia wstała, zrobiła pierwsze kroki, uderzyła chłopca w twarz i powiedziała głośno i wyraźnie: "Nie mówi się glupa sinia tylko gruba świnia, ty tępy ch*ju." Mój mąż- wierny fan kapitana bomby turlał się po podłodze ze śmiechu, a ja chciałam zapaść się ze wstydu pod ziemię, kiedy czułam na sobie wzrok teściów.

samira, mysza1975, Reni, mama78, EwaT, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dla przyszłych mam polecam sprawdzić pieluchy nie tylko pampers. Podobno świetnie się sprawdzają pieluchy z biedronki - cena atrakcyjna - a są dobre gatunkowo...

Dawniej, w dobie kryzysu - to w ogóle dobrze było, jak się zdobyło pieluchy tetrowe. Moja babcia mi opowiadała, że pamiętała jeszcze czasy - kiedy nie było podpasek ani waty. Na @ wkładało się płócienne szmatki, które potem się prało, gotowało i używało od nowa...Tak więc cieszmy się z czasów, w których żyjemy...

Chciałam zapytać - dlaczego nie szczepić dziewczynki w związku z rakiem szyjki? Taka szansa, żeby uniknąć tego w dorosłym życiu - to marnotrawstwo, żeby nie skorzystać. Gdybym miała córkę - zaszczepiłabym na 200 procent...

Bozia,
    Rozmawiałam z moim ginkiem o tych szczepionkach, w USA odchodzi się od nich a Japonia wycofała swoją rekomendację dla tej szczepionki. Tak jak napisała Ania.G było sporo neurologicznych powikłań a nawet przypadków śmierci...

http://3obieg.pl/zabojcze-rakotworcze-i-sterylizujace-szczepienia-hpv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 17:14

ania.g, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Dziewczyny przy wyborze wózka weźcie pod uwagę długość gondoli, żeby się nie okazało, że wózek jest fajny, ale 3 m-c dziecko się już w nim nie mieści, a na spacerówkę jest jeszcze za małe :)
    Ivon ten link z Tako co dawałam to gondola ma w środku długość 85cm czyli jedna z najdłuższych na rynku bo średnio maja gondole 75-80cm :)

Iwone lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Ivon ten link z Tako co dawałam to gondola ma w środku długość 85cm czyli jedna z najdłuższych na rynku bo średnio maja gondole 75-80cm :)
    ja podziwiam, jeśli ktoś jest gotowy wywalać po 2 tys, albo po 4 na wózek - szkoda mi chyba kasy - ja tam szukam w tańszych.
    Podoba mi się taki: szczególnie kolor tych wszystkich rurek - nie jest metalowy, tylko kremowy, a rączka skórzana przeszyta - dla mnie super. Czytałam, że i tak wszystkie one są produkowane z tych samych części (mówię o polskich producentach) więc niewiele się między sobą różnią...

http://kaps3.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=158&category_id=5&option=com_virtuemart&Itemid=206&lang=pl

samira, Iwone, bliska77, Bursztyn, gosia7122 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężaróweczki, miałyście robione wymazy w kierunku grzybów i bakterii.

Ja miałam zlecone takie:
    Posiew w kierunku rzęsistka pochwowego;
    Mycoplasma/Ureaplasma-posiew+antybiogram;
    Chlamydia trachomatis - antygen;
    Posiew w kierunku grzybów;
    Posiew w kierunku GBS (paciorkowca B-hemolizującego grupy B
    Posiew w kierunku bakterii beztlenowych;

no i niestety Mycoplasma/Ureaplasma wyszły dodatnie :-(.

Moja gina kazała pilnie umówić się na wizytę, ale potem zadzwonił i powiedziała, żeby przyjść planowo, bo i tak leczenie można włączyć dopiero w 12 tyg ciąży. Kazała się nie denerwować, ale ja już się oczywiście naczytałam o zagrożeniach i komplikacjach i się martwię :-(.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 19:41

Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza ja Ci nie pomogę - bo ja w ciąży robiłam tylko na chlamydie, różyczkę i toxo. Toxo wyszło mi na granicy normy - mam teraz powtórzyć w innym laboratorium - właśnie jutro idę to sprawdzić...

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja podziwiam, jeśli ktoś jest gotowy wywalać po 2 tys, albo po 4 na wózek - szkoda mi chyba kasy - ja tam szukam w tańszych.
    Podoba mi się taki: szczególnie kolor tych wszystkich rurek - nie jest metalowy, tylko kremowy, a rączka skórzana przeszyta - dla mnie super. Czytałam, że i tak wszystkie one są produkowane z tych samych części (mówię o polskich producentach) więc niewiele się między sobą różnią...

http://kaps3.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=158&category_id=5&option=com_virtuemart&Itemid=206&lang=pl

fajny ten wózeczek ale firmy nie znam :)
    tez uważam ze 4tysiace to za dużo ale przedział 1100-1600 jest ok. :)

w takiej cenie jak ty dałas link podob ami się taki i to był pierwszy wózek który i i mojemu G się spodobał i tez widziałam go na żywo http://allegro.pl/hit-zestaw-baby-merc-q7-deluxe-fotelik-i4034474793.html i ma wiele gratisów . to firma tez znana od dawna na rynku PRZEMKO i maja rożne modele :)

Bozia3, Bursztyn lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Ciężaróweczki, miałyście robione wymazy w kierunku grzybów i bakterii.

Ja miałam zlecone takie:
    Posiew w kierunku rzęsistka pochwowego;
    Mycoplasma/Ureaplasma-posiew+antybiogram;
    Chlamydia trachomatis - antygen;
    Posiew w kierunku grzybów;
    Posiew w kierunku GBS (paciorkowca B-hemolizującego grupy B);
    Posiew w kierunku bakterii beztlenowych;

no i niestety Mycoplasma/Ureaplasma wyszły dodatnie :-(.

Moja gina kazała pilnie umówić się na wizytę, ale potem zadzwonił i powiedziała, żeby przyjść planowo, bo i tak leczenie można włączyć dopiero w 12 tyg ciąży. Kazała się nie denerwować, ale ja już się oczywiście naczytałam o zagrożeniach i komplikacjach i się martwię :-(.
    To bardzo ciekawe co piszesz, mi nikt nigdy nie zlecał takich badań a szkoda. Może 7 lat temu jak byłam w ciąży to się tego nie robiło albo miałam takiego lekarza po prostu.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bozia, z tymi pieluchami to jest tak, że sprawdzają się lub nie w zależności u jak dużego dziecka stosujesz. Są pieluchy, własnie te z dyskontów, które nie zabezpieczają przed wylewaniem się zawartości, albo są sztywne,albo uczulają itd.
    Wydaje mi się, że to kwestia oczekiwań rodziców w odniesieniu do funkcjonalności pieluch. Ja tak jak pisałam, mam zamiar wypróbować kilka żeby mieć orientację.

samira, Iwone, Bozia3, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff....doczytalam. Trochę zbyt aktywny dzień mi wyszedł, w dodatku korespondencja prv leży odłogiem (sorry, Paszczak - dzisiaj nadrobie)
    Pozdrawiam Was dziewczynki :)

P.S. No i dzisiaj pierwsze kulturalne wydarzenie ne ovu - premiera musicalu "Upiór w operze" Ktoś sie wybiera? ;)

mysza1975, samira, Reni, Bursztyn, EwaT, malgos741, Żanet, paszczakin, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, niby Medicover , a moja gina je zleciła, bo powiedziała, że to standard. Czytam na różnych forach i tak naprawdę to niewielu ginekologów je zleca a okazuje się, że mogą być przyczyną poronień we wczesnej ciąży.

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bozia, z tymi pieluchami to jest tak, że sprawdzają się lub nie w zależności u jak dużego dziecka stosujesz. Są pieluchy, własnie te z dyskontów, które nie zabezpieczają przed wylewaniem się zawartości, albo są sztywne,albo uczulają itd.
    Wydaje mi się, że to kwestia oczekiwań rodziców w odniesieniu do funkcjonalności pieluch. Ja tak jak pisałam, mam zamiar wypróbować kilka żeby mieć orientację.
    Caffe mi koleżanki z innego forum mówiły o tych z Biedronki ,jedna mówiła ze tylko te inna ze używała ale jednak oryginalny pampers najlepszy ,także co się komu lepiej sprawdzi ,ja tyle lat temu używałam pampersów org. a i jakiś czas Haggis i szybko z powrotem wróciłam do tych pierwszych :)

caffe, Sabina, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Nam dziadkowie fundują, ale też uważam, ze nie ma co szaleć. Stwierdziliśmy, że wydamy max 1500 zł i jeszcze się zastanawiamy jak bardzo wielofunkcyjny będziemy kupowali. Najpierw chcemy pojechać do hurtowni i pooglądać bezpośrednio, a potem ewentualnie będziemy szukali w innych miejscach wybranego wózka po preferencyjnej cenie.

Nie kupuję też używanych ciuchów, w sensie, ze ktoś sprzedaje ich "paczkę", bo nie wszystkie dzieci urodziły się w czerwcu i nie chcę magazynować rzeczy, których nigdy nie użyję.

Ogólnie to staramy się jakoś racjonalnie o wszystkim myśleć. Na razie więc myślimy, bo jeszcze nic nie jest kupione :)

samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Pisałam ogólnie o wózkach żeby zwrócić uwagę nie tylko na wygląd, ale i na wymiary :)
    Ja odkupiłam na allegro wózek używany w komplecie z łóżeczkiem i zapłaciłam 200zł, bo odebrałam osobiście. Wózek niczemu nie ustępował tym z wyższej półki i byłam zadowolona.
    Poza tym wózek głęboki nie jest długo używany, więc był jak nówka. Dopiero spacerówkę kupiliśmy nową.
    Zaoszczędzoną kasę przeznaczyłam na zabawki edukacyjne typu garnuszek na klocuszek,gąsienica gawędziara,krzesełko uczydełko itp. Moje dziecko lepiej z tego skorzystało odwdzięczając się piękną i poprawną wymową w wieku 2 lat :)

samira, EwaT, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Caffe mi koleżanki z innego forum mówiły o tych z Biedronki ,jedna mówiła ze tylko te inna ze używała ale jednak oryginalny pampers najlepszy ,także co się komu lepiej sprawdzi ,ja tyle lat temu używałam pampersów org. a i jakiś czas Haggis i szybko z powrotem wróciłam do tych pierwszych :)
    Z tego co mój m czytał, bo miał bojowe zadanie rozeznać się w sprawie pieluch (ja skapitulowałam na pierwszej stronie z allegro :P )to najbardziej chwalone są właśnie pampersy. Niektórzy zarzucają, że są napompowane jak się już napełniają - to w zasadzie główne zarzuty.

Trzeba więc będzie doświadczać samemu :)

samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Pisałam ogólnie o wózkach żeby zwrócić uwagę nie tylko na wygląd, ale i na wymiary :)
    Ja odkupiłam na allegro wózek używany w komplecie z łóżeczkiem i zapłaciłam 200zł, bo odebrałam osobiście. Wózek niczemu nie ustępował tym z wyższej półki i byłam zadowolona.
    Poza tym wózek głęboki nie jest długo używany, więc był jak nówka. Dopiero spacerówkę kupiliśmy nową.
    Zaoszczędzoną kasę przeznaczyłam na zabawki edukacyjne typu garnuszek na klocuszek,gąsienica gawędziara,krzesełko uczydełko itp. Moje dziecko lepiej z tego skorzystało odwdzięczając się piękną i poprawną wymową w wieku 2 lat :)

Garnuszek na klocuszek? A od kiedy nocnik jest zabawka edukacyjna? ;)

Iwone, Reni, Bursztyn, Żanet, paszczakin lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 2665 2666 2667 2668 2669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ