X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fruktoze
    EwaT wrote:
    ja dzis skosztowałam tego banana z gerbera i sie grubo zastanawiam co dodaja że jest aż taki słodki,...a pisze ze bez cukru karwa

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Oj Pusur nie przeznaczaj, chodziło mi zeby nie wyłączać telewizora i chodzić w skarpetkach, szeptać do siebie lub w ogóle nie gadać bo dziecko śpi. :D
    Megasna, ale ja tak nie mowilam. Przeczytaj jeszcze raz, albo powiem Pani, ze czytasz bez zrozumienia i Pani Ci kaze zostac na dodatkowe zajecia! :P
    Pisalam, ze jak dziecko zasnie, to mozna robic wszystko, ale faza zasypiania jest kluczowa i buczenie w tym momencie dziecku do ucha odkurzaczem wydaje mi sie niemoralne. ;)

MartaDidinio, Mega lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorki Ewa zapomniałam że Ty już nie karmisz piersią. W takim razie powinnaś podawać jak pisałam dopiero jak mały skończy 5 m-c

• Iwone Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur i inne mamy karmiące wyłącznie piersią
    http://pediatria.mp.pl/zywienie/show.html?id=52544

dla karmiących sztucznie
    http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=64959

Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas sprawa brzuchowa opanowana. Adas od 1,5 godziny spi. Espumisan do dzioba, corka do ponosila i padl. :)
    Ale brokula na dlugo nie chce na oczy widziec! ;)

MartaDidinio, moremi, caffe, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Oh, ja zawsze dojadalam resztki po corce. Moze nie zupki, ale deserki... A te jogurtowe... bajka! :D
    Nie, no zupek też nie lubię ale kaszka z biszkopcikami jest superowa :) i żeby była jasność, resztki to z racji tego, ze mały je niewiele to on dojada ;) ja głównie opylam słoiczek ;)

MartaDidinio, iwcia77, Reni lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidinio wrote:
    Ja mleko w proszku i kaszki opylam na sucho...
    a dziecku coś zostawiasz? hahaha ;)

MartaDidinio, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czyli dobrze pamietam: Zaleca się, aby u niemowląt karmionych wyłącznie piersią, pierwsze posiłki uzupełniające wprowadzić po ukończeniu 6. miesiąca życia.
    A z glutenem sie zobaczy. ;)

Z corka szlam wg tego schematu, okazala sie uczulona na wiekszosc, znalazlam swietna alergolog, kazala wszystko odstawic i zaczac podawac od nowa. Np. zoltko wielkosci glowki od zapalki, co 2 dzien podwajac objetosc. Inne produkty podobnie. To ta lekarka od matematyki w alergologii. Kobieta mi dziecko z alergii wyprowadzila i bede jej wdzieczna po grob.
    Nie wszystkie dzieciaki da sie wstawic w takie same ramy, niestety.

MartaDidinio, caffe, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że ja nie mam alergii na jajka hahahaha

Mega, Simba lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No czyli dobrze pamietam: Zaleca się, aby u niemowląt karmionych wyłącznie piersią, pierwsze posiłki uzupełniające wprowadzić po ukończeniu 6. miesiąca życia.
    A z glutenem sie zobaczy. ;)

Z corka szlam wg tego schematu, okazala sie uczulona na wiekszosc, znalazlam swietna alergolog, kazala wszystko odstawic i zaczac podawac od nowa. Np. zoltko wielkosci glowki od zapalki, co 2 dzien podwajac objetosc. Inne produkty podobnie. To ta lekarka od matematyki w alergologii. Kobieta mi dziecko z alergii wyprowadzila i bede jej wdzieczna po grob.
    Nie wszystkie dzieciaki da sie wstawic w takie same ramy, niestety.
    Pusur córka alergię odziedziczyła po Tobie czy ojcu?

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martadidinio - ja jestem zainteresowana fotelikiem i matą - ale ja mieszkam w Krakowie - nie wiem jak z przesyłk

iwcia77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dzieki za info.
    Nie wiem jeszcze jak zrobie, pol lyzeczki dziennie to jest bardzo duzo, niestety. Jesli Adas bedzie taki sam jak jego siostra, to gluten wejdzie u nas bardzo pozno. I chrzanie swiatowe towarzystwa. ;)
    I prawidłowo :P

Pusurek lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam taki zajob - że nie jestem w stanie Was nadrobić normalnie...co przeczytam i chcę się odnieść - to mam kolejne strony do nadrobienia i tak w kółko...

caffe, Iwone, Mega, mysza1975, iwcia77, ania.g, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Megasna, ale ja tak nie mowilam. Przeczytaj jeszcze raz, albo powiem Pani, ze czytasz bez zrozumienia i Pani Ci kaze zostac na dodatkowe zajecia! :P
    Pisalam, ze jak dziecko zasnie, to mozna robic wszystko, ale faza zasypiania jest kluczowa i buczenie w tym momencie dziecku do ucha odkurzaczem wydaje mi sie niemoralne. ;)
    Sory no, miałam w chuj prasowania, zmieniłam pościel i ledwo paczę wiec pewnie czytam bez zrozumienia ;) :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 22:49

Sabina, Pusurek, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    mam taki zajob - że nie jestem w stanie Was nadrobić normalnie...co przeczytam i chcę się odnieść - to mam kolejne strony do nadrobienia i tak w kółko...
    a dlaczego masz taki zajob?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur ale ja też tak miałam, np ugryzc chleba z masłem, ale tylko ugryzc czy dzemu truskawkowego. To oczywiście to tylko przyklady, to byl caly system zywienia,bo jak Młoda wysypalo, to miałam ścisłą dietę. Każdy alergen był wprowadZany długo i etapami.
    Wracając do glutenu, to ja robiłam tak, na odrobinie wody gotowalam lyzeczke kaszki manny i to podawałam Młodej. Na początku to wiesz ile zjadala ;-) symbolicznie ;-) ale dzięki tej lekarce Młoda wyszła z alergii. Choć niewiele matek ja lubi, bo jest wymagająca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 22:55

Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Pusur córka alergię odziedziczyła po Tobie czy ojcu?
    Po nas obojgu. Adas ma tate wolnego od alergii, wiec moze bedzie nieco lepiej.

Iwone, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wieczorowa pora

Mega bo pytała ,macduska bo idzie jutro

Byliśmy w sobotę z G na BOGOWIE :)
    Dla mnie film REWELACJA ,są momenty dramatyczne ale i można się pośmiać ,a KOT w roli Zbyszka Religi super jest :D
    i pierwszy raz w kinie wtedy kiedy powaga tego wymagała była cisza,żadnych chichów czy komentarzy a była prawie cała sala ludzi...ogólnie wrażenia pozytywne po obejrzeniu filmu a ostatni kadr wymiata

macduska, Sabina, Mega, Iwone, mysza1975, iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po kilku dniach bez nabiału - młody wciąż się spina i boli go brzuch..była dziś położna - raczej wykluczyła uczulenie na laktozę - bo ona się objawia bólem brzucha zaraz po każdym karmieniu...a u nas owszem ból jest zwykle po karmieniu, ale co 5-6 karmienie, więc to po prostu problem z zaparciami i gazami. Znów zmiana diety - mam jeść tak, jak ja bym miała zaparcia...czyli śliwki, jabłka, kefiry i otręby...no zobaczymy....

caffe, Sabina, Mega, moremi, Iwone, samira, mysza1975, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni czyżbyś za mną tęskniła jak mnie nie było :P

a co d programów to oglądam troszkę tych ....jak Mam Talenta,Top Model,Oddaj fartucha czy Master Che-ff...;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 22:55

iwcia77, Reni lubią tę wiadomość

‹‹ 4911 4912 4913 4914 4915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ