Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2013, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bozia3 wrote:
    jak z powrotem po dukanie wróci mi te 20 kg z nawiązką to się chyba zastrzelę....na razie wskoczyło 5 kg i zaczynam walczyć z tym. Nie mam już duzych ciuchow swoich - wszystkiego się pozbyłam i mam nadzieję już do swoich kształtów wielorybich nie wrócić - no chyba, że wyjątkowo...na jakieś...9 miesięcy..;)

a ja nadal uważam, że w nocy ktoś mi ubrania zwęża! ;-)

dobre.....u mnie tez jest ktoś taki złośliwy ;-)
    ale tak na poważnie, byłabym dumna z każdego zgubionego kilograma, szczytem marzeń jest jakieś minus 12kg......

Reni, megan8, polarmiś, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak wrócić do starej wagi
    współczuje ludziom otyłym .. mi wskoczyło tylko 12 kg a już widzę, że szybciej się męczę, nogi bolą
    poszło mi w cycki więc i kręgosłup boli
    i obcieranie się ud okropne
    i te fałdki :-p
    no i na plaży mam chęć się zakopać w piachu, żeby greenpeace nie chciał mnie zaciągnąć z powrotem do wody ;-)

megan8, bliska77, inessa, Bursztyn, anna maria, angela, peppapig, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 22:24

bliska77, inessa, Bursztyn, anna maria lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    nie narzekać tylko ruszyć się z kanapy ...

Bursztyn wpadnij do mnie to zrobię ci ten masaż bańkami ,ich się nie stawia tylko się nimi masuje na oliwkę

ale każdy ruch powoduje tsunami ;-)

żartuje nie jest tak źle.. ja akurat mieszkam na IV p bez windy z psem trzeba wychodzić więc jakiś tam ruch jest :-)

megan8, samira, inessa, Bursztyn, anna maria, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan ale mówisz o takich bańkach co na plecy się stawia?
    możesz opisać jak to robisz? ciekawe :-)

megan8, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Olena wrote:
    Bursztyn wrote:
    Dziewczynki, czy myslicie ze cellulit mozna zwalczyc? Moj tylek wyglada jak ser szwajcarski o.O Macie jakies rady na pozbycie sie tego dziadostwa?

Dla mnie lekarstwem na wszystko jest bieganie, na cellulit, kilogramy, zły humor. Polecam szczerze bo warto. Oczywiście jak kto lubi.

aleczy bieganie spowoduje ze on zniknie lub przynajmniej czesciowo zaniknie? ;)

Oczywiście że zniknie.

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moje kochane!!!
    Witaj Sylwia u nas:)
    Inessko czyżby???Wow było by niesamowicie!!!
    Megan8 cieszę się bardzo ze u dzidzi wszystko gra:)
    Ja 19 lat temu o tej porze parłam na porodówce hahha Moja córka dzis kończy 19 lat!Wczoraj zrobiłam torcik orzechowy i ciasto z truskawkami i galaretką:)
    Co do diet moje drogie, stosowałam ich wiele ale najlepszą było mniej jeść, schudlam 15kg. teraz właśnie jestem na etapie diety MŻ(mniej żreć) i schudlam w dwa tygodnie 5kg:)

Reni, bliska77, megan8, caffe, polarmiś, samira, inessa, Bursztyn, anna maria, angela lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    nie narzekać tylko ruszyć się z kanapy ...

Bursztyn wpadnij do mnie to zrobię ci ten masaż bańkami ,ich się nie stawia tylko się nimi masuje na oliwkę

tak masaż bańkami chińskimi jest super ale niestety mi nie służy, mam pękające naczynka i to co po nich miałam to.....juz wolę lekki cellulit ;-)

megan8, inessa lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 00:03

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Witam dziewczynki. Ja w ramach odstresowania, mniej się udzielam i mniej zaglądam ale Was podczytuje. Aby odkręcić swój umysł (który się nakręcił wokół prokreacji) postanowiłam coś zrobić - więc od kilku dni przesiaduję w salonach piękności i próbuję doprowadzić swoja urodę do stanu oglądalności. Na początek poszły kopytka, fryzurka, paznokcie a dziś w ramach terapii "odciążowo-myślowo-owulkowej" poddałam się depilacji bikini. A ponieważ potwornie bałam się bólu to od dwóch dni myślałam tylko o tym no i o wstydzie.... Poszło gładko i przyjemnie i bezboleśnie i bezwstydnie. Wiem, że nigdy więcej golenia! Teraz muszę zabrać się za brzuszki.

Polarmisiu - ja też w końcu wyszłam spod koca i przestałam być foką kanapową - wczoraj pedicure, dzisiaj fryzjer i w końcu piękne włoski , a w przyszłym tygodniu upragniony wyjazd , na który czekam z niecierpliwością.
    Wczoraj mąż zabrał mnie na zakupy - mam tyle fajnych łaszków ciążowych ,że hej - szkoda tylko,że ukochane szpilki musiałam zamienić na koturny lub płaski obcas, ale jak mus to mus..
    Uciekam za chwilę do fryzjera i życzę Wszystkim Wam miłego dnia

bliska77, megan8, caffe, iza37, polarmiś, samira, inessa, Bursztyn, anna maria lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Ja 19 lat temu o tej porze parłam na porodówce hahha Moja córka dzis kończy 19 lat!Wczoraj zrobiłam torcik orzechowy i ciasto z truskawkami i galaretką:)
    Co do diet moje drogie, stosowałam ich wiele ale najlepszą było mniej jeść, schudlam 15kg. teraz właśnie jestem na etapie diety MŻ(mniej żreć) i schudlam w dwa tygodnie 5kg:)

Iza, wszystkiego najlepszego dla córci, no i widzę, że z dietkowaniem idziesz jak burza, nic tylko pogratulować :-)

iza37, samira, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    iza37 wrote:

Iza, wszystkiego najlepszego dla córci, no i widzę, że z dietkowaniem idziesz jak burza, nic tylko pogratulować :-)

dziękuję Aguś:)Wiesz, ze jesteś extra?!

bliska77, samira, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    agafbh wrote:
    iza37 wrote:

dziękuję Aguś:)Wiesz, ze jesteś extra?!

dzięki :-), Ty tez

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    oj tak wrócić do starej wagi
    współczuje ludziom otyłym .. mi wskoczyło tylko 12 kg a już widzę, że szybciej się męczę, nogi bolą
    poszło mi w cycki więc i kręgosłup boli
    i obcieranie się ud okropne
    i te fałdki :-p
    no i na plaży mam chęć się zakopać w piachu, żeby greenpeace nie chciał mnie zaciągnąć z powrotem do wody ;-)

właśnie obcieranie ud jak byłam w parku w ta niedziele to tak obtarłam ze jakbym poparzyła do dzisiaj to odczuwam,a smaruję oliwką ,kremem nawilżającym i bepanthenem na zmianę ehhh...
    a zrzucić muszę 15kg...niestety słodycze i mało ruchu robią swoje :/
    ale teraz to się zmieni zaczynają się owoce sezonowe ,warzywka ..:P

Reni, bliska77, iza37, inessa, polarmiś, Bursztyn, anna maria, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:

Wszystkiego Najlepszego dla córci :D

iza37, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)

Iza, najlepszego dla córy i dla Ciebie za dzielność :)

Inesska, Ty się lepiej oszczędzaj, bo... :P

Dla wydepilowanych - samych przyjemnych wrażeń :P

Dla niewydepilowanych - marsz się uczesać :P

Dla wszystkich - miłego dnia :)

samira, Reni, iza37, inessa, bliska77, polarmiś, Bursztyn, anna maria, megan8 lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny,przekażę:)Jesteście cudowne:)
    A tak z innej beczki, co do objawów.OVU wyznaczylo mi owulację między 22 a 25 maja i to by sie zgadzało.Na monitoringu w poniedziałek pecherzyk mial 8,5mm.zakładając przyrost dzienny po 2mm to do 25,26 powinien osiagnąć z 20mm i pęknąć...Tak myślę, ale juz nie będe się nakrecać:)

caffe, bliska77, inessa, samira, polarmiś, Bursztyn, anna maria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    A tak z innej beczki, co do objawów.OVU wyznaczylo mi owulację między 22 a 25 maja i to by sie zgadzało.Na monitoringu w poniedziałek pecherzyk mial 8,5mm.zakładając przyrost dzienny po 2mm to do 25,26 powinien osiagnąć z 20mm i pęknąć...Tak myślę, ale juz nie będe się nakrecać:)

Iza, trzymam kciuki z całych sił, oby się udało ;-)

inessa, caffe, iza37, polarmiś, anna maria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w nowym dniu kochane :D
    Witaj w naszym gronie Sylwie tu jest super :D
    Izunia wszystkiego najlepszego dla córci :D
    Kochane co do diety Dukana to ja nie musiałam stosować ale moja kochana kuzynka stosoawała ale zaraz po niej jeszcze więcej przytyła. Od stycznia tego roku stosuje diete pod opieką dietetyczki bo juz bardzo musiała mimo,że mało jedła strasznie tyła zaczeła już ważyć ponad 100 kg. tak dobrze napisałam. W styczniu dietetyczka kazała jej jeśc do woli ale co najważniejsze co 3 godziny ostatni posiłek o godzinie najpóźniej 20 zlikwidowała z jej meni wszystkie węglowodany, czyli wogóle żadnego chleba nie jadłą ani jasnego ani ciemnego, żadnych kasz, ryżu, kukurydzy, wszystko inne mogła. Oczywiście miałą jakieś wytyczne co mniej więcej jeść,żeby się najeść a nie obeżreć. Mleko chude, serki chude, a ryby czy mięsa pod różnymi postaciami, dużo warzyw i owoców. Po trzech miesiącach zaczełą jej różne jedzenia dokładać acha zapomniałam napoczątku ani jednego ziemniaka nie wolno jej było zjeść. NA koniec marca już miała mniej 19 kg. najedzona, bardzo dobrze się czujaca, bo najgorsze węglowodany (no brak ciasta) można je jeść ale z umiarem. Po DUkanie źle się czuła. No i oczywiście żadnej wody gazowanej.
    A depilacja dla mnie najgorsze są brwi i czasami przy ustach wąsik brbrbr.
    A co do mnie to mam cały czas tempke około 37. w ustach a w poprzednich cyklach to tak było a raczej 36,80. Inne objawy są zgaga jest mecząca, miąm tak przy nasilonym refluksie ale po gastroskopi zaleczona jest.
    Dobrego dnia dziś ide do kosmetyczki głownie pazurki zrobić przed weselem :D

samira, bliska77, caffe, Reni, iza37, polarmiś, Bursztyn, anna maria, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:

Iza a gdzie to widać,że Ovu wyznaczyło owulkę do przodu?
    wykres Twój pokazuje 17.05
    ja to się gubię z tymi wyliczeniami

bliska77, inessa, anna maria lubią tę wiadomość

‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ