35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
macduska wrote:Boziu droga, chodzi o to że prawdopodobnie zabrakło warunku spowiedzi jakim jest postanowienie poprawy - skoro to twój stały facet
-
Bozia3 wrote:tak - no to dla mnie jasne było - nie chciałam z nim zerwać - więc mowy nie było o rozgrzeszeniu....mnie tylko rozśmieszyła sytuacja, że gdyby to nie był stały związek - a moje puszczalstwo - to dostałabym - ot takie zasady...
Bozia3, Mega, Bliska 77, paszczakin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMega wrote:Nie chce dyskutować na ten temat, ale gdzie jest postanowienie poprawy jak bzykają sie z kim popadnie - codzień z innym?
no to postanowienie musiałoby wyniknąć z rozmowy raczej a nie z zasady, ze jak różni to rozgrzeszamy
tak to nie działa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 00:36
Mega lubi tę wiadomość
-
macduska wrote:nie i pewnie też nie dostałabym w takiej sytuacji rozgrzeszenia
ale mogłabym mieć pretensję o to tylko do siebie a nie do księdza
i to mają być normalne zasady dla ludzi z ajkju większym niż konia?Mega, Bliska 77, HappyJo lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:no to postanowienie musiałoby wyniknąć z rozmowy raczej a nie z zasady, ze jak różni to rozgrzeszamy
tak to nie działa
żenada w ogóle dyskusje na taki temat prowadzićBliska 77, HappyJo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
temat rzeka, mozna polemizowac cala noc i do zadnych konkluzji nie dotrzec a juz na pewno do zgody. bede temat wiary na forum starala sie pomijac aby nie zostac pochopnie posadzona o nietolerancje , brak szacunku do drugiego czlowieka , nasmiewanie sie z cudzych wierzen i przede wszystkim dlatego zeby nikogo nie urazic.
Mega, Simba, Bliska 77, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:temat rzeka, mozna polemizowac cala noc i do zadnych konkluzji nie dotrzec a juz na pewno do zgody. bede temat wiary na forum starala sie pomijac aby nie zostac pochopnie posadzona o nietolerancje , brak szacunku do drugiego czlowieka , nasmiewanie sie z cudzych wierzen i przede wszystkim dlatego zeby nikogo nie urazic.
a ja mam w dupie
tylko ciemna masa nie zadaje pytan i nie szuka odpowiedzi....od tysiąca już latiwcia77, Bliska 77, Reni, gretka, caffe, paszczakin, HappyJo lubią tę wiadomość
-
EwaT wrote:a ja mam w dupie
tylko ciemna masa nie zadaje pytan i nie szuka odpowiedzi....od tysiąca już latWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 01:17
Mega, Bliska 77, Bozia3, gretka, moremi, caffe, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:kiedys mnie ksiądz rozbawił przy spowiedzi...nie dał mi rozgrzeszenia- bo spowiadałam się z grzechu nieczystości...i przepytał mnie z kim i co i jak...no więc nie dał mi - bo to stały chłopak był - i według Kościoła - żyłam w grzechu ciągłym i nie wykazywałam skruchy...
Zapytałam go więc - czy dostałabym rozgrzeszenie, gdyby ich było kilku... - odpowiedział, że tak...bo tych kilku mogło się "zdarzyć" jako przypadkowi...i może nawet niechciani - takie słabostki...no a ten jeden - to poważny grzech ciągły...Simba, Bliska 77, Bozia3, Sabina, Reni, gretka, moremi, caffe, EwaT, kkisia, iwcia77, HappyJo lubią tę wiadomość
-
witajcie
alez mnie omnelo, moze i dobrze, bo po co mi kolejne niezdrowe emocje, ja tez staram sie niewypowiadac na ww tematy bo nie chce nikogo obrazac ani urazac, ja juz wystarczajaco od znajomych sie nasluchalam odnosnie mojego swiatopogladu itp, taka tolerancja w jedna strone
no nic
ja zasmarkana i zakaslana, mlodsza tez z katarem, tak naprawde w nie wiadomo co i jak bo w nocy dostala tak katar ze spac nie mogla
milego dniaMega, moremi, caffe, kkisia lubią tę wiadomość
-
Dorka1979 wrote:No to jak poszłam do naszego starego wtedy proboszcza czy ochrzci moje drugie nie ślubne dziecko to powiedział że w żadnym wypadku itd. A ja mu mówię to czemu mojej sąsiadce dziesiąte dziecko nie ślubne i na dodatek każde z innym ochrzcił, to on mi odpowiedział,że ona po prostu szuka ojca dla tych dzieci i tak jej to wychodzi, a że ja z jednym to mam problem.
Sabina, Mega, Bozia3, moremi, caffe, kkisia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:a mi sie nie chce po prostu tlumaczyc nikomu na forum , kto zarzuca mi brak tolerancji w zwiazku z jakims pamietnikiem...
to chyba do mnie bylo, wiec moze doprecyzuje, bo widze ze sa problemy ze zrozumieniem:
tak- zarzucilam- i nie tylko tobie- wysmiewanie i szydzenie z czyjejs wiary- i pewnie jest to jakas forma nietolerancji. Wiec odpowiadajac na Twoj post nie mam na mysli tylko Ciebie osobiscie - gwoli wyjasnienia- zeby nie bylo ze sie Ciebie uczepilam.iwcia77 wrote:poza tym moje poglady nikogo ani nie nawroca ani nie przekonaja do innych wierzen, wiec zachowam je dla siebie. Nic nie zyskam i nic nie strace jak ich nie uzewnetrznie na forum.
Dyskusja zeszla na tory KK, a to nie o tym bylo.
Male wprowadzenie- uwaga prosze sie skupic: nie mowilam i nie mowie tutaj o Kosciele Katolickim, nie mowie o konkretnej religii, mowie o wierze jako takiej. I nie obchodzi mnie czy ktos odmawia nowenne, czy 5 razy dziennie czyta koran, czy chodzi do Czestochowy czy do Mekki. Chodzi o poszanowanie.
I tutaj najwazniejsze, prosze czytac ze zrozumienim: nie chodzi o nie uzewnetrznianie pogladow- tylko o sposob w jaki sie to robi. Dlaczego odrazu przesmiewczo i pogardliwie? Nie wierzysz- Twoja sprawa- ale nie trzeba odrazu nasmiewac sie z kogos kto wierzy.
Moglabym rownie dobrze zarzucic niewierzacym glupote i nazywac ich ograniczonymi bo nawet naukowcy tacy chocby ak Einstein, Planck, Pasteur uznawali istnienie Boga.
Czy ja tak robie? Nie
Dlaczego? Bo szanuje ich poglady.
Wymagam wiec wzajemnosci.
Dziekuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 08:35
Bliska 77, Dorka71, Reni, Mango, macduska, kkisia, Dorka1979, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Chwilunia! Ja znalazłam i to było dla Andzeja, bo negowal palca
Witam sięiwcia77 wrote:a tak wogole to kto znalazl ten pamietnik? zeby mi to bylo ostatni raz! takie kontrowersje na forum ! to byla prowokacjaprzyznac sie
Bliska 77, kapturnica, Bozia3, Mega, moremi, kkisia lubią tę wiadomość