X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Dziewczyny, jaki wiesiołek lepiej kupić, kaps oeparol czy olej? Czy inne? I ile tego?
    Brałam w kapsułkach oeparol.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam, ze oeparol i gal mają po 500mg, a trzeba po 1500 do 3000mg. I to dopiero działa po 3 cyklach :-)

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Czytalam, ze oeparol i gal mają po 500mg, a trzeba po 1500 do 3000mg. I to dopiero działa po 3 cyklach :-)
    u mnie dziala odrazu
    mam angielskiego wieska, 1000 mg w tabletce, biore 2-3 dziennie
    bierze sie tylko do owulki, po owul. juz nie bo moze powodowac (mikro)skurcze macicy

dorbie, kapturnica, Simba, moremi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Dawaj przepis ;)
    Ciasto polazlam do Biedronki i wzielam to czerwone francuskie co jest teraz na promocji, 1 serek mascarpone, 3 duze pomarancza, 1 jajko, smietana 30%, cukier puder, cukier zwykly

Przyszlam zapalilam piekarnik ustawilam na 4rke (mam zwykly bez zadnego termoobiegu bo jest na gaz) poczekalam az sie rozgrzal, wstawilam ciasto(jest okragle) wiec zrobilam z niego kwadrata a te resztki ulozylam na 4 rech brzegach, ponakluwalam widelcem, posypalam troche zwyklym cukrem, na wierzch wzielam jajko roztrzepalam posmarowalam ciasto , staralam skorke od pomaranczy (wczesniej wyparzylam) i do piekarnika
    w tym czasie co sie pieklo ok 25 min ciasto
    ubilam smietane 30% z odrobina soli i cukru, dodalam serek mascarpone i sok z pomaranczy okolo 4rech lyzek do smaku, pokroilam na czastki pomarancze (byly bardzo slodkie wiec juz sobie miod odpuscilam) i na ostudzone ciasto dodalam na srodek ten dodatek posypalam starta czekolada i to tyle

Mam nadzieje ze piszac z pracy zrozumiesz mnie bo sie spiesze i jak zwykle nie stosuje przecinkow za co sorryy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 12:35

dorbie, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Byc moze ja tak nie lubie i dlatego jezdzi ze mna prawym a nie lewym pasem ..
    A moze jezdzi prawym pasem bo lewy to raczej sluzy do wyprzedzania? Przynajmniej tak stanowi kodeks ruchu drogowego 8) heheheh

Pusur 180 w dojczland??To u nich normalka ....Tam grzeja ile fabryka dala...
    Przypominam sobie jak pracowalam w dusseldorfie i gosc co mnie mial odwiez na sindbada spoznil sie..220 srednia predkosc..Nie przecze,zrobilo mi sie slabo i balam sie ze popuszcze ze strachu....Zdrowaske zdarzylo mi sie zmowic w chwili slabosci...

Mega, Pusurek, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    u mnie dziala odrazu
    mam angielskiego wieska, 1000 mg w tabletce, biore 2-3 dziennie
    bierze sie tylko do owulki, po owul. juz nie bo moze powodowac (mikro)skurcze macicy
    Umnie tez od razu...Ale zauwazylam ze poranna lyzka oleju budwigowego dziala jeszcze lepiej..I jego mozna wciskac kazdego dnia 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 12:41

Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Ciekawie sie robi, a w gatkach czysto... ;)
    Moze wreszcie ruszysz zielona fale???Ja tam chetnie dolacze w kolejnym miesiacu..Nawet powiedzialabym , ze nie pogniewam sie hehehe

Mala79, Mega, moremi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Ciasto polazlam do Biedronki i wzielam to czerwone francuskie /QUOTE]

Poczytaj sklad tego pseudo ciasta franciskiego...Nawet z lupa nie znajdziesz tam masła..A prawdziwe ciasto francuskei robi sie z masla i ciasta podstawowego pierogowego..Kiedys kupilam nie patzrac na sklad w sklepie..Jak przeczytalam zczego zrobione i dodatek alk etylowego i kw cytrynowyto poszedl w kosz..Najwieksze swinstwo jakie moze byc..Tak samo jak i pseud swieze pieczywo w lidlu i biedronie..Taaa swieze z ciasta gleboko mrozonego co najmniej pol roku wczesniej i z dodatkami calej tablicy mendelejewa..

Bursztyn, paszczakin lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Umnie tez od razu...Ale zauwazylam ze poranna lyzka oleju budwigowego dziala jeszcze lepiej..I jego mozna wciskac kazdego dnia 8)
    tez chyba przejde na olej
    i dodatkowo smakuje mi :)

Mega, moremi lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tez chyba przejde na olej
    i dodatkowo smakuje mi :)
    Mi tez powiem Ci Nie wiem czy wiesz alo patrz jak kupujesz czy jest przechiwywany w lodowce..Inaczej chVja stoi..To jeden z niewielu olejow ktory musi siedziec w lodowce by nie stracil swojejwartosci..

Bursztyn, Mega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Mi tez powiem Ci Nie wiem czy wiesz alo patrz jak kupujesz czy jest przechiwywany w lodowce..Inaczej chVja stoi..To jeden z niewielu olejow ktory musi siedziec w lodowce by nie stracil swojejwartosci..
    tak, wiem :)
    powinien byc jescze w ciemnym szkle

Mega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tak, wiem :)
    powinien byc jescze w ciemnym szkle
    Dokladniasto 8)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A moze jezdzi prawym pasem bo lewy to raczej sluzy do wyprzedzania? Przynajmniej tak stanowi kodeks ruchu drogowego 8) heheheh
    Quote:

Tyle to wiem jesli chodzi o zasade ruchu drogowego ale mnie chodzilo o autostrade w Niemczech akurat... Nie zebym sie wymadrzala...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 13:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Mala79 wrote:
    Ciasto polazlam do Biedronki i wzielam to czerwone francuskie /QUOTE]

Poczytaj sklad tego pseudo ciasta franciskiego...Nawet z lupa nie znajdziesz tam masła..A prawdziwe ciasto francuskei robi sie z masla i ciasta podstawowego pierogowego..Kiedys kupilam nie patzrac na sklad w sklepie..Jak przeczytalam zczego zrobione i dodatek alk etylowego i kw cytrynowyto poszedl w kosz..Najwieksze swinstwo jakie moze byc..Tak samo jak i pseud swieze pieczywo w lidlu i biedronie..Taaa swieze z ciasta gleboko mrozonego co najmniej pol roku wczesniej i z dodatkami calej tablicy mendelejewa..

No widzisz to ze mnie ujowa matka ale i mnie samej to smakowalo, to byl moj pierwszy raz z tym ciastem, poszlam na skroty
    A teraz droga Kapto mi pokazalas sklad i sie z tym zle czuje ...

• Mega Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    i ile tego pic? A w zamian kapsułki?ile szt? Slyszalam, ze 6?
    Kapsulki 3razy dziennie po dwie, olej lniany ja brałam 3 łyżki na dzien

Mala79, dorbie, moremi lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta daj przepis na ciasto francuskie masz jakis sprawdzony ????

Mega, moremi lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn, cie zaprosilam to sobie obejrzysz:-)

Tempki mierze o dziwnych godzinach, albo po bezsennej nocy, to nawet nie wszystkie wpisuje, ale i tak są niskie, czuje tez po biuscie, ze wyrzut progesteronu nie nastąpił. Był wczesniej, ale wtedy innych objawów nie było...
    Czyli u mnie na 99,9% bez owulacji, ale może około 7dpo wynikającego z testów owu sobie pójdę progesteron zrobic...

Bursztyn, mam tak jak ty, popieram in vitro obiema rękami i nogą nawet również, ale sama mam wiele obaw, głownie związanych z głową :-( o ile wiesz co mam na myśli...
    Cos tam we mnie kołacze, w większości obaw związanych z tym, ze moja ciąża nie była książkowa i bezproblemowa...

Ale dziś ciastowo:-)

Aha, jestem tak ujową panią domu, ze nawet nie slyszalam o thermomixie..
    Wreszcie w czymś jestem najlepsza :-P

kapturnica, Bursztyn, Mega, moremi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza cisza.
    Myśle ze na czas porodu trzeba dawać mężom tymczasowe hasło dostępu do forum. No bo jak to tak?

Dzien dobry i słoneczny :)

O 16ej ma do nas wpaść córka M ktora jest przejazdem z matka w bruksie. Ale postanowiłam byc chujowe panią domu, bo mnie ostatnio wkurwila jak do niej zadzwoniłam po operacji jej ojca i powiedziałam ze wszystko jest ok, choć nikt mnie o to nie prosił. A ta gowniara mowi do mnie: dzieki za telefon ale ja sie za bardzo nie denerwowałam, bo przecież to nie było nic co by zagrażało zyciu.
    No fuckin comment.
    Leże i mam wszystko w dupie.

Elfik, Bursztyn, Mega, Mala79, moremi, inessa, Sabina, Reni, paszczakin, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS co to jest "kofana"?
    Chyba wiem - Renatę Beger kiedyś zapytano o ONZ i ona wtedy zabłysła (nie pierwszy raz) i mówiła Annana Kofana na Kofi Annan'a. :)

ania.g, Elfik, Bursztyn, Mega, Bozia3, moremi, inessa, Sabina, Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Kapta daj przepis na ciasto francuskie masz jakis sprawdzony ????

w necie znajdziesz w ciul przepisow na prawdziwe ciasto francuskie..Troche z nim roboty bo trzeba je przewalkowywac i co chwile schladzac..Nie zrobisz je w godzine..
    Laska tu ma fajnie wsio po kolei wyjasnione wiec prosciej jest wstawic mi linka..Zobaczysz kolosalna roznice w smaku ciasta z prawdziwego masla, Nie uzywaj mixow bo to gowno z olejami roslinnymi jest.Ja zawsze jak juz sie biore za zrobienie ciasta to robie co najmniej z kg maki potem porcjuje i gotowe mroze..A jak potzrebuje np. na kremowki to hyc rozmrazam jakies i gotowe...

http://www.slodkiefantazje.pl/przepisy/3456/ciasto-francuskie---przepis-podstawowy

Bursztyn, Mega, Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 5023 5024 5025 5026 5027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ