X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba a ja myslalam ,ze w Pl tylko takie cuda wianki odprdalaja....A tu jednak niet..Nie martw sie wszystko bedzie ok...

Iwone, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dokładnie, Bozia ja znam historie Polski. Chodzi mi o to, że Stalin nie cofnął się przed ludobójstwem i myslę, że Putin też jest do tego zdolny.
    I uważam, że niepotrzebnie tak angażujemy sie w pomoc Ukraińcom, oni by nas wycięli bez chwili zastanowienia, nie sądzę żeby nam kiedykolwiek pomogli czy staneli po naszej stronie. Chyba staje sie nacjonalistką ;)

Wiecie co??to juz anwet nie chodzi o to ze ukraincy by nas w dupe rzneli..Chodzi oto ,ze my sie nadstawimy..Ukraina z ruskimi sie dogada bo na bankdogada a my dostaniemy od putAna po kieszeni..Bo embargo nas niestety zgnoi troche..Po chVj sie tak wychylamy??Inne kraje sa bardziejpwsciagliwe i lepiej na tym wychodza...

Bozia3, Sabina, iwcia77, MartaDidinio, Dorka1979 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Wróciłam od lekarza...Mam jutro znów iść na ktg rano - a myślałam, że weekend miło spędzę w domu bez niespodzianek...:). Główka nisko, rozwarcie wciąż na dwa palce...czyli w sumie bez zmian...ALe mam po ktg iść na porodówkę, żeby jeszcze dokładnie przebadała mnie położna...w sumie, jeśli robiliby problemy z cesarką za tydzień - to wolę już jutro urodzić, żeby bąbel więcej nie rósł...ja już sama nie wiem co to będzie...:)
    Sześć lat temu miałam termin na 10.09 i mały wcale nie śpieszył się z przyjściem na świat. Chyba było mu tam dobrze. Pamiętam jeszcze w piątek robili mi badania na porodówce i było ok i miałam przyjść już na oddział w poniedziałek 15.09. Wstawiłam się rano, zrobili mi USG i okazało się że zanikają przepływy. Na szczęście obyło się bez cc, ale cały czas musiałam leżeć i być podłączona do KTG. Poród wywoływali mi oxytocyną.

iwcia77, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba,ja poszłabym jeszcze raz gdzie indziej. Po co się denerwować przez debilnego lekarza.

iwcia77, Simba, MartaDidinio, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Hej,
    wkurwiona jestem na maksa i zdolowana. Przede wszystkim nie rozumiem dlaczego moj gin skierowal mnie na USG do prywatnego gabinetu a nie do szpitala, tym bardziej ze ten sam lekarz przyjmuje w moim szpitalu.
    Typ ktory robil USG nie w moim typie - jakies podsmiechujki sobie robil - w dupie mam zarciki, chce konkrety. Z konkretow niestety wyszlo, ze u jednego twixa sa jakies drobne zwapnienia watroby, powiedzial zeby sie nie martwic i obserwowac i dopoki nie siadlam do netu to faktycznie sie nie martwilam...A teraz juz mam za duzo czarnych wariantow przed oczami...
    Jestem przy okazji wsciekla na mojego gina, bo zbagtelizowal moje markery watrobowe i powiedzial ze to normalne. Nie wiem - moze wszystko jest kurwa normalne.
    No ale szczytem szczytow bylo to, ze w tej cudownej klinice nie dali mi zadnego wydruku, zadnego CD i powiedzieli ze wysla na maila zdjecia z USG - jak spytalam kiedy to odpowiedzieli mi ze na razie maja awarie. Noz kurwa mac! I to wszystko za jedyne 115 euro...
    Martwie sie i wkurwiam a potem znowu martwie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 09:52

iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Simba,ja poszłabym jeszcze raz gdzie indziej. Po co się denerwować przez debilnego lekarza.

No nie bardzo sie tutaj da bez skierowania. Pojde do mojego lekarza...
    Kij z lekarzem i klinika ale te zwapnienia tam sa.

mysza1975 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wiecie co??to juz anwet nie chodzi o to ze ukraincy by nas w dupe rzneli..Chodzi oto ,ze my sie nadstawimy..Ukraina z ruskimi sie dogada bo na bankdogada a my dostaniemy od putAna po kieszeni..Bo embargo nas niestety zgnoi troche..Po chVj sie tak wychylamy??Inne kraje sa bardziejpwsciagliwe i lepiej na tym wychodza...
    Ukraińcy już nas wycinali. My się narażamy a w razie co nikt nam z pomocą nie przyjdzie.

kapturnica, Mala79, caffe, Mega lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 09:53

• ania.g Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No nie bardzo sie tutaj da bez skierowania. Pojde do mojego lekarza...
    Kij z lekarzem i klinika ale te zwapnienia tam sa.
    Nie wiem jak lekarze mogą być tak znieczuleni i bagatelizować sprawę. Kiedy będziesz widziała się z lekarzem prowadzącym?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba o żesz kurwa, też bym się i wściekała i martwiała na zmianę :( A nie możesz gdzieś jeszcze podejśc i zrobić u jakiegoś innego gina? Ja wiem, że u Was inny świat, ale może się da i przestaniesz się martwić :)

caffe, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ukraińcy już nas wycinali. My się narażamy a w razie co nikt nam z pomocą nie przyjdzie.
    dokladnie jak zwykle lachy sie nadstawiaja a pozniej wleb dostaja..I juz to odczuwamy..

Sabina, Bozia3, ania.g, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy dostaniesz skierowanie?

Navi lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba a wcześniej nic nie wskazywało na problemy z wątrobą twixa? Kurcze to może dobrze, że to wyszło na połówkowym i może coś można z tym zrobić? Zupełnie nie jestem w temacie....

iwcia77, mysza1975, peppapig lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Sześć lat temu miałam termin na 10.09 i mały wcale nie śpieszył się z przyjściem na świat. Chyba było mu tam dobrze. Pamiętam jeszcze w piątek robili mi badania na porodówce i było ok i miałam przyjść już na oddział w poniedziałek 15.09. Wstawiłam się rano, zrobili mi USG i okazało się że zanikają przepływy. Na szczęście obyło się bez cc, ale cały czas musiałam leżeć i być podłączona do KTG. Poród wywoływali mi oxytocyną.
    sprawdzili mi przepływy i podobno wszystko ok....no nic...zobaczymy jutro co wymyślą w szpitalu

Iwone, samira, Simba, macduska, malgos741, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba byłaś w ostatnim czasie przeziębiona?

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Hej,
    wkurwiona jestem na maksa i zdolowana. Przede wszystkim nie rozumiem dlaczego moj gin skierowal mnie na USG do prywatnego gabinetu a nie do szpitala, tym bardziej ze ten sam lekarz przyjmuje w moim szpitalu.
    Typ ktory robil USG nie w moim typie - jakies podsmiechujki sobie robil - w dupie mam zarciki, chce konkrety. Z konkretow niestety wyszlo, ze u jednego twixa sa jakies drobne zwapnienia watroby, powiedzial zeby sie nie martwic i obserwowac i dopoki nie siadlam do netu to faktycznie sie nie martwilam...A teraz juz mam za duzo czarnych wariantow przed oczami...
    Simba, gienek moze nie jest typem najfajniejszym, ale powiedzial zeby sie nie martwic, wiec moze faktycznie nie ma powodu, wkoncu chyba wie co mowi, lekarzy macie nienajgorszych. Gdyby bylo to cos powaznego,podejrzewam zezlecilby dodatkowe badania lub konsultacje

Bozia3, Parka, kapturnica, Mala79, ania.g, samira, Simba, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Hej,
    Jestem przy okazji wsciekla na mojego gina, bo zbagtelizowal moje markery watrobowe i powiedzial ze to normalne. Nie wiem - moze wszystko jest kurwa normalne.
    No ale szczytem szczytow bylo to, ze w tej cudownej klinice nie dali mi zadnego wydruku, zadnego CD i powiedzieli ze wysla na maila zdjecia z USG - jak spytalam kiedy to odpowiedzieli mi ze na razie maja awarie. Noz kurwa mac! I to wszystko za jedyne 115 euro...
    Martwie sie i wkurwiam a potem znowu martwie :(

Wierze ze emocje Toba szargaja na kazda strone trudno mi jest wypowiedziec sie w tej kwestii rozumiem Cie doskonale a kiedy mozesz sie skonsultowac u swojego gina zeby Tobie powiedzial o co chodzi z tym zwapnieniem u Szkraba?

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Dziewczyny ja z innej mańki ,mam pytanko do was
    To że sie staramy to juz wiecie i w związku z tym badania i cała reszta bo wiekowa już jestem ;) żeby dobrze było.Ale ja niestety biorę leki na arytmię,byłam dzisiaj u kardiologa żeby je odstawić i zobaczyc jak organizm sie zachowa i w razie czego dać coś mniej inwazyjnego no wiecie żeby nie zaszkodzic.Ona mi mowi że to delikatna dawka i nie bedzie szkodzić (o zgrozo!!) i że nie widzi zadnych przeciwskazań na ciązę.nie wiem co robić ,na 30 mam wizyte u gina może on mi wyjaśni i doradzi co z tymi lekami.Z tego co wiem to wszystkie leki szkodzą :((

Zapewne tak jest skoro nie widzi przeciwskazan do ich brania nawet podczas staran to wie co mowi musimy jako Kobietki byc bardziej ufne wobec lekarzy swoich chociaz ja tez gdybym sie dowiedziala z ulotek to bym meczyla lekarza do upadlego zeby mi odpowiedzial czy moze miec to bezposredni zwiazek z tym co chcecie osiagnac ...

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 4484 4485 4486 4487 4488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ