35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni wrote:ale wiesz co jest dziwne?
klucze lecących na zachód dzikich gęsi są oznaką zbliżającej się zimy
gdy ptaki te lecą na wschód, ma to zwiastować zbliżanie się wiosny
te leciały na północ więc? o co kaman? ohójały?Reni, Bursztyn, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mega wrote:Coś późno ci zaplanowali termin cc ...
inessa, Mega, Sabina, Alis, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
a ja lubie bo som prezentyinessa wrote:No też racja z tym latem
ale jak bedzie jesien długo taka jak dzisiaj to da sie rade przeżyc
nie lubie listopada bo jest szaro i ponuro ble
inessa, Sabina, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:No też racja z tym latem
ale jak bedzie jesien długo taka jak dzisiaj to da sie rade przeżyc
nie lubie listopada bo jest szaro i ponuro ble
-
nick nieaktualny
-
a skąd wiesz, że odleciały?
mnie oczywiście problematyka lotu na północ zaintrygowała
i znalazłam
W ciągu dnia część ptaków szuka nowych pastwisk lub wraca na wodę, by ugasić pragnienie. Widujemy je wówczas lecące w różnych kierunkach. Duże lecące stada spotyka się jednak głównie wieczorami, podczas powrotów na noclegowiska. A ponieważ obecnie ciemno robi się bardzo wcześnie, często lecących gęsi nie udaje się nam zobaczyć, a jedynie słyszymy ich nawoływania.
ot cała zgadywajka
dzisiaj będę ich oczekiwać
inessa wrote:Gdzie Wy mieszkacie,ze jest szaro i buro???
a byłam tez zdziwiona,ze gesi tak odlatują chyba bedzie szybko zima ale krótkaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 12:22
inessa, Sabina, Mega, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość
-
no no ja też jak już odlecą to przestaną srać na lewo i prawo
ania.g wrote:Inessa, ja zawsze w takich zjawiskach jak klucze dzikich ptaków dopatruję się dobrych znaków.inessa, ania.g, Mega, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja też bo jest mniej tych jebanych obłąkanych rowerzystów, mniej rozwrzeszczanych bachorów, mniej skomlerów na ulicach, mniej ludzi w lesie i nad Wisłą a co za tym idzie czyściej!
a jak w zimie dowali śniegu..miodzio.. lubię patrzeć jak ktoś wyrżnie orłaalbo jak ludzie odkopują auta
cudny okres się zbliżaSabina wrote:Ja lubię i listopad i zimęjedyne co mi przeszkadza to problemy z dojazdem do pracy. Ale za to Młoda na sanki i do lasu!
inessa, Sabina, ania.g, Bursztyn, Simba, Mega, iwcia77, paszczakin, Parka, mysza1975, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySabina wrote:Ja lubię i listopad i zimę
jedyne co mi przeszkadza to problemy z dojazdem do pracy. Ale za to Młoda na sanki i do lasu!
Ja bardzo lubie zimę ale jak jest śnieg,mróz i świeci słonce ale też jak pada śniegnie wiem ale ja zawsze mówiłam,że mogłabym mieszkać wśrod eskimosów nie lubie upałów wrwrrw
Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość