X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wciagnelam druga kawe...

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur - sesja zajebista i jakie to szczęście, że nie pomyślałaś o krzywdzie kota - miał szansę wystąpić jak go Bozia stworzyła....:)

Simba - wózek ten czerwony odlot...:) ALe jak sobie pomyślę, że miałabym dwa takie Kajtki to normalnie mi się słabo robi... (ale może to od gorączki...;) )

Mega, iwcia77, Reni, kapturnica, Pusurek, Aasiula, Bursztyn, Parka, mysza1975, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Bozia a ibuprofen to można? I faktycznie jak masz gorączkę to skonsultuj się z lekarzem, nie rob z siebie gieroja bo to nie ma żartów. A do ubikacji chodzisz normalnie? Ja miałam goraczke po porodzie bo nie mogłam sie wysikac i nogi mi spuchly, stopy najbardziej
    na ulotkach nie można, ale jak miałam gorączkę też w szpitalu, to dwie niezależne lekarki powiedziały to samo - że można.....mnie kazały zażywać w takim cyklu - 4-5 razy na dobę panadol, a pomiędzy nim, jeśli on nie pomoże 3-4 razy ibuprofen...
    Do kibelka chodzę normalnie od początku z jednym i drugim....
    Myślę, że może ta gorączka od cycka - bo boli - ale próbuje go rozmasowywać, żeby nie zrobiło się coś gorszego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 14:33

Mega, Sabina, Aasiula, iwcia77, Parka, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    dziś już trochę za późno - w poniedziałek przyjdzie położna - to się jej poradzę....
    Bozia nie chcę Cię straszyć, ale jeśli jest to stan zapalny z powodu zapchania kanalików, to do poniedziałku może być za późno, tzn będzie trzeba iść do chirurga.
    Spróbuj rozgrzać pierś, np ciepłymi okładami i ściagaj a najlepiej poproś m żeby to zrobił. Później okłady z ugniecionej kapusty białej. Powinno pomóc

Bozia3, Mega, EwaT, Aasiula, caffe, kapturnica, Pusurek, Sabina, iwcia77, Parka, mysza1975, Simba lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Bozia nie chcę Cię straszyć, ale jeśli jest to stan zapalny z powodu zapchania kanalików, to do poniedziałku może być za późno, tzn będzie trzeba iść do chirurga.
    Spróbuj rozgrzać pierś, np ciepłymi okładami i ściagaj a najlepiej poproś m żeby to zrobił. Później okłady z ugniecionej kapusty białej. Powinno pomóc
    tak jest, kapusta bardzo dobra na stan zapalny, mocno ubita tłuczkiem do mięsa i na cyc

Iwone, Bozia3, Mega, kapturnica, Sabina, Aasiula, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno odnośnie wspólnych porodów....jeśli czujecie, że facet nie bardzo ma ochotę, a robi to dla kobiety - to może się to źle skończyć. Już czytałam kilka razy, że skończyło się rozwodem, bo facet potem ma odrzut...A jedną parę znam osobiście. Piękna dziewczyna - chciała rodzić, jak teraz modnie - bo wszyscy razem rodzą - a on się wahał, no ale się poświęcił....Teraz mija rok - ona się żali, że ją temperament rozsadza...a on od porodu śpi w innym pokoju....nie tknął jej od tego czasu...ciekawe jak to się skończy....

EwaT, Sabina, Aasiula, iwcia77, Bursztyn, Parka, paszczakin lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    tak jest, kapusta bardzo dobra na stan zapalny, mocno ubita tłuczkiem do mięsa i na cyc
    a może być włoska? bo mam taką w domu?

Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    chyba tak..soczysta zeby była

Bozia3, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    I jeszcze jedno odnośnie wspólnych porodów....jeśli czujecie, że facet nie bardzo ma ochotę, a robi to dla kobiety - to może się to źle skończyć. Już czytałam kilka razy, że skończyło się rozwodem, bo facet potem ma odrzut...A jedną parę znam osobiście. Piękna dziewczyna - chciała rodzić, jak teraz modnie - bo wszyscy razem rodzą - a on się wahał, no ale się poświęcił....Teraz mija rok - ona się żali, że ją temperament rozsadza...a on od porodu śpi w innym pokoju....nie tknął jej od tego czasu...ciekawe jak to się skończy....
    takich przypadków jest wiecej, kiedyś o tym pisałam to mnie krytyka spotkała..

kapturnica, Bozia3, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    mój był ze mną, chociaz faktycznie wahał sie bardzo, ale nic to nie zmienilo miedzy nami :D to ja bardziej sie ociagalam przed powrotem do seksu niż on... Ale ludzie są różni i faktycznie faceci różnie reagują. Mój sam przecinał pepowine i powiedział ze tego uczucia i tej chwili nie da sie opisać, nie zaluje ze był :D

Bozia3, Sabina, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Dokladnie nie czekaj do poniedzialku
    Jesli to Od piersi trzeba szybko dzialac

Iwone, Bozia3, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się popołudniowo :)

Mega, Mala79, Sabina, Aasiula, Lucky, mysza1975, Simba lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    lepsza jest biała ale możesz spróbować.

Okłady możesz też robić siemieniem lnianym. Zawiązać np. w chusteczce i podgrzać na parze, ja ustawiałam garnek z wodą, na nim odwrócona pokrywka i na niej siemię. Podgrzać, to ma być ciepłe, ale nie gorące, tak żeby sie nie poparzyć

kapturnica, Bozia3, Aasiula, iwcia77, Lucky, mysza1975, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam!
    jestem po wizycie kontrolnej po hsg, zalecenia ginki:
    dała skierowanie na amh
    kazała iść do endo zbić tsh (3,54)
    30 października wizyta, jeśli amh będzie ok włączy stymulację ovu (cokolwiek to znaczy)
    jeśli nie to mi podziękuje bo ja chcieć tylko naturalnie więc więcej pomysłów na mnie nie ma

intryguje mnie endo...dziewczyny poczytałam w necie (niepotrzebnie pewnie) i mam pietra
    primo:czy brać leki
    secundo:czy dalej się starać skoro to takie skutki ma dla dziecka

co ja mam robić??????????

kapturnica, Mega, Aasiula, iwcia77, Bursztyn, Lucky, ania.g, Parka lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapchane kanaliki najlepiej udrożnić poprzez wyssanie zalegającego mleka ;)

Aasiula, iwcia77, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Bryyy .........
    Kurde Z kazdym dniem ciemniej z ranca :-/ Czarniej niz najczarniejszy man in black :(
    Mala no to nie zazdroszcze ..Spedzenie wieczoru w zepsutej windzie to napewno nie byl Twoj szczyt marzen....To i tak cud ,ze zasieg byl i ze facet tela odebral..A bez tela???Nie ma tam jakiegos dzwonka alarmowego???
    Dzwonek byl i dziala ale kto Ci kochana zareaguje jak tu 90 mieszkan w jednej bramie i kazdy w dzisiejszych czasach ma podwojne drzwi no i dodatkowa pare zeby zyskac na korytarzu ...

Mega, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogole to dzien dobry wstalam w samo poludnie chyba po wczorajszych wrazeniach hahaha i teraz nie wiem za co mam sie zabrac najpierw jedyne co zrobilam to obiad do tej pory i nic wiecej.... Haha dzisiaj sie z tego smieje a wczoraj adrenalina i wscieklizna na zmiane byla...

kapturnica, Mega, Aasiula, iwcia77, Lucky, Parka, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka71 wrote:
    witam!
    jestem po wizycie kontrolnej po hsg, zalecenia ginki:
    dała skierowanie na amh
    kazała iść do endo zbić tsh (3,54)
    30 października wizyta, jeśli amh będzie ok włączy stymulację ovu (cokolwiek to znaczy)
    jeśli nie to mi podziękuje bo ja chcieć tylko naturalnie więc więcej pomysłów na mnie nie ma

intryguje mnie endo...dziewczyny poczytałam w necie (niepotrzebnie pewnie) i mam pietra
    primo:czy brać leki
    secundo:czy dalej się starać skoro to takie skutki ma dla dziecka

co ja mam robić??????????
    Idz do endo jak najszybciej i da ci letrox albo euthyrox i migusiem zbijesz tsh w dol..Nie jest jakos straszliwie zle Starac sie ozesz spokojnie.....

Dorka71, Aasiula, Lucky lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę w poniedziałek, ale oczywiście mam mętlik w głowie...czy któraś z Was ma niedoczynność?dziewczyny, czy można to zbić naturalnymi metodami, np. dietą? i jakie badania mieć przy sobie, żeby mnie nie odesłał i będę płacić dwa razy

Lucky lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka71 wrote:
    idę w poniedziałek, ale oczywiście mam mętlik w głowie...czy któraś z Was ma niedoczynność?dziewczyny, czy można to zbić naturalnymi metodami, np. dietą? i jakie badania mieć przy sobie, żeby mnie nie odesłał i będę płacić dwa razy
    Ja mam niedoczynnosc i hashimoto oprocz tsh warto miec zrobione antygeny anty tpo i anty tg oraz ft3 i ft4 Antygeny sie robi po to by spr czy niedoczynnosc nie jest zw z hashi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 15:22

Dorka71, Aasiula, Bursztyn, Lucky lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 4766 4767 4768 4769 4770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ