X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to chyba d...a. Bo mój się rozciąga na 3 cm, ale szklisty do końca nie jest. No nic - dzięki samirka..:) i tak spróbuje...;)

samira, inessa, anna maria lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no to chyba d...a. Bo mój się rozciąga na 3 cm, ale szklisty do końca nie jest. No nic - dzięki samirka..:) i tak spróbuje...;)

ze sie tak rozciąga to dobrze :)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pa będę wieczorkiem :)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka71 wrote:
    chodzi mi o to, że raczej same wit i takie tam...a ja myślę o tych luteinach, progesteronach itd
    dziewczynki ja nawet przeciwbólowych nie łykam więc proszę się nie dziwić...

ja przeciwbólowych też nie łykam, nawet jak chodzę z bólu po ścianach, po prostu szkoda mi już żołądka bo i tak się tymi hormonami szprycuję ;-)

inessa, Bursztyn, samira, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    megan8 wrote:
    no witajcie
    byłam i lekarz potwierdził ciążę
    to jednak nie były moje urojenia ;D"
    po majówce na badania i następnym razem po 20 maja mam się zjawić to założy kartę ciaży

cześć kobietko widzę że i u ciebie jednak jest potwierdzenie , ale widać chyba u ciebie cosik w tym pęcherzyku , bo u mnie jak narazie nic tylko pęcherzyk i zaczynam sie już martwić czy cos tam wogole będzie , ja mam kolejną wizytę 15 maja i chyba do tego czasu to oszaleje z tych wątpliwości , ale odrazu lekarz powiedzial ze mam sie zachowywac jak bym była w ciąży a nie tak że ciąża to nie choroba . Nie biegać nie dzwigać i nawet już więcej nie serduszkować co nie jest teraz przeszkodą bo i tak nie jesteśmy teraz razem jakiś czas ihihihihih kurcze martwię się , w poprzedniej ciąży też tak było .Ale jednak był ten zarodek i się rozwijał . Mam nadzieję że tym razem też się pojawi i już donoszę go do końca . Niby 6 tydzien i 1 dzień i termin porodu z pęcherzyka na 23 grudnia Ciekawe czy przyjdzie ta gwiazdka na gwiazdkę

Iwka, wszystko będzie dobrze, zobaczysz, dla spokoju może pójdź ze dwa razy na betę żeby zobaczyć czy prawidłowo przyrasta :-)

inessa, Bursztyn, samira, iwka76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    wlasnie wrzuciłam zdjęcie mojego pęcherzyka jako zdjęcie profilowe

Piękny pęcherzyk, cudowny !!!!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2013, 17:03

inessa, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate38 wrote:
    i po zawodach...

nie martw się, kolejny cykl będzie Twój :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łykam w czasie @ p.bólowe ale inaczej nie funkcjonowałabym nawet bym nie uleżała nie ustała poprostu nic i czasami od roku na kregosłup prze operacją codziennie łykałam inaczej bym nie chodziła. A teraz tylko to co musze czyli żeazo(spiruline) no i od czasu do czasu steryd musze, wziewy na astme i tak. Zobaczymy co po szpitalu?

bliska77, Bursztyn, samira, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate38 wrote:
    http://www.youtube.com/watch?v=5anLPw0Efmo

piękna piosenka, moje klimaty muzyczne :-), nie martw się będzie dobrze, jutro dołaczę do Ciebie, w grupie raźniej ;-)

inessa, samira, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Megan , iwka - super zdjęcia - bardzo proszę dbać o siebie , leniuchować i się nie przemęczać
    Aga - ja cały czas nie tracę nadziei na Twoją fasolkę
    iza - musi się udać z następnym cyklem
    Inessko - jestem z Tobą myślami i bardzo mocno życzę tego małego szczęścia

Angela dzięki ale ja już na nic w tym miesiącu nie liczę, niestety..........nie powiem, trochę mi smutno, może w następnym cyklu

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka76 wrote:
    Czesc dziewczyny, gratulacje tym co zafasolkowaly i teraz dbac o siebie i dzidzie !!! Bardzo sie ciesze ze sie Wam udalo :) U mnie dzis test owulacyjny pozytywny wiec zabieram sie do serduszkowania. Myslicie ze dzis i za dwa dni znowu jest ok? Bo u mnie nie ma juz takich duzych checi na serduszkowanie jak kiedy bylam 20 latka, wiec czasami ciezko tyle sie starac :). Jak jest z tym u Was?

mnie w tym miesiącu coś napadło i mogłam codziennie ;-)

inessa, Bursztyn, samira, anna maria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Ja łykam w czasie @ p.bólowe ale inaczej nie funkcjonowałabym nawet bym nie uleżała nie ustała poprostu nic i czasami od roku na kregosłup prze operacją codziennie łykałam inaczej bym nie chodziła. A teraz tylko to co musze czyli żeazo(spiruline) no i od czasu do czasu steryd musze, wziewy na astme i tak. Zobaczymy co po szpitalu?

o właśnie o wziewach zapomniałam, też jestem szczęśliwą posiadaczką astmy ;-)

inessa, Bursztyn, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate38 kochana teraz musi się udać!!! A piosenka sliczna też moje klimaty :)
    Aga sama nam mówisz,że dopóki nie ma @ jest nadzieja a więc ja liczę, ze bedzie dobrze :D ;)

bliska77, Bursztyn, samira, kate38, megan8, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam też siada Ovu? Nie chce mi pokazywać wiadomości

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kate38 kochana teraz musi się udać!!! A piosenka sliczna też moje klimaty :)
    Aga sama nam mówisz,że dopóki nie ma @ jest nadzieja a więc ja liczę, ze bedzie dobrze :D ;)

Inessa, OVU też mi szwankuje a co do fasolki, to niestety coś mnie podkusiło i zrobiłam godzinę temu test, że też musiałam mieć go w domu, no i oczywiście dobrze, że na nic nie liczyłam, przynajmniej wiem że do meczu spokojnie dziś i jutro piwka mogę pić do woli, no jutro mniej, bo w czwartek do pracy :-)

Bursztyn, samira, inessa, anna maria, caffe, megan8, Olena lubią tę wiadomość

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Jolka76 wrote:
    No my to jakos mozemy sie "poswiecic" ale z mojego meza tak dziennie cos wyciagnac to bedzie ciezko :-) Ostatnio ogladalam sobie wykresy ciazowe na Ovu i widzialam ze niektore pary dziennie prawie przez caly miesiac i pokazalam mezowi i prawie mi zemdlal bidulek :-)

Jolka76 prawie zaczęłyśmy cykl w tym samym dniu - mnie dziś też pokazał test 2 kreski, więc cosik poserduszkujemy, choć szans nie widzę w tym cyklu.

Dziewuszki mam jeszcze pytanie - mam śluz, który trudno mi nazwać. W związku z tym, że zaczęłam łykać wisiołka i pić siemię - tego śłuzu mam o wiele więcej i dziś np. mam bardzo rozciągliwy i go dużo - ale nie jest przeźroczysty jak białko - jest raczej mocno rozciągliwy, ale troszkę mleczny. Nie miałam takich wcześniej. Czy można go uznać za płodny?

kochana ja też maiałam też dużo rozciągliwy i z domieszką białych smug a jednak udało się , więc działajcie

inessa, bliska77, anna maria, Bursztyn, Mango, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    iwka76 wrote:
    megan8 wrote:
    no witajcie
    po majówce na badania i następnym razem po 20 maja mam się zjawić to założy kartę ciaży

cześć kobietko widzę że i u ciebie jednak jest potwierdzenie , ale widać chyba u ciebie cosik w tym pęcherzyku , bo u mnie jak narazie nic tylko pęcherzyk i zaczynam sie już martwić czy cos tam wogole będzie , ja mam kolejną wizytę 15 maja i chyba do tego czasu to oszaleje z tych wątpliwości , ale odrazu lekarz powiedzial ze mam sie zachowywac jak bym była w ciąży a nie tak że ciąża to nie choroba . Nie biegać nie dzwigać i nawet już więcej nie serduszkować co nie jest teraz przeszkodą bo i tak nie jesteśmy teraz razem jakiś czas ihihihihih kurcze martwię się , w poprzedniej ciąży też tak było .Ale jednak był ten zarodek i się rozwijał . Mam nadzieję że tym razem też się pojawi i już donoszę go do końca . Niby 6 tydzien i 1 dzień i termin porodu z pęcherzyka na 23 grudnia Ciekawe czy przyjdzie ta gwiazdka na gwiazdkę

Iwka, wszystko będzie dobrze, zobaczysz, dla spokoju może pójdź ze dwa razy na betę żeby zobaczyć czy prawidłowo przyrasta :-)

też tak myślalam i w poniedziałek musiała bym jechac do nas do szpitala , bo w mojej mieścinie tego nie robią , a prywatnie u naszych ginekologów kosztuje to 45 zl bo się pytałam , a czeka mnie jeszcze kolejne USG 15 też prywatnie i też nie wiadomo czy tylko na tym jednym się skończy . dziewczyny a nie wiecie jak to jest ze słodzikami bo ja nie pijam herbaty z cukrem , a jak to szkodzi to trzeba będzie sie przekonać i do cukru A i tez czytałam juz na różnych forach że dziewczyny mialy puste pecherzyki a i tak beta rosła więc nie wiem czy jest sens robić teraz Już zgłupiałam

inessa, bliska77, Bursztyn, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikogo nie ma? Wszystkie już zaczyłyście chyba urlop?
    :D :D :D

anna maria lubi tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam wieczorowa pora.U mnie tez ovu szwankuje nie chcialo mi stron otwierac tylko jakas informacje po angielsku dawalo.

samira, inessa lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    agafbh wrote:
    iwka76 wrote:
    megan8 wrote:
    no witajcie

też tak myślalam i w poniedziałek musiała bym jechac do nas do szpitala , bo w mojej mieścinie tego nie robią , a prywatnie u naszych ginekologów kosztuje to 45 zl bo się pytałam , a czeka mnie jeszcze kolejne USG 15 też prywatnie i też nie wiadomo czy tylko na tym jednym się skończy . dziewczyny a nie wiecie jak to jest ze słodzikami bo ja nie pijam herbaty z cukrem , a jak to szkodzi to trzeba będzie sie przekonać i do cukru A i tez czytałam juz na różnych forach że dziewczyny mialy puste pecherzyki a i tak beta rosła więc nie wiem czy jest sens robić teraz Już zgłupiałam

Iwka a dlaczego Ty nie chodzisz do Gina.w Niemczech tylko specjalnie do Polski jedziesz?a co z tymi slodzikami bo ja tez na slodziku jade.Super fotka

inessa, caffe lubią tę wiadomość

201407014965.png
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ