Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem diety nie powinno się samemu stosować, bo trzeba najpierw stwierdzić co dla danego organizmu jest tuczące, bo w przeciwnym wypadku to tylko można sobie krzywdę zrobić, chociaz pierwsze efekty mogą być zadowalające.

Polecam wizytę u specjalisty i wszystko robić pod jego okiem. Zrzucić kilogramy to nie wszystko, ale utrzymac organizm w dobrej kondycji zarówno wewnętrznej jak i zewnętrznej, to już jest sztuka.

Reni, iza37, inessa, Bursztyn, samira, anna maria lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    iza37 wrote:
    Dzięki dziewczyny,przekażę:)Jesteście cudowne:)
    A tak z innej beczki, co do objawów.OVU wyznaczylo mi owulację między 22 a 25 maja i to by sie zgadzało.Na monitoringu w poniedziałek pecherzyk mial 8,5mm.zakładając przyrost dzienny po 2mm to do 25,26 powinien osiagnąć z 20mm i pęknąć...Tak myślę, ale juz nie będe się nakrecać:)

Iza a gdzie to widać,że Ovu wyznaczyło owulkę do przodu?
    wykres Twój pokazuje 17.05
    ja to się gubię z tymi wyliczeniami

Tam jest takie cos jak statystyka i zanim ja uzupełniałam wykres to tam w statystyce przewidywany okres owulacji własnie był w tych dniach 22-25 maj:)

bliska77, inessa, anna maria lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Moim zdaniem diety nie powinno się samemu stosować, bo trzeba najpierw stwierdzić co dla danego organizmu jest tuczące, bo w przeciwnym wypadku to tylko można sobie krzywdę zrobić, chociaz pierwsze efekty mogą być zadowalające.

Polecam wizytę u specjalisty i wszystko robić pod jego okiem. Zrzucić kilogramy to nie wszystko, ale utrzymac organizm w dobrej kondycji zarówno wewnętrznej jak i zewnętrznej, to już jest sztuka.

i ten efekt jojo
    dlatego nigdy oprócz MŻ nie stosowałam
    ja się poprostu boję, że wróci z nawiązką :-/

caffe, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    iza37 wrote:
    Dzięki dziewczyny,przekażę:)Jesteście cudowne:)
    A tak z innej beczki, co do objawów.OVU wyznaczylo mi owulację między 22 a 25 maja i to by sie zgadzało.Na monitoringu w poniedziałek pecherzyk mial 8,5mm.zakładając przyrost dzienny po 2mm to do 25,26 powinien osiagnąć z 20mm i pęknąć...Tak myślę, ale juz nie będe się nakrecać:)

Iza, trzymam kciuki z całych sił, oby się udało ;-)

Ja za Ciebie też:)

inessa lubi tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj na Planet oglądałam dokument o in vitro i surogatkach w Indiach
    tam to dopiero jest biznes
    Hinduski rodzą białe, czarne, żółte dzieci w zależności jakie jest zamówienie
    dużo kobiet z Izraela tam zamawia, bo w Izraelu jest zakaz mrożenia zarodków.. ale i tak komórki przewożone sa w takich bańkach na mleko
    jest firma która ma bazę dawców jajeczek potem zapłodnione komórki wszczepiają surogatkom.. pokazany był poród
    te kobiety były traktowane przedmiotowo dzieci także
    czułam niesmak to tak jakby podjechać do fabryki po samochód
    oglądałyście?
    jak nie to pewnie będzie powtórka

inessa, bliska77, anna maria, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nie nie ale kiedyś na national, masakra jakaś :(

bliska77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztymku podziwiam za hart ducha :)

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:

ja także
    kupiłam hula hop, skakankę, matę, pas wibrujący i coś tam jeszcze się znajdzie ale zapominam, że miałam poćwiczyć ;-)
    albo kupuję tony różnych mazideł na celulit, ujędrniających itp ale zapominam używać i wyrzucam przeterminowane :-/
    panie premierze jak żyć?! ;-)

Bursztyn, inessa, bliska77, caffe, Olena, iza37, samira, anna maria, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    inessa wrote:

jeszcze za wczesnie na podziwianie, dzien sie dopiero zaczal a ja nie wiem czy dotrwam do wieczora ;) po 21 dniach zmieniaja sie polaczenia miedzy neuronami w mozgu, wiec tyle czasu zajmuje mnniej wiecej wdrozenie nowego nawyku, ale mi sie nigdy nie udalo dotrwac do 21 dnia, wiec mze tym razem, bo moj wyglad to katastrofa, wiec jesli nic z tym teraz nie zrobie to pozniej bedzie jeszcze gorzej....

aaaa to mi się wyłącza ten nawyk po 21 ale minutach
    zaczynam ziewać ;-)

caffe, Bursztyn, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Reni wrote:
    inessa wrote:

ja także
    kupiłam hula hop, skakankę, matę, pas wibrujący i coś tam jeszcze się znajdzie ale zapominam, że miałam poćwiczyć ;-)
    albo kupuję tony różnych mazideł na celulit, ujędrniających itp ale zapominam używać i wyrzucam przeterminowane :-/
    panie premierze jak żyć?! ;-)

buhahahahahahaha !!!!! :D :D :D

ja tez, zapominam...straszne, nie ? :) ;)

serio a wieczorem mi się przypomina oooo kurcze miałam przecież poćwiczyć hahahah to jutro przed snem nie będę bo nie zasnę i tak w kółko haha

caffe, Bursztyn, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni ja wszystkie Was podziwiam za odchudznie za cierpliwość w tym bo ja mam problem z dietą tą moją chorobową a co dopiero jakbym miała schudnąć to ciężko by było. A Bursztynku mi chodzi o niejedzenie ciastek ja je uwielbiam i wiesz sama je sobie pieke z bezglutenowej maki. Uważajcie dziewczyny na kokos bo on tuczy no oczywiście w większych ilościach. Mój znajomy misjonarz z Papui Nowej Gwinei mówił,że tam młode panny prze dślubem zamyka się w małym domku jakby w klatce i właśnie"pasie" się je kokosem aby na slub były bardzo grube. Brbrbrbrbr
    Ja jak tyje to rodzinnie w udach w pupie a twarz i reszta na końcu, najgorzej te uda dosyc że mam je masywne bo kiedyś biegałam wyczynowo, na długie dystanse po kilkanaście kilometrów i tak mi zostało ale mnie to drażni bo nic z tym nie moge zrobić. Nawet jak ważyłam do niedawna 43 -45 kg. to cała byłam chuda a uda masywne. Moze macie jakąs propozycje?!

Reni, caffe, Olena, bliska77, anna maria, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    agafbh wrote:
    a jeszcze jedno OVU wyznaczyło mi owulację na niedzielę, tak jak przypuszczałyście ale wiem że nic z tego w tym cyklu nie będzie,bo pewnie faktycznej owulacji wcale nie było, nawet nie czułam nic tak jak po zastrzyku... żadnego bólu brzucha nic, tylko jakieś tam ćmienie, do gin postaram umówić się na początku lipca, bo wtedy wracam z urlopu (o ile ona nie będzie na urlopie)
    Dzięki Dziewczyny za pamięć - KOCHAM WAS ;-)

moze nawet lepiej zeby byla na urlopie ;)

może i tak :-)

inessa lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:19

Bursztyn, inessa, caffe, Olena, bliska77, iza37, anna maria, megan8 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Reni ja wszystkie Was podziwiam za odchudznie za cierpliwość w tym bo ja mam problem z dietą tą moją chorobową a co dopiero jakbym miała schudnąć to ciężko by było. A Bursztynku mi chodzi o niejedzenie ciastek ja je uwielbiam i wiesz sama je sobie pieke z bezglutenowej maki. Uważajcie dziewczyny na kokos bo on tuczy no oczywiście w większych ilościach. Mój znajomy misjonarz z Papui Nowej Gwinei mówił,że tam młode panny prze dślubem zamyka się w małym domku jakby w klatce i właśnie"pasie" się je kokosem aby na slub były bardzo grube. Brbrbrbrbr
    Ja jak tyje to rodzinnie w udach w pupie a twarz i reszta na końcu, najgorzej te uda dosyc że mam je masywne bo kiedyś biegałam wyczynowo, na długie dystanse po kilkanaście kilometrów i tak mi zostało ale mnie to drażni bo nic z tym nie moge zrobić. Nawet jak ważyłam do niedawna 43 -45 kg. to cała byłam chuda a uda masywne. Moze macie jakąs propozycje?!

fajnie maja laski w Papui :) moga sie bezkarnie obzerac i do tego jeszcze zyskuja na atrakcyjnosci :)
    Inessa, mysle ze Twoje uda napewno dobrze wygladaja :)

caffe, inessa, bliska77, grosza, angela lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:19

caffe, inessa, bliska77, grosza, megan8 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    inessa wrote:

najgorzej jak są rozbudowane to tutaj nic z tym nie zrobisz ale samo wysmuklenie to pływanie
    ooooo własnie uwielbiam pływać czas wrócić na basen
    na kręgosłup dobry, na tyłek i wysmuklenie całego ciała..
    o widzicie o tym też zapomniałam ;-)

p.s. Inessa rozbudowane uda przynajmniej świadczą o tym, że uprawiałaś sport więc nie jest źle

wlasnie,plywanie dobre na wysmuklenie ud. Szkoda bo nienawidze plywac ;)
    Reni, ale plan masz dobry, bede kibicowac :)

inessa, caffe, Reni, grosza lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam pływać ale tu nie ma basenu, czekam na lat bo za to jest 6 jezior w tym 3 w samym mieście, ale teraz jest za zimno :P
    Reni Ty to jesteś agentka hihihhi śmieję się do bólu brzucha przy Twoich tekstach hihihiihihihihihihihihi.
    A mi urosły cycki przez hormony ale też przez przytycie wkońcu, a najbardziej mój mąż się z tego cieszy :P
    A uda no są rozbudowane ale ostatnio zaczął pojawiać się celulit ja go nigdy nie miałam, pisałam,że dużo piję ale poprostu mam takie pragnienie wkurza mnie ten celulit a cytryny nie jem ;) ;) ;)

caffe, grosza lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa...Matko Boska....45 kg i rozbudowane uda??? Ja ważyłam tyle w 7 klasie szkoły podstawowej...:)
    I też mam wrażenie, że niedługo będziesz testować....;)

inessa, caffe, bliska77, iza37, anna maria, grosza, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku - też pomyślałam...mój Boże - czemu nie urodziłam się w Papui...nawet nie chciałabym z tej klatki wychodzić....;)

Bursztyn, caffe, inessa, Reni, polarmiś, anna maria, grosza, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia tylkoja mam masywne kości tak mi ortopeda powiedział i jak wszędzie byłam bardzo chuda tak w udach miałam mięśnie. Teraz w końcu przytyłam no i może dlatego pojawił się celulit :)A testy no cóż zobaczymy, jak na razie wkurzają mnie te mdłości i zgaga może czymś się zatrułam ja już nie wiem nic.

caffe, anna maria, grosza lubią tę wiadomość

‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ