X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    mam taki zajob - że nie jestem w stanie Was nadrobić normalnie...co przeczytam i chcę się odnieść - to mam kolejne strony do nadrobienia i tak w kółko...
    Sekretarka potrzebna od zaraz! ;)

Bozia3, Mega, mysza1975, iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    kaczki manny
    nie słyszałam o takich kaczkach hahahah, a gdzie je można upolować? ;) ;) :P

Sabina, Mega, mysza1975, iwcia77, BISCA, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    a dlaczego masz taki zajob?
    ja nie wiem..:) albo go karmię, albo przebieram, albo spędzam 3 godziny na spacerze, potem nie mam czasu prasować, jakiś obiad ugotować - ciągle nas ktoś odwiedza...potem znów ona sra za przeproszeniem, wszystko ubabrane - ostatnio jak wystrzelił, to łóżeczko, ja i dywan w gównie..:). Potem kąpiel, płacze no i robi się północ - 3 pobudki w nocy...jakiś kosmos..:) Ja chyba jestem za stara na takie zabawy..;)

caffe, samira, Mega, moremi, Iwone, macduska, mysza1975, iwcia77, ania.g, BISCA, Bliska 77, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja pediatra kazała wprowadzać produkty od 4 miesiąca mimo ze karmiłam piersią, na początek po łyżeczce soku jabłkowego - uwielbialysmy hippa, wiem ze dobre bo sama dopijalam ;)

Iwone, samira lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od tygodnia mam napisac o pojemniku na pieluchy i zapominam! Angel Care. Fajny, super szczelny, pieluchy wpadaja na dno, nie trzeba ich wciskac. Ogarnia smierdzaca sprawe. ;)

samira, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Po nas obojgu. Adas ma tate wolnego od alergii, wiec moze bedzie nieco lepiej.
    w takim razie mając takie doświadczenia już z córką, może lepiej jakbyś wprowadzała pokarmy pod kontrolą lekarza.

Mega lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    po kilku dniach bez nabiału - młody wciąż się spina i boli go brzuch..była dziś położna - raczej wykluczyła uczulenie na laktozę - bo ona się objawia bólem brzucha zaraz po każdym karmieniu...a u nas owszem ból jest zwykle po karmieniu, ale co 5-6 karmienie, więc to po prostu problem z zaparciami i gazami. Znów zmiana diety - mam jeść tak, jak ja bym miała zaparcia...czyli śliwki, jabłka, kefiry i otręby...no zobaczymy....
    śliwki? sorry, ale pestkowych się nie je. Podobnie otręby mogą powodować wzdęcia.

Moim zdaniem, sorry, że to powiem, ale swoimi poradami to położna Ci "rozłożyła" małego.

samira, Pusurek, Iwone, Bliska 77, Reni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    nie słyszałam o takich kaczkach hahahah, a gdzie je można upolować? ;) ;) :P
    Już poprawiłam ;-)Zgago

caffe, Mega, Iwone, iwcia77, kapturnica lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja chyba jestem za stara na takie zabawy..;)
    Za późno na narzekanie ;)

Ćwicz nogi żeby Cię nie bolały jak będziesz stała w oknie i na niego wyglądała czy już wraca z imprezy czy nie ;)

Bozia3, Sabina, Mega, macduska, mysza1975, iwcia77, BISCA, Bliska 77, Reni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    po kilku dniach bez nabiału - młody wciąż się spina i boli go brzuch..była dziś położna - raczej wykluczyła uczulenie na laktozę - bo ona się objawia bólem brzucha zaraz po każdym karmieniu...a u nas owszem ból jest zwykle po karmieniu, ale co 5-6 karmienie, więc to po prostu problem z zaparciami i gazami. Znów zmiana diety - mam jeść tak, jak ja bym miała zaparcia...czyli śliwki, jabłka, kefiry i otręby...no zobaczymy....
    U mojej corki uczulenie na laktoze nie objawialo sie bolem. Ale byly reakcje skorne i ohydne, pieniste, smierdzace kupy. Roznie to widocznie bywa.
    Espumisan dziala czy nie dajesz? Lezenie na brzuszku nie pomaga na odgazowanie sie?

caffe, Mega, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Już poprawiłam ;-)Zgago
    no qrwa, nie poprawiaj :P

a tak fajnie było.... ;)

Sabina, moremi, mysza1975, iwcia77, Simba, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    w takim razie mając takie doświadczenia już z córką, może lepiej jakbyś wprowadzała pokarmy pod kontrolą lekarza.
    Tu nie ma lekarzy. ;) takich lekarzy. Mam juz troche dowiadczenia po corce, bedziemy po prostu ostrozni. :)

Sabina, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze jedno co do Religi ,zmarł w marcu 2009 - 3miesiace przed moim bratem,myślę ze jakby bart trafił do jego kliniki w Zabrzu to teraz by żył :(

Sabina, iwcia77, Reni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    no qrwa, nie poprawiaj :P

a tak fajnie było.... ;)
    Chcialabys... nie ma bata ;-)

caffe, Mega, kapturnica lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    U mojej corki uczulenie na laktoze nie objawialo sie bolem. Ale byly reakcje skorne i ohydne, pieniste, smierdzace kupy. Roznie to widocznie bywa.
    Espumisan dziala czy nie dajesz? Lezenie na brzuszku nie pomaga na odgazowanie sie?
    no właśnie on ma super cerę i normalne kupy - za prawie każdym razem mu się odbija, na brzuszku leży, ale bez rewelacji. Zażywał esputicon - ja tam poprawy nie widzę za bardzo....dziś kupiłam bobotic forte - zobaczymy czy to mu pomoże...dodatkowo daję mu pić trochę letniej, przegotowanej wody i rumianku....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 23:03

Pusurek lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    śliwki? sorry, ale pestkowych się nie je. Podobnie otręby mogą powodować wzdęcia.

Moim zdaniem, sorry, że to powiem, ale swoimi poradami to położna Ci "rozłożyła" małego.
    a w szpitalu po urodzeniu podawali nam prawie codziennie otręby z mlekiem na śniadanie - chyba nie ma reguły....

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia a próbowałaś lekko masować brzuszek, ciepłe okłady? Moja tez miała straszne kołki do 3 miesiąca, pomagało noszenie na malpke z dłonią pod brzuszkiem :)

Bliska 77 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadam spać.
    Dobrej nocy!

Ps. Moremi <3

moremi, mysza1975, iwcia77, kapturnica lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Chcialabys... nie ma bata ;-)
    Sabina hoduje kaczkę manną :P jak chcecie żeby dzieci jadły posiłki zdrowe i nie miały po nich alergii, to musicie do niej pisać żeby Wam ten produkt przysłała :P :P :P

Mega, mysza1975, iwcia77, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedziałam co chciałam ,idę sobie ,nikt mnie nie słucha :P

pa dobranoc :)

Sabina, macduska, iwcia77, kapturnica lubią tę wiadomość

‹‹ 4912 4913 4914 4915 4916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ