X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. na monitoring trzeba umowic sie w pierwszych dnaich cyklu, podac dlugosc cykli +-, lekarz powinien sam wyznaczyc date 1 usg z przynajmniej 4 lub 5 sesji...tylko w ten sposob jest sie w stanie ocenic czy kobieta ma owulacje i jak to u niej przebiega...

przynajmniej ja tak mialam :)

polarmiś, sjoanka, Mega, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    np. ja mam cykle 26 dniowe
    1 monit 9dc- ogladanie obydwoch jajowodow bardzo dokladnie i znalezienie jaja dominanta w jednym z nich, pomiar endometrium, plyn w zatoce dauglasa
    2 monic 12 dc skupienie sie na tym dominujacym jajku, jego pomiar, stwierdzenie czy rosnie i ile urosl w cigu tych 3 dni, mozna ustalic w jakie dni nalezaloby sie kokosic, srednica endo
    3. monit 14 dc jajko nadal roslo ale jeszcze nie peklo, wiec pomiar endo i do domku
    4. monit - ginex stwierdza ze jest po owu, bo widzi cialko zolte, ewentualnie stwierdza ze nie peka lub jest przerosniete i tym samym mamy obraz jak kobieta jajeczkuje

to byl moj monit, nie wiem czy to jasno opisalam moze dziewczyny ci inaczej napisza

inessa, sjoanka, Iwone, peppapig, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uwielbiam groszki:
    http://www.bonprix.pl/style/sukienka-w-groszki-89694242/?catalogueNumber=927948&category=1704&type=image&return=ref

a ta bardziej mi sie podoba:
    http://www.bonprix.pl/style/sukienka-w-groszki-18824651/?catalogueNumber=970803&category=1704&type=image&return=ref

samira, Myszonek, Pusurek, peppapig lubią tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra - uzupelnienie informacji.

Bo moja niesmiala kolezanka was czyta wiec dodaje ze lekarz stwierdził, że miała cykle bezowulacyjne, bo na jajknikach są pęcherzyki płynowe - ze 3-4.

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acha- zapomnialam dodac ze 1 monit ogladal 2 jajowody aby zobaczyc cala rezerwe jajeczek w jajowodach, tzn czy sa/brak, czy jest ich malo/ duzo.

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    uwielbiam groszki:
    http://www.bonprix.pl/style/sukienka-w-groszki-89694242/?catalogueNumber=927948&category=1704&type=image&return=ref

http://www.bonprix.pl/style/sukienka-w-groszki-18824651/?catalogueNumber=970803&category=1704&type=image&return=ref
    obydwie ładne, ale jak dla mnie to ta druga ładniejsza

inessa, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa - biale groszki z dekoldem w V - super wyglada - przynajmniej na zdjeciu.

inessa lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo ladne te sukienusie, takie w stylu vintege :) tez lubie groszki :)
    inessa wrote:
    uwielbiam groszki:

inessa lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    Dobra - uzupelnienie informacji.

Bo moja niesmiala kolezanka was czyta wiec dodaje ze lekarz stwierdził, że miała cykle bezowulacyjne, bo na jajknikach są pęcherzyki płynowe - ze 3-4.
    no to na tym to ja się nie znam - pierwszy raz coś takiego słyszę..

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba znalezc odpowiednie forum...nie wiem co to oznacza niestety..

Bo moja niesmiala kolezanka was czyta wiec dodaje ze lekarz stwierdził, że miała cykle bezowulacyjne, bo na jajknikach są pęcherzyki płynowe - ze 3-4.[/QUOTE]

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzieki kochane mi też ta druga bardziej sie podoba :)

Sjoanka ale i tak nie mozna potwierdzić po jednym monitorngu,czy sa bezowulacyjne nawet robiac USG dziwny ten lekarz.
    A te pecherzyki płynowe ??? dziwne no może zostały z poprzedniej owulki ale zalezy jaki płyn tam jest,jakie duze no i włąsnie nie do konca oznaczają,ze nie było owulki. Tu trzeba monitoringu!!!

iwcia77, sjoanka, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja mialam Hydracid c i hydracid alfa- zajebioza -no i temat wyczerpany , dziekujemy za uwage :D:D
    Bursztyn wrote:
    znam, blokery dobre maja i ponoc krem wybielajacy ale nie probowalam

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia nie znam sie na kremach :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka - w cywilizowanym swiecie , cywilizowany lekarz, bada pacjentke ale najpierw przeprowadza z nia wywiad...potem decyduja razem jakie kroki i badania mozna by bylo zrobic na poczatku. dziwne ze poszla na samolot z usg i ginex postawil diagnoze z 1 wizyty. powiedz kolezance zeby poszla skonsultowac to z innym lekarzem, ale niech sie nie zdradza , ze juz gdzies tam byla i uslyszala cos takiego. niech pali gupa. jesli rowniez ten drugi powie to samo to wtedy bedzie myslec dalej

sjoanka, inessa, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    jest na sali jakis fizyk?? ewentualnie maria sklodowska curie? :D

Albo chociaz Kopernik? ;)

iwcia77, inessa, peppapig lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Iwone, głowa do góry - uda się, robisz to dla siebie :) Mam dwóch chłopaków, więc wiem o czym mówisz - pomaluj mu paznokcie jak będzie spał no i oczywiście ukryj zmywacz, hehe....
    Na spaniu miodem go obleję i posypię mąką ;D

iwcia77, inessa, Żanet lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja was musze zostawic juz niestety , odpalam wrotki - poczytam was po 23 :)

inessa, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    uwielbiam groszki:

Do tej 2 bedziesz moze potrzebowala jakiegos bolerka, jesli bedzie chlodno. Z 2 strony mozna jej potem uzywac jako letniej sukienki - ta 1 bardziej wizytowa. :)

iwcia77, inessa, Bliska 77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makijaz waterproof mu zrob albo ogol nogi :D
    Iwone wrote:
    Na spaniu miodem go obleję i posypię mąką ;D

sjoanka, Iwone, Żanet lubią tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wszystkim za wszelkie komentarze i porady.
    Jakby ktos jeszcze chcial cos dodac to prosze bardzo.
    Bo sie dziewczyna zaczela martwic nieco.

A teraz czas kolacje zrobic - rybka dzisiaj z salata. ;)

iwcia77, inessa, Bliska 77, peppapig, samira, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2871 2872 2873 2874 2875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ