35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
anna maria wrote:angela wrote:inessa wrote:Angela bardzo się cieszę,że dobrze się czujesz kochana
Ty i oczywiście Maleństwo
A ja nie liczę niestety na cud, choć te objawy co mam są masakryczne, jestem nonstop głodna a jak mam zjeść to za dużo nie moge, mam lekkie mdłości i zgage ale bardziej się czuje na @ wiesz,że w moim przypadku to musiałby być wielki cud a tym bardziej po zabiegu. Nie wiem czy narazie na jakiś czas Was tu nie zostawie tzn. nie bede tu często zaglądać bo musze wyluzować. Napewno na cały nastepny tydzień,na wakacje a potem zobacze, choć na forum jest super, jesteście niemożliwe i zawsze mnie wspomagacie, zwłaszcza poczuciem humoru.
Kochana to rozumiem że cały czas jesteś na L4? i już do końca ciaży?
Tak - zwolnienie do końca ciąży , później roczny urlop macierzyński + zaległe dni za urlop - dziś oznajmiłam w pracy ,że wrócę w lutym 2015 roku - mam taką dyrektor,że nie stanowi to żadnego kłopotu - wszyscy w pracy gratulowali dzidziusia - jak zawsze popłakałam się ja i koleżanki , ale przyjęcie super - pozdrawiam Was wszystkie
Angela fajnie ze masz taka prace gdzie szanuja i ciesza sie sie razem z Toba z dzidzusia,przynajmniej mozesz sobie bez nerwow na l-4 w domku siedziedz.
Tak - bardzo to doceniam , wszyscy bardzo czekali na nasze maleństwo , a że trwało to dość długo to teraz nawet pani dyrektor nie narzeka, tylko cieszy się razem za mną - czuję bezpieczeństwo jeżeli chodzi o pracę.inessa, bliska77, polarmiś, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:inessa wrote:Bursztynku za miesiąc mamy jeszcze jedno wesele i to powyżej 100 osób to Cię wezme bedzie super zabawa to w tej samej rodzinie co jutro a więc zabawa niezła się szykuje
chcesz?
no pewnie ze chce!!! Polskie wesela sa najlepsze na swiecie!!!
ja tez chce!!!inessa, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Sylwia78 wrote:chyba rozmawiam sama z sobą ,coz jakbym miała meza w domu;-)
Witaj Sylwia w gronie wytrwalych hahaha ale sie usmialamz Twojego tekstu, ja tutaj tak czasami gadam do siebie bo u mnie roznica czasu z Wami 6 godzininessa, bliska77, polarmiś, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
megan8 wrote:Angela napisz ,czy ty co miesiąc robisz jakieś badania ???
bo ja miałam raz robione dopiero i teraz idę pod koniec czerwca na wizytę ,ale nic nie muszę robić i nie wiem
Pamiętam ,że w 1 i 2 ciąży co miesiąc było trzeba robić
megan - piękna dzidzia
Co 2 miesiące morfologię i mocz, na początku ciąży próby wątrobowe, aspat, alat, glukozę i toksoplazmozę oraz wszystkie wirusy . Po 11tc pierwsze badanie prenatalne i badanie krwi pappa pod kątem chorób genetycznych , a po 20tc drugie badanie prenatalne w celu oceny anatomii płodu - na razie to tyle. Do 12tc kwas foliowy, potem pregna kwasy DHA , na przemian z femibionem 2 ( suplement dla kobiet w ciąży)inessa, bliska77, megan8, Bursztyn, grosza lubią tę wiadomość
-
A wogole to dobry wieczor i dzien dobry dla Was kochane dziewuszki, u mnie dzisiaj totalny zapierdziel nawet mi sie nie udalo w pracy na was popatrzec, dluuugi i ciezki tydzien juz za mna i jest weekend Hura jak ja sie ciesze. Jutro misja siemie lniane i kisiel haha tak jak gadalysmy wczoraj...
Witam nowe dziewczeta, fajnie u nas jest zobaczycie
Musze Wam powiedziec co mi sie przytrafilo dzisiaj, zwykle kupuje kosmetyki przez internet no i przyszla przesylka otwieram wycagam rzeczy jeden po drugim a na dnie pudelka lezy maly pampers dla bejbika chyba w ramch promocji czy co hahaha....oczywiscie usmiech na mojej mordce momentlny oj jak lubie tego kogos kto mi tego pampersa wlozyl do pudelka, mala rzecz a cieszyKto by pomyslal ze pampers moze zrobic tyle radosci hahaha....
Pozdrawiam wszystkie dziewczynki te co wiedza ze zaciazone, te co jeszcze nie wiedza ze sa, no i te co niedlugo bedaangela, Reni, inessa, samira, iza37, bliska77, megan8, polarmiś, Bursztyn, Mega lubią tę wiadomość
-
Panda wrote:A wogole to dobry wieczor i dzien dobry dla Was kochane dziewuszki, u mnie dzisiaj totalny zapierdziel nawet mi sie nie udalo w pracy na was popatrzec, dluuugi i ciezki tydzien juz za mna i jest weekend Hura jak ja sie ciesze. Jutro misja siemie lniane i kisiel haha tak jak gadalysmy wczoraj...
Musze Wam powiedziec co mi sie przytrafilo dzisiaj, zwykle kupuje kosmetyki przez internet no i przyszla przesylka otwieram wycagam rzeczy jeden po drugim a na dnie pudelka lezy maly pampers dla bejbika chyba w ramch promocji czy co hahaha....oczywiscie usmiech na mojej mordce momentlny oj jak lubie tego kogos kto mi tego pampersa wlozyl do pudelka, mala rzecz a cieszyKto by pomyslal ze pampers moze zrobic tyle radosci hahaha....
Pozdrawiam wszystkie dziewczynki te co wiedza ze zaciazone, te co jeszcze nie wiedza ze sa, no i te co niedlugo beda
taki pampersik przy staraniach na pewno wywołuje cudny uśmiech na twarzy - życzę, żeby już niedługo się przydałsamira, inessa, Panda, grosza, bliska77, polarmiś, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Sylwia78 wrote:jestem
młody spi wiec mam chwilke ale jak wstanie koniecznie musze odkurzyć bo jak przyjdzie niania to się przestraszy
u mnie chyba @ się zbliza ,brzuch mnie boli,dopada mnie glod na słodycze
i powiem wam ze strasznie nie chce mi się wracac do pracy,rozleniwilam się po tym mini urlopie na dziecko,nic trzyma mniemysl ze od 1 lipca znowu mam urlop
Wiem co czujesz , ja też nie czuję potrzeby pracowania w obecnej chwili i jest to ostatnia myśl jaka przychodzi mi do głowysamira, inessa, Panda, bliska77, polarmiś lubią tę wiadomość
-
angela wrote:Panda wrote:A wogole to dobry wieczor i dzien dobry dla Was kochane dziewuszki, u mnie dzisiaj totalny zapierdziel nawet mi sie nie udalo w pracy na was popatrzec, dluuugi i ciezki tydzien juz za mna i jest weekend Hura jak ja sie ciesze. Jutro misja siemie lniane i kisiel haha tak jak gadalysmy wczoraj...
Pozdrawiam wszystkie dziewczynki te co wiedza ze zaciazone, te co jeszcze nie wiedza ze sa, no i te co niedlugo beda
taki pampersik przy staraniach na pewno wywołuje cudny uśmiech na twarzy - życzę, żeby już niedługo się przydał
dziekuje kochana, to na prawde jest mile bo wczesniej to sie nigdy nie przytrafilo hahah jakby ktos gdzies tam wiedzial ... czary maryangela, inessa, bliska77, polarmiś, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny jestesci niesamowite moge Was tylko czytac i to mi wystarczy, niestety nie podziele się doświadczeniem z usg ale napewno jest to niesamowite przeżycie i zapamieta się je do końca życia
Panda przyjeżdżaj do nas na to wesele bedzie super
Angela ciesz się i raduj "wolnością" bo wiem jak mamy koleżanki opowiadają potem jatrudniejszy jest powrot do pracy
Sylwia pisząc tu nawet jak nikogo nie ma to też dobrze przynajmniej nie mówisz do siebie na głos
angela, Panda, bliska77, megan8, Bursztyn, grosza lubią tę wiadomość
-
Sylwia78 wrote:wlasnie wciagnelam talerz mozzareli z pomidorami i oliwa,ciagle pisze ze sobą wiec uciekam posprzatac łazienke
Sylwus, nie przejmuj sie, my tu często same ze sobą)) w sensie monologu heheh
inessa, bliska77, polarmiś lubią tę wiadomość
-
Panda wrote:angela wrote:Panda wrote:A wogole to dobry wieczor i dzien dobry dla Was kochane dziewuszki, u mnie dzisiaj totalny zapierdziel nawet mi sie nie udalo w pracy na was popatrzec, dluuugi i ciezki tydzien juz za mna i jest weekend Hura jak ja sie ciesze. Jutro misja siemie lniane i kisiel haha tak jak gadalysmy wczoraj...
taki pampersik przy staraniach na pewno wywołuje cudny uśmiech na twarzy - życzę, żeby już niedługo się przydał
dziekuje kochana, to na prawde jest mile bo wczesniej to sie nigdy nie przytrafilo hahah jakby ktos gdzies tam wiedzial ... czary mary
a może wie i szykuje niespodziankęinessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Panda wrote:megan8 wrote:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/4046537c6bce81d1.html
to musi byc niesamowite uczucie ogladac swojego bobaska na ekranie, cudo!
ja przy pierwszym dziecku jak dostałam takie USG - to wyszłam przed przychodnię i 5 minut patrzyłam w niebo - miałam naprawdę przeżycie metafizyczne jakieś - dziwne to i bardzo miłe - nigdy więcej chyba tak się nie poczułam - no może jak popatrzyłam pierwszy raz w oczy dziecka swojego..
megan i bozia bo ja to mysle ze to jest cud jak tak czytam o tym wszystkim to jest to na prawde niesamowite ze w 9 miesiecy z niewidocznych 'ogoniastych' i jajeczka moze powstac takie malenstwo ehhh nie ogarniam czasami pewnych rzeczy jak sie tak bardziej zastanowieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2013, 13:34
inessa, bliska77, megan8, Bursztyn, samira lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Dziewczyny jestesci niesamowite moge Was tylko czytac i to mi wystarczy, niestety nie podziele się doświadczeniem z usg ale napewno jest to niesamowite przeżycie i zapamieta się je do końca życia
Angela ciesz się i raduj "wolnością" bo wiem jak mamy koleżanki opowiadają potem jatrudniejszy jest powrot do pracy
Sylwia pisząc tu nawet jak nikogo nie ma to też dobrze przynajmniej nie mówisz do siebie na głos
ej jakbym tam byla to na pewno zatynczylybysmy na stole razem i z Bursztynem oczywiscie, a skonczylybysmy pod eh o 7 nad ranem .....normalnie ale kusisz Inessa....a bedzie rosolekhahah pamietam jak podaja rosol na obiad na weselach
z labedziem z ptysia haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2013, 13:26
inessa, bliska77, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
angela wrote:Panda wrote:angela wrote:Panda wrote:A wogole to dobry wieczor i dzien dobry dla Was kochane dziewuszki, u mnie dzisiaj totalny zapierdziel nawet mi sie nie udalo w pracy na was popatrzec, dluuugi i ciezki tydzien juz za mna i jest weekend Hura jak ja sie ciesze. Jutro misja siemie lniane i kisiel haha tak jak gadalysmy wczoraj...
dziekuje kochana, to na prawde jest mile bo wczesniej to sie nigdy nie przytrafilo hahah jakby ktos gdzies tam wiedzial ... czary mary
a może wie i szykuje niespodziankę
super, lubimy takie niespodziewajki lubimy bardzo...czasem to ja sie boje ze jak juz sie zaciaze to jak ja sobie dam rade i to i tamto matko a pozniej sobie mysle przeciez w koncu jestem BABA i wlaczy mi sie lampka instynkty i damy rade jakos razem ...inessa, bliska77, Bursztyn, angela lubią tę wiadomość
-
Panda wrote:inessa wrote:Dziewczyny jestesci niesamowite moge Was tylko czytac i to mi wystarczy, niestety nie podziele się doświadczeniem z usg ale napewno jest to niesamowite przeżycie i zapamieta się je do końca życia
ej jakbym tam byla to na pewno zatynczylybysmy na stole razem i z Bursztynem oczywiscie, a skonczylybysmy pod eh o 7 nad ranem .....normalnie ale kusisz Inessa....a bedzie rosolekhahah pamietam jak podaja rosol na obiad na weselach
z labedziem z ptysia haha
hahahaha Panda - rzeczywiście kiedyś te nieszczęsne łabędzie pływały w rosołach weselnych..ale ti chyba dosyć dawno było...teraz to raczej nagminnie zupy kremy z groszkiem ptysiowym, albo zupy w chlebkach....myślę, że łabędzie to teraz wiocha..
inessa, Panda, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPanda rosołek gwarantowany ale bez ptysi hihihi, stół też
we trzy damy czadu. Ale moja rodzina to napewno zrozumie
a wesela u nas trwaja do conajmniej 5-6
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2013, 13:47
bliska77, Panda, Bursztyn, samira lubią tę wiadomość
-
samira wrote:witam ,miłego dnia
w Katowicach tylko 9*C brr zimno i zbiera się na deszcz ...
u mnie też nieciekawie ale cieplej niż rano więc dla dodania energii ( bo w pracy totalny zapierdziel) fundnęłam sobie gałkę lodainessa, bliska77, megan8, Panda, Bursztyn, samira lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:o tym mówimy, to ja oprócz zdjęć mam dwie płytki z usg 3d, to jest jazda, moja córcia tańcząca w moim brzuszku
, teraz czasem jej pokazuję filmy z usg
a ja nie mam płytek z 3d tylko zdjęcia z usg zwykłegoinessa, megan8, samira lubią tę wiadomość