X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da się ukryć, że czasami rzeczy na które czekamy ostatecznie się nie wydarzają, jednak czy jest to wina samego czekania? Oczekiwanie jest skutkiem naszych marzeń, nadziei, oczekiwań, sądów...czasami jednak przeceniamy nasze możliwości, czy też nie bierzemy wszystkiego pod uwagę i wtedy faktycznie czekamy na próżno.....w takich sytuacjach najczęściej od samego początku coś nam tam w środu podpowiada, że nic z tego...wtedy uruchamia się nasz system obronny-nadzieja, która działa na tyle skutecznie, że czekamy dalej.
    Paradoksalnie im mniej szans na coś mamy, tym żarliwiej na to czekamy...
    oczekiwanie nie zawsze kończy się czymś potencjalnie dobrym, jednak czasami tak po prostu jest, trzeba się z tym pogodzić...oczekiwanie informuje nas tylko, że ma (chociaż właściwiej byłoby użyć słowa 'może') się zdarzyć w naszym życiu coś długo oczekiwanego, potrzebnego, ważnego lub po prostu coś co na zawsze odmieni nasze życie...samo oczekiwanie nie jest temu winne...to raczej kwestia życia, które układa się właśnie tak, a nie inaczej.
    Chyba już wariuje od tego czekania ....;)

Mega, polarmiś, Bliska 77, samira, Dorka71 lubią tę wiadomość

Aprilka
  • Mega Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ciekawe
    http://kobieta.onet.pl/zdrowie/zycie-i-zdrowie/noszenie-telefonu-komorkowego-w-kieszeni-spodni-moze-przyczynic-sie-do-bezplodnosci/r0y27
    slyszalam o tym

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co z tym twoim testem aprilka?

• Aprilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    co z tym twoim testem aprilka?
    Jeszcze za wcześnie.....

Aprilka
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż i tak 2 już zrobiłam ale jednak poczekam bo to bez sensu....

Aprilka
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilka wrote:
    Nie da się ukryć, że czasami rzeczy na które czekamy ostatecznie się nie wydarzają, jednak czy jest to wina samego czekania? Oczekiwanie jest skutkiem naszych marzeń, nadziei, oczekiwań, sądów...czasami jednak przeceniamy nasze możliwości, czy też nie bierzemy wszystkiego pod uwagę i wtedy faktycznie czekamy na próżno.....w takich sytuacjach najczęściej od samego początku coś nam tam w środu podpowiada, że nic z tego...wtedy uruchamia się nasz system obronny-nadzieja, która działa na tyle skutecznie, że czekamy dalej.
    Paradoksalnie im mniej szans na coś mamy, tym żarliwiej na to czekamy...
    oczekiwanie nie zawsze kończy się czymś potencjalnie dobrym, jednak czasami tak po prostu jest, trzeba się z tym pogodzić...oczekiwanie informuje nas tylko, że ma (chociaż właściwiej byłoby użyć słowa 'może') się zdarzyć w naszym życiu coś długo oczekiwanego, potrzebnego, ważnego lub po prostu coś co na zawsze odmieni nasze życie...samo oczekiwanie nie jest temu winne...to raczej kwestia życia, które układa się właśnie tak, a nie inaczej.
    Chyba już wariuje od tego czekania ....;)
    o matko! co to jest? o.O

Simba, Bliska 77, Reni, Żanet lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ciekawe
    http://kobieta.onet.pl/zdrowie/zycie-i-zdrowie/noszenie-telefonu-komorkowego-w-kieszeni-spodni-moze-przyczynic-sie-do-bezplodnosci/r0y27
    No tak tylko stosując sie do wszystkich takich rzeczy musialybysmy sie cofnąć do starożytności choć i wtedy domniemam pełno przyczyn niepłodności by sie znalazło na liście....

Mega, polarmiś lubią tę wiadomość

Aprilka
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    o matko! co to jest? o.O
    Takie tam wariacje przemysleniowe.......:)

Aprilka
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mi przechodzi nakręciłam sie.....

Aprilka
  • Mega Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilka wrote:
    Już mi przechodzi nakręciłam sie.....
    nie nakrecaj sie bo zwariujesz ;) wrzuć luźny bieg ;)

peppapig lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już myślałam ze pomyslalyscie ze zwariowałam :) no ja ze skrajności w skrajności.....ale daje radę ....jeszcze....

Mega, peppapig lubią tę wiadomość

Aprilka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam , wizyta przelozona na przyszla srode bo lekarzowi wyskoczyla pilna operacja
    Od mojej lekarki dostalam jeszcze pare badan do zrobienia bo jej sie nie wszystkie wyniki podobaly :( we wtorek usg i zobaczymy co ta moja watroa znowu wymyslila

Aprilka, Bursztyn, peppapig, Bliska 77, Sabina, malgos741, samira, mysza1975, Żanet lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilka wrote:
    Już myślałam ze pomyslalyscie ze zwariowałam :) no ja ze skrajności w skrajności.....ale daje radę ....jeszcze....
    nabierzesz wprawy, z czasem...

Aprilka, peppapig, mysza1975 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Wrocilam , wizyta przelozona na przyszla srode bo lekarzowi wyskoczyla pilna operacja
    Od mojej lekarki dostalam jeszcze pare badan do zrobienia bo jej sie nie wszystkie wyniki podobaly :( we wtorek usg i zobaczymy co ta moja watroa znowu wymyslila
    mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, mocno trzymam kciuki

peppapig, Mega, Aprilka lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, mocno trzymam kciuki

Bursztyn grunt to pozytywne myslenie :)
    Ja juz to przyjmuje na spokojnie bo wiem ze to co tam mam to naczyniak , choc wyniki troche polecialy ale i tak sie nie martwie

Aprilka, Mega, Bursztyn, samira lubią tę wiadomość

• Aprilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    nabierzesz wprawy, z czasem...
    Nio....tylko ile jeszcze tego czasu....

Mega lubi tę wiadomość

Aprilka
  • Mega Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilka wrote:
    Nio....tylko ile jeszcze tego czasu....
    nie ma lekko moja droga, ja też myslalam ze bedzie pyk i juz bo tak chce a tu niestety... Trzeba cierpliwości i pokory...

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Bursztyn grunt to pozytywne myslenie :)
    Ja juz to przyjmuje na spokojnie bo wiem ze to co tam mam to naczyniak , choc wyniki troche polecialy ale i tak sie nie martwie
    bedzie ok :) zobaczysz

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    nie ma lekko moja droga, ja też myslalam ze bedzie pyk i juz bo tak chce a tu niestety... Trzeba cierpliwości i pokory...
    Wiem wiem tylko ta moja pokora i cierpliwość już trochę trwa....ale to nic będę cierpliwie czekała.....

Mega lubi tę wiadomość

Aprilka
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem wychodzi ze mnie jedynak :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

Aprilka
‹‹ 3624 3625 3626 3627 3628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ