35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Peppa, znam ten ból. Masz farta, że dokumenty i telefon zabrałaś. Możecie pobliskie śmietniki przejrzeć, bo pewnie tam wylądowała torebka.
Facetowi to bym chyba wykupiła jakiś paintball, albo coś w tym stylu. Jak pracuje z Toba, to może potrzebuje chwili dla siebie.
U mnie tak sobie. Mam dwa pęcherzyki, ale endometrium tylko 4 mm.peppapig, Mega, macduska, kkisia, Pusurek, Parka lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Peppa, znam ten ból. Masz farta, że dokumenty i telefon zabrałaś. Możecie pobliskie śmietniki przejrzeć, bo pewnie tam wylądowała torebka.
Facetowi to bym chyba wykupiła jakiś paintball, albo coś w tym stylu. Jak pracuje z Toba, to może potrzebuje chwili dla siebie.
U mnie tak sobie. Mam dwa pęcherzyki, ale endometrium tylko 4 mm. -
moremi wrote:Peppa, znam ten ból. Masz farta, że dokumenty i telefon zabrałaś. Możecie pobliskie śmietniki przejrzeć, bo pewnie tam wylądowała torebka.
U mnie tak sobie. Mam dwa pęcherzyki, ale endometrium tylko 4 mm.moremi, kkisia, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwaT wrote:a bez czego jest nieważna?
Droga Ewo oto zgodnie z wczorajszą obietnicą, odpowiedź na Twoje pytanie odnośnie ważności mszy .
Potrzebne są następujące warunki, mianowicie:
1. wino gronowe( ale za zgoda biskupa może to być też sok winogronowy)
2. chleb przaśny czyli bez zakwasu
3. ksiądz , który wypowiada formułę konsekracyjną ( formuła zaczerpnięta jest z Biblii oraz listów Sw.Pawła, który opisywał pierwsze msze)
Cała reszta , czyli wstęp ,śpiewy, , ministranci itp. to dodatek podnoszący rangę wydarzenia.
Dawno tmu kiedy msze były po łacinie ministranci byli nielicznymi , którzy potrafili księdzu odpowiadac podczas mszy, teraz służa jako pomoc.
Jest też formuła mszy „ bez ludu i ministrantów” i wtedy tez jest ważna .
Miejscem do sprawowania nie musi być kościół, może być to dowolne godne miejsce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 11:09
Iwone, Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:Jestes na clo?? No a mnie dostalas estrofem lub cos innego na endo.. ??
Mega, Ty chcialaś clo? Mam całe opakowanie.Mega lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
macduska wrote:to zapraszam do mnie, mam 12 litrów pysznego Merlota
Ten merlot to wytrawne?
Ohydztwo.-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
moremi wrote:Nie dostalam. Chce mnie zobaczyć na naturalnym cyklu i wtedy ewentualnie zastosuje gonadotropiny. Od poniedziałku za to mam brać luteinę dopochwowo.
Mega, Ty chcialaś clo? Mam całe opakowanie. -
SolarPolar wrote:No ok ale zeby od seksu stronil?
kapturnica, SolarPolar, kkisia, Mega, Elfik, Simba, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:to zapraszam do mnie, mam 12 litrów pysznego Merlota
macduska, kapturnica, moremi, kkisia, Mega, Elfik, Sabina, iwcia77, Reni, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySolarPolar wrote:Ja juz nie monitoruje endo - pije rzadko. Jak mowi Ewa czekam na palec Bozy , a jak sama mowie co natura da:-) biore bromergon bo mam hiper i od czasu do czasu wyciek z cycka i metformine na ew cukier i schudniecie. Reszta co laska ... Bedzie to bedzie nie bedzie to trudno.
ja te już monitoring sobie odpuściłam,
a to wino tpiję bo lubiękkisia, Mega lubią tę wiadomość