X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Jak glowa przejdzie, to wszystko przejdzie. ;)
    To ja nie wiem, kto ma lepiej. Twojego malego glowka jeszcze pewnie urosnie...
    Tyle tylko, ze Ty kawal baby jestes ( bez obrazy ;) ) , a ja kurdupel z metra ciety. Jak mi sie taki kolos zacznie dolem pchac, to bedzie miazga, a tu sie nie nacina krocza. Przyjemnosci typu popekanie i hemoroidy mam w zwiazku z tym w pakiecie.
    No i ta nieszczesna pepowina...
    Pusurek - ale budowa kobiety w stylu kawał baby nie ma nic do rzeczy...to tak jak z cyckami i karmieniem - bardzo często Tereski mają więcej pokarmu niż te dojne krówki...:) To chyba bardziej chodzi o szerokość miednicy czy coś tam, niż to - kto jakiej jest wielkości....często drobne kobiety rodzą łatwiej, niż te większe...

iwcia77, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a to nie na chłopaka...:) to normalne w ciąży..to znaczy nie pamiętam o drapaniu się po jajach..;) ale reszta się zgadza..na nogach włosy też bardziej rosną...pocieszające jest to, że pod koniec ciąży włosy rosną duuużo wolniej...
    No dobra, z tym drapaniem troche przesadzilam ;)
    Jakos sie zbytnio nie zastanawiam nad plcia, chociaz wiem, ze moj M marzy o chociaz jednym chlopaku. Mnie zawsze kumpelki mowily ze do mnie najlepiej bedzie pasowalo dwoch chlopakow.
    Teraz to przezywam, zeby zdrowi byli i zeby sie tam jakos w brzuchu zorganizowali zeby sobie nie przeszkadzac i siedziec co najmniej do 36 tygodnia :)

Bozia3, iwcia77, Pusurek, ania.g, mysza1975, Żanet, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Wszyscy mi mówią, że jakby mam niżej brzuch - ja nie wiem, czy to nie za wcześnie...on jest już głową w dół i ma chyba mało miejsca, bo kopie niemiłosiernie przez cały dzień....:) TO pewnie jakiś ucisk jednak...w sumie da się przeżyć, jeśli to tylko to...
    Gdzies sie musi zmiescic, to wlazl tam, gdzie najwiecej miejsca i uciska. Ja mam czasem taki przeszywajacy bol idacy do pachwiny - ewidentnie jak sie mlody gdzies przesunie i ucisnie, mija jak do gdzies tam pukne i przepchne go w inne miejsce.
    Moze musisz stanac na glowie, to spadnie troche w dol. ;)

Bozia3, iwcia77, Simba, mysza1975, Mega, Żanet, Sabina lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Gdzies sie musi zmiescic, to wlazl tam, gdzie najwiecej miejsca i uciska. Ja mam czasem taki przeszywajacy bol idacy do pachwiny - ewidentnie jak sie mlody gdzies przesunie i ucisnie, mija jak do gdzies tam pukne i przepchne go w inne miejsce.
    Moze musisz stanac na glowie, to spadnie troche w dol. ;)
    tak - to świetny pomysł...:)

Simba, Pusurek, mysza1975, Żanet, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    na genetycznym mnie nie podali płci - ze względu takiego, że jeszcze można się pomylić - ale może to zależy od lekarza.....ja dopiero dowiedziałam się w jakimś chyba 18 tygodniu...
    Ale Iwka ma z biopsji, to bedzie wiedziala na 100%.

iwcia77, Simba, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No dobra, z tym drapaniem troche przesadzilam ;)
    Jakos sie zbytnio nie zastanawiam nad plcia, chociaz wiem, ze moj M marzy o chociaz jednym chlopaku. Mnie zawsze kumpelki mowily ze do mnie najlepiej bedzie pasowalo dwoch chlopakow.
    Teraz to przezywam, zeby zdrowi byli i zeby sie tam jakos w brzuchu zorganizowali zeby sobie nie przeszkadzac i siedziec co najmniej do 36 tygodnia :)
    jeśli Twój M ma córki - to cholera może mieć formę na cegły, a nie na pustaki...:) no ale może akurat wymarzony jeden się jakoś trafi....
    Znajoma mojej mamy całe życie marzyła o dziewczynce...Urodziła syna, za kilka lat...drugi syn.....była po 40 i zaszaleli z mężem - ostatni raz - może jednak ta dziewczynka się uda...no i urodziła...jednojajowe bliźniaki - dwóch chłopców...:). Tak więc ja dziewczynkę juz odpuściłam całkiem...:)

kapturnica, Simba, iwcia77, ania.g, mysza1975, megan8, Żanet, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Pusurek - ale budowa kobiety w stylu kawał baby nie ma nic do rzeczy...to tak jak z cyckami i karmieniem - bardzo często Tereski mają więcej pokarmu niż te dojne krówki...:) To chyba bardziej chodzi o szerokość miednicy czy coś tam, niż to - kto jakiej jest wielkości....często drobne kobiety rodzą łatwiej, niż te większe...
    Chodzi mi raczej o wielkosc miednicy i spojenie lonowe. Co do cyckow, to wiem sama, mam nie za wielkie, a mleczna jestem jak 150, ale to akurat kwestia patologii, nie fizjologii. Tereski moga nie wiedziec, ze maja np. gruczolaka i PRL podwyzszone.
    Maja mi zrobic usg spojenia przed porodem, sie okaze w praniu, jaka ja do rodzenia jestem. ;) Przy pierwszym porodzie tego nie zrobili i dziecko wzielo i utklo bylo. ;)

Sabina lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    jeśli Twój M ma córki - to cholera może mieć formę na cegły, a nie na pustaki...:) no ale może akurat wymarzony jeden się jakoś trafi....
    Znajoma mojej mamy całe życie marzyła o dziewczynce...Urodziła syna, za kilka lat...drugi syn.....była po 40 i zaszaleli z mężem - ostatni raz - może jednak ta dziewczynka się uda...no i urodziła...jednojajowe bliźniaki - dwóch chłopców...:). Tak więc ja dziewczynkę juz odpuściłam całkiem...:)
    Moj ma syna i corke. Wiec moze bedzie powtorka especially for me ;)

iwcia77, Bozia3, Żanet, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to chcialam doniesc do naszej Pani Wychowawczyni (to chyba Reni), ze Andzej kantuje i dalej przed nami Tomeczka ukrywa no to po prostu skandal jest

iwcia77, Bozia3, kapturnica, peppapig, Reni, ania.g, mysza1975, Mega, Sabina, Niuta lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, oraz Mandragora nie przychodzi na regularne wizyty kontrolne na forum tylko sie szlaja po innych bo gdzies ja widzialam.

(na kogo by tu jeszcze uprzejmie doniesc...)

iwcia77, Bozia3, kapturnica, peppapig, Reni, Pusurek, ania.g, mysza1975, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba zrobić zebranie rodziców..
    albo utworzyć internat z zakazem wychodzenia z forum!

samira nieobecna..ale jest gdzieś na terenie szkoły
    iza37 nieobecna
    caffe spóźnienie
    iwka76 nieobecna
    Anna Maria spóźnienie
    Bozia3 obecna
    Mango obecna
    Polarmiś spóźnienie
    Inessa nieobecna
    Gosia 7122 spóźnienie
    megan8 spóźnienie
    Bursztyn nieobecna
    Olena nieobecna
    Grosza nieobcna
    Reni obecna
    Bliska77 zwolniona z lekcji
    Angela nieobecna
    40 nieobecna
    Panda spóźnienie
    promyk nieobecna
    Kasik 303 nieobecna
    Andzia33 nieobecna
    Viola nieobecna
    Nati nieobecna
    MoniaT nieobecna
    Ivone nieobecna
    malgos741 spóźnienie
    Parka nieobecna
    Myszonek nieobecna
    ania.g obecna
    Kate75 nieobecna
    Maja35 nieobecna
    mysza1975 nieobecna
    Viv78 nieobecna
    moremi spóźnienie
    żanet spóźnienie
    sabina spóźnienie
    Mega spóźnienie
    Peppapig spóźnienie
    iwcia77 obecna
    katharinka nieobecna
    Kkisia spóźnienie
    mandragora nieobecna
    Pasurek obecna
    Aprilka spóźnienie
    dojrzała zmiana klasy
    Rudosława nieobecna
    Muszelka75 nieobecna
    Dorka1979 spóźnienie
    Iza nieobecna
    Monika 35 nieobecna
    Mega spóźnienie
    amelia04072006 spóźnienie
    Paszczak spóźnienie
    EwaT spóźnienie
    Alis nieobecna
    MartaDidinio spóźniona

tardi.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 15:25

peppapig, ania.g, iwcia77, Bozia3, polarmiś, mysza1975, Mega, megan8, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, grubo, Ci powiem...
    Beda wpisy do dziennika? Telefon do matki i ojca? Dywanik u dyrektora? ;)
    Strach sie bac normalnie... ;)

Reni, iwcia77, mysza1975, megan8, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej mi sie podoba: dojrzala zmiana klasy. Nie zdala, znaczy sie. :P

iwcia77, Bozia3, paszczakin, mysza1975, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam jeszcze powiedziec, ze Mango ma cala mase nieusprawieliwionych nieobecnosci, a dodatku za nieodrobione lekcje powinna kiblowac w tej samej klasie!

Reni, ania.g, iwcia77, Bozia3, Mango, mysza1975, Mega, Żanet, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango ma komisa!
    może zda..
    Simba wrote:
    Chcialam jeszcze powiedziec, ze Mango ma cala mase nieusprawieliwionych nieobecnosci, a dodatku za nieodrobione lekcje powinna kiblowac w tej samej klasie!

Simba, iwcia77, Bozia3, polarmiś, mysza1975, Pusurek, megan8, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Paszczaka i Ewki nie ma, psze Pani

Reni, iwcia77, mysza1975, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, pupilek Pani! Dobrze, ze nie siedze z Toba w lawce, pewnie bys powiedziala, ze obgryzam paznokcie. :P

iwcia77, Bozia3, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedzialam ze bycie kujonem, lizusem i donosicielem, moze dawac tyle satysfakcji :) :) :)
    Teraz nadrobie, skoro w szkole bylam krnabrna, pyskata i nieobecna

Reni, iwcia77, kapturnica, polarmiś, mysza1975, Pusurek, Mega, mama78, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masz to Pani Samuela musiała przy rejestracji zapomnieć ;-)
    Simba wrote:
    Jeszcze Paszczaka i Ewki nie ma, psze Pani

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 14:29

iwcia77, Simba, mysza1975, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a788f5da92ac.jpg

iwcia77, Simba, polarmiś, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 3934 3935 3936 3937 3938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ