X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dupek hamowac implantacje????what?

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja chcialam na maxa, ale bylam gotowa wyrzec sie tego szczescia dla dobra szeroko pojetej rodziny. ;)
    O ja glupia. ;)

No i piknie. Ja tez sie zastanawialam nad taka pania bo mam 140 metrow do pucowania ale:
    1) moj m sprzata
    2) jest nas tylko dwoje, nie mam wymowki ze przy dziecku zmeczona itd. Dlatego musze miec szybko dziecko

Pusurek, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    To ja też spróbuję ten mix z wodą i sodą bo już nie wyrabiam...
    Jest smaczniejsza wersja - pół szklanki ciepłej wody, niecała łyżeczka cukru (zależy czy lubisz słodkie bardzo czy nie), po rozpuszczeniu dodajesz troszkę kwasku cytrynowego, Na koniec soda, mieszasz energicznie i masz napój gazowany o własnościach zdrowotnych :) Ja to stosowałam w ciąży, bo myślałam, że zdechnę od zgagi :/

Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde pietole chyba jednak kaze sewypisac lutke Mi akurat smak tej doustnej nie przeszkadza..Dosc ze dupek drozszy 10krotnie od lutki to jeszce piszesz takie rewelacje????Zlapalam moremi szoka ..ehhhh Ale jak ma sie kolo20dnia owu to ile by ten cykl trwal??Przy stosowaniu dupka przeciez nie zawsze pojawia sie w jego trakcie @

Mega lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Jest smaczniejsza wersja - pół szklanki ciepłej wody, niecała łyżeczka cukru (zależy czy lubisz słodkie bardzo czy nie), po rozpuszczeniu dodajesz troszkę kwasku cytrynowego, Na koniec soda, mieszasz energicznie i masz napój gazowany o własnościach zdrowotnych :) Ja to stosowałam w ciąży, bo myślałam, że zdechnę od zgagi :/
    Ha znam to!! na kaca sie to pilo..z tym ze zamiast kwasku sie dawalo lyzeczke octu..To tzw sodówka ...Nawet dobre..A jak kaca leczylo 8)

ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ok. Plan działania mamy. Wizyta umówiona i wszystkie leki po kolei omówione.
    Dowiedziałam się też, że na ostatnim sympozjum naukowcy wskazali, że dupka powinno się jak najpóźniej stosować - przy owulacji w 14 dniu dopiero od 20 dc, bo ponoć wcześniej może hamować implantację. On mówi, że sam nie wie już co o tym wszystkim myśleć, bo te teorie zmieniają się jak w kalejdoskopie. Mam się zjawić w 11 dc, bo wcześniej jedzie na jakieś szkolenie. Od razu też powiedział, że w każdej chwili może mi wystawić skierowanie do kliniki leczenia niepłodności.
    Ja pierdziu. I weź tu zajdź w ciążę, jak oni co do teorii nie są zgodni :/

ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ha znam to!! na kaca sie to pilo..z tym ze zamiast kwasku sie dawalo lyzeczke octu..To tzw sodówka ...Nawet dobre..A jak kaca leczylo 8)
    Dokładnie :) U nas to też sodówka :) mniam

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja pierdziu. I weź tu zajdź w ciążę, jak oni co do teorii nie są zgodni :/
    ja tez juz zdurnialam po tym co napisala..Zawsze mowia dupek 2dni po skoku tempki lub potwierdzonej owulce...

Bliska 77 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    ja tez juz zdurnialam po tym co napisala..Zawsze mowia dupek 2dni po skoku tempki lub potwierdzonej owulce...
    Ja brałam od 16dc, czyli ok 4 dni po owulce

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba trza wrocic do starej ale jarej lutki..Naturalny progesteron to naturalny ...Chyba eh,,,
    Dzis hit jedynki -popieluszko..To dla tych co lubia o czasach komuny poogladac co nie co.. 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 20:34

EwaT, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Chyba trza wrocic do starej ale jarej lutki..Naturalny progesteron to naturalny ...Chyba eh,,,
    Dzis hit jedyni popieluszko..To dla tych co lubia o czasach komuny poogladac co nie co.. 8)
    No właśnie rzecz w tym, że czy to sztuczny, czy naturalny progesteron ma za zadanie rozpulchnić macicę i ponoć nie można z tym wystartować za wcześnie, tylko w okolicach implantacji. Ale jak on to mówi - to są na razie naukowe teorie, dlatego my się trzymamy starego planu - 2 dni po owulce.

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    No i piknie. Ja tez sie zastanawialam nad taka pania bo mam 140 metrow do pucowania ale:
    1) moj m sprzata
    2) jest nas tylko dwoje, nie mam wymowki ze przy dziecku zmeczona itd. Dlatego musze miec szybko dziecko
    I to jest doskonaly powod, zeby miec dziecko. ;)
    Tak samo jak faceci, w koncu moga sobie kupic kolejke elektryczna ( auto RC, gokarta - niepotrzebne skreslic ;) ), ktorej nie mieli w dziecinstwie, jak sie juz syn urodzi. ;)

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Tak samo jak faceci, w koncu moga sobie kupic kolejke elektryczna ( auto RC, gokarta - niepotrzebne skreslic ;) ), ktorej nie mieli w dziecinstwie, jak sie juz syn urodzi. ;)
    To ja już się boję co mój sobie kupi... na poprzednią gwiazdkę dostał helikopter ;)

kapturnica, Sabina, Pusurek, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    I tu masz racje..Moj jak na usg wyszlo , ze bedzie syn to se kupil kolejke elektryczna hehe...Nadmienie ,ze mlody sie nia kompletnie nie interesante..Ale tatus jak najbardziej =D

Sabina, Pusurek, Bursztyn, Mega, dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    To ja już się boję co mój sobie kupi... na poprzednią gwiazdkę dostał helikopter ;)
    Adas jeszcze sie nie urodzil, a juz mial mala maszyne polerujaca do lakieru... Hobby tatusia - detailing. ;)

kapturnica, moremi, dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    cos w stylu Thermomix-a ? moja kolezanka ma taki - gdyby bylo mnie stac to tez bym sobie go kupila. z troszke tanszych to widzialam chicco de longhi.

http://www.chiccodelonghiandme.com/it/babymeal_caratteristiche.asp
    Nie Iwciu.

Ja chcę urządzenie z gotowaniem na parę i blendowaniem, typowo dla dzieci. Cenowo to od ok. 200 zł do 600 zł.

Ja wybrałam wstępnie takie za 370zł

iwcia77 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzej jak na corke kup sobie lalke..Powaznie zaczne obawiac sie wtedy ze cos sie dzieje 01icon_lol2.gif

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze zdrowie Dziewczeta :)
    Wlasnie czerwone wytrawne zostalo odkorkowane

Sabina, kapturnica, Pusurek, Mega, moremi, ania.g, samira, Bliska 77, dorbie, iwcia77, Mala79 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Wasze zdrowie Dziewczeta :)
    Wlasnie czerwone wytrawne zostalo odkorkowane
    Burszta to korzystajac z tego ze w ciaze zachodze dopiero za jakies 2tygodnie to chyba tez sobie cos naleje..Moze aroniowke 8) Zdrowko =D

Sabina, moremi, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:

Co to , to nie ! Moj m ma juz synka. Wiec partyjki PS, gadki o samochodach i gra w pilke : dosc !
    Ma byc pani do sprzatania a ja z moja laleczka na szopingu zeby kupic sukieneczki, kokardki i inne pierdoly Dla malych ksiezniczek.

kapturnica, Pusurek, moremi, samira, Bliska 77, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
‹‹ 5016 5017 5018 5019 5020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ