35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwone wrote:Kluski do których do środka wkłada się farsz z mięsa. Podobnie jak knedle ze śliwkami
Iwone lubi tę wiadomość
-
Iwone wrote:Podasz mi przepis?
Ale ten poniższy wydaje mi się być ok i gdybym miała jeszcze raz robić kartacze, to własnie z tego przepisu.
http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/kartacze/
Z moich doświadczeń wiem, że ja wolę farsz z ugotowanego wcześniej mięsa niż ze smażonego surowego. Ten farsz robię wilgotny, nie suchy. Żeby taki był można dodać trochę wywaru z jego gotowania.
U mnie nie jedzą mięsa z rosołu, więc ja go wyciągam i mrożę. Gdy mam ochotę np. na krokiety, to własnie robię je z takiego mięsa i są bardzo wilgotne wewnątrz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 15:01
Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
EwaT wrote:pewnie, ja mu daje z sienia lnianego do mleka pare kropel
własnie mu dałam masła do ciepłego mleka-zasnał w trakcie picia
Mówią żeby dziecku nie przyprawiać ale ja się nie słuchałam i na początek szczyptę soli dawałam do obiadków, nawet tych słoikowych
caffe lubi tę wiadomość
-
EwaT wrote:pewnie, ja mu daje z sienia lnianego do mleka pare kropel
własnie mu dałam masła do ciepłego mleka-zasnał w trakcie picia
Do tego blendera dołączyli książeczkę z przepisami, ale jest ich zaledwie kilka.
Na tej stronie, do której link podałaś http://babyonline.pl/tluszcz-w-diecie-dziecka-czy-dziecko-powinno-jesc-maslo-margaryne-oliwe,dieta-malego-dziecka-artykul,15375,r1p2.html jest jeszcze odnośnik do "8 sposobów na owoce", też ciekawe propozycje.
Trzeba by kiedyś się pokusić i zebrać to wszystko w jeden dokument i sobie druknąć. Może kiedyś się pobawię.iwcia77, megan8, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Ja to z internetu połączyłam kilka przepisów, tzn. wybierałam opcję która mi będzie teoretycznie smakowała, bez jakiś udziwnień. Także nie mam jednego przepisu
Ale ten poniższy wydaje mi się być ok i gdybym miała jeszcze raz robić kartacze, to własnie z tego przepisu.
http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/kartacze/
Z moich doświadczeń wiem, że ja wolę farsz z ugotowanego wcześniej mięsa niż ze smażonego surowego. Ten farsz robię wilgotny, nie suchy. Żeby taki był można dodać trochę wywaru z jego gotowania.
U mnie nie jedzą mięsa z rosołu, więc ja go wyciągam i mrożę. Gdy mam ochotę np. na krokiety, to własnie robię je z takiego mięsa i są bardzo wilgotne wewnątrz.
caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Iwone wrote:Ewa ale nie przesadź z masłem do obiadku wystarczy.
Mówią żeby dziecku nie przyprawiać ale ja się nie słuchałam i na początek szczyptę soli dawałam do obiadków, nawet tych słoikowych
Iwone, nie dziwię się, że przyprawiałas słoiczki, bo mój starszy jak dostał kiedyś potrawę ze słoiczka, to pluł jak diabli. Przyzwyczajony był, ze ja tez odrobinę doprawiałam zupki, które mu sama gotowałam.
A tak w ogóle, to z czasem dziecko zacznie jeść z dorosłymi, pod warunkiem, że rzeczywiście potrawy nie będą ostre.Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:no pewnie, że chcę - drukarkę mam w pracy - to mogłabym dwustronnie to druknąć..
jeśli możesz to mi wyślij proszę.. [email protected] -
iwcia77 wrote:Bisca- badanie glukozy przelozone na poniedzialek
dzien dobry- sobota zapowiada sie slonecznie:)
jak juz pisalam - wczoraj odbylo sie wielkie otwarcie " parasola w dupie" ( ja sie spoznilam 30 min) i podchodzi do mnie starszy facet i sie pyta " co nosze w brzuchu" ja na to ze " chlopczyk" a on mi kladzie reke na brzuchu, bez pytania - ja piana na twarzy, agresor sie wlacza- a on mowi " niech Bog go poblogoslawi" a potem patrze, ze ma Ewangelie pod pacha , bo koloratki to nie mial i okazalo sie ze ksiadz ...poswiecil nam nowe biuro...czy wy ciezarowki tez sie zapieniacie jak obce facety wam sie tak spoufalaja i tykaja waszego brzucha??? kobiety mi tak nie przeszkadzaja , ale dziady to juz dla mnie inwazja mojego terytorium...hm - mam zryta beretke???
zadnych obcych lap na moim brzuchu- jak urosnie to bede z pila tarczowa chodzicniezaleznie od plci.. juz kiedys o tym rozmawialysmy- o wielkosci "strefy prywatnej"- nie znosze jak obcy podchodzada do mnie zbyt blisko, o dotykaniu nie mowiac. Uciski, klepaki, glaskanie jest zarezerwowane dla najblizszych- przyjaciol i rodziny, w mlodosci nie jeden facet w pape dostal za fizyczne niechciane zaloty..
takze nie, dla mnie to nie jest zryta beretka, ze sie oburzasz, ze Cie obcy dziad dotyka..
Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
jeżeli nas czyta jakaś mama która ma chore dziecko z zd udostępniam link jeżeli chodzi o żywienie (jak ważna jest kurkuma miedzy innymi) niestety po angielsku ale jezli bedzie trzeba to prosze napisac na priv a przetłumacze
http://healthyfamiliesforgod.com/2012/03/nutritional-prevention-and-support-for-down-syndrome/moremi, iwcia77, peppapig, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
EwaT wrote:mam pytanie: jak na wykresie zaznacza sie seks oralny?
tak samo jak masturbacje.. porownanie do inseminacji totalnie chybione..EwaT, moremi, iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No w końcu mi się zaczął weekend
EwaT, Mala79, Sabina, iwcia77, Iwone, peppapig lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnycaffe wrote:Trzeba by kiedyś się pokusić i zebrać to wszystko w jeden dokument i sobie druknąć. Może kiedyś się pobawię.
Zrobilam tylko z tych dwoch stron 8 sposobow na i i 7 waznych faktow chcesz w jednym linku tylko najpierw musze go gdzies wpakowac co by wisial na jakims serwieiwcia77 lubi tę wiadomość