35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
dorbie wrote:Czytalam, ze oeparol i gal mają po 500mg, a trzeba po 1500 do 3000mg. I to dopiero działa po 3 cyklach
mam angielskiego wieska, 1000 mg w tabletce, biore 2-3 dziennie
bierze sie tylko do owulki, po owul. juz nie bo moze powodowac (mikro)skurcze macicydorbie, kapturnica, Simba, moremi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMega wrote:Dawaj przepis
Przyszlam zapalilam piekarnik ustawilam na 4rke (mam zwykly bez zadnego termoobiegu bo jest na gaz) poczekalam az sie rozgrzal, wstawilam ciasto(jest okragle) wiec zrobilam z niego kwadrata a te resztki ulozylam na 4 rech brzegach, ponakluwalam widelcem, posypalam troche zwyklym cukrem, na wierzch wzielam jajko roztrzepalam posmarowalam ciasto , staralam skorke od pomaranczy (wczesniej wyparzylam) i do piekarnika
w tym czasie co sie pieklo ok 25 min ciasto
ubilam smietane 30% z odrobina soli i cukru, dodalam serek mascarpone i sok z pomaranczy okolo 4rech lyzek do smaku, pokroilam na czastki pomarancze (byly bardzo slodkie wiec juz sobie miod odpuscilam) i na ostudzone ciasto dodalam na srodek ten dodatek posypalam starta czekolada i to tyle
Mam nadzieje ze piszac z pracy zrozumiesz mnie bo sie spiesze i jak zwykle nie stosuje przecinkow za co sorryyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 12:35
dorbie, Mega lubią tę wiadomość
-
Mala79 wrote:Byc moze ja tak nie lubie i dlatego jezdzi ze mna prawym a nie lewym pasem ..
heheheh
Pusur 180 w dojczland??To u nich normalka ....Tam grzeja ile fabryka dala...
Przypominam sobie jak pracowalam w dusseldorfie i gosc co mnie mial odwiez na sindbada spoznil sie..220 srednia predkosc..Nie przecze,zrobilo mi sie slabo i balam sie ze popuszcze ze strachu....Zdrowaske zdarzylo mi sie zmowic w chwili slabosci...Mega, Pusurek, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:u mnie dziala odrazu
mam angielskiego wieska, 1000 mg w tabletce, biore 2-3 dziennie
bierze sie tylko do owulki, po owul. juz nie bo moze powodowac (mikro)skurcze macicyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 12:41
Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:Ciekawie sie robi, a w gatkach czysto...
Mala79, Mega, moremi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Mala79 wrote:Ciasto polazlam do Biedronki i wzielam to czerwone francuskie /QUOTE]
Poczytaj sklad tego pseudo ciasta franciskiego...Nawet z lupa nie znajdziesz tam masła..A prawdziwe ciasto francuskei robi sie z masla i ciasta podstawowego pierogowego..Kiedys kupilam nie patzrac na sklad w sklepie..Jak przeczytalam zczego zrobione i dodatek alk etylowego i kw cytrynowyto poszedl w kosz..Najwieksze swinstwo jakie moze byc..Tak samo jak i pseud swieze pieczywo w lidlu i biedronie..Taaa swieze z ciasta gleboko mrozonego co najmniej pol roku wczesniej i z dodatkami calej tablicy mendelejewa..Bursztyn, paszczakin lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:tez chyba przejde na olej
i dodatkowo smakuje miBursztyn, Mega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Mi tez powiem Ci Nie wiem czy wiesz alo patrz jak kupujesz czy jest przechiwywany w lodowce..Inaczej chVja stoi..To jeden z niewielu olejow ktory musi siedziec w lodowce by nie stracil swojejwartosci..
powinien byc jescze w ciemnym szkleMega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:A moze jezdzi prawym pasem bo lewy to raczej sluzy do wyprzedzania? Przynajmniej tak stanowi kodeks ruchu drogowego
heheheh
Quote:
Tyle to wiem jesli chodzi o zasade ruchu drogowego ale mnie chodzilo o autostrade w Niemczech akurat... Nie zebym sie wymadrzala...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 13:24
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Mala79 wrote:Ciasto polazlam do Biedronki i wzielam to czerwone francuskie /QUOTE]
Poczytaj sklad tego pseudo ciasta franciskiego...Nawet z lupa nie znajdziesz tam masła..A prawdziwe ciasto francuskei robi sie z masla i ciasta podstawowego pierogowego..Kiedys kupilam nie patzrac na sklad w sklepie..Jak przeczytalam zczego zrobione i dodatek alk etylowego i kw cytrynowyto poszedl w kosz..Najwieksze swinstwo jakie moze byc..Tak samo jak i pseud swieze pieczywo w lidlu i biedronie..Taaa swieze z ciasta gleboko mrozonego co najmniej pol roku wczesniej i z dodatkami calej tablicy mendelejewa..
No widzisz to ze mnie ujowa matka ale i mnie samej to smakowalo, to byl moj pierwszy raz z tym ciastem, poszlam na skroty
A teraz droga Kapto mi pokazalas sklad i sie z tym zle czuje ... -
dorbie wrote:i ile tego pic? A w zamian kapsułki?ile szt? Slyszalam, ze 6?
Mala79, dorbie, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bursztyn, cie zaprosilam to sobie obejrzysz:-)
Tempki mierze o dziwnych godzinach, albo po bezsennej nocy, to nawet nie wszystkie wpisuje, ale i tak są niskie, czuje tez po biuscie, ze wyrzut progesteronu nie nastąpił. Był wczesniej, ale wtedy innych objawów nie było...
Czyli u mnie na 99,9% bez owulacji, ale może około 7dpo wynikającego z testów owu sobie pójdę progesteron zrobic...
Bursztyn, mam tak jak ty, popieram in vitro obiema rękami i nogą nawet również, ale sama mam wiele obaw, głownie związanych z głowąo ile wiesz co mam na myśli...
Cos tam we mnie kołacze, w większości obaw związanych z tym, ze moja ciąża nie była książkowa i bezproblemowa...
Ale dziś ciastowo:-)
Aha, jestem tak ujową panią domu, ze nawet nie slyszalam o thermomixie..
Wreszcie w czymś jestem najlepsza
kapturnica, Bursztyn, Mega, moremi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Mysza cisza.
Myśle ze na czas porodu trzeba dawać mężom tymczasowe hasło dostępu do forum. No bo jak to tak?
Dzien dobry i słoneczny
O 16ej ma do nas wpaść córka M ktora jest przejazdem z matka w bruksie. Ale postanowiłam byc chujowe panią domu, bo mnie ostatnio wkurwila jak do niej zadzwoniłam po operacji jej ojca i powiedziałam ze wszystko jest ok, choć nikt mnie o to nie prosił. A ta gowniara mowi do mnie: dzieki za telefon ale ja sie za bardzo nie denerwowałam, bo przecież to nie było nic co by zagrażało zyciu.
No fuckin comment.
Leże i mam wszystko w dupie.Elfik, Bursztyn, Mega, Mala79, moremi, inessa, Sabina, Reni, paszczakin, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
PS co to jest "kofana"?
Chyba wiem - Renatę Beger kiedyś zapytano o ONZ i ona wtedy zabłysła (nie pierwszy raz) i mówiła Annana Kofana na Kofi Annan'a.ania.g, Elfik, Bursztyn, Mega, Bozia3, moremi, inessa, Sabina, Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Mala79 wrote:Kapta daj przepis na ciasto francuskie masz jakis sprawdzony ????
w necie znajdziesz w ciul przepisow na prawdziwe ciasto francuskie..Troche z nim roboty bo trzeba je przewalkowywac i co chwile schladzac..Nie zrobisz je w godzine..
Laska tu ma fajnie wsio po kolei wyjasnione wiec prosciej jest wstawic mi linka..Zobaczysz kolosalna roznice w smaku ciasta z prawdziwego masla, Nie uzywaj mixow bo to gowno z olejami roslinnymi jest.Ja zawsze jak juz sie biore za zrobienie ciasta to robie co najmniej z kg maki potem porcjuje i gotowe mroze..A jak potzrebuje np. na kremowki to hyc rozmrazam jakies i gotowe...
http://www.slodkiefantazje.pl/przepisy/3456/ciasto-francuskie---przepis-podstawowy
Bursztyn, Mega, Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość