X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba do 8 października to długo, dla ciebie pewnie wiecznośc.
    A jak do niego napiszesz ( w końcu masz jego maila, nie ;) ) to nie odpisze Ci jakoś obszerniej i po ludzku? Czy masz sie martwić, czy nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 20:39

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Simba byłaś w ostatnim czasie przeziębiona?
    Nie, nie bylam.

iwcia77, Iwone lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny troche sie uspokoiłam!!!
    Simba a mozesz sie wczesniej spotkac aby tyle sie nie stresować do października jeszcze troche czasu??? wspieram <3

Asiula zależy od tego jaki lek bierzesz teraz ja na czas ciaży musze zamienic lek własnie teraz juz zmieniłam.

Boziu no zaczyna sie powoli mam nadzieje,ze jutro położna COŚ wyczuje :)

Mega, iwcia77, Mala79, samira, Sabina, moremi, macduska, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, spokojnie, poczekaj co powie Twój lekarz, na razie się nie zamartwiaj, bo w Twoim stanie to nie pomoże. A może Twój lekarz Cię uspokoi...

Mega, iwcia77, Mala79, Sabina, mysza1975, ania.g, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Simba, gienek moze nie jest typem najfajniejszym, ale powiedzial zeby sie nie martwic, wiec moze faktycznie nie ma powodu, wkoncu chyba wie co mowi, lekarzy macie nienajgorszych. Gdyby bylo to cos powaznego,podejrzewam zezlecilby dodatkowe badania lub konsultacje
    Wiem, masz racje, ale ciezko sie nie martwic. To tez dlatego, ze ten typ zrobil na mnie ogolne fatalne wrazenie, a poza tym po akcjach ze szpitalem jestem nieco przewrazliwiona.

iwcia77, moremi, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Simba to chyba nie jest nic groznego....nie miałas przypadkiem jakiejs infekcji?
    http://radiopaedia.org/articles/fetal-intrahepatic-calcification
    No tylko to zatrucie pokarmowe na poczatku ciazy...

mysza1975 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczor...ale sie dzialo

inesska- nie daj sie rozpaczy <3

simba- moj ma zwapnienie na sercu, ale jak powiedzialam, ze robilam biopsje kosmowki i zostaly wykluczone wady genetyczne to powiedzial mi zeby to zignorowac, bo zniknie w 3 trymestrze ( to bylo polowkowe w polandii), potem w szpitalu w Padwie mialam 2 polowkowe i sama na monitorku widzialam ten bialy punkcik a moj Alojz sie zapytal czy nadal widac to zwapnienie na sercu- lekarz sie usmiechnal tylko i zapytal skad wiemy -no to my ze z polandii, on powiadomil nas z usmiechem ze we wloszech lekarze robiacy polowkowe nie sa upowaznieni do informowania pacjentek o tych zwapnieniach , bo sie kobiety strasznie przejmuja, histeryzuja i martwa a to tak naprawde nic powaznego i samo znika ...wiec moze wez poprawke i pogadaj ze swoim ginkiem.

mysza- no i bardzo sie cieszymy ( razem z Ivo;) )

Bozia- sprezaj sie z Kajetanem , bo za chwile bedziecie przeterminowani :)

Mega, Mala79, inessa, caffe, Simba, Sabina, samira, moremi, Bursztyn, kapturnica, mysza1975, ania.g, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nie, nie bylam.
    cytomegalia jest bezobjawowa

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 09:54

• Simba Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    cytomegalia jest bezobjawowa
    Wiem, wlasnie tez o tym czytalam. Tez o tym pomyslalam, bo mialam przeciez akcje z powiekszonymi wezlami chlonnymi no i te moje proby watrobowe sa dosc marne.

EwaT lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    dobry wieczor...ale sie dzialo

inesska- nie daj sie rozpaczy <3

simba- moj ma zwapnienie na sercu, ale jak powiedzialam, ze robilam biopsje kosmowki i zostaly wykluczone wady genetyczne to powiedzial mi zeby to zignorowac, bo zniknie w 3 trymestrze ( to bylo polowkowe w polandii), potem w szpitalu w Padwie mialam 2 polowkowe i sama na monitorku widzialam ten bialy punkcik a moj Alojz sie zapytal czy nadal widac to zwapnienie na sercu- lekarz sie usmiechnal tylko i zapytal skad wiemy -no to my ze z polandii, on powiadomil nas z usmiechem ze we wloszech lekarze robiacy polowkowe nie sa upowaznieni do informowania pacjentek o tych zwapnieniach , bo sie kobiety strasznie przejmuja, histeryzuja i martwa a to tak naprawde nic powaznego i samo znika ...wiec moze wez poprawke i pogadaj ze swoim ginkiem.

mysza- no i bardzo sie cieszymy ( razem z Ivo;) )

Bozia- sprezaj sie z Kajetanem , bo za chwile bedziecie przeterminowani :)

Wiem, ze trzeba bardziej ufac lekarzom...
    Ale dzieki za ta info.

mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie monopolizuje forum.
    Dzieki Dziewczyny za wsparcie - to naprawde pomaga.
    Napisze na razie mail do mojego gina i zobaczymy co on powie. Dziwne jest to, ze dwa tygodnie temu robilam przeciez USG w PL i tamten nic nie zobaczyl..

Mysza i Ania - dobre wiesci :)
    Bozia - do boju ;)

Bursztyn, moremi, Mega, Sabina, malgos741, mysza1975, iwcia77, ania.g lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAsiula w czasie ciazy można brac wg mojego kardiologa a jest naprawde dobry tylko Isoptin bo nie ma on wpływu na Maluszka. Widze,ze tutaj na ovu kobietki biorą na arytmie w czasie ciazy własnie ten lek!!!

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Wiem, masz racje, ale ciezko sie nie martwic. To tez dlatego, ze ten typ zrobil na mnie ogolne fatalne wrazenie, a poza tym po akcjach ze szpitalem jestem nieco przewrazliwiona.
    Jasne, kazda z nas na Twoim miejscu bylaby zaniepokojona, bo to o wlasnego twixa chodzi, ale poczytalam troche na temat zwapnienia i czesto takie plamki znikaja same, zaufalabym jednak wiedzy lekarza.

Simba, moremi, EwaT, Mega, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Napisze na razie mail do mojego gina i zobaczymy co on powie. Dziwne jest to, ze dwa tygodnie temu robilam przeciez USG w PL i tamten nic nie zobaczyl..

Bozia - do boju ;)
    no ja - jak zawsze spozniona ;)
    kciukow w kazdym razie nie puszczam, kuzwa, artretyzmu dostane ;)

Simba, Aasiula, moremi, Mega, mysza1975, iwcia77, ania.g lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 09:54

inessa lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

Bozia - do boju ;)
    Simba, tą plamkę to on pewnie miał na monitorze.
    Zobacz co dla Ciebie znalazłam http://www.youtube.com/watch?v=iI6whvQz1jc#t=62

Simba, caffe, Mega, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jesli chodzi o temat dzieci my mamuski mamy to zakodowane ze sie martwimy o nie od pierwszych dwoch kreseczek i tego faktu nikt nie zmieni chociaz czasami wpadamy w pulapke jaka stwarzaja poszczegolne sytuacje u kazdej z nas i czesto potrafimy "wyolbrzymic" na swoj sposob kazdy jeden problem ale ja osobiscie sie przyznaje Wam i podpisuje pod stwierdzeniem ze naleze do nich bo kiedys wyszlam z zalozenia ze im wiecej wiem tym lepiej spie to takie moje motto zyciowe a na marginesie jestem uparciuchem zyjacym ze zdiagnozowanym SM i z tym mi dobrze :-) znikam do domku Kochane ale zapewne wparuje w srodku nocy Was pomeczyc swoimi przemysleniami hahaha

moremi, Aasiula, Mega, Bursztyn, Parka, Sabina, iwcia77, ania.g, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaasiula mi lekarz nie kazał odstawiac leku aż do momeentu ciaży wtedy odrazu kazał go odstawic i zgłosic sie do niego na badanie i ustawienie leku.

iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Simba, tą plamkę to on pewnie miał na monitorze.
    Zobacz co dla Ciebie znalazłam http://www.youtube.com/watch?v=iI6whvQz1jc#t=62

:) rozbawilas mnie :)

moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 4486 4487 4488 4489 4490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ