X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    No własnie a ulotki aż grzmią !!! nie brać w okresie ciązy i karmienia i badz tu madry człowieku ...
    Bo producent zabezpiecza się w ten sposób.

Mala79, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba to chyba nie jest nic groznego....nie miałas przypadkiem jakiejs infekcji?
    http://radiopaedia.org/articles/fetal-intrahepatic-calcification

mysza1975 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    KurFa ja Wa powiem ,ze po rodzic po ludzku w 2001r a znaczylo to full wypas porod bez znieczulenia w moich stronach wpadlam w taka jazde ,ze z porodowki wyzbieralam wszystko, łacznie z chusteczkami zesmarkanymi jak plakalam byle tam nie wrocic.Taki przesad ,ze sie nie zostawia nic i nie odwraca jak opuszcza jakies miejsce by tam nie wrocic...Teraz wydaje mi sie to smieszne..Ale wtedy bylam zdecydowana sie normalnie podwiazac byle nigdy wiecej nie przechodzic tego...... ehhh

Jak ja sobie przypomne swoj to bylo o zgrozo ordynator dzien przed planowym terminem porodu wypisal mnie ze szpitala bo stwierdzil ze jeszcze mam czas (wczesniej lezalam sobie iles czasu na patologii ciazy)a lekarz prowadzaca ktora akurat byla z tego szpitala sama wlasnym samochodem popoludniu mnie odwiozla na oddzial i doslownie na moich oczach pojechala po ordynatorze co on odwala i dlaczego mnie wypisal wtedy siedzialam cicho przerazona cala sytuacja a po porodzie moglam Jej tylko uscisnac dlon ze miala odwage sie przeciwstawic szefowi bo dzieki Niej z Malym nie stalo sie nic wiecej oprocz tego ze biedaczek ostatnie chwile musial sie taplac w takim blocku jakie zafundowal Mu moj organizm mialam zatrucie ciazowe EPH czyli wszystkie 3 czynniki ech to byla jazda na maksa ...

kapturnica, caffe, moremi, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz rozszarpię samca na strzępy. Kurwa za wąskie listwy do podłogi przyniósł, stolarz jak z koziej dupy trąba. Obiecał koniec remontu do imprezy młodszej a tu jeszcze tle niedoróbek. Brak mi do niego cierpliwości. Wyszłam do sypialni bo nie mogę na to patrzeć i boję się że zaraz zrobię mu jesień średniowiecza!

Mala79, Sabina, Aasiula, Parka, Mega, iwcia77, Bursztyn, macduska, mysza1975, Reni, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula Ineska ma arytmie, ona najlepiej Ci doradzi :-)
    Ale czasem jest tak że leku nie można odstawic przy chorobach przewleklych. Sa kobiety chore na padaczkę, cukrzycę, astmę i biorą leki całą ciążę i rodzą zdrowe dzieci itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 20:08

Mala79, caffe, Mega, iwcia77, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    No własnie a ulotki aż grzmią !!! nie brać w okresie ciązy i karmienia i badz tu madry człowieku ...

Dokladnie tak jak Ania napisala bo producent sie zabezpiecza w ten sposob

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Zaraz rozszarpię samca na strzępy. Kurwa za wąskie listwy do podłogi przyniósł, stolarz jak z koziej dupy trąba. Obiecał koniec remontu do imprezy młodszej a tu jeszcze tle niedoróbek. Brak mi do niego cierpliwości. Wyszłam do sypialni bo nie mogę na to patrzeć i boję się że zaraz zrobię mu jesień średniowiecza!

Hehe podlapie ten tekst podoba mi sie zrobie jesien sredniowiecza :-)
    A tak na powaznie dobre rozwiazanie ze zmienilas miejsce teraz wlacz Tv albo muzyczke i postaraj sie zrelaksowac chociaz na chwile

Mega, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 09:54

• caffe Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, trzymaj się kobito <3

Sabina, Simba, mysza1975 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, no wreszcie coś się zaczyna dziać :P

Sabina, Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie w ferworze ostatnich zdarzen zapomniałam pogratulować Ani I Myszy udanych wizyt i dobrych wyników :)
    Boziuchna może jak pani położna włoży swój palec grzebalec, to namówi twoją szyjkę do szybkiego i jak najmniej bolesnego rozszerzania się w trybie ekspresowym? I Kajtek pyk i juz będzie w Twych ramionach :) Tylko lizaków nie zapomnij ;)

Caffe jak ja będę rodzić to też mi przypomnij o lizakach ok? ;)

ania.g, Mega, Aasiula, iwcia77, caffe, kapturnica, Bozia3, inessa, Parka, samira, moremi, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Hehe podlapie ten tekst podoba mi sie zrobie jesien sredniowiecza :-)
    A tak na powaznie dobre rozwiazanie ze zmienilas miejsce teraz wlacz Tv albo muzyczke i postaraj sie zrelaksowac chociaz na chwile
    Ja się zrelaksuję jak go uduszę!

Mala79, iwcia77, moremi, macduska, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sabinka :)

Sabina, promoszka, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ja się zrelaksuję jak go uduszę!

A co ulzyj sobie :-)

ania.g, Aasiula, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wami nadążyć ! Ineska nie stresuj sie nie potrzebne, czekamy na wynik bety jutro, bądź dobrej myśli
    Simba kiedy możesz sie ze swoim ginem zobaczyć? I nie czytaj za dużo, wypytaj lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 20:33

mysza1975, ania.g, Dorka1979 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę cały czas musi coś być.... Simbula będzie dobrze <3

mysza1975, ania.g, Dorka1979 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dzięki Sabinka :)
    Jakbys potrzebowała, to mogę pomóc przy chłopie, młotek Ci podam albo piłę spalinową, samej może Ci być ciężko, w dodatku z brzuchem ;)

kapturnica, Aasiula, Mega, Bursztyn, mysza1975, ania.g lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

Caffe jak ja będę rodzić to też mi przypomnij o lizakach ok? ;)
    Jasne :) zaproponuję nawet loda bambino ;)

Mala79, Sabina, Aasiula, Mega, iwcia77, inessa, mysza1975, ania.g, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Nie wiem jak lekarze mogą być tak znieczuleni i bagatelizować sprawę. Kiedy będziesz widziała się z lekarzem prowadzącym?
    8 pazdziernika mam wizyte u swojego gina

iwcia77, mysza1975, ania.g, Dorka1979 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Simba a wcześniej nic nie wskazywało na problemy z wątrobą twixa? Kurcze to może dobrze, że to wyszło na połówkowym i może coś można z tym zrobić? Zupełnie nie jestem w temacie....
    Nie wszystko bylo ok.
    Zwapnienia moga sie brac z przebytego przeze mnie stanu zapalnego (moze to to cholerne zatrucie pokarmowe), albo przez choroby typu cytomegalia, toxo itd, albo nieprawidlowy kariotyp = wady genetyczne

iwcia77 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 4485 4486 4487 4488 4489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ