SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to chyba d...a. Bo mój się rozciąga na 3 cm, ale szklisty do końca nie jest. No nic - dzięki samirka..:) i tak spróbuje...;)

samira, inessa, anna maria lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no to chyba d...a. Bo mój się rozciąga na 3 cm, ale szklisty do końca nie jest. No nic - dzięki samirka..:) i tak spróbuje...;)

ze sie tak rozciąga to dobrze :)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pa będę wieczorkiem :)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka71 wrote:
    chodzi mi o to, że raczej same wit i takie tam...a ja myślę o tych luteinach, progesteronach itd
    dziewczynki ja nawet przeciwbólowych nie łykam więc proszę się nie dziwić...

ja przeciwbólowych też nie łykam, nawet jak chodzę z bólu po ścianach, po prostu szkoda mi już żołądka bo i tak się tymi hormonami szprycuję ;-)

inessa, Bursztyn, samira, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    megan8 wrote:
    no witajcie
    byłam i lekarz potwierdził ciążę
    to jednak nie były moje urojenia ;D"
    po majówce na badania i następnym razem po 20 maja mam się zjawić to założy kartę ciaży

cześć kobietko widzę że i u ciebie jednak jest potwierdzenie , ale widać chyba u ciebie cosik w tym pęcherzyku , bo u mnie jak narazie nic tylko pęcherzyk i zaczynam sie już martwić czy cos tam wogole będzie , ja mam kolejną wizytę 15 maja i chyba do tego czasu to oszaleje z tych wątpliwości , ale odrazu lekarz powiedzial ze mam sie zachowywac jak bym była w ciąży a nie tak że ciąża to nie choroba . Nie biegać nie dzwigać i nawet już więcej nie serduszkować co nie jest teraz przeszkodą bo i tak nie jesteśmy teraz razem jakiś czas ihihihihih kurcze martwię się , w poprzedniej ciąży też tak było .Ale jednak był ten zarodek i się rozwijał . Mam nadzieję że tym razem też się pojawi i już donoszę go do końca . Niby 6 tydzien i 1 dzień i termin porodu z pęcherzyka na 23 grudnia Ciekawe czy przyjdzie ta gwiazdka na gwiazdkę

Iwka, wszystko będzie dobrze, zobaczysz, dla spokoju może pójdź ze dwa razy na betę żeby zobaczyć czy prawidłowo przyrasta :-)

inessa, Bursztyn, samira, iwka76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    wlasnie wrzuciłam zdjęcie mojego pęcherzyka jako zdjęcie profilowe

Piękny pęcherzyk, cudowny !!!!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2013, 17:03

inessa, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate38 wrote:
    i po zawodach...

nie martw się, kolejny cykl będzie Twój :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łykam w czasie @ p.bólowe ale inaczej nie funkcjonowałabym nawet bym nie uleżała nie ustała poprostu nic i czasami od roku na kregosłup prze operacją codziennie łykałam inaczej bym nie chodziła. A teraz tylko to co musze czyli żeazo(spiruline) no i od czasu do czasu steryd musze, wziewy na astme i tak. Zobaczymy co po szpitalu?

bliska77, Bursztyn, samira, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate38 wrote:
    http://www.youtube.com/watch?v=5anLPw0Efmo

piękna piosenka, moje klimaty muzyczne :-), nie martw się będzie dobrze, jutro dołaczę do Ciebie, w grupie raźniej ;-)

inessa, samira, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Megan , iwka - super zdjęcia - bardzo proszę dbać o siebie , leniuchować i się nie przemęczać
    Aga - ja cały czas nie tracę nadziei na Twoją fasolkę
    iza - musi się udać z następnym cyklem
    Inessko - jestem z Tobą myślami i bardzo mocno życzę tego małego szczęścia

Angela dzięki ale ja już na nic w tym miesiącu nie liczę, niestety..........nie powiem, trochę mi smutno, może w następnym cyklu

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka76 wrote:
    Czesc dziewczyny, gratulacje tym co zafasolkowaly i teraz dbac o siebie i dzidzie !!! Bardzo sie ciesze ze sie Wam udalo :) U mnie dzis test owulacyjny pozytywny wiec zabieram sie do serduszkowania. Myslicie ze dzis i za dwa dni znowu jest ok? Bo u mnie nie ma juz takich duzych checi na serduszkowanie jak kiedy bylam 20 latka, wiec czasami ciezko tyle sie starac :). Jak jest z tym u Was?

mnie w tym miesiącu coś napadło i mogłam codziennie ;-)

inessa, Bursztyn, samira, anna maria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Ja łykam w czasie @ p.bólowe ale inaczej nie funkcjonowałabym nawet bym nie uleżała nie ustała poprostu nic i czasami od roku na kregosłup prze operacją codziennie łykałam inaczej bym nie chodziła. A teraz tylko to co musze czyli żeazo(spiruline) no i od czasu do czasu steryd musze, wziewy na astme i tak. Zobaczymy co po szpitalu?

o właśnie o wziewach zapomniałam, też jestem szczęśliwą posiadaczką astmy ;-)

inessa, Bursztyn, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate38 kochana teraz musi się udać!!! A piosenka sliczna też moje klimaty :)
    Aga sama nam mówisz,że dopóki nie ma @ jest nadzieja a więc ja liczę, ze bedzie dobrze :D ;)

bliska77, Bursztyn, samira, kate38, megan8, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam też siada Ovu? Nie chce mi pokazywać wiadomości

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kate38 kochana teraz musi się udać!!! A piosenka sliczna też moje klimaty :)
    Aga sama nam mówisz,że dopóki nie ma @ jest nadzieja a więc ja liczę, ze bedzie dobrze :D ;)

Inessa, OVU też mi szwankuje a co do fasolki, to niestety coś mnie podkusiło i zrobiłam godzinę temu test, że też musiałam mieć go w domu, no i oczywiście dobrze, że na nic nie liczyłam, przynajmniej wiem że do meczu spokojnie dziś i jutro piwka mogę pić do woli, no jutro mniej, bo w czwartek do pracy :-)

Bursztyn, samira, inessa, anna maria, caffe, megan8, Olena lubią tę wiadomość

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Jolka76 wrote:
    No my to jakos mozemy sie "poswiecic" ale z mojego meza tak dziennie cos wyciagnac to bedzie ciezko :-) Ostatnio ogladalam sobie wykresy ciazowe na Ovu i widzialam ze niektore pary dziennie prawie przez caly miesiac i pokazalam mezowi i prawie mi zemdlal bidulek :-)

Jolka76 prawie zaczęłyśmy cykl w tym samym dniu - mnie dziś też pokazał test 2 kreski, więc cosik poserduszkujemy, choć szans nie widzę w tym cyklu.

Dziewuszki mam jeszcze pytanie - mam śluz, który trudno mi nazwać. W związku z tym, że zaczęłam łykać wisiołka i pić siemię - tego śłuzu mam o wiele więcej i dziś np. mam bardzo rozciągliwy i go dużo - ale nie jest przeźroczysty jak białko - jest raczej mocno rozciągliwy, ale troszkę mleczny. Nie miałam takich wcześniej. Czy można go uznać za płodny?

kochana ja też maiałam też dużo rozciągliwy i z domieszką białych smug a jednak udało się , więc działajcie

inessa, bliska77, anna maria, Bursztyn, Mango, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    iwka76 wrote:
    megan8 wrote:
    no witajcie
    po majówce na badania i następnym razem po 20 maja mam się zjawić to założy kartę ciaży

cześć kobietko widzę że i u ciebie jednak jest potwierdzenie , ale widać chyba u ciebie cosik w tym pęcherzyku , bo u mnie jak narazie nic tylko pęcherzyk i zaczynam sie już martwić czy cos tam wogole będzie , ja mam kolejną wizytę 15 maja i chyba do tego czasu to oszaleje z tych wątpliwości , ale odrazu lekarz powiedzial ze mam sie zachowywac jak bym była w ciąży a nie tak że ciąża to nie choroba . Nie biegać nie dzwigać i nawet już więcej nie serduszkować co nie jest teraz przeszkodą bo i tak nie jesteśmy teraz razem jakiś czas ihihihihih kurcze martwię się , w poprzedniej ciąży też tak było .Ale jednak był ten zarodek i się rozwijał . Mam nadzieję że tym razem też się pojawi i już donoszę go do końca . Niby 6 tydzien i 1 dzień i termin porodu z pęcherzyka na 23 grudnia Ciekawe czy przyjdzie ta gwiazdka na gwiazdkę

Iwka, wszystko będzie dobrze, zobaczysz, dla spokoju może pójdź ze dwa razy na betę żeby zobaczyć czy prawidłowo przyrasta :-)

też tak myślalam i w poniedziałek musiała bym jechac do nas do szpitala , bo w mojej mieścinie tego nie robią , a prywatnie u naszych ginekologów kosztuje to 45 zl bo się pytałam , a czeka mnie jeszcze kolejne USG 15 też prywatnie i też nie wiadomo czy tylko na tym jednym się skończy . dziewczyny a nie wiecie jak to jest ze słodzikami bo ja nie pijam herbaty z cukrem , a jak to szkodzi to trzeba będzie sie przekonać i do cukru A i tez czytałam juz na różnych forach że dziewczyny mialy puste pecherzyki a i tak beta rosła więc nie wiem czy jest sens robić teraz Już zgłupiałam

inessa, bliska77, Bursztyn, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikogo nie ma? Wszystkie już zaczyłyście chyba urlop?
    :D :D :D

anna maria lubi tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam wieczorowa pora.U mnie tez ovu szwankuje nie chcialo mi stron otwierac tylko jakas informacje po angielsku dawalo.

samira, inessa lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    agafbh wrote:
    iwka76 wrote:
    megan8 wrote:
    no witajcie

też tak myślalam i w poniedziałek musiała bym jechac do nas do szpitala , bo w mojej mieścinie tego nie robią , a prywatnie u naszych ginekologów kosztuje to 45 zl bo się pytałam , a czeka mnie jeszcze kolejne USG 15 też prywatnie i też nie wiadomo czy tylko na tym jednym się skończy . dziewczyny a nie wiecie jak to jest ze słodzikami bo ja nie pijam herbaty z cukrem , a jak to szkodzi to trzeba będzie sie przekonać i do cukru A i tez czytałam juz na różnych forach że dziewczyny mialy puste pecherzyki a i tak beta rosła więc nie wiem czy jest sens robić teraz Już zgłupiałam

Iwka a dlaczego Ty nie chodzisz do Gina.w Niemczech tylko specjalnie do Polski jedziesz?a co z tymi slodzikami bo ja tez na slodziku jade.Super fotka

inessa, caffe lubią tę wiadomość

201407014965.png
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ