35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Simba wrote:Tak zrobilam - w sobote i wczoraj myslalam, ze zejde. Bylam w aptece i farmaceuta powiedzial ze moge max 3 dawki po 500mg na 24h. To by sie zgadzalo z tym co podaje Dr Internet
Na razie wzielam jedna wczoraj i jedna dzisiaj rano. Mysle, ze stres zwiazany z bolem bardzi szkodzi dzieciarni -
nick nieaktualnyBozia3 wrote:mam nowy objaw ciąży - nie znałam tego w pierwszej. W nocy podczas obracania się z boku na bok łapią mnie takie zawroty głowy, że mam ochotę zwymiotować - karuzela jak po dobrej imprezie...miała któraś coś takiego? Zażywam duże dawki magnezu na te pieprzone ścierpnięte łydki, ale nie wiem, czy to ma wpływ...lekarz dopiero za tydzień. Trochę boję sie jeździć autem, bo jak mi tak zawiruje na drodze - to dzwon pewny...ale jak na razie to dzieje się tylko w nocy...
Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Pusur- Norge fajny kraj ale, niektore " idee" sa dla mnie dziwne...nie dziwie sie ze sie boisz...
Simba- mi ginka powiedziala ze nie mam przekraczac 1000 mg paracetamolu na dobe, i jako jedyny jest bezpieczny w ciazy.
a ja dzis oficjalnie rozpoczelam 2 trymestr ciazywow!
Pusurek, kapturnica, ania.g, Simba, mysza1975, Żanet, Sabina lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Nie pisalam, ze jest w normie, tylko ze w ciagu 3 tygodni przybral mniej niz by mogl. Tydzien temu ( w 32 tygodniu ) wazyl 2550g, glowka 29 cm. To jest powyzej 95 centyla, ciagle jeszcze jakby jakas norma, no ale ja mam tez swoje mozliwosci.
No i pepowina wokol szyi nie nastawia mnie pozytywnie.
Pępowina to faktycznie chyba kłopot...iwcia77, Pusurek, Sabina lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:A maly jest juz nisko? Bo zawroty glowy i mdlosci, to moze byc reakcja blednika na ucisk w okolicach kosci ogonowej. Moze wierci tam gdzies glowa na dole mocno.
TO pewnie jakiś ucisk jednak...w sumie da się przeżyć, jeśli to tylko to...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 12:25
iwcia77, Pusurek, Sabina lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:Dzien dobry
Pusur- Norge fajny kraj ale, niektore " idee" sa dla mnie dziwne...nie dziwie sie ze sie boisz...
Simba- mi ginka powiedziala ze nie mam przekraczac 1000 mg paracetamolu na dobe, i jako jedyny jest bezpieczny w ciazy.
a ja dzis oficjalnie rozpoczelam 2 trymestr ciazywow!
Ja w ogole staram sie nie brac lekow, ale tutaj sie nie dalo..
Czyli poki co mieszcze sie w normieiwcia77 lubi tę wiadomość
-
ania.g wrote:Simba, czy sprawdzałaś ciśnienie? Ból głowy często wywołany jest wysokim ciśnieniem.
Moj M codziennie mierzy cisnienie, a ja z nim z przyzwyczajenia, wiec ma to pod kontrolaiwcia77, ania.g, Pusurek, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość
-
ja tez mialam 2 razy bol glowy i tez nic nie bralam, bo no wiadomo lepiej nie , ale gdyby bol byl nie do zniesiania to pewnie bylabym zmuszona...pocierpialam troszke dla dobra sprawy- hartuje sie
na zapas
Simba wrote:Dzieki za info.
Ja w ogole staram sie nie brac lekow, ale tutaj sie nie dalo..
Czyli poki co mieszcze sie w normie -
Simba wrote:Zazdraszczam
Ja koncze pierwszy trym 25 lipca, a 23 mam USG genet.iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Sprawdzalam wiele razy w ten w-end. Mialam nizsze niz zwykle, ale to moze tez dlatego, ze jak tylko sie dalo to spalam.
Moj M codziennie mierzy cisnienie, a ja z nim z przyzwyczajenia, wiec ma to pod kontrolaSimba lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Bozia3 wrote:na genetycznym mnie nie podali płci - ze względu takiego, że jeszcze można się pomylić - ale może to zależy od lekarza.....ja dopiero dowiedziałam się w jakimś chyba 18 tygodniu...
Bede w PL po 15 sierpnia, wiec pewnie tam sie jeszcze na jakies USG wybiore bo to juz beda okolice polowkowego. Moze wtedy bedzie cos wiadomo. Ja sie smieje, ze tam jeden chlopak to jest na pewno, glos mi sie obnizyl, zaczely mi wlosy na brzuchu rosnac i pojawil sie u mnie odruch checi podrapania sie po jajachiwcia77, ania.g, mysza1975, Mega, Żanet lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:No to całe szczęście. Więc prawdopodobnie to wysoki poziom progesteronu jest odpowiedzialny za ból głowy.
iwcia77, ania.g lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Mój w 28 tyg. miał obwód główki 28 cm - i to też go wrzuciło pod 90 centyl, ale reszta wymiarów (brzuszek i waga) - to około 50 centyla....wynika z tego, że mam w normie dziecko z dużą głową...szczerze mówiąc w ogóle tego nei analizowałam wcześniej - dopiero teraz po Twoim wpisie...
Pępowina to faktycznie chyba kłopot...
To ja nie wiem, kto ma lepiej. Twojego malego glowka jeszcze pewnie urosnie...
Tyle tylko, ze Ty kawal baby jestes ( bez obrazy) , a ja kurdupel z metra ciety. Jak mi sie taki kolos zacznie dolem pchac, to bedzie miazga, a tu sie nie nacina krocza. Przyjemnosci typu popekanie i hemoroidy mam w zwiazku z tym w pakiecie.
No i ta nieszczesna pepowina...iwcia77, mysza1975, Żanet, Sabina lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:No tak, ja tez raczej na to nie licze tym bardziej, ze ich w ogole ciezko podejrzec - chowaja sie jeden za drugim
Bede w PL po 15 sierpnia, wiec pewnie tam sie jeszcze na jakies USG wybiore bo to juz beda okolice polowkowego. Moze wtedy bedzie cos wiadomo. Ja sie smieje, ze tam jeden chlopak to jest na pewno, glos mi sie obnizyl, zaczely mi wlosy na brzuchu rosnac i pojawil sie u mnie odruch checi podrapania sie po jajachto normalne w ciąży..to znaczy nie pamiętam o drapaniu się po jajach..
ale reszta się zgadza..na nogach włosy też bardziej rosną...pocieszające jest to, że pod koniec ciąży włosy rosną duuużo wolniej...
Simba, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość