X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    witajcie
    zaległości nadrobię chyba dopiero we wtorek
    w środę po w sumie dwugodzinnej wizyty u okulistki, dostałam potwierdzenie, ze mimo wady siatkówka jest ok i mogę rodzić naturalnie, jutro do gin a potem z córką na 'dzidziusiowe zakupy", takze więcej czasu będę miała we wtorek to zajrzę do Was, może jutro wieczorem, póki co, miłego dnia dla każdej z Was :-)
    to fantastyczna wiadomosc :)

Bliska 77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Viv 78 wspaniale GRATULACJE!!!

Witam sie niedzielnie pozdrawiam wszystkie kobialki

Samirka Pandowy suwaczek super jest rodzinnie ;)

Jeszcze Was nie poczytalam ale w koncu mam chwilke wiec super. U mnie pierwszy monitorowany cykl czuje sie pod kontrola haha dzisiaj jest nedziela i z rana telefon z kliniki z podsumowaniem dotychczasowych badan i potwierdzenie owulacji z dzisiejszym nakazem rozrabiania...podoba mi sie! Mam nakaz bzykania niesamowite :) W sumie to przynajmniej mam potwierdzenie ze ovu sie nie myli i wyznacza owulke w te same dni co badanie z krwi. Wyglada na to ze ze mna wszystko dobrze po owulacji bierzemy sie za Pana Pande i jego gwardie.
    Szczerze jestem bardzo zadowolona ze poszlam do kliniki czuje sie bardziej wyluzowana i znow wiem wiele wiecej polecam wszsytkim ktore nie podjely jeszcze tego kroku, jedyny mankament to topniejace konto, ale coz cos za cos...
    to chyba tyle ide czytac ...
    super! :) profesjonalnie
    a kasa- jest po to zeby ja wydawac na dobre cele, a ten blizniakowy jest chyba najlepszy :)

Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mega Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ja uzywalam, ale akurat mi ten smak odpowiada. Nie musisz go pic prosto z lyzki, ja czasem tak robilam- naprawde lubie :) albo 2-3 lyzeczki oleju mieszlam z sekiem kozim, pyszne :)
    sprobuje :D

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    jak dlugo pilas siemie zeby pojawil sie efekt? Bo ja pilam 2 tyg. i niewiele sie dzialo :(
    Ją na efekty nie musiałam długo czekać. Od razu było lepiej. A nie stosowalam go dłużej już tydzień. Może Tobie to po prostu nie pasuje?

Moja córka po chorobie zachowuje się jak kleszcz. Nie odstępuje mnie na krok. To strasznie męczące. Nie mam chwili wolnej. No i teraz wcina wszystko co znajdzie. Tak nadrabia dietę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 11:28

Mega, Pusurek, malgos741, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.narazie nie pada ale jest chłodno wieje zimny wiatr :-[

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ją na efekty nie musiałam długo czekać. Od razu było lepiej. A nie stosowalam go dłużej już tydzień. Może Tobie to po prostu nie pasuje?

Moja córka po chorobie zachowuje się jak kleszcz. Nie odstępuje mnie na krok. To strasznie męczące. Nie mam chwili wolnej. No i teraz wcina wszystko co znajdzie. Tak nadrabia dietę
    bardzo dobrze dziala na moj zoladek, nawet lubie pic tego gluta, ale jesli chodzi o sluz to nie zauwazylam nic szalowego, sprobuje w tym cyklu jeszcze raz, a jakby co to mam w zanadrzu zel Conceive

Mega, Sabina, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mega Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    bardzo dobrze dziala na moj zoladek, nawet lubie pic tego gluta, ale jesli chodzi o sluz to nie zauwazylam nic szalowego, sprobuje w tym cyklu jeszcze raz, a jakby co to mam w zanadrzu zel Conceive
    siemię lniane nie dla mnie, oj okropny ten glucik, wszystko mi sie cofa :) olej moze nie bedzie aż tak zły, wiesiołka próbowałam ale jakos nie zaszalal u mnie. Zreszta ja wychodzę z założenia ze to wszystko nie bedzie potrzebne bo beda dwie krechy :D

Bliska 77, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    siemię lniane nie dla mnie, oj okropny ten glucik, wszystko mi sie cofa :) olej moze nie bedzie aż tak zły, wiesiołka próbowałam ale jakos nie zaszalal u mnie. Zreszta ja wychodzę z założenia ze to wszystko nie bedzie potrzebne bo beda dwie krechy :D
    ja tam lubie oleje i gluty :)
    gdzie masz wykres?

Simba lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mega Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    gdzie masz wykres?
    oj powiem ci ze trudne pytanie, pozaznaczam coś a potem nie pamietam chyba po anty :D

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    gdzie masz wykres?
    i mleczko pszczele ;)
    Też bym tak chciała. Ja nadal mam problem z przełknięciem mleczka i nawet miód mi nie pomaga :(

Witam Wszystkich :)

Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    oj powiem ci ze trudne pytanie, pozaznaczam coś a potem nie pamietam chyba po anty :D
    hmm...chyba nie rozumiem....
    tzn. masz wykres tylko nie udostepniasz? czy nie masz ?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mega Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skleroza to moje drugie imię :D

iwcia77 lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    i mleczko pszczele ;)
    Też bym tak chciała. Ja nadal mam problem z przełknięciem mleczka i nawet miód mi nie pomaga :(

Witam Wszystkich :)
    a probowalas zatkac noc? wtedy nic nie poczujesz

Iwone lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Skleroza to moje drugie imię :D
    czyli ???

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mega Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wykres i jest udostepniony

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Mam wykres i jest udostepniony
    chyba jednak nie jest
    klikajac w twoj awatar jest napisane ze wykresu nie ma na tablicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 12:06

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a probowalas zatkac noc? wtedy nic nie poczujesz
    Próbowałam z zatkanym nosem, próbowałam z podniesionym językiem żeby smak nie dostał się na czubek języka i nic nie pomogło, nadal tak samo :(
    No nic, muszę się jeszcze jakiś czas przemęczyć i liczyć na to, że stres który codziennie mnie dopada na ok 15 min, nie będzie miał wpływu na ew zaciążenie :)

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w pochmurny dzień, jak ja nie lubię takiej pogody tylko siedzieć w domu ble.
    od następnego cyklu muszę spróbować mleczko pszczele. :-)

Bursztyn, Iwone lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Próbowałam z zatkanym nosem, próbowałam z podniesionym językiem żeby smak nie dostał się na czubek języka i nic nie pomogło, nadal tak samo :(
    No nic, muszę się jeszcze jakiś czas przemęczyć i liczyć na to, że stres który codziennie mnie dopada na ok 15 min, nie będzie miał wpływu na ew zaciążenie :)
    zeby tylko takie stresy byly w zyciu ;)
    przyzwyczaisz sie do smaku, spokojnie :)
    wazne zeby to mleczko zjadac na czczo i przez pol godziny po tym nic nie jesc ani nie pic.

Iwone, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    zeby tylko takie stresy byly w zyciu ;)
    przyzwyczaisz sie do smaku, spokojnie :)
    wazne zeby to mleczko zjadac na czczo i przez pol godziny po tym nic nie jesc ani nie pic.
    wiem,wiem, stosuję się do tych zaleceń.
    Chociaż zastanawiam się, bo czytałam na jakieś stronie że na czczo, albo 2-3 godz po kolacji

Bursztyn lubi tę wiadomość

‹‹ 3054 3055 3056 3057 3058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ