35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMega wrote:Oj Pusur nie przeznaczaj, chodziło mi zeby nie wyłączać telewizora i chodzić w skarpetkach, szeptać do siebie lub w ogóle nie gadać bo dziecko śpi.
Pisalam, ze jak dziecko zasnie, to mozna robic wszystko, ale faza zasypiania jest kluczowa i buczenie w tym momencie dziecku do ucha odkurzaczem wydaje mi sie niemoralne.MartaDidinio, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pusurek wrote:Oh, ja zawsze dojadalam resztki po corce. Moze nie zupki, ale deserki... A te jogurtowe... bajka!
i żeby była jasność, resztki to z racji tego, ze mały je niewiele to on dojada
ja głównie opylam słoiczek
MartaDidinio, iwcia77, Reni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo czyli dobrze pamietam: Zaleca się, aby u niemowląt karmionych wyłącznie piersią, pierwsze posiłki uzupełniające wprowadzić po ukończeniu 6. miesiąca życia.
A z glutenem sie zobaczy.
Z corka szlam wg tego schematu, okazala sie uczulona na wiekszosc, znalazlam swietna alergolog, kazala wszystko odstawic i zaczac podawac od nowa. Np. zoltko wielkosci glowki od zapalki, co 2 dzien podwajac objetosc. Inne produkty podobnie. To ta lekarka od matematyki w alergologii. Kobieta mi dziecko z alergii wyprowadzila i bede jej wdzieczna po grob.
Nie wszystkie dzieciaki da sie wstawic w takie same ramy, niestety.MartaDidinio, caffe, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:No czyli dobrze pamietam: Zaleca się, aby u niemowląt karmionych wyłącznie piersią, pierwsze posiłki uzupełniające wprowadzić po ukończeniu 6. miesiąca życia.
A z glutenem sie zobaczy.
Z corka szlam wg tego schematu, okazala sie uczulona na wiekszosc, znalazlam swietna alergolog, kazala wszystko odstawic i zaczac podawac od nowa. Np. zoltko wielkosci glowki od zapalki, co 2 dzien podwajac objetosc. Inne produkty podobnie. To ta lekarka od matematyki w alergologii. Kobieta mi dziecko z alergii wyprowadzila i bede jej wdzieczna po grob.
Nie wszystkie dzieciaki da sie wstawic w takie same ramy, niestety. -
Pusurek wrote:Dzieki za info.
Nie wiem jeszcze jak zrobie, pol lyzeczki dziennie to jest bardzo duzo, niestety. Jesli Adas bedzie taki sam jak jego siostra, to gluten wejdzie u nas bardzo pozno. I chrzanie swiatowe towarzystwa.Pusurek lubi tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Megasna, ale ja tak nie mowilam. Przeczytaj jeszcze raz, albo powiem Pani, ze czytasz bez zrozumienia i Pani Ci kaze zostac na dodatkowe zajecia!
Pisalam, ze jak dziecko zasnie, to mozna robic wszystko, ale faza zasypiania jest kluczowa i buczenie w tym momencie dziecku do ucha odkurzaczem wydaje mi sie niemoralne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 22:49
Sabina, Pusurek, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPusur ale ja też tak miałam, np ugryzc chleba z masłem, ale tylko ugryzc czy dzemu truskawkowego. To oczywiście to tylko przyklady, to byl caly system zywienia,bo jak Młoda wysypalo, to miałam ścisłą dietę. Każdy alergen był wprowadZany długo i etapami.
Wracając do glutenu, to ja robiłam tak, na odrobinie wody gotowalam lyzeczke kaszki manny i to podawałam Młodej. Na początku to wiesz ile zjadalasymbolicznie
ale dzięki tej lekarce Młoda wyszła z alergii. Choć niewiele matek ja lubi, bo jest wymagająca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 22:55
Pusurek, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywitam wieczorowa pora
Mega bo pytała ,macduska bo idzie jutro
Byliśmy w sobotę z G na BOGOWIE
Dla mnie film REWELACJA ,są momenty dramatyczne ale i można się pośmiać ,a KOT w roli Zbyszka Religi super jest
i pierwszy raz w kinie wtedy kiedy powaga tego wymagała była cisza,żadnych chichów czy komentarzy a była prawie cała sala ludzi...ogólnie wrażenia pozytywne po obejrzeniu filmu a ostatni kadr wymiata
macduska, Sabina, Mega, Iwone, mysza1975, iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
po kilku dniach bez nabiału - młody wciąż się spina i boli go brzuch..była dziś położna - raczej wykluczyła uczulenie na laktozę - bo ona się objawia bólem brzucha zaraz po każdym karmieniu...a u nas owszem ból jest zwykle po karmieniu, ale co 5-6 karmienie, więc to po prostu problem z zaparciami i gazami. Znów zmiana diety - mam jeść tak, jak ja bym miała zaparcia...czyli śliwki, jabłka, kefiry i otręby...no zobaczymy....
caffe, Sabina, Mega, moremi, Iwone, samira, mysza1975, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni czyżbyś za mną tęskniła jak mnie nie było
a co d programów to oglądam troszkę tych ....jak Mam Talenta,Top Model,Oddaj fartucha czy Master Che-ff...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 22:55
iwcia77, Reni lubią tę wiadomość