X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ahahahaha!!!! dziecko latwiej przechodzi!!! :) :)
    Caffe, czy sugerujesz ze Twoj chlop ma fiuta wielkosci lodzi podwodnej skoro przepchniecie dziecka nie robi na Tobie wrazenia? ;)
    bo Wy zapominacie o jednym, to macica ma rozwarcie i tam boli, a nie piczkins hehehe

kapturnica, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    cholernie przykre
    uwazam ze nie powinno sie rozpatrywac jego zachowania w kategoriach egoizmu poniewaz targniecie sie na zycie zazwyczaj jest spowodowane albo choroba, albo ogromnym cierpieniem, nie wiem jak bylo w jego przypadku. Ale na pewno mial ograniczona zdolnosc oceny sytuacji.
    O to mi chodziło, że wg nas to egoizm a on musiał być chory i nie oceniał realnie sytuacji

Bursztyn, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziękuję za kciuki :)
    Teraz mam jeszcze jutro zadzwonić i umówić na wizytę z anestezjologiem.

mysza1975 lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • caffe Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    wariatko....jakby to miało tylko tyle przechodzić co fiut....to można se i pięć ich włożyć....ale fiut nie przebija się przez szyjkę macicy....:)
    no właśnie, to co wyżej napisałam ;) ale Twój post przeczytałam po komentarzu Bursztyna ;)

Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nikt nigdy nie jest gotowy na chorobe dziecka...Ale najwazniejsze , ze jest zdrowa druga i ona spokojnie przejmie funkcje za calosc w orgnizmie....Moze to slabe pocieszenie ale pomysl ,ze nadal bedzie mogl zyc normalnie i ,ze niektorzy musza jezdzic ciagle na dializy....
    Wiem Kapturku mam grono znajomych podlaczonych do dializ temat nie jest mi obcy dzisiaj juz jestem spokojniejsza chociaz jak sama napisalas nikt nigdy nie jest na to gotowy....

kapturnica, Mega, moremi, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Wiem Kapturku mam grono znajomych podlaczonych do dializ temat nie jest mi obcy dzisiaj juz jestem spokojniejsza chociaz jak sama napisalas nikt nigdy nie jest na to gotowy....
    ale nawet nie wie się ile można znieść, a dziecko raczej potrzebuje matki pogodnej a nie zestresowanej
    Mała na pewno dasz radę poradzić sobie z tematem.

kapturnica, Mala79, Mega, moremi, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    ale nawet nie wie się ile można znieść, a dziecko raczej potrzebuje matki pogodnej a nie zestresowanej
    Mała na pewno dasz radę poradzić sobie z tematem.

No i taka jestem a ze rycze po katach to tak zeby nie widzial On raczej bardzo malo mnie widzi zestresowana predzej zmeczona po pracy ja naleze do tych wrednych Macduska z natury wiec nie latwo sie poddaje a wczoraj po prostu przyszla sobie chwila zalamki

macduska, Sabina, Mega, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    No i taka jestem a ze rycze po katach to tak zeby nie widzial On raczej bardzo malo mnie widzi zestresowana predzej zmeczona po pracy ja naleze do tych wrednych Macduska z natury wiec nie latwo sie poddaje a wczoraj po prostu przyszla sobie chwila zalamki
    Ale moją intencją nie było, żeby cie oceniać, tylko wesprzeć. Załamki zdarzają się każdemu, normalka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 18:03

Mala79, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kuzwa mialam lekture od Was w dniu dzisiejszym czytalam sobie o tym co wczoraj wieczorkiem pisalyscie hehe nie powiem troszke zescie daly czadu Laseczki ale mnie to absolutnie nie przeszkadza lubie konkretne argumenty i nazywanie rzeczy po imieniu :-D

ania.g, kapturnica, iwcia77, Mega, moremi, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ale moją intencją nie było, żeby cie oceniać, tylko wesprzeć.
    i za to wczoraj dziekowalam ogolnie za wsparcie ...

Sabina, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od lekarza...Mam jutro znów iść na ktg rano - a myślałam, że weekend miło spędzę w domu bez niespodzianek...:). Główka nisko, rozwarcie wciąż na dwa palce...czyli w sumie bez zmian...ALe mam po ktg iść na porodówkę, żeby jeszcze dokładnie przebadała mnie położna...w sumie, jeśli robiliby problemy z cesarką za tydzień - to wolę już jutro urodzić, żeby bąbel więcej nie rósł...ja już sama nie wiem co to będzie...:)

inessa, kapturnica, macduska, Sabina, Iwone, Mala79, ania.g, kkisia, Parka, samira, iwcia77, EwaT, caffe, Mega, moremi, Niuta, MartaDidinio, megan8, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    bo Wy zapominacie o jednym, to macica ma rozwarcie i tam boli, a nie piczkins hehehe
    wszystko jedno co rozwarte, i tak boli jak jasna cholera, pewnie...

moremi, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Putin nie cofnie się przed niczym. Tam jednostka się nie liczy, jak za ZSRR, ważna potęga narodu. Stalin bez mrugniecia okiem skazał na glod 200tys Ukraińców, myślę że Putin też by się przejął. Zgadzam się z Burszta, to niebezpieczny psychopata
    akurat Ukraińcy bez mrugnięcia okiem robili gorsze rzeczy Polakom...ale to tak na marginesie..:)

Sabina, Bursztyn, kapturnica, macduska, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    I witam nowe koleżanki, mimo, że cyckow nie okreslily. Jane i tak pewnie nie powróci po tym jak zescie ja potraktowaly, małpy wredne.
    Co do referendum u skrudzy, to ja jestem za rozłąka, wg traktatów UK wypada wtedy z Unii, i zobaczymy wtedy co Cameron zrobi.. He he..
    Cameron da se rade, a kto wie moze na tym nawet zyskac, paradoksalnie
    unia sie nie sprawdza

iwcia77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Wróciłam od lekarza...Mam jutro znów iść na ktg rano - a myślałam, że weekend miło spędzę w domu bez niespodzianek...:). Główka nisko, rozwarcie wciąż na dwa palce...czyli w sumie bez zmian...ALe mam po ktg iść na porodówkę, żeby jeszcze dokładnie przebadała mnie położna...w sumie, jeśli robiliby problemy z cesarką za tydzień - to wolę już jutro urodzić, żeby bąbel więcej nie rósł...ja już sama nie wiem co to będzie...:)
    i znowu kciuki, nie wyrobie ;)
    a props, a gdzie Simba jest? miala miec chyba dzis usg

Bozia3, kkisia, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    akurat Ukraińcy bez mrugnięcia okiem robili gorsze rzeczy Polakom...ale to tak na marginesie..:)
    no nie zapaminamy nigdy o rzezi na Wołyniu przez bande upa...A do dzis na ukrainie ich przywodca bandera jest czczony jako bohater

Sabina, macduska lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, Mega, kiedyś jak weszlam żeby czynnie poprzeć akcje ratowania jeża, to mialas ten sam dzień cyklu, teraz tak samo 7 dpo, wg of...

Tyle, ze ja wiem, ze nic się nie zagniezdza i pooszlam na masaż rehabilitacyjny...
    Bolalo jak....
    Jak byla jakaś zygota to dostała tyle hormonu stresu, ze spierdolila czym prędzej...
    Życie to walka...

Sabina, samira, inessa, caffe, Mega, macduska, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    wszystko jedno co rozwarte, i tak boli jak jasna cholera, pewnie...
    KurFa ja Wa powiem ,ze po rodzic po ludzku w 2001r a znaczylo to full wypas porod bez znieczulenia w moich stronach wpadlam w taka jazde ,ze z porodowki wyzbieralam wszystko, łacznie z chusteczkami zesmarkanymi jak plakalam byle tam nie wrocic.Taki przesad ,ze sie nie zostawia nic i nie odwraca jak opuszcza jakies miejsce by tam nie wrocic...Teraz wydaje mi sie to smieszne..Ale wtedy bylam zdecydowana sie normalnie podwiazac byle nigdy wiecej nie przechodzic tego...... ehhh

ania.g, Bozia3, samira, Sabina, inessa, iwcia77, caffe, Mega, moremi, macduska, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    wkurwiona jestem na maksa i zdolowana. Przede wszystkim nie rozumiem dlaczego moj gin skierowal mnie na USG do prywatnego gabinetu a nie do szpitala, tym bardziej ze ten sam lekarz przyjmuje w moim szpitalu.
    Typ ktory robil USG nie w moim typie - jakies podsmiechujki sobie robil - w dupie mam zarciki, chce konkrety. Z konkretow niestety wyszlo, ze u jednego twixa sa jakies drobne zwapnienia watroby, powiedzial zeby sie nie martwic i obserwowac i dopoki nie siadlam do netu to faktycznie sie nie martwilam...A teraz juz mam za duzo czarnych wariantow przed oczami...
    Jestem przy okazji wsciekla na mojego gina, bo zbagtelizowal moje markery watrobowe i powiedzial ze to normalne. Nie wiem - moze wszystko jest kurwa normalne.
    No ale szczytem szczytow bylo to, ze w tej cudownej klinice nie dali mi zadnego wydruku, zadnego CD i powiedzieli ze wysla na maila zdjecia z USG - jak spytalam kiedy to odpowiedzieli mi ze na razie maja awarie. Noz kurwa mac! I to wszystko za jedyne 115 euro...
    Martwie sie i wkurwiam a potem znowu martwie :(

ania.g, Parka, Bozia3, Iwone, samira, Sabina, inessa, Bursztyn, iwcia77, EwaT, caffe, moremi, MartaDidinio, macduska, malgos741, mysza1975, peppapig, Dorka1979 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    no nie zapaminamy nigdy o rzezi na Wołyniu przez bande upa...A do dzis na ukrainie ich przywodca bandera jest czczony jako bohater
    Dokładnie, Bozia ja znam historie Polski. Chodzi mi o to, że Stalin nie cofnął się przed ludobójstwem i myslę, że Putin też jest do tego zdolny.
    I uważam, że niepotrzebnie tak angażujemy sie w pomoc Ukraińcom, oni by nas wycięli bez chwili zastanowienia, nie sądzę żeby nam kiedykolwiek pomogli czy staneli po naszej stronie. Chyba staje sie nacjonalistką ;)

Bozia3, iwcia77, caffe, Mega, Dorka1979 lubią tę wiadomość

‹‹ 4483 4484 4485 4486 4487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ