X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ale chuja do buzi to sie nie brzydzi wziac?
    Nie zapytałam o to :) Jakoś mi nie przyszło do głowy...ale kto wie - różnie to bywa...;)

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a ja mam takie wrażenie - nie wiem czy słuszne, że długość karmienia nie wpływa na jakość cycek.....mnie poleciały trochę cycki podczas samej ciąży już...urosły wtedy, zrobiło się parę rozstępów i już nigdy nie były takie jak wcześniej.... a podczas karmienia to już większych zmian nie widziałam...czy karmiłabym 3 miesiące czy 2 lata - to mam wrażenie, że byłyby tak samo zniszczone...ale może się mylę...
    bardzo mozliwe ze tak wlasnie jest jak piszesz, bo ta moja umpelka ktore nie karmila- tez jej sie rozciagnely- bo urosly w ciazy, i niestety nie wrocily do formy, wiec cos w tym pewnie jest

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a ja mam takie wrażenie - nie wiem czy słuszne, że długość karmienia nie wpływa na jakość cycek.....mnie poleciały trochę cycki podczas samej ciąży już...urosły wtedy, zrobiło się parę rozstępów i już nigdy nie były takie jak wcześniej.... a podczas karmienia to już większych zmian nie widziałam...czy karmiłabym 3 miesiące czy 2 lata - to mam wrażenie, że byłyby tak samo zniszczone...ale może się mylę...
    Ja odnotowal zwis wylacznie po utyciu, jak schudlam cyc wrocil na wlasciwe miejsce, ale znowu zwisa . Nie zanotowalam zmian po karmieniu.

• EwaT Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn, wiele zmienia miłość do dziecka, mnie też w ciąży sie wydawało że miesiac gora dwa ale teraz jak widze zachwyt młodego cycem to serce mi ściska...

Sabina, polarmiś, iwcia77, samira, mysza1975, Pusurek, caffe, Żanet, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam że to czy matka karmi piersią czy nie to jest tylko jej sprawa i huj komu do tego. Dla mnie.moje dziecko w niczym nie było obrzydliwe. Ani karmienie piersią ani wycieranie kupy. Mówicie że są kobiety które nie potrafią znieść tak bliskiego kontaktu z własnym dzieckiem. Nie potrafię sobie tego wyobrazić.
    Owszem spotkałam się z tym że tatusiowe mieli odruch wymiotny na widok kupy swojego dziecka, ale dla mnie to po prostu unikanie obowiązków. I taki ojciec to huj nie matka ;-)

Bozia3, EwaT, polarmiś, Parka, Mega, samira, mysza1975, kapturnica, Simba, Pusurek, caffe, Żanet, Bliska 77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BOOOOOzia!!!!
    obiecałam, wrzuciłam, ale jak widać cycki są teraz na tapecie i byłoby, że obiecałam, a wyszło jak zwykle. Co to to nie :P
    moremi wrote:
    Bozia łap http://kocie-porady.pl/koc-zach/kot-ciaza-przydatne-linki/
    tam jest zebrane wszystko w kupie. Mamę Majki (widocznej na zdjęciu znam i uważam, że świetnie sobie poradzili z przygotowaniem Tundry i Lilki). I wbrew temu co pisze Paszcza zostawiają małą samą z kotami, ale każdy robi jak uważa za słuszne.

Sabina lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Bursztyn, wiele zmienia miłość do dziecka, mnie też w ciąży sie wydawało że miesiac gora dwa ale teraz jak widze zachwyt młodego cycem to serce mi ściska...
    moze byc i tak, czas pokaze

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa w ciąży można normalnie karmić piersią i wielu kobietom się to udaje. Jeśli z ciążą jest ok i lekarz nie każe przestać i przede wszystkim matka da radę, to czemu nie? ;-) Często jednak dziecko samo odrzuca cyca bo pod wpływem hormonów zmienia się smak mleka.

EwaT, caffe lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    BOOOOOzia!!!!
    obiecałam, wrzuciłam, ale jak widać cycki są teraz na tapecie i byłoby, że obiecałam, a wyszło jak zwykle. Co to to nie :P
    Już większość przeczytałam...:) Właśnie nie byłam pewna, czy lepiej już skręcać łóżeczko i żeby koty się oswajały, czy lepiej w ostatniej chwili...no ale wiem już, że lepiej wcześniej i tylko gonić je z niego, zeby sobie nie zrobiły legowiska na stałe..:) Dzięki Moremi :)

Sabina, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie oburzaja niekarmiace matki ( bo nie moga - wybaczalne, bo nie chca - chuj nie matki- wiemEwo 15 zeta Ci wisze), mnie wkurwiaj oburzajace sie dewoty dlugim karmieniem i karmieniem w miejscach publicznych.

kapturnica, caffe lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ewa w ciąży można normalnie karmić piersią i wielu kobietom się to udaje. Jeśli z ciążą jest ok i lekarz nie każe przestać i przede wszystkim matka da radę, to czemu nie? ;-) Często jednak dziecko samo odrzuca cyca bo pod wpływem hormonów zmienia się smak mleka.

tak , tyle że karmiąc nie wiadomo jak długo raczej nie zajde

• EwaT Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Mnie nie oburzaja niekarmiace matki ( bo nie moga - wybaczalne, bo nie chca - chuj nie matki- wiemEwo 15 zeta Ci wisze), mnie wkurwiaj oburzajace sie dewoty dlugim karmieniem i karmieniem w miejscach publicznych.

skrzętnie notuję

polarmiś, Bursztyn lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie planuje żeby do nowego roku i przystopować...może okres dostane

• EwaT Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    chyba wino poszło ;)

Sabina, polarmiś, Bozia3, Żanet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    tak , tyle że karmiąc nie wiadomo jak długo raczej nie zajde
    Jest taka opcja, choć wcale nie jest tak powiedziane. Wcześniej karmienie piersią było uznawane za rodzaj antykoncepcji, dzięki czemu sporo ludzi pojawiło się na świecie ;)
    Po prostu jak zdecydujesz, że już czas, pójdziesz do gin i zobaczysz czy masz normalną owulację, czy niestety trzeba zarzucić cyca. Ty chyba zbyt szybko nie zaczniesz nowych starań (jeszcze kilka miesięcy), więc można załozyć, że w tym czasie Tomek zacznie jeść inne pokarmy, co spowoduje zmniejszenie częstości karmienia i może spowodować powrót normalnego cyklu miesiączkowego.
    Część ginekologów odradza karmienie w ciąży, ponieważ może to sprzyjać wydzielaniu zwiększonych ilości oksystocyny (chyba, mogłam pochrzanić nawy)i skurczom macicy, ergo może sprzyjać poronieniu. Ale ja nie jestem lekarzem, więc wiesz ;)

EwaT, samira, kapturnica, Żanet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    chyba wino poszło ;)
    Nic kompletnie:-(

• EwaT Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Jest taka opcja, choć wcale nie jest tak powiedziane. Wcześniej karmienie piersią było uznawane za rodzaj antykoncepcji, dzięki czemu sporo ludzi pojawiło się na świecie ;)
    Po prostu jak zdecydujesz, że już czas, pójdziesz do gin i zobaczysz czy masz normalną owulację, czy niestety trzeba zarzucić cyca. Ty chyba zbyt szybko nie zaczniesz nowych starań (jeszcze kilka miesięcy), więc można załozyć, że w tym czasie Tomek zacznie jeść inne pokarmy, co spowoduje zmniejszenie częstości karmienia i może spowodować powrót normalnego cyklu miesiączkowego.
    Część ginekologów odradza karmienie w ciąży, ponieważ może to sprzyjać wydzielaniu zwiększonych ilości oksystocyny (chyba, mogłam pochrzanić nawy)i skurczom macicy, ergo może sprzyjać poronieniu. Ale ja nie jestem lekarzem, więc wiesz ;)
    myśle żę będąc w ciąży napewno bym nie karmiła...już nie to zdrowie

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    myśle żę będąc w ciąży napewno bym nie karmiła...już nie to zdrowie
    Ewa Ty juz nie mów nigdy i na pewno, bo nie wiadomo co będzie ;)
    W każdym razie mam nadzieję, że szybko wpadniecie :D

EwaT, samira, Mega lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Nic kompletnie:-(
    aaaaa to dlatego ta wojowniczość
    więc powinnaś otworzyć

Bozia3, moremi, Bursztyn, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    aaaaa to dlatego ta wojowniczość
    więc powinnaś otworzyć
    Sa tematy ktore mnie draznia.

kapturnica lubi tę wiadomość

‹‹ 4191 4192 4193 4194 4195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ