X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Witam Was dziewczynki przyszłe mamusie, staraczki i nowe staraczki.
    Młody na wycieczce myślałam, że z mężem poszalejemy ale jakoś zdziadział i tylko się kłócimy, serduszka są ale nie intensywne. Ja nie naciskam bo stwierdziłam, że nic na siłę. Z tym śluzem też jakoś nie mogę dojść do ładu - wczoraj miałam mokro i z wierzchu śluz był na pewno wodnisty i było go dużo. Zaczęłam wspomagać się syropkiem typu flegamina - on rozrzedza śluz. Z wiesiołka zrezygnowałam bo miałam silne skurcze - sądzę, że od niego bo nigdy wcześnie i odkąd przestałam nie mam takich objawów. A syropek piję tak w ogóle na gardło ale przy okazji może zadziała na to drugie gardełko..... (tak czytałam, że pomaga).

Pamiętaj nic na siłę, serduszkowanie nie musi być częste żeby było skuteczne ;-)a po każdej kłótni może warto pomyśleć o "intensywnym godzeniu" ........ ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2013, 06:06

anna maria, megan8, inessa, Bursztyn, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

A tak w ogóle dzień dobry Dziewczyny
    słuchajcie, już wyjaśniam, ten skok do 37,1 to sprawka luteiny :-)
    Duphaston jest hormonem syntetycznym i nie wpływa na ciepłotę ciała, natomiast luteina jak najbardziej, dlatego też nie podniecam sie, tym bardziej, że wiem,że w tym cyklu nie było reakcji mojego organizmu na leki stymulujące ...

anna maria, inessa, Bursztyn, grosza lubią tę wiadomość

• Sylwia78 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2013, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas pojawily się nowe krostki ospowe,chyba z 10 i już znam przyczyne arkotnosci mojego dziecka,kurka no a bylam u lekarza i już niby było po

anna maria, inessa lubią tę wiadomość

7724f704b7297837713ed920fc58c80e.png
    piu33e3kxdl5xv1k.png
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moje dziewuszki! Witaj na pokładzie Promyczku!
    Moje kochane ciężarne-wsółczuję mdłości,mam problemy z żołądkiem, wiec wiem co tzn:)
    Jeżeli chodzi o śluz to ja mam chyba zawsze kremowy hahha, ten płodny też jest ale nie mam pojecia kiedy, ukrywa się dziad hahha
    Sylwia,bidulek ten twój mały:( Ucałuj go:)
    Życze Wam kolejnego dnia pełnego usmiechu pomimo nie sprzyjającej aury:)

bliska77, anna maria, Sylwia78, megan8, inessa, samira, Bursztyn, Panda, angela, Mango lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    agafbh wrote:
    anna maria wrote:
    Bursztyn wrote:
    Annamaria, Megan- a jak to u Was bylo ze sluzem w trakcie staran? Mialyscie ten rozciagliwy czy wodnisty ? czy moze sucho bardziej?

U mnie byl rosciagliwy ;Taki ksiazkowy;jak kurze bialko,a tak wogole to ja nie mam zbytnio duzej produkcji sluzu,troche bylo w dni plodne a tak to susza.Ja posluchalam Gina,bo ja mam tylozgiecie o on mi powiedzial ze mam serduszkowac od tylu i tak zrobilam i sie udalo,no i po zawsze lezalam z nogam do gory jakies 10 min.Mowie wam jakie akrobacje

skąd ja to znam.........

żartujecie? to z tymi nogami poważnie? ja sobie zawsze jaja robię i tak leżę.. mówię wtedy, że wlasnie zachodzę i się śmiejemy ;-)

Reni powaznie,powaznie.Jeszcze sobie podkladalam poduszke pod pupe zeby bylo wyzej.

bliska77, Reni, inessa, Bursztyn, Panda lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny u mnie slonecznie od rana,milego dnia dla wszystkich

bliska77, Sylwia78, megan8, inessa, Bursztyn, Mango, grosza lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Sylwia78 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2013, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi nogami tez stosowałam w poprzedniej ciąży,teraz zapomniałam,dobrze ze przypomnialyscie mi
    Iza37 dziekuje w imieniu synka,najgorsze jest to ze znowu siedzimy w domu a ja jutro ide już do pracy ,no i poniedziałek i wtorek jestem po 12 godzin w pracy

anna maria, iza37, inessa lubią tę wiadomość

7724f704b7297837713ed920fc58c80e.png
    piu33e3kxdl5xv1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nogi w górze również przerabiałam przy pierwszych staraniach :-) teraz też ale widac z wiekiem jest trudniej ;-)
    u nas zimno, pochmurnie i deszczowo

anna maria, megan8, iza37, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Aga - ja też brałam i duphaston i luteinę ale różnicy wielkiej w temperaturach nie było choć wiem, że jeden jest syntetyczny i nie wpływa na wysokość temp a drugi tak, za to skracała mi się ewidentnie II faza, zamiast 13 dni (przy nie-braniu) na 10-11 dni.
    Jeśli chodzi o śluz to w zasadzie nie ma on znaczenia - bo ja dwa razy podchodziłam do inseminacji i ten "problem" był omijany, owulka była, pęknięcie było a ciązy nie ma. Coś musi być nie tak albo z macicą - mam zrosty po cesarce albo progesteronem - zawsze jest niski. No nic wczoraj śluz był - nie badałam ale sam sobie poleciał wię go zauważyłam. Serduszkować będziemy jak klimat będzie sprzyjający. Trudno się mówi. Tak poza tym jest ok. Dawno świecy nie robiłam więc muszę o tym pomyśleć po....

wiesz co, przeanalizowałam moje wykresy i u mnie jest różnica około 0,1-0,2 stopnia, przy luteinie jest zawsze wyżej.
    Progesteron niestety też mam dość niski.
    Serduszkuj serduszkuj ale tylko wtedy kiedy sprawia Wam to przyjemność a nie że trzeba :-)

inessa, Bursztyn, polarmiś, anna maria lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 00:04

bliska77, inessa, anna maria lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka żyjesz?? Jeszcze w Polsce???

iza37, bliska77, inessa, Bursztyn, anna maria, Mango lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Iwka żyjesz?? Jeszcze w Polsce???

No własnie co z naszą Iwcią?

bliska77, inessa, anna maria, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w nowym dniu od rana słońc a teraz już się chmurzy i jest bardzo zimno brbbr
    Sylwia wspólczuje zwłaszcza maluszkowi buziaczki :)
    Aga wiesz może podwyższać ale zawsze jest nadzieja tak mi powtarzacie :P
    JA szykuje nas do wyjazdu jak na razie się szykuje hihiihi kosmetycznie jak na razie potem musz iśc do lekarza zanieśc dokumenty dla Zusu a potem pakuje się. WIecie tak wogóle jak narazie to ten okres jest troche dziwny boli mnie brzuch musiałam wziąć lek ale nie tak jak zwykle gdzie już byłam po conajmniej 5 lekach no i nie leci ze mnie trak jaz zwykle mam nadzieję,że już teraz bedzie lepiej że mnie jutro na wesle nie zaleje hihihiii

bliska77, samira, Sylwia78, anna maria, Panda, angela, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Witam w nowym dniu od rana słońc a teraz już się chmurzy i jest bardzo zimno brbbr
    JA szykuje nas do wyjazdu jak na razie się szykuje hihiihi kosmetycznie jak na razie potem musz iśc do lekarza zanieśc dokumenty dla Zusu a potem pakuje się. WIecie tak wogóle jak narazie to ten okres jest troche dziwny boli mnie brzuch musiałam wziąć lek ale nie tak jak zwykle gdzie już byłam po conajmniej 5 lekach no i nie leci ze mnie trak jaz zwykle mam nadzieję,że już teraz bedzie lepiej że mnie jutro na wesle nie zaleje hihihiii

Inessa, wiem, ze nadzieja jest zawsze, tylko nakręcam się, bo wiem, ze mój organizm w tym cyklu dał plamę po całości....obraził się nawet na leki stymulujące, nie mówiąc już o całej reszcie.
    Szykuj się i baw się dobrze :-)

inessa, Bursztyn, polarmiś, anna maria, Mango, grosza lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    inessa wrote:

Inessa, wiem, ze nadzieja jest zawsze, tylko nakręcam się, bo wiem, ze mój organizm w tym cyklu dał plamę po całości....obraził się nawet na leki stymulujące, nie mówiąc już o całej reszcie.

Nadzieja umiera zawsze ostatnia:)Mi w zeszłym cyklu leki stymulujace przesunęły cały cykl:) Aga głowa do góry,pamiętaj, ze zachodzimy razem:)
    Inessko po zabiegu to normalne że jest inaczej, najważniejsze, ze @ nie zaszczyci Cię w trakcie wesela:)

inessa, bliska77, Bursztyn, anna maria, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia ona już jest a wesele jutro ale to bedzie 3 dzień i mam nadzieję,że bedzie w miare ok a najbardziej cieszę się że na urlop nie bedzie (chyba? :P )

iza37, samira, bliska77, Bursztyn, anna maria, Panda, Mango lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Izunia ona już jest a wesele jutro ale to bedzie 3 dzień i mam nadzieję,że bedzie w miare ok a najbardziej cieszę się że na urlop nie bedzie (chyba? :P )

Wiem, wiem ze jest ale najgorsze dni bedziesz miała za sobą a urlop owocny w serduszkowanie:)))

samira, bliska77, inessa, anna maria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, pamiętam, zachodzimy razem :-)

inessa, iza37, grosza lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 maja 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    inessa wrote:

obrazil sie bo wymeczony jest i zastrajkowal, mowi ze chce jechac na wakacje i odpoczac :) ja mu sie nie dziwie :)

bliska77, inessa, angela lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Witajcie Dziewczynki, dzis zimniej niz zazwyczaj, oczywiscie pada, wczoraj byl tez grad, prognoza mowi ze caly przyszly tydzien tez tak bedzie. Najchetniej przespalabym to jak niedzwiedzie.
    Zrobilam dzis ostatni test owul.jaki mialam i wyszedl pozytywny, natomiast wykres jakis dziwny. Dopiero dzisiaj zobaczylam Wasze komentarze pod nim, wczesniej byly niewidoczne! system szwankuje! moze tak samo do bani wyznacza owulki.....? ;)

Bursztynku drogi, nie patrz na wykres tylko serduszkuj, dla przyjemności, rzecz jasna ;-)

Bursztyn, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ