35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bursztyn wrote:to se kupie, fakt- dostepne i nie jakies cholernie drogie
apo winie- mimo ze kocham, mam zawsze kaca, nawet po 2 lampkach- ale co tam..i tak pije (nie codziennie)iwcia77, Bursztyn, moremi lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:to se kupie, fakt- dostepne i nie jakies cholernie drogie
apo winie- mimo ze kocham, mam zawsze kaca, nawet po 2 lampkach- ale co tam..i tak pije (nie codziennie)Bursztyn, moremi, macduska lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:tak, osmielilam sie poprosic Elfika o pdf zaraz po twojej reklamie ksiazki:) zaraz bede szukac tej "poloznej " tylko napisz kto to napisal
dzieki
kurczę, ja może swoich zdjęć więcj zamieszczać nie będę, jak potem ktoś się musi "osmielić" do mnie odezwać..
a mówiłam sobie, wiecej pudru, więcej pudru i zębów nie pokazuj...
))))))0
kapturnica, iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElfik wrote:Dorka, to ja teraz znowu na poważnie.
Ja wierzyłam mojemu ginowi, choć dziecko długo było "bardzo małe"
W końcu to znany lekarz...
Kiedy wybrałam się do lekarza, który własnie jest najlepszym specjalistą od usg prenatalnego byłam juz w stanie zatrucia ciążowego..
Lekarz powiedział mi, że żeby to dobrze zobaczyć, trzeba miec naprawdę dobry sprzęt, którego większość ginów po prostu nie ma...
Dorka, brak przepływów oznacza, ze Twoje dziecko jest niedożywione. Problemem nie jest to, że urodzi się małe i szczupłe. Problemem jest to, że mózg nie dostaje wystarczającej ilości substancji odzywczych...
Dlatego takie dzieci rodzą się jako hipotrofiki, czyli z większą głową, bo mądra natura to co dziecko dostaje ładuje w główkę, i chwała jej za to.
Accard to pewnie dobry poczatek. Nie bede się wypowiadać co do leczenia zapowbiegawczego,bo nie mam kompetencji.
Przy powazniejszej sytuacji idziesz do szpitala na patologię, dostajesz zastzryki clexane, dopegyt..
Pewnie w domu też można to robić jak stan nie jest zły.
Mnie lekarz w szpitalu od razu powiedział, ze ja terminu nie doczekam, że bedą starali się jak najdłużej utzrymac dziecko w brzuchu, ale zakończy się to szybszym porodem, bo dziecko tzeba bedzie wyciągnać, nie bedzie dostawało pozywienia i tlenu.
Niestety miał rację.
Warto by się dowiedzieć jakie leki są najlepsze, bo skutkiem ich brania jest obnizone napięcie męśniowe u dziecka.
Szczerze nie wiem czy w każdej sytuacji, kazdy lek dlatego teraz już bym poszukała informacji gdybym miała wybór..
Dorka, nie piszę tego żeby cię straszyć..
Zapytałas a ja niestety troszkę wiem na ten temat. Chodzi mi o to, że jesli idzie o dziecko warto nawet do Warszawy jechać...
Myslę, ze na początku wystarczą leki na rozrzedzenie krwi i pewnie można się w domu kłuć samemu..
I nie czekaj na nic, jak ja, proszę. Dla malucha kazdy tydzien jest ważny, sama wiesz...
Jak pomyslę, że cały człowiek z jego skomplkowanym organizmem tworzy się w okresie 38 tyg, nie do uwierzenia..
ALe przeciez dziecko naprawdę może być małe, tylko MIEJ TĄ PEWNOŚĆ.
Ja wciąż zmagam się z traumą, że nie zaufałam swojemu instynktowi i nie zareagowałam szybciej.
Czuję się z tego powodu chujową matką i nic i nikt na świecie tego nie zmieni..
Może jak córka jednoczesnie zdobędzie Nobla za odkrycie lekarstwa na raka i wygra olimpiadę w gimnastyce artystycznej, to sobie odpuszczę...moremi lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Orzechy brazylijskie wciskaj..Podobno lepiej oddzialywuja na endo niz winko
A w UK sa ogolniej dostepne i tansze niz w Pl
wina szczerze nie znoszą. Ja jak ksiondz A. wodę wolę, a i piwem nie pogardzę jak dobre.
Edit WÓDĘ! O wódę mi chodziło. I ja nie znoszę. Co za badziew.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 12:43
iwcia77, malgos741, Bozia3, Simba, macduska, kapturnica, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Elfik wrote:kurczę, ja może swoich zdjęć więcj zamieszczać nie będę, jak potem ktoś się musi "osmielić" do mnie odezwać..
a mówiłam sobie, wiecej pudru, więcej pudru i zębów nie pokazuj...
))))))0
wariatkamoremi, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Ania cudny twój Marcel już się zakochałam
Auto oddane do doktora, przywiózł mnie do roboty a do ddomu odwozi mnię koleżanka. Ale mi dobrze
iwcia77, paszczakin, samira, Mega, Sabina lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyElfik wrote:nie, chyba ze dwa tygodnie, to zależy czy jeżdzi na jakieś sympozja, czy coś tam
przyjmował dwa lub tzry dni w tygodniu, ale jak pani w recepcji powiesz, że ci bardzo zalezy bo dziecko chyba nie rozwija się prawidłowo, to cię wciśnie
tfu, tfu..
ja u niego ciązy nie prowadziałam, ale w nastepnej na pewno do niego na prenatalne i połówkowe
-
Laski, nie mam połoznej, ale polecę ksiązkę z Biedronki
"tata rządzi"
moze jeszcze jest, lekka i dla tatusiów się nada, taka z humorem napisana
za dużo nie polecę bo dopiero zaczęłam, ale z tego co ruszyłam - swietnaBozia3, macduska, iwcia77, Mala79 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny