X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Nawet maja bezdzietna kolazanka powiedziala, ze karmiaca publicznie matka to obrzydliwy widok a cycki na wierzchu jej dekoldu do pepka to co innego. Zapytana to gdzie maja karmic, odp ze moga isc do kibla. To powiedzialam zeby sama poszla do kibla wpieprzac tego hamburgera bo to obrzydliwy widok jaj jej po prodzie cieknie ten majonez.

Nie widzialam 3. 4,5,6,7 i 8 latka wiszacego na matczynym cycku.
    Nie, nie - ja nie miałam na myśli normalnie karmiących matek...które umieją to robić publicznie, ale jednocześnie jakoś skromnie....i często się przyglądam i mi się podoba..Potrafi usiąść taka na ławeczce w galerii, ale nie na środku...i fajne mają te chusty, którymi się dyskretnie osłaniają....i nie o takim widoku myślałam....
    Chodziło mi o te matki, które karmią latami uważając, że jest to całkiem naturalne...
    Ja uważam, że do drugiego roku życia to maks...(choć ja tyle nie karmiłabym)...

moremi, Mega, Parka, samira, mysza1975, Reni lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Mango wyrzuciła mnie z przyjaciółek.... przynajmniej coś działa...może ją to ruszy do dalszych decyzji - dobrych dla niej...:)
    za co??

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    za co??
    Za ciety jezyk :-)

• EwaT Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    dokładnie tak.... a karmienie cyckiem latami dzieci to po prostu przedłużanie ich infantylizmu....jeśli się wprowadza stałe pokarmy - to jaki jest cel przedłużania karmienia piersią? Jedyne wytłumaczenie jakie słyszałam to: bo on sie nie chce odzwyczaić, albo bo jego to uspokaja....
    No sorry - ale cyc matki uspokajający 7-8 latka to obrzydliwe jednak....
    a jakie jest wytłumaczenie na udzielanie piersi dorosłemu chłopu? :)

Mega, Pusurek, Reni lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    za co??
    a nie mam pojęcia...może za często wypowiadałam się w tonie dla niej niemiłym? Że marnuje swoją szansę i powinni z mężem od dawna być leczeni? Nie wiem - bo innego powodu nie widzę - a zniknęła mi w wykazie przyjaciółek ovu....

EwaT, moremi, kapturnica, Sabina, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Nie, nie - ja nie miałam na myśli normalnie karmiących matek...które umieją to robić publicznie, ale jednocześnie jakoś skromnie....i często się przyglądam i mi się podoba..Potrafi usiąść taka na ławeczce w galerii, ale nie na środku...i fajne mają te chusty, którymi się dyskretnie osłaniają....i nie o takim widoku myślałam....
    Chodziło mi o te matki, które karmią latami uważając, że jest to całkiem naturalne...
    Ja uważam, że do drugiego roku życia to maks...(choć ja tyle nie karmiłabym)...
    Nigdy w swoim zyciu nie widzialam karmiacej matki publicznie z obnazonym cyckiem. Wiadomo ze karmily ale zawsze zasloniete.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 20:41

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    nie wiem...:) może już brak zębów i wielka potrzeba uspokojenia i ukojenia...;) ?????

EwaT, Mega, Bursztyn, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Przedluzenie okresu karmienia - wylacznie:-)

Bozia3, EwaT lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Nigdy w swoim zyciu nie widzialam karmiacej matki publicznie zobnazonym cyckiem. Wiadomo ze karmily ale zawsze zasloniete.
    a ja widziałam....i miałam wrażenie, że robiła to specjalnie i ostentacyjnie...a było to w Zakopanem w knajpie takiej ogródkowej na samym jej środku....nawet faceci komentowali, że to przegięcie pały - wszyscy w koło jedli obiad i mieli taki widok...

moremi, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a ja widziałam....i miałam wrażenie, że robiła to specjalnie i ostentacyjnie...a było to w Zakopanem w knajpie takiej ogródkowej na samym jej środku....nawet faceci komentowali, że to przegięcie pały - wszyscy w koło jedli obiad i mieli taki widok...
    Dziecko tez jadlo. Oj wynaturzamy sie.

• EwaT Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    moze miala brzydkie piersi?

moremi lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Dziecko tez jadlo. Oj wynaturzamy sie.
    możliwe...ja np. miałam opory karmić dziecko wśród znajomych w knajpie...Jeśli bywałam w niej z samymi kobietami - koleżankami - to nie problem, ale jeśli byli też faceci tych kobiet, czy moi koledzy....to mnie osobiście było głupio wyciągnąć przed nimi cycka i karmić nim dziecko...

iwcia77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia łap http://kocie-porady.pl/koc-zach/kot-ciaza-przydatne-linki/
    tam jest zebrane wszystko w kupie. Mamę Majki (widocznej na zdjęciu znam i uważam, że świetnie sobie poradzili z przygotowaniem Tundry i Lilki). I wbrew temu co pisze Paszcza zostawiają małą samą z kotami, ale każdy robi jak uważa za słuszne.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    moze miala brzydkie piersi?
    właśnie miała bardzo ładne i wydawało się, że robi to specjalnie - jakoś prowokuje...ale co innego cycek kobiety np. na plaży, a co innego ociekający mlekiem i memłany przez niemowlę....

iwcia77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Bozia łap http://kocie-porady.pl/koc-zach/kot-ciaza-przydatne-linki/
    tam jest zebrane wszystko w kupie. Mamę Majki (widocznej na zdjęciu znam i uważam, że świetnie sobie poradzili z przygotowaniem Tundry i Lilki). I wbrew temu co pisze Paszcza zostawiają małą samą z kotami, ale każdy robi jak uważa za słuszne.
    dzięki moremi :) przeczytam na pewno...:)

FZuMp1.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    dokładnie tak.... a karmienie cyckiem latami dzieci to po prostu przedłużanie ich infantylizmu....jeśli się wprowadza stałe pokarmy - to jaki jest cel przedłużania karmienia piersią? Jedyne wytłumaczenie jakie słyszałam to: bo on sie nie chce odzwyczaić, albo bo jego to uspokaja....
    No sorry - ale cyc matki uspokajający 7-8 latka to obrzydliwe jednak....
    Ja nie wyobrażam sobie karmić dziecka które ma już zęby i przyjmuje inne pokarmy poza mlekiem.

Bozia3, EwaT, Reni lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    możliwe...ja np. miałam opory karmić dziecko wśród znajomych w knajpie...Jeśli bywałam w niej z samymi kobietami - koleżankami - to nie problem, ale jeśli byli też faceci tych kobiet, czy moi koledzy....to mnie osobiście było głupio wyciągnąć przed nimi cycka i karmić nim dziecko...
    Ja tez mialam opory czy karmilam czy jak nie karmilam a bylam mloda z jedrnymi duzymi cycamii - nigdy ich nie wysawialam publicznie, nie nosilam dekoldow do pepka czy nie chodzilam bez stanika ( choc cyc sterczal jak powinien) . Ale to dlatego ze taki wsydzik gdzies mialam zakorzeniony mimo ze w domu matka biegala z golymi cyckami , babcia tez:-) zawsze bylam wstydliwa ale to nie mialo nic wspolnego ze wstydem karmienia piersia.

Bozia3, Parka, kapturnica, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    sam salfazin to trochę mało...doczytaj w wątku o wspomagaczach i trochę jeszcze innych witamin mu może podaj....
    Np. Androvit albo Fertimen...

ania.g lubi tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    właśnie miała bardzo ładne i wydawało się, że robi to specjalnie - jakoś prowokuje...ale co innego cycek kobiety np. na plaży, a co innego ociekający mlekiem i memłany przez niemowlę....
    A to dlacZego - do tego zostal stworzony.

kapturnica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ja nie wyobrażam sobie karmić dziecka które ma już zęby i przyjmuje inne pokarmy poza mlekiem.
    Nie wyobrazaj sobie i nie rob tego ale nie krytykuj innych - to podstawa wspolzycia w spoleczenstwie. Karmiaca matka to nie wybryk natur!!! y, nie karmiaca matka to raczej chuj nie matka, ze zacytuje klasyka.

Bozia3, kapturnica, caffe lubią tę wiadomość

‹‹ 4188 4189 4190 4191 4192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ