X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • wenus Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ wy gadatliwe jestescie:)Ja tam juz nie mam na nic siły...nogi tak strasznie bola i puchna...Inessa -ciesze sie ,że wszystko poszlo dobrze ,a testujacym jutro czy pozniej życze wyczekiwanych dwoch magicznych kresek:)Dobranoc i kolorowych snow!!!

Mango, samira, inessa lubią tę wiadomość

[img]http:/[/img]
  • Conducive Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa wrote:
    Conducive wrote:
    szczęśliwa wrote:
    caffe wrote:
    szczęśliwa wrote:
    caffe wrote:
    Conducive wrote:
    caffe wrote:
    Conducive wrote:
    Witajcie Dziewczyny, nigdy nie myslalam, ze zajscie w ciaze moze byc takie trudne, zwlaszcza gdy ma sie juz jedno dziecie. Z nim udalo nam sie po trzech miesiacach "prac", a teraz probujemy juz ponad rok i guzik z petelka. Badania sa ok, fizjologia takoz, ale problemem moze byc stres. Faktem jest, ze od powrotu z macierzynskiego dwa lata temu zasuwam jak dziki osiolek. Zatem niedawno zwolnilam, zmienilam diete, plywam, zamierzam maszerowac (dzis przyszly poczta kijki), lykam kwas foliowy, jem siemie lniane, staram sie nie zapomnniec o piciu (tu niestety daje ciala dosyc czesto...) i mam wieeelka nadzieje, ze to wszystko do kupy da jakis rezultat. Tym razem moze i jest trudniej, bo mi sie cykl skrocil do 23-24 dni i dlugo trwalo, zanim nauczylam sie go "obslugiwac" tj. wyznaczac owulacje. Przedtem mialam komfort dokladnych 28 dni, bylo wiecej czasu na serduszkowanie, jak to tu ladnie nazywacie :-) A teraz gdy konczy sie @, trzeba sie sprezac, bo po 5 dniach jest "po ptakach". I jak tu miec jeszcze jakas przyjemnosc??? ;-) Och Dziewczyny, jak sie @ pojawia, to juz mi nawet nie jest smutno - bierze mnie taka cholera, ze... Eh.. :-)
    W tym miesiacu zero prac, bo grypa dopadla M. Ja za to korzystam i naprawiam zdrowie. Buziaki

Myślami bardzo Cię wspieram <3

Ja sama boję sie tego, że jak zaczniemy się starać to się zaczną schody. Ja zawsze tak mam, że plany mi się krzyżują.
    Gdy byłam w ciąży to ciągle mi się rzucał w oczy temat obumarcia. W końcu przeczytałam info, no i jak się okazało, potem te wiadomości bardzo mi się przydały...

Nie chcę się źle nastawiać, ale się po prostu boję, bo starania już niedługo. Chciałabym żeby się udało, ale wszystko w rekach Boga <3

Droga caffe, nie boj sie - grunt to pozytywne myslenie. Staraj sie z radoscia, przeciez masz dac poczatek nowemu zyciu. To powod do radosci, nie do smutku. Pamietaj - negatywne mysli przyciagaja nieszczescia, dlatego zrob wszystko, by bylo pieknie. Na poczatek wokol Ciebie. Moj M kiedys powiedzial, ze kobiety lubia piekno wokol, stad te kwiatuszki, porzadek, kolory, podczas gdy facetowi wystarczy nora do spania, bo i tak spedza gros czasu w pracy (niestety to prawda). Zatem, jesli moge zasugerowac, zrob podobnie lub poszukaj czego innego, co sprawia Ci przyjemnosc i poprawia nastroj. Potem przyjda inne mile momenty i inne mile cele. Oby do przodu i nie myslec za duzo. Jesli jest zle, to moze byc juz tylko lepiej, czego Ci zycze z calego serca. Wiec glowa do gory! Wszystko bedzie dobrze, jestem tego pewna! :-)

Dzięki za te miłe słowa Conducive <3

Jestem przed @ i jakaś taka melancholia pomieszana ze strachem mnie dopadła. Ja nie miałam wcześniej takich jazd przed @, dopiero po poronieniu, no i wiele lat brałam anty, więc o jakimś napięciu przed nie było mowy.

dzisiaj jest mi źle i tyle :(

Ale w długi weekend biorę się za porządki wiosenne, oby była pogoda, to się zrobi przyjemniej w domu gdy pozbędę się zimowego kurzu.

I właśnie posprzątaj coś , zajmij się czymś innym co Ci sprawaia przyjemność a smutki na bok :-0
    po co dziś myśleć o tym , że jak zaczniesz się starać to nie wyjdzie ? a kto to wie
    nie zamęczaj się optymizm i do przodu :-)na mnie najgorzej wpływa przyjscie @ ,ale tłumaczę sobie ,że widocznie tak miałobyć, a ten następny cykl będzie tym upragnionym :-)

Dzięki szczęśliwa :)

To może jakiś dół, w który co jakiś czas się wpada...

Ja wczoraj oglądałam program Tomasz Lisa, było o tym jak to kobiety domagały się cesarki, a lekarze mieli to gdzieś, co w efekcie skończyło się nieszczęściem. Nie dość, ze mam doła, to jeszcze trafiam na takie programy :~

Ale obiecuję, że się poprawię gdy dostane @ :P

Ja myśle ,że sie poprawisz i wyrzuć telewizor :-P

Popieram! Wyrzuc telewizor, kup ksiazke i poczytaj. Albo idz na dlugi spacer, upichc cos smacznego. Nie daj sie wiosennemu przesileniu. Mnie dzis rano usuneli osemke, a mam taka ochote na sishi. To jest dopiero tragedia!

a to moze chociaz druga stroną gryź ? :-)

bardzo chetnie, ale sushi bez imbiru i sosiku sojowego mi nie wchodzi. Poczekam troche. Ugotowalam zupe marchewkowa i zmiksowalam. Jem z glowa na ramieniu - M ma polewke hehe

inessa, szczęśliwa lubią tę wiadomość

• Conducive Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy, Kobitki i kolorowych, spokojnych snow.

samira, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Samirka jak Twój test, czekamy???????????
    Angela kciuki za badania bardzo mocno trzymamy ;-)
    i oczywiście za wszystkie inne testujące i oczekujące wielkie i mocne kciuki trzymamy, jak zawsze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2013, 06:39

iza37, samira, inessa, angela, Bursztyn lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje drogie Panie:)Angela równiez trzymam kciuki, zeby bylo oki, a będzie:) Samirka kochana wstawaj-testujemy!!!Czekamy! I jeszcze ktos miał testować ale przeoczyłam, za dużo postów hehe ale równiez trzymam kciuki! Miłego dnia, ja biore sie za pracę. bardzo boli mnie jajnik jak przed owulacją:( a wogóle to mam takie objawy okresowe,nieeeeeeeeeee. No ale cóż, moze w nastepnym cyklu sie uda, mam tylko 37 lat:):):)

samira, bliska77, Mango, inessa, angela, Bursztyn lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety negatywny :( :( :( :( :(

mam przerąbane urodziny ,po prostu super ,ręczę ,i mam dość ..to wszystko nie ma sensu...

inessa, iza37, anna maria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:

mam przerąbane urodziny ,po prostu super ,ręczę ,i mam dość ..to wszystko nie ma sensu...

Samira, nie wolno tak!!!!!!!!!!!!
    jak masz ochotę to popłacz sobie ile wlezie ale nie poddawaj się, nie możesz!!!
    chyba każda z nas tak po cichu liczy, że każdy kolejny cykl będzie właśnie TYM cyklem, i każda z nas przeżywa rozczarowanie, ja też się boję i to bardzo, ze mimo stymulacji, zastrzyków znów nic nie wyjdzie ale się nie poddaję, trzeba dążyć do celu ;-)
    (ja testuję 5 dni przed moimi urodzinami)
    Przytulam mocno i bardzo Cię proszę, nie poddawaj się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2013, 06:59

samira, inessa, iza37, caffe, anna maria, Bursztyn, szczęśliwa, megan8 lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:

kochana moja:( jeszcze nic straconego, nie wiesz że testy sie mylą?Może jeszcze poczekaj i zrób kolejny za dwa dni. Ja tez co miesiąc przezywam takie rozczarowania:( Tak jak agafgh napisała nie poddawaj sie i popłakaj sobie. Bardzo mocno Cię przytulam i wogole całą noc myslałam o Tobie. Pamiętasz z avatarem tez nie wychodziło? A jednak w końcu sie udało więc z dzidziolkiem tez się uda. Ale przykro mi:(

bliska77, inessa, samira, caffe, anna maria, Bursztyn lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, a to ty masz dziś urodziny?Bo przegapiłam coś:(

inessa, bliska77, samira, caffe lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko będzie dobrze!! Nie poddawaj się, bo ten jeden test jeszcze nic nie znaczy! Przytulam <3 i czekam na dobre wieści :)

iza37, bliska77, inessa, caffe, anna maria, Bursztyn lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane. Samirka przytulam do serca jest jeszcze nadzieja.
    Jak reszta testujących?
    Dobrego dnia kochane :D

bliska77, caffe, anna maria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:

tak 38 na karku ....

inessa, Mango, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko a tak wogóle spełnienia marzeń zwłaszcza tego jednego najwiekszego. 100 lar Tobie życze <3 <3 <3

caffe, anna maria, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko, wszystkiego NAJ no i spełnienia TEGO marzenia, to przede wszystkim :-)
    no i jeszcze raz, nie martw się głowa do góry, spójrz, wszystkie tutaj jesteśmy z Tobą i bardzo bardzo mocno trzymamy kciuki, także w końcu się uda, nie ma innego wyjścia :-)

inessa, caffe, anna maria, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny,

Jestem totalnie nowa i na forum i w swiecie starania sie o maluszka w sumie to nawet nie wiem czy juz zaczynam sie starac w kazdym razie coraz czesciej o tym mysle i prawda tez taka ze coraz mniej czasu mi pozostalo hmmmm jak wiemy z myslenia nic nie bedzie wiec moze w koncu trzeba zabrac sie do roboty. Mam 37 lat i nigdy nie bylam w ciazy czas sobie szybko zapiernicza a ja jakbym mogla czekac kolejne 10 lat to bym czekala z decyzja hahaha...no nic wkrecam sie tutaj powoli zeby nabarc pewnosci i posluchac co w trawie piszczy :)Pozdrawiam

samira, Dorka71, iza37, inessa, caffe, anna maria, Olena, Mango, Bursztyn, angela, Conducive, polarmiś, megan8, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko kochana! nie załamuj się...ja wiem, że to łatwo się mówi i pisze, sama po każdym nieudanym cyklu ryczę, krzyczę itd. po ostatnim to nie odzywałam się przez kilka dni...masz prawo do smutku, ale nie zagłębiaj się w nim!Zawsze wydarza się coś, co mobilizuje do kolejnej próby...ściskam Cię mocno

bliska77, samira, iza37, inessa, caffe, anna maria, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Panda ;-)

inessa lubi tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    iza37 wrote:

tak 38 na karku ....

STO LAT STO LAT!!!Spełnienia najskrytszych marzeń, a jedno z nich znam i zycze CI aby się spełniło jako pierwsze!Przyjemnego dnia urodzin:)

inessa, samira, caffe, anna maria, Mango, Bursztyn, polarmiś, megan8 lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Panda u nas:)

inessa, Panda lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku no czesc dziewczeta, bardzo jestem podekscytowana wciaz jetem w pracy wiec nie moge za bardzo tutaj poszperac, a tutaj tyle emocji... Ja nawet nie wiem od czego zaczac...bede pozniej papa

bliska77, samira, caffe, anna maria, Mango, iza37, polarmiś, angela lubią tę wiadomość

‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ