35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwcia, powodzenia z wynikami w takim razie. Tez mnie to badanie ciekawi, o ile nasz gin kiedykolwiek mi je przepisze. jak na razie maialm tylko toxo i CMV i nie zapowiada sie nic innego
i dzien dobry!iwcia77, Simba, malgos741, Bliska 77, Mega, Sabina lubią tę wiadomość
-
Kaptur, co to za nowy awatar? Znowu Cie nie bede poznawac przez kilka dni, a jak sie przyzwyczaje to Ty zmieniasz.. To powinno byc zakazane, wszak tu wiele bab o ograniczonej mozliwosci umyslu (czyt. budyn)..
Koncert mnie wczoraj skonfudowal. Simba, nawet nie wiesz jak sie cieszylam, ze z nami nie poszliscie- mialabym totalne wyrzuty sumienia! Szlismy na koncert goscia ktory sie zwie Yann Tiersen, filmowa taka, bajkowa muza. A jako start-up dali jakas kapele rokowa, ktora napierdzialala basami i perkusja tak, ze myslalam, ze zejde. Dziecie na razie jeszcze nie slyszy, ale wibra z glosnikow na bank dala mu popalic. W kazdym razie- nie zdazylismy zalapac sie na miejsca siedzace, wiec po 2h stania mialam tak po kokarde, ze wyszlismy przed koncem koncertu, ktory byl calkiem calkiem.. Zanim dosnulismy sie na pociag i do domu bylam prawie snieta- zasnelam chyba 30 sekund po znalezieniu sie w lozku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:47
iwcia77, Reni, Bliska 77, kapturnica, Mega, ania.g, moremi, Sabina, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:Spac mi sie chce ...jestem po 2 pobraniu...
no wiesz Iwcia, cukier Ci na bank wywala po takiej dawce, a jak zaczyna schodzic to zgon..
ale jak wrocisz do doma to najpierw zdjecie nam musisz pokazac, bo ja tez sie nie zalapalam..iwcia77, Bliska 77, Mega, moremi, Sabina lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:Czyli to przez ten cukier mam taki zjazd do bazy ??? No ale czy to oznacza ze nie toleruje cukru i mam cukrzyce ????
sorry za moze glupie pytania alem kompletnie zielona... czekam na 3 przelew...
nie, kompletnie nie- to normalna reakcja..
po dostarczeniu takiej ilosci cukru ma sie przez jakis czas hiperpowera, a potem zjazd i to kompletnie normalne..
zaraz poszukam ci wytlumaczenia tego w jakims normalnym jezyku (znaczy nie biol-chem)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 10:08
Iwone, Bliska 77, Mega, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:Czyli to przez ten cukier mam taki zjazd do bazy ??? No ale czy to oznacza ze nie toleruje cukru i mam cukrzyce ????
sorry za moze glupie pytania alem kompletnie zielona... czekam na 3 przelew...
Spokojnie, Twoje odczucia o niczym niepokojącym nie świadcząBliska 77, paszczakin, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
faken, nie moge nic znalesc..
no ale wyglada to tak- po przyjeciu tak duzej dawki glukozy poziom cukru we krwi gwaltownie rosnie. Wtedy do akcji wchodzi insulina- produkuje ja trzustka- w przypadku prawidlowych reakcji powinna ona po jakims czasie ten poziom cukru obnizyc (1-2h). Normalnie takich dawek nie przyjmujesz, wiec insulina z trzuski hulnie nieziemsko, tak ze poziom glukozy w koncu spadnie ponizej normalnego powodujac chwilowa hipoglikemie, czyli niedobror glukozy we krwi. Mozg wola o cukier, nie dostaje, wiec zwalnia. Sennosc jest tego objawem.
Wiec raczej nalezy sie przejmowac jesli po 3 godzinach masz ADHDznaczy trzustka nie pracuje odpowidnio i nie wydziela odpowiedzniej do walki z glukoza dawki insuliny.
Ja od 4 lat nie jadlam cukru ani weglowodanow prostych. Jak mi sie to cale rzyganie zaczelo musialam zaczac jesc bagietki i ziemniory (wysoki indeks glikemiczny), bo nic innego nie trawilam. Jako,ze trzustke mam calkiem wypoczeta, walila mi na te niespodziewne dawki weglowadanow taka odpowiedzia, ze mialam piekna hustawke energii. Teraz sie juz uspokolo, ja powoli odstawiam to gowniane zarcie, bo zaczynam normalne rzeczy trawic.. Niemniej jak machne cole albo jakies cukierki, to dalej mam takie reakcje..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 10:24
Bliska 77, Mega, iwcia77, Iwone, moremi, Sabina lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:nie, kompletnie nie- to normalna reakcja..
po dostarczeniu takiej ilosci cukru ma sie przez jakis czas hiperpowera, a potem zjazd i to kompletnie normalne..
zaraz poszukam ci wytlumaczenia tego w jakims normalnym jezyku (znaczy nie biol-chem)
iwcia77, Iwone lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a o kartony można się zabić tak jak Hanka z M jak miłość
Pusurek wrote:Na kartony to sie szlugi bierze.Pusurek, kapturnica, Mega, iwcia77, Simba, Iwone, moremi, Bliska 77, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzin dybry.
Chcialam z rana pocwaniakowac jak zawsze, ze karmie dziecie i siedze na ovu. Ale dzis sie nie udalo. Najpierw syn wytargal mi cycka, a potem wziety do odbekniecia ulal mi polowe do stanika ( dopiero co sie wykapalam i nie zdazylam godziwie ubrac ). Mozecie mi mowic: mleczna krowka.
Milego dnia.kapturnica, Reni, BISCA, Mega, iwcia77, moremi, peppapig, Bliska 77, Sabina, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
wrocilam i ledwo zyje...zaraz ide spac bo nie wyrobie .. po 10 min po podaniu mi tego soczku to odjechalam w poczekalni...zasnelam, budzil mnie tylko przeciag otwieranych ciagle drzwi wejsciowych...nie mam zadnego adhd...wyniki 31 pazdziernika...ale sie boje...nie chce mi sie jakiejs diety przestrzegac i latac po diabetologach ...nic mi sie nie chce...
wrzucam fote dla tych ktore nie mialy okazji wczoraj zobaczyc ...
Mega- jutro wysle testy z wirusami..dzis nie dam rady ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 18:24
kapturnica, ania.g, paszczakin, Mega, Iwone, moremi, peppapig, gosia7122, Bliska 77, Niuta lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:faken, nie moge nic znalesc..
no ale wyglada to tak- po przyjeciu tak duzej dawki glukozy poziom cukru we krwi gwaltownie rosnie. Wtedy do akcji wchodzi insulina- produkuje ja trzustka- w przypadku prawidlowych reakcji powinna ona po jakims czasie ten poziom cukru obnizyc (1-2h). Normalnie takich dawek nie przyjmujesz, wiec insulina z trzuski hulnie nieziemsko, tak ze poziom glukozy w koncu spadnie ponizej normalnego powodujac chwilowa hipoglikemie, czyli niedobror glukozy we krwi. Mozg wola o cukier, nie dostaje, wiec zwalnia. Sennosc jest tego objawem.
Wiec raczej nalezy sie przejmowac jesli po 3 godzinach masz ADHDznaczy trzustka nie pracuje odpowidnio i nie wydziela odpowiedzniej do walki z glukoza dawki insuliny.
Ja od 4 lat nie jadlam cukru ani weglowodanow prostych. Jak mi sie to cale rzyganie zaczelo musialam zaczac jesc bagietki i ziemniory (wysoki indeks glikemiczny), bo nic innego nie trawilam. Jako,ze trzustke mam calkiem wypoczeta, walila mi na te niespodziewne dawki weglowadanow taka odpowiedzia, ze mialam piekna hustawke energii. Teraz sie juz uspokolo, ja powoli odstawiam to gowniane zarcie, bo zaczynam normalne rzeczy trawic.. Niemniej jak machne cole albo jakies cukierki, to dalej mam takie reakcje..
dzieki za wyjasnieniepaszczakin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iwone wrote:Iwcia po takim obciążeniu glukozą to jest normalne że masz takie odczucia, jakby nie było, to dostałaś sporą dawkę cukru. Teraz najważniejsze jest żeby ten poziom po odpowiednim czasie spadał.
Spokojnie, Twoje odczucia o niczym niepokojącym nie świadcząIwone, Mega lubią tę wiadomość