X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Noo! Gola paszka pachnie inaczej nawet spocona, niz zakudlona i spocona. Nawet jesli obie sa potraktowane antyperspirantem!
    Wlochom mowimy zdecydowane NIE! ;)
    Bursztyn, nie mialam tu na mysli Twojego meza ;) Innych tez nie ;)

gruczoly apokrynowe zlokalizowane glownie pod pachami i w pachwinach wydzielaja substancje stanowiaca pozywke dla bakterii a efekty ich przemiany materii daja smrodek. wiec nie ma to nic wspolnego z obecnoscia lub nie klakow

Sabina lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    gruczoly apokrynowe zlokalizowane glownie pod pachami i w pachwinach wydzielaja substancje stanowiaca pozywke dla bakterii a efekty ich przemiany materii daja smrodek. wiec nie ma to nic wspolnego z obecnoscia lub nie klakow
    Trzeba się myć a nie wietrzyć! Ot stara prawda :)

Pusurek, samira lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    To akurat nie jest prawda
    Z poradnika dla nastolatków ;)
    "Jeżeli macie silne owłosienie pod pachami – musicie używać więcej „zapachu”, ponieważ dezodoranty zaprojektowane są, aby utrzymywać się w porach skóry, wiec rozpylone na włosach szybko wyparują i wytrą się w ubranie.
    Owłosienie pod pachami wyznacza strefę najintensywniejszego pocenia się, więc im więcej tego owłosienia powierzchniowo – tym większa potrzeba na zapach.
    Dodatkowo – w momencie pocenia się, bakterie osiadają na włosach i maja tam raj do rozwoju, rozmnażają się, umierają, srają, rozkładają się i śmierdzą.

Dezodoranty (także takie w sztyfcie) – rozpylić (rozetrzeć) pod pacha, wykraczając poza obszar owłosienia, w centralnej części pachy – przejechać 2-3 razy.
    Perfum – piknąć 2-3 razy w centralnej części, 1 raz ponad strefą owłosienia, 1 raz pod strefą odwłosienia.

Generalnie – jeżeli po ok. 10h od „nałożenia” zapachu, w standardowych warunkach, bez stresu i fizycznego biegania itp., powąchacie się pod pachą – powinniście czuć więcej zapachu przyjemnego, niż zapachu potu."

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    z lusterkiem jeszcze daje
    Mnie w ciąży golił mąż. Nogi do końca goliłam sama, ale strefę intymną do porodu szykował mi mąż :) Baaardzo się przykładał :)

Żanet, Reni, samira, malgos741, Mango lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Trzeba się myć a nie wietrzyć! Ot stara prawda :)
    otoz to...

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

wygoliłam cipke i paszki, naoliwkowałam.....i miałam orgazm :)
    teraz lody jagodowe :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Z poradnika dla nastolatków ;)

Dodatkowo – w momencie pocenia się, bakterie osiadają na włosach i maja tam raj do rozwoju, rozmnażają się, umierają, srają, rozkładają się i śmierdzą.
    no pewnie, bo jakby klakow nie bylo to bakterie przenioslyby sie na kogos innego zeby z glodu nie zdechnac, nazrec sie nasrac i smierdziec....
    Please....
    Kobita w Twoim wieku dalej czyta poradniki dla nastolatkow? ;) w niektorych pisali zeby sie nie calowac bo mozna w ciaze zajsc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 19:12

Sabina, samira lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy dziś na parapetówkę do znajomych, miłego wieczoru wszystkim życzę :)

Sabina, Bursztyn, EwaT lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzięki goleniu i używaniu antypespirantów nabawiłam sie zapalenia gruczołów apokrynowych :(
    Bursztyn to prawda co napisałaś, bo ja nie golę, nie używam antypespirantów i włoski pod pachami nie śmierdzą, ale co najmniej dwa razy je myję i używam octenisept (środek do dezynfekcji)

Sabina, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no pewnie, bo jakby klakow nie bylo to bakterie przenioslyby sie na kogos innego zeby z glodu nie zdechnac, nazrec sie nasrac i smierdziec....
    Please....
    Kobita w Twoim wieku dalej czyta poradniki dla nastolatkow? ;) w niektorych pisali zeby sie nie calowac bo mozna w ciaze zajsc ;)

Bursztyn,
    Kobieta w moim wieku czyta poradniki dla nastolatków, ponieważ sama ma nastolatki w domu.
    Nikogo nie dyskryminuję za to, że ma kłaki lub ich nie ma :) to bardzo indywidualna sprawa, z resztą jak czytanie poradników lub innej literatury :) Jeśli ktoś ma chęć i mu to pasuje to jego sprawa i nikomu nic do tego.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    wygoliłam cipke i paszki, naoliwkowałam.....i miałam orgazm :)
    teraz lody jagodowe :)
    ale ten orgazm to od golenia czy olejowania?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po za tym z racją jest jak z dupą - każdy ma własną :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ale ten orgazm to od golenia czy olejowania?

mąż sprawdził czy się równo ogoliłam :)

polarmiś, Żanet lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Bursztyn,
    Kobieta w moim wieku czyta poradniki dla nastolatków, ponieważ sama ma nastolatki w domu.
    no i tu sie zapominam, fakt, bo ciagle mi sie wydaje ze nikt tu nie ma nastoletnich dzieci :)
    Żanet wrote:
    Nikogo nie dyskryminuję za to, że ma kłaki lub ich nie ma :) to bardzo indywidualna sprawa, z resztą jak czytanie poradników lub innej literatury :) Jeśli ktoś ma chęć i mu to pasuje to jego sprawa i nikomu nic do tego.
    ja przeciez tez nie dyskryminuje :) nie wiem skad ten pomysl? :)

Żanet lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    po za tym z racją jest jak z dupą - każdy ma własną :)
    nie da sie ukryc :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    mąż sprawdził czy się równo ogoliłam :)
    eee....maz...a ja juz sie ucieszylam ze wymyslilas jakas nowa technike ;)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Idziemy dziś na parapetówkę do znajomych, miłego wieczoru wszystkim życzę :)
    Udanej zabawy :)
    I jeszcze brzuszka nie pochwaliłam - marzenie <3

AnnaMaria mieszkanko Helenki śliczne :)

Jeśli o jakimś brzuszku zapomniałam - to przepraszam i napisuję - że jest śliczny i bardzo proszę - też chcę taaaki!

Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    eee....maz...a ja juz sie ucieszylam ze wymyslilas jakas nowa technike ;)
    Ja myślałam, że ten orgazm jest na lody :-D

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja myślałam, że ten orgazm jest na lody :-D
    niektorzy maja przy lodach ;)

Sabina lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis a Twój brzuszek zobaczymy?

FZuMp1.png

‹‹ 2769 2770 2771 2772 2773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ