X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Boziu droga, chodzi o to że prawdopodobnie zabrakło warunku spowiedzi jakim jest postanowienie poprawy - skoro to twój stały facet
    Nie chce dyskutować na ten temat, ale gdzie jest postanowienie poprawy jak bzykają sie z kim popadnie - codzień z innym?

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    tak - no to dla mnie jasne było - nie chciałam z nim zerwać - więc mowy nie było o rozgrzeszeniu....mnie tylko rozśmieszyła sytuacja, że gdyby to nie był stały związek - a moje puszczalstwo - to dostałabym - ot takie zasady...:)
    dziady

Bozia3, Mega, Bliska 77, paszczakin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    ty bys załowała seksu ze swoim stałym facetem?

nie i pewnie też nie dostałabym w takiej sytuacji rozgrzeszenia
    ale mogłabym mieć pretensję o to tylko do siebie a nie do księdza

kkisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Nie chce dyskutować na ten temat, ale gdzie jest postanowienie poprawy jak bzykają sie z kim popadnie - codzień z innym?

no to postanowienie musiałoby wyniknąć z rozmowy raczej a nie z zasady, ze jak różni to rozgrzeszamy
    tak to nie działa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 00:36

Mega lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, uciekam spać, spokojnej nocki ;)

macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    nie i pewnie też nie dostałabym w takiej sytuacji rozgrzeszenia
    ale mogłabym mieć pretensję o to tylko do siebie a nie do księdza
    aha
    i to mają być normalne zasady dla ludzi z ajkju większym niż konia?

Mega, Bliska 77, HappyJo lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    no to postanowienie musiałoby wyniknąć z rozmowy raczej a nie z zasady, ze jak różni to rozgrzeszamy
    tak to nie działa
    nie tłumacz już tego średniowiecza
    żenada w ogóle dyskusje na taki temat prowadzić

Bliska 77, HappyJo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    aha
    i to mają być normalne zasady dla ludzi z ajkju większym niż konia?

tak ale najwyraźniej Ty ich nie pojmujesz

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    nie tłumacz już tego średniowiecza
    żenada w ogóle dyskusje na taki temat prowadzić

ja tylko odpowiadam na twoje pytania,
    nie pytaj- nie bedzie tematu

kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    temat rzeka, mozna polemizowac cala noc i do zadnych konkluzji nie dotrzec a juz na pewno do zgody. bede temat wiary na forum starala sie pomijac aby nie zostac pochopnie posadzona o nietolerancje , brak szacunku do drugiego czlowieka , nasmiewanie sie z cudzych wierzen i przede wszystkim dlatego zeby nikogo nie urazic.

Mega, Simba, Bliska 77, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    tak ale najwyraźniej Ty ich nie pojmujesz
    nie , nie pojmuje jak można mieć tak niską świadomość żeby dać sie wciągnąć w ten teatr.....rozumiem taki chłop z 15wieku który ksiedza po rękach całował

HappyJo lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    temat rzeka, mozna polemizowac cala noc i do zadnych konkluzji nie dotrzec a juz na pewno do zgody. bede temat wiary na forum starala sie pomijac aby nie zostac pochopnie posadzona o nietolerancje , brak szacunku do drugiego czlowieka , nasmiewanie sie z cudzych wierzen i przede wszystkim dlatego zeby nikogo nie urazic.

a ja mam w dupie
    tylko ciemna masa nie zadaje pytan i nie szuka odpowiedzi....od tysiąca już lat

iwcia77, Bliska 77, Reni, gretka, caffe, paszczakin, HappyJo lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    a ja mam w dupie
    tylko ciemna masa nie zadaje pytan i nie szuka odpowiedzi....od tysiąca już lat
    a mi sie nie chce po prostu tlumaczyc nikomu na forum , kto zarzuca mi brak tolerancji w zwiazku z jakims pamietnikiem...poza tym moje poglady nikogo ani nie nawroca ani nie przekonaja do innych wierzen, wiec zachowam je dla siebie. Nic nie zyskam i nic nie strace jak ich nie uzewnetrznie na forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 01:17

Mega, Bliska 77, Bozia3, gretka, moremi, caffe, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    kiedys mnie ksiądz rozbawił przy spowiedzi...nie dał mi rozgrzeszenia- bo spowiadałam się z grzechu nieczystości...i przepytał mnie z kim i co i jak...no więc nie dał mi - bo to stały chłopak był - i według Kościoła - żyłam w grzechu ciągłym i nie wykazywałam skruchy...
    Zapytałam go więc - czy dostałabym rozgrzeszenie, gdyby ich było kilku... - odpowiedział, że tak...bo tych kilku mogło się "zdarzyć" jako przypadkowi...i może nawet niechciani - takie słabostki...no a ten jeden - to poważny grzech ciągły...:)
    No to jak poszłam do naszego starego wtedy proboszcza czy ochrzci moje drugie nie ślubne dziecko to powiedział że w żadnym wypadku itd. A ja mu mówię to czemu mojej sąsiadce dziesiąte dziecko nie ślubne i na dodatek każde z innym ochrzcił, to on mi odpowiedział,że ona po prostu szuka ojca dla tych dzieci i tak jej to wychodzi, a że ja z jednym to mam problem.

Simba, Bliska 77, Bozia3, Sabina, Reni, gretka, moremi, caffe, EwaT, kkisia, iwcia77, HappyJo lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ale tu bylo hot :)
    No i dobrze ,ze mnie nie bylo znów, by byl problem :)
    A tak wogole dzien dobry wszystkim :)
    Pierwsiejsza zem ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 06:49

Mega, Bliska 77, gretka, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :D milej srody :D

kkisia lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    alez mnie omnelo, moze i dobrze, bo po co mi kolejne niezdrowe emocje, ja tez staram sie niewypowiadac na ww tematy bo nie chce nikogo obrazac ani urazac, ja juz wystarczajaco od znajomych sie nasluchalam odnosnie mojego swiatopogladu itp, taka tolerancja w jedna strone
    no nic
    ja zasmarkana i zakaslana, mlodsza tez z katarem, tak naprawde w nie wiadomo co i jak bo w nocy dostala tak katar ze spac nie mogla
    milego dnia

Mega, moremi, caffe, kkisia lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    No to jak poszłam do naszego starego wtedy proboszcza czy ochrzci moje drugie nie ślubne dziecko to powiedział że w żadnym wypadku itd. A ja mu mówię to czemu mojej sąsiadce dziesiąte dziecko nie ślubne i na dodatek każde z innym ochrzcił, to on mi odpowiedział,że ona po prostu szuka ojca dla tych dzieci i tak jej to wychodzi, a że ja z jednym to mam problem.
    kurwa mac, pisalam kiedys, nam tez ze starsza odmowil bo koscielnego nie mamy, chyba ze zalcimy "co laska od 600 w gore, to problem da sie rozwiazac", to bylo szesc lat temu, teraz chyba z 1000 by zechcial, nawet nie pytamy, ot takie ptawdziwie chrzescijanskie podejscie ;)

Sabina, Mega, Bozia3, moremi, caffe, kkisia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a mi sie nie chce po prostu tlumaczyc nikomu na forum , kto zarzuca mi brak tolerancji w zwiazku z jakims pamietnikiem...

to chyba do mnie bylo, wiec moze doprecyzuje, bo widze ze sa problemy ze zrozumieniem:
    tak- zarzucilam- i nie tylko tobie- wysmiewanie i szydzenie z czyjejs wiary- i pewnie jest to jakas forma nietolerancji. Wiec odpowiadajac na Twoj post nie mam na mysli tylko Ciebie osobiscie - gwoli wyjasnienia- zeby nie bylo ze sie Ciebie uczepilam.
    iwcia77 wrote:
    poza tym moje poglady nikogo ani nie nawroca ani nie przekonaja do innych wierzen, wiec zachowam je dla siebie. Nic nie zyskam i nic nie strace jak ich nie uzewnetrznie na forum.
    wspaniala mysl, tylko troche pozno, bo juz sie stalo
    Dyskusja zeszla na tory KK, a to nie o tym bylo.
    Male wprowadzenie- uwaga prosze sie skupic: nie mowilam i nie mowie tutaj o Kosciele Katolickim, nie mowie o konkretnej religii, mowie o wierze jako takiej. I nie obchodzi mnie czy ktos odmawia nowenne, czy 5 razy dziennie czyta koran, czy chodzi do Czestochowy czy do Mekki. Chodzi o poszanowanie.

I tutaj najwazniejsze, prosze czytac ze zrozumienim: nie chodzi o nie uzewnetrznianie pogladow- tylko o sposob w jaki sie to robi. Dlaczego odrazu przesmiewczo i pogardliwie? Nie wierzysz- Twoja sprawa- ale nie trzeba odrazu nasmiewac sie z kogos kto wierzy.
    Moglabym rownie dobrze zarzucic niewierzacym glupote i nazywac ich ograniczonymi bo nawet naukowcy tacy chocby ak Einstein, Planck, Pasteur uznawali istnienie Boga.
    Czy ja tak robie? Nie
    Dlaczego? Bo szanuje ich poglady.

Wymagam wiec wzajemnosci.
    Dziekuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 08:35

Bliska 77, Dorka71, Reni, Mango, macduska, kkisia, Dorka1979, Dorka1979 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilunia! Ja znalazłam i to było dla Andzeja, bo negowal palca

Witam się
    iwcia77 wrote:
    a tak wogole to kto znalazl ten pamietnik? zeby mi to bylo ostatni raz! takie kontrowersje na forum ! to byla prowokacja :) przyznac sie ;D

Bliska 77, kapturnica, Bozia3, Mega, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 5781 5782 5783 5784 5785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ