X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Moremi clo moze dosc drastycznie uposledzac endometrium..Moglo to byc przyczyna slabego zagniezdzenia..Moze estrofem ci zaleci gin???
    Wiem, a po @ mam pewność, że tak było. Estrogen, estrogenem, a ja po wino się wybierak ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a jak to wyglada z terminami u niego? ciezko sie dostac?

nie, chyba ze dwa tygodnie, to zależy czy jeżdzi na jakieś sympozja, czy coś tam
    przyjmował dwa lub tzry dni w tygodniu, ale jak pani w recepcji powiesz, że ci bardzo zalezy bo dziecko chyba nie rozwija się prawidłowo, to cię wciśnie
    tfu, tfu..

ja u niego ciązy nie prowadziałam, ale w nastepnej na pewno do niego na prenatalne i połówkowe :)

• iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    nie mam pojecia - ja mam wersje drukowana. W pdf mam od elfika i malej "jezyk nimowlat" - ale to juz masz - tak?
    tak, osmielilam sie poprosic Elfika o pdf zaraz po twojej reklamie ksiazki:) zaraz bede szukac tej "poloznej " tylko napisz kto to napisal :) dzieki

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no065.gif
    Elfik wrote:
    Reni, no jak, przeciez to forum o wszytskim, nikt nikomu nie będzie mówił o czym można gadać, nawet jak będę trzy dni przynudzac o przepływach to co się rzucasz?
    Mam focha zarzucić, że to święty temat? I że taki potzrebny? ;)

Elfik, BISCA lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania! Jakie masz fajowe zdjęcie :-). Słodziak :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 12:24

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A i Dorka- powodzenia z "dokarmianiem" malej.. A ten lekarz cos doradzil? Moze Ci jakis skladnikow odzywczych brakuje, moze krew warto zbadac..
    On mi powiedział od razu, tylko proszę się nie martwić bo to nie jest jeszcze patologia ciąży bo dziecko mieści się w najniższych granicach normy tylko mamy to kontrolować. Mówił też że nie wie jak przebiegały dwie poprzednie ciąże, bo też tak mogło być ale później nadrobili i się urodzili więksi, że Niutka może jeszcze nadrobić.

iwcia77, dorbie, samira lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Wiem, a po @ mam pewność, że tak było. Estrogen, estrogenem, a ja po wino się wybierak ;)
    No i po orzechy tez sie wybierz ;) Pasowaloby ci spr jakie endo masz w okresie poowulacyjnym

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, chyba jednak spróbuję z tym karmieniem. Tak mi jakoś rura zmiękła jak się Marcel urodził. Teraz śpi a ja zamiast korzystać i też uciąć komara musiałam do Was zajrzeć :)

moremi, kapturnica, Reni, Bursztyn, iwcia77, Bozia3, malgos741, macduska, Pusurek, caffe, Dorka1979, Bliska 77, BISCA, kkisia, samira, gosia7122, Niuta, Mega, Mala79 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No i po orzechy tez sie wybierz ;) Pasowaloby ci spr jakie endo masz w okresie poowulacyjnym
    Sprawdza :-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Lekarz obejrzy mnie dopiero za tydzień, ale już teraz wiem, że poszło o endometrium. @ nie była jakaś obfita, a i krótko trwała. W najgorszy dzień byłam na basenie, zakupach i trochę sprzatalam (nie za dużo, bo wizerunek chpd trzeba utrzymać), czyli luzik.
    a ile mm endo? Bo u mnie cienkie, ok 8 mm

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    nie, chyba ze dwa tygodnie, to zależy czy jeżdzi na jakieś sympozja, czy coś tam
    przyjmował dwa lub tzry dni w tygodniu, ale jak pani w recepcji powiesz, że ci bardzo zalezy bo dziecko chyba nie rozwija się prawidłowo, to cię wciśnie
    tfu, tfu..

ja u niego ciązy nie prowadziałam, ale w nastepnej na pewno do niego na prenatalne i połówkowe :)

to nie jest tak tragicznie...myslalam ze miesiacami sie czeka ... mnie do niego skierowal ginex na usg po tym jak wyniki toxoplazmozy wyszly pozytywne ...:( - to juz stara historia z happy endem
    , wiec ja pomine

a u kogo prowadzilas ciaze ?

moremi lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Nie jest jakos bardzo cienkie te 8mm Podobno minimum 6mm musi byc do zagniezdzenia...

Bursztyn, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, jaki sliczny Marcel!!! :)

samira lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie jest jakos bardzo cienkie te 8mm Podobno minimum 6mm musi byc do zagniezdzenia...
    8 mam , bywalo 7, a raz 6
    to samo powiedzial mi moj gienek

kapturnica lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • moremi Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Nie sprawdziłam, bo byłam na rejsie. Wnioskuje na podstawie @. Przy poronieniu w listopadzie trzy dni z łóżka się nie ruszałam, bo była tak obfita. Różnica ogromna, a podobny etap. Teraz sprawdzę.

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Bozia, chyba jednak spróbuję z tym karmieniem. Tak mi jakoś rura zmiękła jak się Marcel urodził. Teraz śpi a ja zamiast korzystać i też uciąć komara musiałam do Was zajrzeć :)
    Marcelek - jaki przystojniak , ale ci zazdroszcze , ze juz go mozesz tulic :) <3

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    8 mam , bywalo 7, a raz 6
    to samo powiedzial mi moj gienek
    Orzechy brazylijskie wciskaj..Podobno lepiej oddzialywuja na endo niz winko ;) A w UK sa ogolniej dostepne i tansze niz w Pl :(

Bursztyn, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    no to super - nie martw sie, ze nic nie leci - po prostu go przystawiaj, niech sobie memła - i nie stresuj sie, za dzien, dwa - pojawi sie pokarm..:) a jakby potem ciezko szło - to przeciez zawsze mozesz sie wycofac. Gdyby Ci sie poraniły sutki - to psikaj je octeniseptem po kazdym przystawieniu i tego nie trzeba zmywac potem...

moremi, macduska lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Orzechy brazylijskie wciskaj..Podobno lepiej oddzialywuja na endo niz winko ;) A w UK sa ogolniej dostepne i tansze niz w Pl :(
    to se kupie, fakt- dostepne i nie jakies cholernie drogie
    apo winie- mimo ze kocham, mam zawsze kaca, nawet po 2 lampkach- ale co tam..i tak pije (nie codziennie) :)

kapturnica, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    dobre! już rozumiem dlaczego podoba ci się zwierzak dla syna Mcduski :)
    mnie się jego nazwa podoba

Dorka koniecznie konsultuj te przepływy i to od razu, nie ma czekania dwa tygodnie bo to wieki w odżywianiu dziecka! Moja była hipotroficzna i potem się okazało że przez pępowinę zapętloną, ale lekarz podejrzewał i niewydolność łożyska, ważne by działać! trzymam kciuki za dobrego fachowca z dobrym sprzetem
    no właśnie czytałam w necie o tej hipotrofii ale tam było że to głównie rozmiar brzuszka biorą pod uwagę jeśli chcą stwierdzić tą hipotrofię a u małej rozmiar brzuszka jest w normie i główka też, blisko granicy najniższej ale jest

‹‹ 5072 5073 5074 5075 5076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ