WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluski do których do środka wkłada się farsz z mięsa. Podobnie jak knedle ze śliwkami

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Kluski do których do środka wkłada się farsz z mięsa. Podobnie jak knedle ze śliwkami
    Ja robiłam i bardzo mi smakują. A najbardziej smakowały mi kartacze, ale dodatkowo po ugotowaniu je podsmażyłam i były pyszne. Polecam.

Iwone lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja robiłam i bardzo mi smakują. A najbardziej smakowały mi kartacze, ale dodatkowo po ugotowaniu je podsmażyłam i były pyszne. Polecam.
    Podasz mi przepis?

• EwaT Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Dzięki za link.

Można tez oliwę z oliwek dodawać :)
    pewnie, ja mu daje z sienia lnianego do mleka pare kropel
    własnie mu dałam masła do ciepłego mleka-zasnał w trakcie picia :)

caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Podasz mi przepis?
    Ja to z internetu połączyłam kilka przepisów, tzn. wybierałam opcję która mi będzie teoretycznie smakowała, bez jakiś udziwnień. Także nie mam jednego przepisu :( Ale ten poniższy wydaje mi się być ok i gdybym miała jeszcze raz robić kartacze, to własnie z tego przepisu.

http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/kartacze/

Z moich doświadczeń wiem, że ja wolę farsz z ugotowanego wcześniej mięsa niż ze smażonego surowego. Ten farsz robię wilgotny, nie suchy. Żeby taki był można dodać trochę wywaru z jego gotowania.

U mnie nie jedzą mięsa z rosołu, więc ja go wyciągam i mrożę. Gdy mam ochotę np. na krokiety, to własnie robię je z takiego mięsa i są bardzo wilgotne wewnątrz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 15:01

Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Ewa ale nie przesadź z masłem do obiadku wystarczy.

Mówią żeby dziecku nie przyprawiać ale ja się nie słuchałam i na początek szczyptę soli dawałam do obiadków, nawet tych słoikowych

caffe lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Fajnie, że zjada stały pokarm, czyli nie będzie z niego niejadek :)

Do tego blendera dołączyli książeczkę z przepisami, ale jest ich zaledwie kilka.
    Na tej stronie, do której link podałaś http://babyonline.pl/tluszcz-w-diecie-dziecka-czy-dziecko-powinno-jesc-maslo-margaryne-oliwe,dieta-malego-dziecka-artykul,15375,r1p2.html jest jeszcze odnośnik do "8 sposobów na owoce", też ciekawe propozycje.

Trzeba by kiedyś się pokusić i zebrać to wszystko w jeden dokument i sobie druknąć. Może kiedyś się pobawię.

iwcia77, megan8, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja to z internetu połączyłam kilka przepisów, tzn. wybierałam opcję która mi będzie teoretycznie smakowała, bez jakiś udziwnień. Także nie mam jednego przepisu :( Ale ten poniższy wydaje mi się być ok i gdybym miała jeszcze raz robić kartacze, to własnie z tego przepisu.

http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/kartacze/

Z moich doświadczeń wiem, że ja wolę farsz z ugotowanego wcześniej mięsa niż ze smażonego surowego. Ten farsz robię wilgotny, nie suchy. Żeby taki był można dodać trochę wywaru z jego gotowania.

U mnie nie jedzą mięsa z rosołu, więc ja go wyciągam i mrożę. Gdy mam ochotę np. na krokiety, to własnie robię je z takiego mięsa i są bardzo wilgotne wewnątrz.
    Dzięki Cafe, jak będę później na komputerze to zobaczę ten link, z komórki się nie da. Ja też wolę wilgotne mięso.

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ewa ale nie przesadź z masłem do obiadku wystarczy.

Mówią żeby dziecku nie przyprawiać ale ja się nie słuchałam i na początek szczyptę soli dawałam do obiadków, nawet tych słoikowych
    Można przyprawiać suszonymi lub świeżymi ziołami. Pewnie trzeba się dowiedzieć jakie można w danym momencie.

Iwone, nie dziwię się, że przyprawiałas słoiczki, bo mój starszy jak dostał kiedyś potrawę ze słoiczka, to pluł jak diabli. Przyzwyczajony był, ze ja tez odrobinę doprawiałam zupki, które mu sama gotowałam.

A tak w ogóle, to z czasem dziecko zacznie jeść z dorosłymi, pod warunkiem, że rzeczywiście potrawy nie będą ostre.

Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no pewnie, że chcę - drukarkę mam w pracy - to mogłabym dwustronnie to druknąć..
    jeśli możesz to mi wyślij proszę.. [email protected]
    wyslane

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Bisca- badanie glukozy przelozone na poniedzialek :)

dzien dobry- sobota zapowiada sie slonecznie:)

jak juz pisalam - wczoraj odbylo sie wielkie otwarcie " parasola w dupie" ( ja sie spoznilam 30 min) i podchodzi do mnie starszy facet i sie pyta " co nosze w brzuchu" ja na to ze " chlopczyk" a on mi kladzie reke na brzuchu, bez pytania - ja piana na twarzy, agresor sie wlacza- a on mowi " niech Bog go poblogoslawi" a potem patrze, ze ma Ewangelie pod pacha , bo koloratki to nie mial i okazalo sie ze ksiadz ...poswiecil nam nowe biuro :)...czy wy ciezarowki tez sie zapieniacie jak obce facety wam sie tak spoufalaja i tykaja waszego brzucha??? kobiety mi tak nie przeszkadzaja , ale dziady to juz dla mnie inwazja mojego terytorium...hm - mam zryta beretke???

zadnych obcych lap na moim brzuchu- jak urosnie to bede z pila tarczowa chodzic ;) niezaleznie od plci.. juz kiedys o tym rozmawialysmy- o wielkosci "strefy prywatnej"- nie znosze jak obcy podchodzada do mnie zbyt blisko, o dotykaniu nie mowiac. Uciski, klepaki, glaskanie jest zarezerwowane dla najblizszych- przyjaciol i rodziny, w mlodosci nie jeden facet w pape dostal za fizyczne niechciane zaloty..

takze nie, dla mnie to nie jest zryta beretka, ze sie oburzasz, ze Cie obcy dziad dotyka..

Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, czy mogę cie prosić o wrzucenie przepisu na zapiekankę który ostatnio podawałaś? Wrzuć go jeśli możesz do przepisów naszych? Z góry dzięki :-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli nas czyta jakaś mama która ma chore dziecko z zd udostępniam link jeżeli chodzi o żywienie (jak ważna jest kurkuma miedzy innymi) niestety po angielsku ale jezli bedzie trzeba to prosze napisac na priv a przetłumacze

http://healthyfamiliesforgod.com/2012/03/nutritional-prevention-and-support-for-down-syndrome/

moremi, iwcia77, peppapig, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    mam pytanie: jak na wykresie zaznacza sie seks oralny? :)

tak samo jak masturbacje.. porownanie do inseminacji totalnie chybione..

EwaT, moremi, iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega i jak centki schodza ? Mnie wlasnie glowa zaczela bolec :-(

Mega lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu mi się zaczął weekend :-)

EwaT, Mala79, Sabina, iwcia77, Iwone, peppapig lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie wszyskie? chlejo? ;)

Simba, iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    gdzie wszyskie? chlejo? ;)
    Ja niestety a moze stety z niepijacych jestem a obecnie jestem w pracy jeszcze troche

EwaT, iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Trzeba by kiedyś się pokusić i zebrać to wszystko w jeden dokument i sobie druknąć. Może kiedyś się pobawię.

Zrobilam tylko z tych dwoch stron 8 sposobow na i i 7 waznych faktow chcesz w jednym linku tylko najpierw musze go gdzies wpakowac co by wisial na jakims serwie

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Mega i jak centki schodza ? Mnie wlasnie glowa zaczela bolec :-(
    niestety nie...

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 5168 5169 5170 5171 5172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ