X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    bo samych żółtek nie zje
    więc je rozbełtuje w mleku
    /QUOTE]

o to ja tak robię swojemu 11 latkowi, tylko w budyniu :-)

EwaT lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    jak nie karmisz z piersi to cała reszta jest sztuczna lub gotowana
    oprócz zółtek....zółtko to życie
    Ale alergen. I za wczesnie podany moze byc niefajny.
    Ale Tomcio z waszej rodziny, to zeberka i schabowy pewnie zaraz bedzie wciagal nosem. Ze smazona cebula! ;)

MartaDidinio, caffe, BISCA, moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidinio wrote:
    Ja sie wszedzie pozapisywalam, do Gerbera i hippa tez...
    Tez cos daja? Ale wszystkim trzeba dane sprzedac, wystarczy, ze sie sprzedalam Bobovicie. ;)

MartaDidinio, caffe, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daja... Moje dane ogolnie dostepne, wiec nie jest to problem dla mnie...Ale Bobovita najlepsza!
    Pusurek wrote:
    Tez cos daja? Ale wszystkim trzeba dane sprzedac, wystarczy, ze sie sprzedalam Bobovicie. ;)

Pusurek, caffe, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale alergen. I za wczesnie podany moze byc niefajny.
    Ale Tomcio z waszej rodziny, to zeberka i schabowy pewnie zaraz bedzie wciagal nosem. Ze smazona cebula! ;)
    hehe, na to wygląda, nic mu nie jest i zauwazyła ze sie potrafi lepiej wzrokiem skupic na czyms...daje mu równiez olej budwigowy do mleka po 10 kropli na butle....ratuje go czym moge mojego skarbuszka ;)

MartaDidinio, Pusurek, caffe, macduska, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz dostalam poradnik zywienia juniora. Ciekawe rzeczy...
    MartaDidinio wrote:
    Daja... Moje dane ogolnie dostepne, wiec nie jest to problem dla mnie...Ale Bobovita najlepsza!

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidinio wrote:
    Teraz dostalam poradnik zywienia juniora. Ciekawe rzeczy...
    Przelecialam Gerbera i Hippa i oni tylko daja gazetki chyba. To mi tyle makulatury nie trza, zaufam Bobovicie. :)

MartaDidinio, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipp wysyla sloiki i kupony do Rossmana...gerber tez sloiki... trzymam je na czarna godzine, chociaz owoce czesto daje ze slokow...
    Pusurek wrote:
    Przelecialam Gerbera i Hippa i oni tylko daja gazetki chyba. To mi tyle makulatury nie trza, zaufam Bobovicie. :)

Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te słoiczki, które kupiłam to fajna sprawa :P bo i matka się pożywi :P wpierdzielałam az mi się uszy trzęsły :P :P :P

Pusurek, MartaDidinio, macduska, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    hahahaha, masz taką samą taktykę jak ja :P :P :P

Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Moremi skoncz juz plywac na tej łajbie i chodz nas zarazac ciążowo!!!Gdzie Ty sie wloczysz???
    Jestem :)
    Dzisiaj nie miałam kiedy skoczyć na betę, ale może jutro mi się uda. Jak będę miała na piśmie, a jeszcze lepiej - na zdjęciu, to będę zarażać.

Co do kotów - jeden kocha i nie odstępuje mnie na krok, drugi ucieka, a mała jak zwykle jest w nastroju "nie dotykaj mnie".
    Nie czuję się ciążowo. Dopiero dzisiaj zaczęły lekko piersi pobolewać.

Iwone, macduska, kapturnica, MartaDidinio, BISCA, caffe, ania.g, Mega, mysza1975, iwcia77, Simba, Mala79 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Mega Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    zjadłam z pół kilograma śledzi w rożnej postaci - niech mnie ktoś dobije...

http://www.iv.pl/images/55475705996853988459_thumb.jpg
    Mniam mniam mniam ....

macduska lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Te słoiczki, które kupiłam to fajna sprawa :P bo i matka się pożywi :P wpierdzielałam az mi się uszy trzęsły :P :P :P
    Oh, ja zawsze dojadalam resztki po corce. Moze nie zupki, ale deserki... A te jogurtowe... bajka! :D

MartaDidinio, caffe, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mleko w proszku i kaszki opylam na sucho...
    caffe wrote:

Pusurek, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidinio wrote:
    Ja mleko w proszku i kaszki opylam na sucho...
    ja dzis skosztowałam tego banana z gerbera i sie grubo zastanawiam co dodaja że jest aż taki słodki,...a pisze ze bez cukru karwa

Mega lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur ostatnio w Polsce zmienił się sposób odżywiania niemowląt. Też się zdziwiłam 6 lat temu, bo przy starszym były inne zalecenia.

Aktualnie zaleca się wprowadzanie glutenu w postaci kleiku glutenowego lub kaszki manny jeden raz dziennie ok. pół łyżeczki.

Zarówno u niemowląt karmionych piersią, jak i mlekiem modyfikowanym rekomenduje się wprowadzanie glutenu nie wcześniej niż w 5. miesiącu życia, ale nie później niż pod koniec 6. miesiąca, zgodnie z zasadą wprowadzania każdego nowego produktu uzupełniającego – począwszy od małych ilości (pół łyżeczki dziennie) i stopniowo zwiększając objętość każdego następnego dnia. Jeśli dziecko będzie dobrze tolerowało gluten, wówczas wprowadzić go na stałe do jadłospisu.
    Zgodnie z aktualnymi wytycznymi wszystkich światowych i polskich towarzystw zajmujących się żywieniem niemowląt, nie ma najmniejszego powodu, aby opóźniać wprowadzanie jakichkolwiek produktów do diety dziecka, w tym właśnie glutenu, co więcej istnieją przesłanki naukowe, że zbyt późny kontakt z niektórymi alergenami pokarmowymi (wprowadzanie produktów >9.–12. mż.) może mieć negatywny wpływ na zdrowie dziecka i zwiększać w przyszłości ryzyko występowania niektórych chorób np. alergicznych.

moremi, ania.g, Mega, mysza1975, iwcia77, Mala79 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Pusur ostatnio w Polsce zmienił się sposób odżywiania niemowląt. Też się zdziwiłam 6 lat temu, bo przy starszym były inne zalecenia.

Aktualnie zaleca się wprowadzanie glutenu w postaci kleiku glutenowego lub kaszki manny jeden raz dziennie ok. pół łyżeczki.

Zarówno u niemowląt karmionych piersią, jak i mlekiem modyfikowanym rekomenduje się wprowadzanie glutenu nie wcześniej niż w 5. miesiącu życia, ale nie później niż pod koniec 6. miesiąca, zgodnie z zasadą wprowadzania każdego nowego produktu uzupełniającego – począwszy od małych ilości (pół łyżeczki dziennie) i stopniowo zwiększając objętość każdego następnego dnia. Jeśli dziecko będzie dobrze tolerowało gluten, wówczas wprowadzić go na stałe do jadłospisu.
    Zgodnie z aktualnymi wytycznymi wszystkich światowych i polskich towarzystw zajmujących się żywieniem niemowląt, nie ma najmniejszego powodu, aby opóźniać wprowadzanie jakichkolwiek produktów do diety dziecka, w tym właśnie glutenu, co więcej istnieją przesłanki naukowe, że zbyt późny kontakt z niektórymi alergenami pokarmowymi (wprowadzanie produktów >9.–12. mż.) może mieć negatywny wpływ na zdrowie dziecka i zwiększać w przyszłości ryzyko występowania niektórych chorób np. alergicznych.
    mój już spożywa gluten od mniej wiecej 2 tygodni

Sabina lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Uff, bo juz myslalam, ze jestem nienormalna. ;)
    Nie, wiedzialam, ze jestem normalna, ale dziwie sie, ze tak wiele osob promuje zycie i spanie w halasie jako norme. Pewnie, ze i do zasypiania w halasie mozna sie przyzwyczaic, do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic, kota mozna przyzwyczaic, zeby jadl ptasia karme, ale po co? ;)
    Oj Pusur nie przeznaczaj, chodziło mi zeby nie wyłączać telewizora i chodzić w skarpetkach, szeptać do siebie lub w ogóle nie gadać bo dziecko śpi. :D

Aasiula super ze to nie zapalenie płuc, zdrówka dla młodego

Iwone, Pusurek, kapturnica, macduska lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:

Dzieki za info.
    Nie wiem jeszcze jak zrobie, pol lyzeczki dziennie to jest bardzo duzo, niestety. Jesli Adas bedzie taki sam jak jego siostra, to gluten wejdzie u nas bardzo pozno. I chrzanie swiatowe towarzystwa. ;)

MartaDidinio, Iwone, caffe, Mega lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    mój już spożywa gluten od mniej wiecej 2 tygodni
    dziecko karmione piersią nie powinno dostawać nic innego, do czasu ukończenia 6 m-c.ż ale to tylko zalecenia, Ty jako matka masz prawo żywić dziecko inaczej

caffe lubi tę wiadomość

‹‹ 4910 4911 4912 4913 4914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ