35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnycaffe wrote:Ja dzisiaj zapiekankę robię, może będzie na dwa dni. Ale poczekam na starszego zeby się małym zjął, on dla tej zapiekanki zrobi wszystko
Elfik, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, tak z ciekawosci, jak dlugi jest urlop macierzynski w PL i NO i B i GB ?
Tutaj 4 miesice, czyli idziecz na urlop srednio 1 miesiac przed porodem i wracasz do pracy jak dizecko ma 3 miesiace .... Wudaje mi sie ze to krotko ...iwcia77, Simba, samira, Pusurek lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:jesteś w Żeromskim? Ona tam miała rodzić- pisała chyba w ubiegły wtorek, że ma nieregularne skurcze i jedzie do szpitala
iwcia77, Iwone, Sabina lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnypo paru latach kombinowania z terminem porodu
czajenia się żeby płeć była odpowiednia
i comiesięcznym zimnym prysznicu w postaci braku ciąży
mam ochotę wywiesić transparent :
" chcę każde dziecko, obojętnie jakiej płci, obojętnie w jakim miesiącu urodzone, fajnie by było gdyby było zdrowe ale wezmę jakie dadzą !!!!"
Bozia3, Elfik, iwcia77, moremi, Viola, Reni, Bursztyn, kapturnica, BISCA, kkisia, Mega, dorbie, gosia7122, Sabina, samira, Pusurek, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
Mala79 wrote:A jaka robisz zapiekaneczke? Daj przepis bo u mnie juz glowa mala od wymyslania co ktorego dnia na obiad mam zapodac....
Składniki:
- makaron (penne lub kokardki - ja kupuję z lubelli, ważne żeby się nie rozciapał po ugotowaniu)
- plastry sera żółtego (gouda)
- 70-80 dag mięsa mielonego
- śmietana 18% (400ml)
- przecier pomidorowy (ja mam robiony w domu)
- cebula
- sól, pieprz, 1 łyżeczka oregano, 1 łyżeczka tymianku, chili
Sos:
Łączymy ze sobą śmietanę, przecier pomidorowy (ja do tej ilości śmietany dodaję dwa słoiczki - wielkości jak standardowa musztarda - domowego przecieru, tego sklepowego trzeba dodać wg uznania) oraz oregano i tymianek.
Mięso podsmażamy z cebulą przyprawiając solą, pierzem i chili.
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Połowę wykładamy do dużego naczynia żaroodpornego. Na to wylewamy połowę przygotowanego sosu. Następnie przykrywamy to serem. Na ser wykładamy całe podsmażone mięso. Teraz wykładamy pozostały makaron, na to znowu sos i ser.
Zapiekamy ok 40 min w 180C w piekarniku.Reni, iwcia77, Viola, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej!
ale WY produkujecie stron, dzisiaj czytałam chyba z godzine zanim doszłam do konca
u nas okropna pogoda akurat do spania
Bursztyn Ty sie dzis bzykaj a nie wymyślasz,ze juz po owulce - masz w oczach USG,ze wiesz o tym na 100 %
dacie rade
Reni jajeczka przyrastaja nie martw sie ale bzykanie Was nie ominie skoro chłopa nie ma w poniedziałek!
Viola
Paszczakin super,ze z Małym wszystko dobrze
Dorka
oj nie pamietam wiecej co miałam napisac przepraszam!!!
Ja dzisiaj zaczynam 10 tc i mdłosci mnie nadal trzymają do tego mega zmeczenie masakra jakas do tego arytmia mnie meczy zwłaszcza popłudniami i mimo brania leku.
Dobrego dnia,smacznych obiadówWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 14:51
macduska, Reni, iwcia77, moremi, Bursztyn, gosia7122, Simba, dorbie, malgos741, Dorka1979, Sabina, samira, BISCA lubią tę wiadomość
-
Caffe czy pomidory z puszki bez skórek się do tego nadają?
dostałam całą zgrzewkę w naturalnej zalewie czy jakoś tak i za cholere nie wiem do czego to daćcaffe wrote:Składniki:
- przecier pomidorowy (ja mam robiony w domu)
iwcia77, caffe lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Caffe czy pomidory z puszki bez skórek się do tego nadają?
dostałam całą zgrzewkę w naturalnej zalewie czy jakoś tak i za cholere nie wiem do czego to daćReni, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:po paru latach kombinowania z terminem porodu
czajenia się żeby płeć była odpowiednia
i comiesięcznym zimnym prysznicu w postaci braku ciąży
mam ochotę wywiesić transparent :
" chcę każde dziecko, obojętnie jakiej płci, obojętnie w jakim miesiącu urodzone, fajnie by było gdyby było zdrowe ale wezmę jakie dadzą !!!!"
o, a kombinowałaś na płeć?
Z jedzeniem i takimi tam też?
kapturnica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja lubię pomidorówkę taką starą prlowską ma być kwaśna z ryżem i ze śmietaną
a nie jakieś bazylie, czosnki.. to już nie jest pomidorówka!iwcia77, kapturnica, Viola, Elfik, Mega, Simba, gosia7122, BISCA, moremi lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:DOskonaly tytul na jakis doktorat z czegos
z ekskrementologii
moglabym rozszerzyc tytul zeby ujac inne aspekty- olfatologiczne i organoleptyczneWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 15:15
Reni, Simba lubią tę wiadomość