35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
iwcia77 wrote:no a zabrania wielu rzeczy
ja odpuściłam po swoim rozwodzie...sam ksiądz namawiał mnie na unieważnienie małżeństwa - jakoś się starać, jakoś kombinować....
a ja się pytam sama siebie - po co? Ja nie spelniam warunków..nikt przede mną nie ukrył choroby psychicznej - a mój powód rozwodu (zdrada) według Kosciola KK wystarczającym nie jest....i wiele innych zasad - których nie jestem w stanie wypełnić (antykoncepcja i inne bzdury...) dlatego dałam sobie siana...z uczciwości względem samej siebie...modlę się już nie po katolicku - raczej po swojemu i nie oczekuje żadnej pomocy od strony KKMega, iwcia77, malgos741, kkisia, kapturnica, Simba, Sabina, Reni, gretka, moremi, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bozia3 wrote:no więc właśnie dlatego się zastanawiam - jak to można bez obłudy pogodzić???
ja odpuściłam po swoim rozwodzie...sam ksiądz namawiał mnie na unieważnienie małżeństwa - jakoś się starać, jakoś kombinować....
a ja się pytam sama siebie - po co? Ja nie spelniam warunków..nikt przede mną nie ukrył choroby psychicznej - a mój powód rozwodu (zdrada) według Kosciola KK wystarczającym nie jest....i wiele innych zasad - których nie jestem w stanie wypełnić (antykoncepcja i inne bzdury...) dlatego dałam sobie siana...z uczciwości względem samej siebie...modlę się już nie po katolicku - raczej po swojemu i nie oczekuje żadnej pomocy od strony KKBozia3, Dorka1979, kapturnica lubią tę wiadomość
-
kiedys mnie ksiądz rozbawił przy spowiedzi...nie dał mi rozgrzeszenia- bo spowiadałam się z grzechu nieczystości...i przepytał mnie z kim i co i jak...no więc nie dał mi - bo to stały chłopak był - i według Kościoła - żyłam w grzechu ciągłym i nie wykazywałam skruchy...
Zapytałam go więc - czy dostałabym rozgrzeszenie, gdyby ich było kilku... - odpowiedział, że tak...bo tych kilku mogło się "zdarzyć" jako przypadkowi...i może nawet niechciani - takie słabostki...no a ten jeden - to poważny grzech ciągły...iwcia77, Mega, kkisia, malgos741, kapturnica, Simba, Sabina, Reni, gretka, moremi, caffe, HappyJo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
EwaT wrote:a jak inseminacje zrobisz bez masturbacji?
to nawet śmieszne co piszę - żeby Kosciół ci mowil w czym się masz bzykać...Panie dzieju - gdzie tu do Chrześcijan i Jezusa jakiekolwiek odniesienie...
iwcia77, Mega, malgos741, moremi, caffe lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:nie zrobisz oczywiście i metody których Kościół nie aprobuje właśnie to inseminacja i IVF
natomiast leczyć się, badać można jak najbardziej nawet trzebakapturnica lubi tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:kiedys mnie ksiądz rozbawił przy spowiedzi...nie dał mi rozgrzeszenia- bo spowiadałam się z grzechu nieczystości...i przepytał mnie z kim i co i jak...no więc nie dał mi - bo to stały chłopak był - i według Kościoła - żyłam w grzechu ciągłym i nie wykazywałam skruchy...
Zapytałam go więc - czy dostałabym rozgrzeszenie, gdyby ich było kilku... - odpowiedział, że tak...bo tych kilku mogło się "zdarzyć" jako przypadkowi...i może nawet niechciani - takie słabostki...no a ten jeden - to poważny grzech ciągły...iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:kiedys mnie ksiądz rozbawił przy spowiedzi...nie dał mi rozgrzeszenia- bo spowiadałam się z grzechu nieczystości...i przepytał mnie z kim i co i jak...no więc nie dał mi - bo to stały chłopak był - i według Kościoła - żyłam w grzechu ciągłym i nie wykazywałam skruchy...
Zapytałam go więc - czy dostałabym rozgrzeszenie, gdyby ich było kilku... - odpowiedział, że tak...bo tych kilku mogło się "zdarzyć" jako przypadkowi...i może nawet niechciani - takie słabostki...no a ten jeden - to poważny grzech ciągły...Mega lubi tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:jakieś są chyba prezerwatywy z dziurką do insemki dopuszczalne przez kościół? nie wiem - coś takiego tu pisały dziewczyny - ale ja nie kumam zupełnie o co chodzi....
to nawet śmieszne co piszę - żeby Kosciół ci mowil w czym się masz bzykać...Panie dzieju - gdzie tu do Chrześcijan i Jezusa jakiekolwiek odniesienie...
Mega, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Boziu droga, chodzi o to że prawdopodobnie zabrakło warunku spowiedzi jakim jest postanowienie poprawy - skoro to twój stały facet
iwcia77, Mega, Dorka1979, Bliska 77, moremi, caffe, paszczakin, kkisia, HappyJo lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Boziu droga, chodzi o to że prawdopodobnie zabrakło warunku spowiedzi jakim jest postanowienie poprawy - skoro to twój stały facet
iwcia77, Mega, Bozia3, Bliska 77, gretka, caffe, paszczakin, kkisia lubią tę wiadomość