X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Witam się w pochmurny dzień, jak ja nie lubię takiej pogody tylko siedzieć w domu ble.
    od następnego cyklu muszę spróbować mleczko pszczele. :-)
    Małgoś ja kupiłam u Łukasiewicza 100g za 150 zł

https://www.pszczelnictwo.com.pl/mleczko_pszczele_naturalne_100g_id_196.html

a na tej stronce co podawała Bursztyn jest droższe 227 zł za 100g

http://mleczkopszczele.pl/mleczko-pszczele-cena/

Przygotuj się na doznania ekstremalne ;)

malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upieklam wczoraj chleb skandynawski z przepisu blogowego ktory wrzucila Simba. Wszystko byloby dobrze gdyby nie to, ze kiedy chleb wyladowal w piekarniku doczytalam ze trzeba bardzo cienka warstwe nakladac na blache ok 3 mm, a moja miala chyba ze 3 cm... ale i tak jest smaczny bardzo i maz rowniez byl zachwycony :)

malgos741, Mega, Pusurek, EwaT, samira, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mega Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami jeszcze musze uruchomić nawigacje zeby poruszać sie po ovu, udostepnilam wykres :D

iwcia77 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Czasami jeszcze musze uruchomić nawigacje zeby poruszać sie po ovu, udostepnilam wykres :D
    no teraz widac :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    My juz wróciliśmy z weekendu u rodziny, ale zimno strasznie, dobrze ze przestało padać. Niestety taka pogoda to zwykle katar u nas wszystkich. Mam nadzieje ze sklepy pootwierane bo muszę uzupełnić zapas husteczek.

Viv wielkie gratulacje, ale jesteś szczesciarą. Mam nadzieje dołączyć do Ciebie we czwartek.
    Mamo78 jak sie czujesz?

Dla mnie tez mleczko pszczele ma paskudny kwasnomdly smak, no ale zmuszam sie i daje radę, niestety M stwierdził ze to nie do przejścia

Szkoda ze jutro poniedzialek

Mega, Viv78, ania.g, Bliska 77, samira, caffe, iwcia77, mama78 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My korzystamy na maxa z niedzieli, spacerek, kawka, potem obiadek i niestety trzeba wracać :D

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Upieklam wczoraj chleb skandynawski z przepisu blogowego ktory wrzucila Simba. Wszystko byloby dobrze gdyby nie to, ze kiedy chleb wyladowal w piekarniku doczytalam ze trzeba bardzo cienka warstwe nakladac na blache ok 3 mm, a moja miala chyba ze 3 cm... ale i tak jest smaczny bardzo i maz rowniez byl zachwycony :)

Oj, to sie chyba piekl i piekl, co? Jak sie go ta cieniutko, to jest to kwestia 20 min, wrecz ma tendencje to spiekania sie.
    Ale najwazniejsze, ze smakuje. U mnie polowa blachy schodzi, kiedy jest jeszcze ciepla. Jak ciasto ;)

malgos741, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oszaleje zaraz.2 testy poranne negatywne-teraz krew-pozytywna (wartość 54,7)i cały czas "mokrosc" czuje i mam plamienie.2x2
    dupka biorę-moze zwiększyć?czy to może on szkodzi?ps-jakby któraś potrzebowała to w szpitalu na solcu jest laboratorium otwarte zawsze

ania.g, Bliska 77, samira, caffe, mysza1975, mama78 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Oj, to sie chyba piekl i piekl, co? Jak sie go ta cieniutko, to jest to kwestia 20 min, wrecz ma tendencje to spiekania sie.
    Ale najwazniejsze, ze smakuje. U mnie polowa blachy schodzi, kiedy jest jeszcze ciepla. Jak ciasto ;)
    tak, ponad godzine... nastepnym razem posmaruje cienka warstwe, jak w przepisie.
    Ale smak super, dodalam rowniez mak :)

Pusurek, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    Dziewczyny oszaleje zaraz.2 testy poranne negatywne-teraz krew-pozytywna (wartość 54,7)i cały czas "mokrosc" czuje i mam plamienie.2x2
    dupka biorę-moze zwiększyć?czy to może on szkodzi?ps-jakby któraś potrzebowała to w szpitalu na solcu jest laboratorium otwarte zawsze
    ja sie nie znam, ale z tego co wiem dupek moze tylko pomoc, na pewno nie zaszkodzi
    i wierz tu sikanym testom...
    sprawdz bete jeszcze raz pojutrze
    trzymam kciuki zeby plamienie sie skonczylo

Viv78, Bliska 77, samira, caffe lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tak, ponad godzine... nastepnym razem posmaruje cienka warstwe, jak w przepisie.
    Ja wrzucam, co pod reka. Stala baza to siemie, slonecznik i sezam, w zaleznosci od tego chlebek ma smak slonecznikowy albo siemieniowy. Ale czasem dorzucam zurawine, czasem orzechy czy migdaly, na mak jeszcze nie wpadlam, bo tu nie ma. ;)

Bursztyn, Simba lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv trzymam mocno kciuki

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viv, nie rezygnuj z dupka, trzymam mocno kciuki

Viv78, samira, caffe lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisałam spod szpitala - z komory - wiec troche nieskladnie - ale widzicie jaką ma moc to forum? wychodzę ze szpitala -wsiadam w fure zeby ludzi zaryczaną facjatą nie straszyć - i od razu do Was po wsparcie :)
    ps - a babki na recepcji to nie wiedziały czy ja ryczę ze szcześcia czy z przerażenia- najpierw odebralam od nich wynik i poszlam na bok bo zaczal mi tel dzwonic...tesciowa, ta to ma wyczucie,
    jednym okiem tylko zobaczylam ze jakies 2 z kawalkiem - no to mi sie wszystko zlozylo w calosc (negatywne sikacze, plamienie itp) ale pozniej otwieram - i az sie do nich cofnelam i poprosilam o interpretacje (myslalam ze cos wiecej mi powiedza) - a tam dziewczynka wziela karte do reki i czyta "ciąza 1,3-2 tydzien" - a ja w szloch :).

ps - jak do nich przyszlam przed badaniem - to obie panie graly w jakies gry na kompie - dopiero jak zaczelam dyktowac pesel to sie oderwaly i mnie oblukaly od gory do dolu - no nie wiem jak to interpretowac ;)

Pusurek, samira, ania.g, caffe, Sabina, Bliska 77, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    pisałam spod szpitala - z komory - wiec troche nieskladnie - ale widzicie jaką ma moc to forum? wychodzę ze szpitala -wsiadam w fure zeby ludzi zaryczaną facjatą nie straszyć - i od razu do Was po wsparcie :)
    ps - a babki na recepcji to nie wiedziały czy ja ryczę ze szcześcia czy z przerażenia- najpierw odebralam od nich wynik i poszlam na bok bo zaczal mi tel dzwonic...tesciowa, ta to ma wyczucie,
    jednym okiem tylko zobaczylam ze jakies 2 z kawalkiem - no to mi sie wszystko zlozylo w calosc (negatywne sikacze, plamienie itp) ale pozniej otwieram - i az sie do nich cofnelam i poprosilam o interpretacje (myslalam ze cos wiecej mi powiedza) - a tam dziewczynka wziela karte do reki i czyta "ciąza 1,3-2 tydzien" - a ja w szloch :).

ps - jak do nich przyszlam przed badaniem - to obie panie graly w jakies gry na kompie - dopiero jak zaczelam dyktowac pesel to sie oderwaly i mnie oblukaly od gory do dolu - no nie wiem jak to interpretowac ;)

No bo glowe paniom w niedziele zawracasz! ;) Panie sobie stawialy pasjansa albo graly w inne angry berdsy, a tu wyniki musza interpretowac.
    Jestes w ciazy, wiec dupek przynajmniej 2 razy dziennie ( przy plamieniach lekarze daja nawet 3 dziennie ) i ciesz sie kobito! :) Trzymam kciuki! :)

Viv78, caffe, Simba, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Viv78
    ps - jak do nich przyszlam przed badaniem - to obie panie graly w jakies gry na kompie - dopiero jak zaczelam dyktowac pesel to sie oderwaly i mnie oblukaly od gory do dolu - no nie wiem jak to interpretowac ;)[/QUOTE]
    moze za dobrze wyglądasz do swojego peselu :D ale to tylko sie cieszyć. I jeszcze raz gratuluję

Viv78, samira, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Panda, bardzo podoba mi się Twój nakaz bzykania :)
    Viv, testy sikane bywają zawodne. Ja też tak kiedyś miałam, nawet pisałam o tym na forum. Miałam też tak że druga kreska była ledwo widoczna a beta tego samego dnia wynosiła ponad 400.Test z krwi jest ważniejszy i tego się trzymaj. Jeśli chodzi o dupka to ja biorę 3x dziennie po jednej. Może dołącz do tego nospę? Mam nadzieję że plamienia miną i druga beta będzie miała prawidłowy przyrost. Trzymam kciuki <3
    Samiec się odfochał, zachowuje się jakby nic się nie stało. Wczoraj przyprawił mnie o kolejne wkurwienie bo stał sobie z kieliszkiem wina a ja najpierw odkurzałam a potem myłam podłogę. Nie zaproponował pomocy a ja się prosić nie będę. W odwecie nie wsadzę jego rzeczy do pralki jak będę robić pranie. W każdym razie na pewno czuje dzisiaj ode mnie chłód a do tego jestem bardzo złośliwa. Uff, to się naprodukowałam, od razu mi lżej ;)

Pusurek, Viv78, Mega, samira, Bliska 77, mysza1975, Mango lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Samiec się odfochał, zachowuje się jakby nic się nie stało. Wczoraj przyprawił mnie o kolejne wkurwienie bo stał sobie z kieliszkiem wina a ja najpierw odkurzałam a potem myłam podłogę. Nie zaproponował pomocy a ja się prosić nie będę. W odwecie nie wsadzę jego rzeczy do pralki jak będę robić pranie. W każdym razie na pewno czuje dzisiaj ode mnie chłód a do tego jestem bardzo złośliwa. Uff, to się naprodukowałam, od razu mi lżej ;)

Heh, samiec ma z Toba za dobrze! On pewnie i tak nie skumal, ze chcesz pomocy, zaden facet nie kuma takich sygnalow. Jak nie werbalizujesz to problem nie istnieje. Ja ostatnio mam etap pierdykania rzeczami o podloge ( a w zyciu tak nie mialam ), ale jak jestem w ciazy, to wolno mi, nie? W koncu nie mozna byc kobieta idealna, kiedy jest sie w ciazy, a nawet nie powinno sie nia byc. ;) Niech facet tez poczuje, ze bedzie mial dziecko! ;)
    A jak mu ciuchow nie upierzesz, to tez nie zakladam, ze odbierze to jako kare za cos. Pomysli raczej, ze zapomnialas... Tacy oni juz sa... :P

ania.g, Mega, Kate 75 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Heh, samiec ma z Toba za dobrze! On pewnie i tak nie skumal, ze chcesz pomocy, zaden facet nie kuma takich sygnalow. Jak nie werbalizujesz to problem nie istnieje. Ja ostatnio mam etap pierdykania rzeczami o podloge ( a w zyciu tak nie mialam ), ale jak jestem w ciazy, to wolno mi, nie? W koncu nie mozna byc kobieta idealna, kiedy jest sie w ciazy, a nawet nie powinno sie nia byc. ;) Niech facet tez poczuje, ze bedzie mial dziecko! ;)
    A jak mu ciuchow nie upierzesz, to tez nie zakladam, ze odbierze to jako kare za cos. Pomysli raczej, ze zapomnialas... Tacy oni juz sa... :P
    Jak mu gaci zabraknie to będzie miał minę bezcenną :) Dziś mu już werbalizuję skoro taki nie kumaty się zrobił na stare lata, wsadź ręczniki do pralki i włącz pranie, weź koszyk na zakupy, idź po sałatę, poszukaj makaronu a teraz powieś uprane ręczniki. Jeszcze pewnie dziś do tego sporo dojdzie :D

Sabina, Mega, Pusurek, iwcia77, Kate 75 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

To fajnie :) ten chlebek uzależnia ;) ja posypuje kminkiem, bo uwielbiam

Bursztyn, Pusurek lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 3055 3056 3057 3058 3059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ