X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    A to dlacZego - do tego zostal stworzony.
    bo jest to intymny moment matki i dziecka - jak dla mnie...
    dupa też została stworzona do czegoś - a nikt nie sra za przeproszeniem na widoku publicznym :)

Sabina, iwcia77, samira, mysza1975, Reni lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Parka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Wolnoc Tomku w swoim domku- dlugie karmienie piersia to nie wbrew naturze i nic obrzydliwego nawet w miejscach publicznych.

M.zd. z odstawianiem od cyca moze byc tak jak z osiaganiem przez dzieci dojrzalowsci i gotowosci do roznych rzeczy, jak np. Siadanie, chodzenie, mowienie. Jedne sa gotowe do tych rzeczy wczesniej inne pozniej i nic w tym zlego. Niektore dzieci potrzebuja cyca dluzej, inne same rezygnuja zaraz po wprowadzeniu stalych pokarmow. U nas cyc sie bardzo sprawdzal przy chorobach, bo to przeciwcialai jako srodek przeciwbolowy

mysza1975, caffe lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    mam dokladnie takie samo zdanie, przy czym dla mnie rok to i tak byloby za dlugo
    Bursztynku, mysle, ze lepiej z gory niczego nie zakladac w tej kwestii, zobaczysz, ze to sie samo rozwiaze. Wiadomo, obecne nastawienie sie liczy, ale lepiej nie zkaldac z gory ze bedie to akurat do roku.

kapturnica, mysza1975, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    bo jest to intymny moment matki i dziecka - jak dla mnie...
    dupa też została stworzona do czegoś - a nikt nie sra za przeproszeniem na widoku publicznym :)
    Nie porownuj tych dwoch spraw, bo dziecko ani cycek nie smierdzi.

kapturnica, caffe lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Nie wyobrazaj sobie i nie rob tego ale nie krytykuj innych - to podstawa wspolzycia w spoleczenstwie. Karmiaca matka to nie wybryk natur!!! y, nie karmiaca matka to raczej chuj nie matka, ze zacytuje klasyka.

5zł sie należy za prawa autorskie(za jednorazowy cytat)

polarmiś, Bozia3, Parka, kapturnica, Żanet, Sabina, iwcia77, samira, mysza1975, Simba, Niuta, caffe, Reni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    M.zd. z odstawianiem od cyca moze byc tak jak z osiaganiem przez dzieci dojrzalowsci i gotowosci do roznych rzeczy, jak np. Siadanie, chodzenie, mowienie. Jedne sa gotowe do tych rzeczy wczesniej inne pozniej i nic w tym zlego. Niektore dzieci potrzebuja cyca dluzej, inne same rezygnuja zaraz po wprowadzeniu stalych pokarmow. U nas cyc sie bardzo sprawdzal przy chorobach, bo to przeciwcialai jako srodek przeciwbolowy
    Tez tak uwazam. Ani na sile karmic ani na sile przerwyc. Moje dziecko karmione wylacznie do pierwszego roku na cycu bo nie chcialo nic innego jesc, odstawione tuz przed ukonczeniem drugiego roku choc niechetnie chcial sie odstawic ale juz wszystko jadl. Do 5 roku zycia nie chorowal w ogole . Teraz raz do roku katar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 21:12

EwaT, Parka, kapturnica, samira, mysza1975, caffe lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Tez tak uwazam. Ani na sile karmic ani na sile przerwyc. Moje dziecko karmione wylacznie do pierwszego roku na cycu bo nie chcialo nic innego jesc, odstawione tuz przed ukonczeniem drugiego roku choc niechetnie chcial sie odstawic ale juz wszystko jadl. Do 5 roku zycia nie chorowal w ogole . Teraz raz do roku katar.
    to miałas ten komfort, co ma powiedzieć matka która chce zaciążyć? albo jest w ciązy krótko po porodzie? też karmić?

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Nie porownuj tych dwoch spraw, bo dziecko ani cycek nie smierdzi.
    to był żart :) dla mnie - już napisałam - to po prostu intymny moment matki i dziecka...ale rozumiem, że obyczajowość jest różna...
    Np. niektórzy młodzi ludzie bez oporu całują się namiętnie na przystankach czy ławkach....ja tak nigdy nie robiłam - bo dla mnie to nie miejsce na takie rzeczy...podobnie jak restauracja dla mnie nie jest miejscem na wywalanie cycka i karmienie nim dziecka....
    Jeśli jestem w restauracji i mam taki widok - to usiądę raczej tyłem do tej kobiety...a nie będę się przyglądać....bo ani to apetyczne ani mi do niczego potrzebne...:)

Bursztyn, iwcia77, mysza1975, Reni lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedac za jak najdluzszym karmieniem i to nawet w miejscach publicznych nie krytykuje matek ( Ewka to juz 10 Ci wisze bo znowu cytuje) - chuj nie matek, ktore dla wlasnych cykow ich nie karmia. Niech robia co chca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 21:15

Parka, kapturnica, mysza1975, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    to był żart :) dla mnie - już napisałam - to po prostu intymny moment matki i dziecka...ale rozumiem, że obyczajowość jest różna...
    Np. niektórzy młodzi ludzie bez oporu całują się namiętnie na przystankach czy ławkach....ja tak nigdy nie robiłam - bo dla mnie to nie miejsce na takie rzeczy...podobnie jak restauracja dla mnie nie jest miejscem na wywalanie cycka i karmienie nim dziecka....
    Jeśli jestem w restauracji i mam taki widok - to usiądę raczej tyłem do tej kobiety...a nie będę się przyglądać....bo ani to apetyczne ani mi do niczego potrzebne...:)
    Ludziom do talerza jedzacym obok tez nie zagladasz i nie gapisz sie jak wkladaja zarlo do gęby.

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Czy rzeczywiście nic innego absolutnie nie chciał jeść? Ja karmiłam prawie rok...ale po drodze chętnie młody popijał herbatkę, czy zaczynał memlać jabłuszko czy banana....

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    to miałas ten komfort, co ma powiedzieć matka która chce zaciążyć? albo jest w ciązy krótko po porodzie? też karmić?
    Sytuacje sa rozne. Po cesarce i tak do roku powinna kobieta poczekac. Ja okres dostalam po 9 miesiacach. Jak zaciazy to sila wyzsza.

• EwaT Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    niektórzy nawet sie bzykają w parkach i na cmentarzach (czytaj:EwaT)

Bozia3, kapturnica, Bursztyn, iwcia77, samira, mysza1975, caffe, Reni lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurku, sorry, ze wczesniej nazwalam Cie Puszkiem, ale pisalam na tetelefonie na plazy i nie widzialam, jak mi zmienil. Ale moje zdanie na temat Twojego brzucha pozostaje bez zmian :)
    Zwlaszcza ze z takim brzuchem to Ty Puszka nie przypominasz :)

Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Czy rzeczywiście nic innego absolutnie nie chciał jeść? Ja karmiłam prawie rok...ale po drodze chętnie młody popijał herbatkę, czy zaczynał memlać jabłuszko czy banana....
    Nie chcial, plul.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Pusurku, sorry, ze wczesniej nazwalam Cie Puszkiem, ale pisalam na tetelefonie na plazy i nie widzialam, jak mi zmienil. Ale moje zdanie na temat Twojego brzucha pozostaje bez zmian :)
    Zwlaszcza ze z takim brzuchem to Ty Puszka nie przypominasz :)
    Puszek mi sie nawet spodobal. :)

Parka lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ludziom do talerza jedzacym obok tez nie zagladasz i nie gapisz sie jak wkladaja zarlo do gęby.
    Polarmiś....uważam, że się dzisiaj mnie czepiasz....:) Ja też jestem za karmieniem piersią - nawet bardzo....ale po prostu każdy ma inne poczucie estetyki czy przyzwoitości...a to nie jest kłopot zrobić to dyskretnie, gdzieś na boku, osłonić się chustą czy czymś tam i nie robić z tego widowiska....Goła pierś kobiety z mlekiem kapiącym - to nie jest chyba to samo, co widok innych ludzi jedzących obok....To jednak stan wyjątkowy - jakaś intymność - i tak uważa wiele ludzi - dlaczego tego nie uszanować???
    To tak samo - jak Ty krytykujesz koleżankę z cyckami do pasa - a ona je eksponuje...no też jej wolno - prawda? To czemu to CIebie oburza? Albo grube brzuszyska wystawiane na widok publiczny przez panienki, które myślą, że są seksowne...

EwaT, ania.g, Bursztyn, Żanet, moremi, iwcia77, samira, mysza1975, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Polarmiś....uważam, że się dzisiaj mnie czepiasz....:) Ja też jestem za karmieniem piersią - nawet bardzo....ale po prostu każdy ma inne poczucie estetyki czy przyzwoitości...a to nie jest kłopot zrobić to dyskretnie, gdzieś na boku, osłonić się chustą czy czymś tam i nie robić z tego widowiska....Goła pierś kobiety z mlekiem kapiącym - to nie jest chyba to samo, co widok innych ludzi jedzących obok....To jednak stan wyjątkowy - jakaś intymność - i tak uważa wiele ludzi - dlaczego tego nie uszanować???
    To tak samo - jak Ty krytykujesz koleżankę z cyckami do pasa - a ona je eksponuje...no też jej wolno - prawda? To czemu to CIebie oburza? Albo grube brzuszyska wystawiane na widok publiczny przez panienki, które myślą, że są seksowne...

no właśnie
    albo duże brzuszyska ciężarnych wstawiane do avatarów które myślą że są pienkne ;)

kapturnica, Bursztyn, Żanet, Sabina, moremi, iwcia77, samira, mysza1975, Niuta, caffe lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    no właśnie
    albo duże brzuszyska ciężarnych wstawiane do avatarów które myślą że są pienkne ;)
    o to to...:)

EwaT, moremi, samira, mysza1975, Niuta lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Nie wyobrazaj sobie i nie rob tego ale nie krytykuj innych - to podstawa wspolzycia w spoleczenstwie. Karmiaca matka to nie wybryk natur!!! y, nie karmiaca matka to raczej chuj nie matka, ze zacytuje klasyka.
    A skrytykowałam kogoś?

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 4189 4190 4191 4192 4193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ