35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Pusurek wrote:Dziwne. Chociaz wyniki krwi moga byc pewnie nastepnego dnia, ale to tylko skladowa testu przeciez. Ale jesli bialka wyszly tak rewelacyjnie, to juz moze nie musza usg rozwazac? Nie znaju.
no ale przeciez usg to od razu widac (przeziernosci i dlugosci czegos tam).. wiec jesli krew moze byc nastepnego dnia, to szast prast w kompa i maja..
ja tylko sie zastanawialam, czy oni tam czegos nie hoduja z tej krwi, no bo kurde czemu ja mam tyle czekac?Mega lubi tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Iwonka, badanie glukozy to jest wlasnie badanie przesiewowe. Skad ktos ma wiedziec wczesniej czy ma cukrzyce czy nie?
A i pozniej, majac cukrzyce, uzywa sie przeciez glukometrow, zeby zmierzyc poziom cukru. I musi on byc bardzo dokladny, bo pod niego odmierzasz dawke insuliny, wiec to nie jest jakies badanie popierdulka.
Dawki insuliny są obliczane na podstawie badań za pomocą glukometru i na podstawie tego wyniku dobiera się dawkę.
W praktyce wygląda to tak, robisz badania cukru z jakiegoś tam powodu i wychodzi Ci podwyższony wynik cukru na glukometrze, wtedy lekarz kieruje ponownie do laboratorium i badają Ci glukozę z krwi żylnej. Jeśli znowu są wysokie, to robi się krzywą cukrową i też pobiera sie krew z żyły.iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:oooooooo
wlasnie dostalam zyczenia z okazji imienin ...dzis mam ymynyny
calkiem zapomnialam
Iwonka- ty masz dzis ze mna czy w maju???
ja tam obchodzę za każdym razem jak są Iwony w kalendarzuiwcia77, Mega, paszczakin, BISCA, macduska, Sabina lubią tę wiadomość
-
Iwcia to wszystkiego dobrego z okazji imienin, niech Ivo zdrowo rośnie i urodzi sie w ekspresowym tempie
A wysyłka sie nie przejmuj, za zwłokę może włożyć dodatkowa porcje wiruskowiwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwone wrote:u ciężarnej bardzo ważne jest wykrycie nieprawidłowości związanej z glukozą (nietolerancja, bądź cukrzyca)dlatego robi się dokładniejsze czyli krew z żyły. Łatwiej i taniej jest zbadać glukometrem, ale się tego nie robi.
Dawki insuliny są obliczane na podstawie badań za pomocą glukometru i na podstawie tego wyniku dobiera się dawkę.
W praktyce wygląda to tak, robisz badania cukru z jakiegoś tam powodu i wychodzi Ci podwyższony wynik cukru na glukometrze, wtedy lekarz kieruje ponownie do laboratorium i badają Ci glukozę z krwi żylnej. Jeśli znowu są wysokie, to robi się krzywą cukrową i też pobiera sie krew z żyły.Ojciec, obie babcie poginali z glukometrami. Ja od dziecka ogladalam wielkie szklane strzykawy, ktore sie gotowalo, bo jednorazowki mozna dostac bylo tylko w kosciele z paczek z zachodu. I jak sie babcie kluly w uda i brzuch.
I napisalas dokladnie to, co ja.Iwone lubi tę wiadomość
-
Iwone wrote:Iwonka wszystkiego najlepszego z okazji naszych imienin
ja tam obchodzę za każdym razem jak są Iwony w kalendarzu
mordo ty mojadaj pysia do calowania imienniku ty moj
kiedys takiego sie razem napijemy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1df695363f8f.jpg
a teraz zadowalac sie trzeba bukietem z muffinkow
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b09d638e38d.jpgIwone, Pusurek, Mega, moremi, Reni, ania.g, Bliska 77, Niuta, Mala79, Sabina, Parka, megan8 lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:Iwcia to wszystkiego dobrego z okazji imienin, niech Ivo zdrowo rośnie i urodzi sie w ekspresowym tempie
A wysyłka sie nie przejmuj, za zwłokę może włożyć dodatkowa porcje wiruskowale chyba do marocco juz odlecialy
Iwone, Mega, peppapig lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:no ale przeciez usg to od razu widac (przeziernosci i dlugosci czegos tam).. wiec jesli krew moze byc nastepnego dnia, to szast prast w kompa i maja..
ja tylko sie zastanawialam, czy oni tam czegos nie hoduja z tej krwi, no bo kurde czemu ja mam tyle czekac?
Niczego Ci nie hodują. To raczej koleżanka powinna sie martwić że zbyt szybko otrzymała wynikiwcia77, Mega, moremi, paszczakin, Sabina lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:a ty spryciulo
mordo ty mojadaj pysia do calowania imienniku ty moj
kiedys takiego sie razem napijemy
(było zdjęcie)
a teraz zadowalac sie trzeba bukietem z muffinkow
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b09d638e38d.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 12:28
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iwone wrote:Iwonka wszystkiego najlepszego z okazji naszych imienin
ja tam obchodzę za każdym razem jak są Iwony w kalendarzu
to mi sie podoba
kazda okazja do swietowania jest dobra..
wszystkiego najlepszego baby!iwcia77, Iwone lubią tę wiadomość
-
Iwone wrote:Paszczaku nie martw się, to że musisz czekać, to tylko wskazuje na to, że badanie masz zrobione miarodajnie a nie na odp..
Niczego Ci nie hodują. To raczej koleżanka powinna sie martwić że zbyt szybko otrzymała wynikIwone lubi tę wiadomość
-
Iwone wrote:Paszczaku nie martw się, to że musisz czekać, to tylko wskazuje na to, że badanie masz zrobione miarodajnie a nie na odp..
Niczego Ci nie hodują. To raczej koleżanka powinna sie martwić że zbyt szybko otrzymała wynik
nie, no nie przejmuje sie, dziwie sie tylko, ze u niej tak szybko.. do dzis w ogole o tych badaniach nie myslalam, ale kolezanka zapytala..
mi przeziernosc karkowa kartofla wyszla 1,6-1,7 w zaleznosci od pomiaru, wiec raczej sie nie stracham.
ale oczywiscie- w Belgii wyniki sa tajne przez poufne, wiec dowiedziec sie moge teoretycznie tylko przez lekarza.. A ona ma dzwonic tylko, jesli bedzie zle. Wiec w praktyce brak info to dobre info.. Znaczy na razie to zadne info, bo dopiero 7 dni minelo..
niemniej jak wroce z polszy to moze zaatakuje szpitala o wyniki, bo chce wiedziec ile.. Simbe wezme, to mi dadza wyniki moje, jej, i wszystkich kobiet ktore sie badaly w tym roku teziwcia77, Mega, Iwone, Simba, Bliska 77, Sabina lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Iwcia najlepszego
i stwierdzam
pierwsze primo Iwcia lepiej Ci w jasnych
drugie primoIwcia wróć do blondu
trzecie primo jwiwcia77 lubi tę wiadomość