35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
samira wrote:a ja to głupia jestem dzis,oglądam serial PORODY z polsat caffe (nagrany) i zaryczałam się jak głupia ,są zawsze dwa i ten drugi super tacy fajni ludzie ,piękne to jest
i tak skóra do skóry na ok. 2godz.
Ja to zawsze ryczę jak oglądam porodówkę, łzy lecą ciurkiemsamira, Mega lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Nie głupia..nie mów tak... Tylko obłąkana a to różnica..
Można to leczyć.. Np porodem
samira wrote:a ja to głupia jestem dzis,oglądam serial PORODY z polsat caffe (nagrany) i zaryczałam się jak głupia ,są zawsze dwa i ten drugi super tacy fajni ludzie ,piękne to jest
i tak skóra do skóry na ok. 2godz.Bursztyn, Simba, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pusurek wrote:Bursztyn, espeszaly for ju.
http://znieczulenie.webd.pl/porownania/porownanie_znieczulenia_zewnatrzoponowego_i_podpajeczynowkowego.html
Epidural jest zewnatrzoponowy i to mialam na mysli ja w 1 poscie.Bursztyn, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySimba wrote:Oj bo powiedziałaś TO albo TO, a to o TO samo chodziło
Oj bo mi sie rabnelo. Mialo byc, ze epidural jest cool, bo jest zewnatrzoponowy, a podpajeczynowkowe nie jest cool, bo trza po nim lezec ( mialam takie 2 razy i lezec bylo nudno)
A Ty Simba mialas nalesniki smazyc, nie?
Czujne jestescie jak wazki, no!
Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalgos741 wrote:Ja to zawsze ryczę jak oglądam porodówkę, łzy lecą ciurkiem
tak porodówka teżtyle ze ten PORODY to polski serial
a dawno temu był też polski dokumentalny serial o porodach "Pierwszy Krzyk " się nazywał to było w programie "czas na dokument "malgos741, Mega, Dorka1979, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysamira wrote:tak porodówka też
tyle ze ten PORODY to polski serial
a dawno temu był też polski dokumentalny serial o porodach "Pierwszy Krzyk " się nazywał to było w programie "czas na dokument "
malgos741, samira, Mega, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:No, sorry Winetou. To jest znieczulenie zewnatrzoponowe, ale jakos jest tak, ze mozna po nim szybko wstawac. Ja nie kumam jak, ale jak mi podadza, to Ci napisze.
Rozniica między ZO i podpajeczynowkowym polega na miejscu podania lekow - ZO do przestrzeni między opone twarda a wiazadlo zoltete, podpajecz. do przestrzeni podpajeczynowkowej ograniczonej oponą twarda i pajecza. Riproporzionate dziala po kilkunastu minutach, a podpajecz. po okoolo 2-3 minutach- tyle tylko ze blokada obejmuje zarowno czucie bolu dotyku, temperatury, ale tez i napiecie miesniowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 21:23
-
Pusurek wrote:Bursztyn, espeszaly for ju.
http://znieczulenie.webd.pl/porownania/porownanie_znieczulenia_zewnatrzoponowego_i_podpajeczynowkowego.html
Epidural jest zewnatrzoponowy i to mialam na mysli ja w 1 poscie.Mega lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny starałam się Was nadrobić, ale poddałam się.
Dzień w pracy miałam straszny, potem jeszcze pojechałam z córą do szpitala, bo udało mi się uprosić lekarkę, żeby pobrała jej wymaz z cewki moczowej. Inaczej musiałabym z nią jechać do nefrologa ponad 100km. Wynik w poniedziałek.
Padam na twarz. Moja szefowa jest pojebana, ale skoro ma się 68 lat, to chyba czas zwolnić miejsce dla młodszych. A ona nadal pracuje na 2 etatach ( u nas plus gabinet prywatny, bo niestety jest lekarzem), co przy jej zaburzeniach pamięci zakrawa na cud. A że przy tym jest beznadziejnym szefem, to chyba nawet nie muszę dodawać.Simba, malgos741, samira, Mega, Dorka1979, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:znieczuleniem wewnatrzoponowe(rdzeniowym).
Rozniica między ZO i podpajeczynowkowym polega na miejscu podania lekow - ZO do przestrzeni między opone twarda a wiazadlo zoltete, podpajecz. do przestrzeni podpajeczynowkowej ograniczonej oponą twarda i pajecza. Riproporzionate dziala po kilkunastu minutach, a podpajecz. po okoolo 2-3 minutach- tyle tylko ze blokada obejmuje zarowno czucie bolu dotyku, temperatury, ale tez i napiecie miesniowe.