X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Co do karmienia w miejscu publicznym..Kilkanascie lat temu nikt by sie nie odwazyl nakarmin dziecko w restauracji czy markecie..Nie przypominam sobie takiej sytuacji bym widziala..Sama tez tak staralam sie planowac zakupy czy wyjscia by dziecko bylo wczesniej nakarmione lub bylo jakies intymne miejsce do karmienia..Mysle ,ze ejsli teraz bym znow miala karmic to nie robila bym tego na bank w publicznym miejscu..Ale wynika to z mojego zawstydzenia raczej niz przekonan.Sama jak widze karmiaca matke nie mam zadnych zlych odczuc wrecz wlacza sie sentyment co do czasu keidy sama karmilam..
    Zgadam sie ze wszystkim w Twoim poscie, wiec reszte usunelam. Ale z tym powyzej sie nie zgadzam. Mamy dzieci w identycznym wieku, ja karmilam corke wszedzie ( a byl to czas boomow na supermarkety ) i nigdy nie mialam problemu. Owszem, jeden - nie bylo lawek, zeby na nich tylek posadzic, o pokojach do karmienia nie wspomne.
    Chyba, ze mieszkasz w mniejszym miescie niz ja, to by moglo wyjasniac sprawe. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak - kciukam, zeby cien cienia byl wlasnie tym! :)

malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur, mam pytanie do Ciebie. Czy spadająca waga przy tej diecie cukrzycowej to normalne? Ja mam znów dziś mniej.

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Zgadam sie ze wszystkim w Twoim poscie, wiec reszte usunelam. Ale z tym powyzej sie nie zgadzam. Mamy dzieci w identycznym wieku, ja karmilam corke wszedzie ( a byl to czas boomow na supermarkety ) i nigdy nie mialam problemu. Owszem, jeden - nie bylo lawek, zeby na nich tylek posadzic, o pokojach do karmienia nie wspomne.
    Chyba, ze mieszkasz w mniejszym miescie niz ja, to by moglo wyjasniac sprawe. :)
    Male miasteczko na poludniu Pl Uwierz ciezko byloz miejscami do karmienia..A o przewijaniu w lokalu mozna bylo pomarzyc..Robilam to najczesciej w toalecie albo bezposrednio we wozku... :-/

Pusurek lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Pusur, mam pytanie do Ciebie. Czy spadająca waga przy tej diecie cukrzycowej to normalne? Ja mam znów dziś mniej.
    Ja tez chudlam. A pod koniec ( ostatnie 6 tygodni ) nie przytylam ani grama, tylko Adamek przybieral na wadze. Zakladam, ze to normalne, no chyba, ze jakos drastycznie chudniesz, a male nie rosnie.
    Jakby co, to teraz wpieprzam slodkie ile wlezie ( bez czekolady i innych zakazanych przy karmieniu ), a waga leci w dol. Waze juz mniej niz przed zajsciem w ciaze.
    Aha, i gdzies celilut poszedl won. Nie mam go nigdzie! :D Karmienie + duzo wody chyba zrobilo swoje. Teraz najwazniejsze to utrzymac ten efekt nastepne 30 lat. ;) :P

kapturnica, ania.g, Żanet, Bozia3, mysza1975, Parka, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Male miasteczko na poludniu Pl Uwierz ciezko byloz miejscami do karmienia..A o przewijaniu w lokalu mozna bylo pomarzyc..Robilam to najczesciej w toalecie albo bezposrednio we wozku... :-/
    No wlasnie, mysle, ze w tym kiedys tkwil problem. 3miasto to jednak troche wieksza i bardziej postepowa wiocha. ;) Zakladam, ze teraz jest u Ciebie duzo lepiej. A wiec - cyc na wierzch! :P

Żanet lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No wlasnie, mysle, ze w tym kiedys tkwil problem. 3miasto to jednak troche wieksza i bardziej postepowa wiocha. ;) Zakladam, ze teraz jest u Ciebie duzo lepiej. A wiec - cyc na wierzch! :P

No po tylu latach to wieksza cywilizacja..Ale i tak generalnie zasciankowosc nie wyszla i widok karmiacej mamy sporadyczny..Raczej lokale maja pomieszczenia gdzie mamuski karmia i przewijaja dzieci..Maja znaczki ze sa przyjazne mama z niemowlakami.......
    W irl laski z cyckami na wierzchu siedzialy w mc donaldzie wciskajac fish and chips ;) W moim miesice jednak to raczej nie przejdzie , a przynajmniej ejszcze dobrych pare lat...W koncu PIS tu rzadzi ;D
    ..Stare babki i dziadki by ze zgorszenia musialy lezec krzyzem przed oltarzem jakby zobaczyly ;)

Pusurek, Żanet, mysza1975, Parka, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :-)
    Paszczak piękna informacja z samego rana ;-) nadal trzymie kciuki

samira, mysza1975, Parka lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • caffe Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A ja chciałam zgłosić, że dziś zrozumialam pojęcie cień cienia. :-) Nigdy wcześniej na testach nie mialam nic drugiego.. Na tym jest. Na razie ciesze się z rezerwa, bo różnie to bywa, ale.. :-D
    Nie idzie tego obfocic, ale coś tam widać.. Pokaże Wam z pracy..
    <3 <3 <3

mysza1975 lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja tez chudlam. A pod koniec ( ostatnie 6 tygodni ) nie przytylam ani grama, tylko Adamek przybieral na wadze. Zakladam, ze to normalne, no chyba, ze jakos drastycznie chudniesz, a male nie rosnie.
    Jakby co, to teraz wpieprzam slodkie ile wlezie ( bez czekolady i innych zakazanych przy karmieniu ), a waga leci w dol. Waze juz mniej niz przed zajsciem w ciaze.
    Aha, i gdzies celilut poszedl won. Nie mam go nigdzie! :D Karmienie + duzo wody chyba zrobilo swoje. Teraz najwazniejsze to utrzymac ten efekt nastepne 30 lat. ;) :P
    Od 1 sierpnia 1,5 kg mniej. 9 sierpnia byłam na usg i z małym wszystko w normie. A czy przybiera i dobrze rośnie to się okaże dopiero przy następnym usg na które nie mam jeszcze terminu.

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    hejka

gapie sie na foto tego mojego testa i powiem Wam, ze malo co widac.. na zywo bardziej.. na moim ekranie w pracy widac druga tylko jak mam leb nizej niz monitor ;)

unnamed.jpg[img][/img]
    To cos wiecej niz sam cien cienia skoro nawet ja go widze :D ....
    Paszczaczku jestes na bank ciezarowka ;)

paszczakin, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    hejka

gapie sie na foto tego mojego testa i powiem Wam, ze malo co widac.. na zywo bardziej.. na moim ekranie w pracy widac druga tylko jak mam leb nizej niz monitor ;)

unnamed.jpg[img][/img]
    Widać jak byk :P

kapturnica, paszczakin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak, jest cien cienia. Ja bym powiedziala, ze tam nawet kreche widac! :)

kapturnica, paszczakin, mysza1975, malgos741, samira lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    a co do karmienia cyckiem- to mozna robic ladnie albo nieladnie, jak wszystko ;)

dla mnie ladnie jest dyskretnie, nieladnie widzialam raz w markecie.. babka wsadzila dziecie w wozek sklepowu (wiec dziecie tez nie male) i ono sobie ciagnelo tego cycka jak matka wozek pchala..
    Boshh to miala cycki jak podkolanowki Chodzila wyprostowana? ;D

paszczakin, mysza1975, Bursztyn, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    hejka

unnamed.jpg[img][/img]
    Paszczak jesteś w ciąży :-D ale się cieszę :-) krecha jak byk :-)

kapturnica, paszczakin, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Od 1 sierpnia 1,5 kg mniej. 9 sierpnia byłam na usg i z małym wszystko w normie. A czy przybiera i dobrze rośnie to się okaże dopiero przy następnym usg na które nie mam jeszcze terminu.
    Ja bym sie chba jeszcze nie martwila. Sa kobiety, ktore chudna masakrycznie w 1 trymestrze, bo nie jedza a rzygaja. No i zalezy ile juz przytylas, czy bylo z czego zrzucac ewentualnie. Jakis tluszczyk z tylka albo udek? ;) Przy odstawieniu cukrow efekty sa naprawde niesamowite w tej materii. ;)
    Ja przytylam 8 kg w calej ciazy, dziecie bylo duze, lozysko piekne i wielkie, zakladam, ze to byla ok waga. W sensie, ze nie za malo.

ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza.. jaki cień.. siekło krechę jak nic

picgifs-nailed-it-amazed-excited-95930.gif

paszczakin, mysza1975, malgos741, samira, moremi, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:

Bry,
    Tez karmiłam w miejscach publicznych, pamiętam, że nawet nad jeziorem (dziecię powiłam w czerwcu, w sierpniu byliśmy nad wodą) jak było bardzo źle to uciekałam do samochodu. Teraz też będę karmić, zakładam, że pół roku minimum. Wcześniej karmiłam 8 miesięcy. U mnie przełomowym momentem był powrót miesiączki, tak byłam zaskoczona tym faktem, że jakoś samo naturalnie wyszło. Dziecko w tym czasie poznaje nowe pokarmy, można wprowadzać różne kaszki. Jest jeszcze jedna kwestia, takie mniejsze dziecko jest łatwiej odstawić niż chodzącego i grzebiącego w cyckach "starszaka".

Jest też takie powiedzenie, 1 miesiąc karmienia to jeden rok zdrowia dla dziecka :)

mysza1975, Parka, kapturnica, samira lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak, to jest okazała kreska a nie jakiś tam cień cienia, gratulacje :)

paszczakin, mysza1975, malgos741, Sabina lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A ja chciałam zgłosić, że dziś zrozumialam pojęcie cień cienia. :-) Nigdy wcześniej na testach nie mialam nic drugiego.. Na tym jest. Na razie ciesze się z rezerwa, bo różnie to bywa, ale.. :-D
    Nie idzie tego obfocic, ale coś tam widać.. Pokaże Wam z pracy..

graphics-congratulations-382319.gif

kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 4193 4194 4195 4196 4197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ